Şimdi Ara

PS3 Proxy Yöntemini Açıklıyorum! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
2
Favori
24.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Deneyen memnun kalan???varmı?Tekken oynadım diyen???Neden madem oyunu vermişler yanınada not working demişler ilerde bigün yapılır diyemi??
  • Bunları nasıl öğreniyorsunuz..
    Ben bunu merak ediyorum..

Ayrıca Tebrik ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cancanax

Deneyen memnun kalan???varmı?Tekken oynadım diyen???Neden madem oyunu vermişler yanınada not working demişler ilerde bigün yapılır diyemi??

Eğer Tekken'i seviyorsan bence kaçırma derim bu oyunu hem bu ay online özelliğide gelecek oyuna o zaman tadından yenmez Tekken...
  • quote:

Orjinalden alıntı: arkadascaa

Bunları nasıl öğreniyorsunuz..
    Ben bunu merak ediyorum..

Ayrıca Tebrik ediyorum.

valla pek zor olmuyo desem yalan olur madskillz adına konuşmayayım da ben de bunları kendim öğrenmiştim zamanında yani nasıl öğrenildiği konusunda bi yorum yapayım dedim . önce böyle ingilizce rehberler var onları falan okuyup denemeye koyuluyosun . sonra büyük ihtimalle bi hata çıkıyo (en azından bende öyle olmuştu) sonrauğraşıyosun araştırıyosun . en sonunda insanoğlunun istediğinde öğrenemeyeceği şey sayısının gerçekten kısıtlı olduğunu öğreniyosun vakit geçirip uğraşmadan öğrenilmez tabi . üşenmeyip rehbere vakit ayırdığın için ellerine sağlık yeniden madskillz

• Bu olayın 3 yöntemi var:

1.yöntem pc ile ps3 arasında direk ethernetten bağlantı şekli ile.Bu şekilde Folding Home yöntemini kullanarak çekersiniz.

2.yöntem hem pcyi hem ps3ü modeme bağlamak.Burada bazen gateway yönlendirmede sorun çıkıyor.

3.yöntem pcde iki adet ethernet kartı kullanmak.Birine ps3ü diğerine modemi bağlamak.Modemi bağladığımız etherneti paylaşıma açmak.

Ben 3.yöntemi kullanıyorum.Kullandığım pcdeki anakartın ethernetini modeme bağlıyorum.Pcye taktığım diğer ethernet kartını ps3e.Ps3ü bağladığım bağlantıya 192.168.0.2 veriyorum ve modemi bağladığım etherneti internet paylaşımına açıyorum.Makineyi kapatıp açınca bazen 192.168.0.2 verdiğim ip 192.168.0.1 oluyor onu düzeltiyorum ve bu şekilde devam ediyor.Bu yöntemle xbox 360 ve ps3 benim pc üzerinden nete çıkış yapıyor.Tabi ikisini birlikte kullanmak için 8li hub kullanıyorum.Bu şekilde hem her yeni ps3 update çıkınca yapmak zorunda kalmıyorum hem bir update çıkınca pcden hızlı çekip ps3e atıyorum ve demonun bozuk gelme olasılığı kalkıyor.

• "Daha İyi Yöntemi de Var"

Paşa gönlünüz bilir, ister yapın ister yapmayın. Ben sadece yöntemi söyledim. Gayet de güzel yöntem. İsteyen yapar, isteyen yapmaz...

GoldenShoot

Format atıp da deneyebilirsin. Bir sorun çıkacağını zannetmiyorum.

ufuck79

Yazıda bunu açıkladım. Daha iyi okursan görebilirsin...

Yk03

Yollayabilirsin ama boşuna bu yöntemi kullanma bunu için. Çünkü resim veya mp3 atmanın çok daha kolay yolları var...

merenk

Yani aynı modemi görmesi gerekiyor derken eğer ethernet ile bağlıyorsan, hem PC'yi hem de PS3'ü aynı modeme kabloyla bağlarsın olur biter. Ama tek bir giriş var ise çoğaltıcı alman lazım. Eğer alamazsan da wireless'a geçmen lazım. Eğer geçemezsen de bu yöntemi kullanamazsın zaten...

arkadascaa

Bu fiyat şartları altında insan böyle şeylerin arayışına giriyor. Olunca da insana kullanmak düşüyor...

• kota olatı yüzünden denymerdim..benim vindowsta gereken dosyaylar eksik..onblarda 100mb civarı..su tarifemi değşrtireir değiştrmez denicem tsk..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mad skillz

Evet, sevgili yurttaşlarım!

Çok bekledik, kâh güldük, kâh küfür etti(niz) ama benim Ankara'da olmam sebebiyle ben bir türlü bu yazıyı yazamadım. Ve şimdi ben İstanbul'dayım ve sözümü tutarak sizlere bu yöntemin nasıl olduğunu anlatacağım!

Gelelim bunun ne işe yaradığına:

Arkadaşlar, bu yöntem sayesinde ne sahte oyun oynayacaksınız, ne de kotanız gitmeyecek. "E bunun yararı nerede o zaman?" diyorsunuz, duyuyorum. Bunun yararı ise PSStore'larda bir miktar para ile edinebildiğimiz oyunları, ek paketleri bedavaya edinebiliyor ve PS3'ten indirmek esnasında oluşabilecek bir kesintiye önlem olarak bu yöntemi kullanabiliyoruz. Ayrıca bir hatırlatma daha var. Bu vereceğim bir linkte indirebileceğimiz dosyalar bulunuyor. Bunların yanındaki bölge koduna ve çalışıp, çalışmadığına dair notları dikkate alırsanız sevinirim. Çünkü yanında "NOT WORK" yazan bir dosyayı boşuna indirip de bir umutla yüklemeye çalışmayın.

Öncelikle bu yöntemi gerçekleştirebilmek için lazım olan şeyleri söylüyorum:

1-) PS3 ve PC aynı modemi görecek.
    2-) .NET Framework 1.1+ bilgisayarınızda yüklü olacak.
    3-) PS3 Proxy programı bilgisayarınızda yüklü olacak. (http://www.sendspace.com/file/j7iww1)
    4-) Ve tabii ki de bilgisayarımızda indirilmiş olan paralı full oyun, demo vs.'den olacak. (Bunların olduğu adres: http://www.ps3news.com/forums/playstation-3-chat/ps3-usa-eur-jap-store-game-links-thread-64977.html)

Bu 4 özelliği de gerçekleştirdikten sonra aşağı kısmı okursanız sevinirim çünkü bazıları direkt olarak işlemi okuyup "Ohoo, çok uzunmuş, hiç uğraşamam" deyip kapatıyor.

Şimdi gelelim yönteme:

1-) Proxy programını kurduktan sonra programı açın. (Eğer yüklerken bölgeye dokunmadıysanız Program Files'ın içinde C5B43 adlı bir dosyanın içinde olacak)
    2-) IP Address bölümüne bilgisayarınızın IP adresini girin. (Eğer bilmiyorsanız Çalıştır'a "cmd" yazıp çıkan yere "ipconfig" yazın)
    3-) Port bölümünü öylece bırakın.
    4-) 'PS3 Mode' bölümünü işaretleyin.
    5-) PS3'ü açın ve Network Settings'e girin.
    6-) "Address" bölümüne gelene kadar PS3'ünüzün bağlantı türünüzü seçin.
    7-) Buradan "Custom"ı seçin devam edin.
    8-) Proxy Server ayarına gelene kadar herşeyi 'Auto' yapın, Proxy Server ayarına gelince de "Use"a basın.
    9-) Sonra PS3 Proxy Programına yazdığınız IP Adresini ve orada hazır yazılmış olan portu PS3'e geçirin.
    10-) Ayarlarınızı kaydedin ama sonra bağlantıyı test etmeyin.
    11-) Bilgisayarınızdaki Proxy Programında 3. sekmeye gelin (Adı 'Replace Files' olan yer)
    12-) 2 tane beyaz kutu göreceksiniz.
    13-) İlk beyaz kutuya Folding@Home'un indirme linkini koyacağız. Bu linkler:

NTSC (US) F@H:
    http://dus01.ps3.download.playstation.net/download/ps3/us/fah/fah.pkg

PAL (EUR) F@H:
    http://deu01.ps3.download.playstation.net/download/ps3/eu/fah/fah.pkg

ASIA (JAP) F@H:
    http://djp01.ps3.download.playstation.net/download/ps3/jp/fah/fah.pkg

14-) Sağ taraftaki kutuya da yükleyeceğimiz demoyu vs. koyacağız. İndirdiğimiz demonun adı garip bir ad olup uzantısı da'.pkg' olacak. Onun o garip adını "fah" ile değiştirin ve dosya adını "fah.pkg" haline getirin.
    15-) İkinci kutunun yanında bir nokta var. Ona basın ve adını "fah.pkg" olarak değiştirdiğimiz dosyayı seçin.
    16-) İlk bölmeye geri dönün ve "START"a basın.
    17-) PS3'ünüze dönün.
    18-) Eğer Folding@Home'u daha önceden yükledi iseniz, üzerine gelip üçgene basın ve programı kaldırın.
    19-) Kaldırdıktan sonra Folding@Home ikonuna basın ve indirmeye başlayın. Şimdi "E madem yükleyecektik, niye sildirdin?" diyebilirsiniz. Biz bu proxy programını çalıştırdıktan sonra Folding@Home'u indirme işlemine soktuğumuzda aslında F@H'ı indirmiyoruz, yaptığımız işlem o Proxy'e soktuğumuz demo vs.'yi PS3'e aktarıyoruz.
    20-) Aktarım işlemi bittikten sonra eğer aktardığımız şey video ise izleyin, demo ve paralı full oyun ise yükleyin ve oyunun tadına varın.

Sonuçları söylemeyi unutmayın!

18-Eğer Folding@Home'u daha önceden yükledi iseniz, üzerine gelip üçgene basın ve programı kaldırın.

öncelikle çok güzel anlatmışsınız teşekür ediyorum sorum benim ps3 1.90 güncelleme oldugu için Folding@Home kurulu güncellemeyle gelmişti bu anlattıklarınızı yaparken Folding@Home silmeme gerek varmı veya yoksam benim anladığım ilk güncellemelerde Folding@Home yoktu ps3 kuruluyor daha sonra anlatıklarınızı yaparken silmemiz gerekiyordu böylemi anlamalıyım

• bende bunu bekliyordun. çok sağol MAD SKILLZ
  • error werdi ya.
  • wewwee,

Eğer daha önceden F@H'ı kurmadı isen, buna gerek yok zaten. Ama eğer kurduysan da tek yapman gereken, yazıda da anlattığım gibi onu silmek. Yani kurulu ise sil, kurulu değil ise bırak öyle kalsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dr.Bah

error werdi ya.

NET Framework 1.1+ bu programı kura bildinmi sorunsuzca hatayı bu programdan ötürü verebilir ben akşam gidince ağ kuracam benim pc de vista ultimate yüklü bu yüzden NET Framework 3 kuracam ....Hata vermeye devam ederse bence format at ve sistemi yeniden kur gerçi çözüm olmaya bilir hatanın nereden kaynaklandığını yazsaydın burada konuya vakıf arkadaşlar seni bilgilendirirlerdi...
  • quote:

wewwee,

Eğer daha önceden F@H'ı kurmadı isen, buna gerek yok zaten. Ama eğer kurduysan da tek yapman gereken, yazıda da anlattığım gibi onu silmek. Yani kurulu ise sil, kurulu değil ise bırak öyle kalsın...

ben daha önce sonra kurmadım sadece ps3 aldım ve güncellediğimde (1.82) o zaman geldi yani silmeme filan gerek yok.. (yazdıklarından bunu anladım ) doğru anlamışımdır inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wewwee -- 8 Ağustos 2007; 14:38:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: wewwee

quote:

wewwee,

ben daha önce sonra kurmadım sadece ps3 aldım ve güncellediğimde (1.82) o zaman geldi yani silmeme filan gerek yok.. (yazdıklarından bunu anladım ) doğru anlamışımdır inşallah

Şu an senin PS3'ünde Folding@Home programı yüklü mü, değil mi?

Ayrıca benim bilgisayarımda da Vista Ultimate yüklü ama 3.0'ı yüklemedim ve oldu. Gerçi iyi hatırlattın yükselteyim aslında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi therev -- 8 Ağustos 2007; 15:07:40 >

• şimdi bir sorum daha olacak ben demoları başka bilgisayardan indirdim evdeki kotalı olunca malum indiremiyoruz neyse bu yukardaki işlemleri yaparken yani pc ile ps3 ve modem arasında bir ağ kurduğumuzda modem aktif yapıp (on) ama telefon kablosunu (dns) baglamasam bir sorun yaşarmıyım yaşar isem bu işlemleri Folding@Home ile yaptığımızda gene kota gidiyormu mesela 1 gb pc ps3 aktaracagız Folding@Home ile yani yukardaki anlatığınız yöntemle gine 1 gb kotadan mı gidecek
  • quote:

quote:

quote:

wewwee,

Şu an senin PS3'ünde Folding@Home programı yüklü mü, değil mi?

Ayrıca benim bilgisayarımda da Vista Ultimate yüklü ama 3.0'ı yüklemedim ve oldu. Gerçi iyi hatırlattın yükselteyim aslında...

kurulu fakat ben Folding@Home hiç girmedim ps3 bazı genetik araştırmalarda kullanmak için bu programı geliştirmiş öyle biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wewwee -- 8 Ağustos 2007; 15:25:14 >

• sağol. error'den de kurtuldukta hiç bi oyun çalışmıyor yahu. denedim bi iki tane olmadı.
  • quote:

sağol. error'den de kurtuldukta hiç bi oyun çalışmıyor yahu. denedim bi iki tane olmadı.

Benim asıl sorunum işte o error... PS3 Proxy programında start'a basınca çıkıyor. Ne yaptıysam kurtulamadım. Sen nasıl kurtuldun o hatadan??
  • quote:

şimdi bir sorum daha olacak ben demoları başka bilgisayardan indirdim evdeki kotalı olunca malum indiremiyoruz neyse bu yukardaki işlemleri yaparken yani pc ile ps3 ve modem arasında bir ağ kurduğumuzda modem aktif yapıp (on) ama telefon kablosunu (dns) baglamasam bir sorun yaşarmıyım yaşar isem bu işlemleri Folding@Home ile yaptığımızda gene kota gidiyormu mesela 1 gb pc ps3 aktaracagız Folding@Home ile yani yukardaki anlatığınız yöntemle gine 1 gb kotadan mı gidecek

Hayır bu sadece aktarım oluyor. Yani demoy vs. indirdiğin yerde kota var ise oradan yine 1 gb gider. Ama sen internet sınırsız olan bir yerden indirip de evde aktarırım diyorsan, o zaman bir sorun yok...

• quote:

Orjinalden alıntı: GoldenShoot

quote:

sağol. error'den de kurtuldukta hiç bi oyun çalışmıyor yahu. denedim bi iki tane olmadı.

Benim asıl sorunum işte o error... PS3 Proxy programında start'a basınca çıkıyor. Ne yaptıysam kurtulamadım. Sen nasıl kurtuldun o hatadan??

hep hatırladığım ip'mi giriyodum. daha sonra olmayınca hadi bir bakayım dedim. daha sonrada aklıma geldi ip'mi değiştirdiğim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.