Şimdi Ara

[PS3] PES 2012 için istek ve öneriler (Konami ye iletilecek) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
0
Favori
37.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle hakemlerin baştan aşağı komple yeinlenmesi lazım, ayrıca 3. forma olmasıda gerek. stat sayısı 26-27 tane ama hep dandik statlarla dolu, o listeninde bi gözden geçirilmesi gerek. ayrıca allah aşkına playlistlerini seçerken daha seçici olsalar... başka ne istenir :)
  • Bence bu tip oyunlar artık OYUN olmaktan çıkıp evde TV başında izlediğimiz ekran gibi olmalı.
    Tabii ki oyun firmaları bu tip yeniliklerin tamamını birden yapmaz ama, yinede aşağıda yazdıklarımın oyunda olduğunu bir düşünsenize ;

Lig modlandığında ilk 5'deki takımların maçlarının önemleri aynı gibi yer alıyor.Halbuki her ne olursa olsun, derbi maçların havası farklı olmalı.
    Bunun için Intro ayarını KISA İNTRO veya UZUN İNTRO olarak biz seçebilmeliyiz.Uzun introda, takımların sahaya otobüsleri ile gelişinden, stad önündeki taraftarların röportajlarına, soyunma odasındaki taktik konuşmasından, sahaya ısınma için çıkan takımların düz koşularına ve yayın kuruluşlarının onlarla yaptığı röportajları gösteren videolar eklenmeli. Bu sayede derbi maçın havasına, daha maç başlamadan girmiş oluruz.

Oyun içinde sınırsız özgürlük olmalı.Sarı karta rağmen, ofsayt düdüğünden sonra topa vurabilmeli.

Oyuncular için sol yön tuşlarına 4 adet gol sevinci kayıt edebilmeli ve maç içinde golün önem derecesine göre istediğimi kendim yapmalıyım.
    Mesela son dakikada gelen galibiyet golü ile ilk dakikada attığım gol için farklı sevinçler kullanabilmeliyim.

Gerçekte 100 penaltının gol olma yüzdesi kaçsa, oyundada aynı şekilde, gerçeğe uygun oranda gol olabilen penaltı kullanıma getirilmeli.

Penaltı atışında, atışı kullanacak olan kişi topa vurmadani diğerlerinin sahaya girmesini herkez kendisi belirlesin.
    Böylelikle kaleciden seken topları avantaja çevirme durumu olabileceği gibi, sahaya erken girenlerin sarı kart görme durumuda olabilsin.

Fifa kokartlı önemli hakemler ve teknik direktörler lisanslı olarak gerçek yüzleri ile yer almalı. (örnek Mourinho, Ferguson vs)

Oyunda bazı oyunculara nasıl markaj atabiliyorsak, rakip takımın en güçlü adamına seyirci markajı koyabilmeli.O adama daha top gelmeden ıslık ve protesto başlamalı.(mesela messi) Protesto edilen bu oyuncu kendisi veya takımı takımı gol atıp performansını yükseltebilmeli.Eğer atamaz ise performansı diğerlerine nazaran biraz daha fazla düşmeli maç içinde...

Çok olmamakla birlikte ağır sakatlıklarıda görmeliyiz.Acil olarak saha dışına sedye ile çıkarılıp yerine ısınmadan girebilen bir oyuncu gibi.

kalecilere dokunabilmeliyiz, faul yapabilmeliyiz ve rahatsız edebilmeliyiz.

Faul ve hakemin avantaja bırakma replikleri maça yansımalı.

Avantaja bırakılmış bir pozisyondan sonra sarı kart çıkmalı.Ve bu sırada o pozisyon ağır çekimde ekrana gelmeli.

Uzatma dakikaları daha efektif olmalı.Maç faul nedeni ile 10 kez duruyor, oyuncu değişiklikleri yapılıyor ama sonunda, 1 veya 2 dakika uzatma veriliyor.
    Ayrıca uzatma dakikasının kalkış tabelası ekrana yansımalı.

Bence en önemli kısım maç atmosferi ;
    Bunun için birincisi, deplasman takımı ve ev sahibi takımı arasındaki fark bariz ortaya çıkmalı.Rakip topu alınca ıslık sesinden hakem düdüğü duyulmamalı.(maçın önem derecesi ve takımın başarısına göre belirlenmeli) Rakip takım gol atınca cılız bir ses çıkmalı.
    Ayrıca taraftar performansı diye bir içerik olmalı.Yani lig veya avrupa kupası maçında maç 0 - 0 devam ediyorsa, taraftarın gösterdiği ıslık ve tepki yüksek olmalı.Aynı durum eğer ev sahibi takım öne geçmişse, ıslık ve tepki daha da yüksek olmalı ve bunun yanına tribün çoşkuları eklenmeli.Eğer ev sahibi takım mağlupsa, her yediği golde taraftarın tepki ve ıslık gücü performansı düşürülmeli.Örnek deplasman takımı 3 - 0 önde ise, son yarım saat taraftar iyice sessizleşmeli ve stadın bazı kısımları yer yer boşalmış olmalı.
    Ligde şampiyonluk umutlarını kaybetmiş takımın sahaya taraftar çekmesi, gelenlrin ise destek performansı orta derece olmalı.

İkincisi ise, kısa videoların maçın içinde çeşitlendirilmesi ve daha bol olması.
    Mesela golden sonra her 2 takımın kulübeleride slow motion'da gösterilmeli.Galibiyet golünü atan takımın hocasının o andaki sevinci ile malubiyet golünü yiyen takımın hocasının o andaki üzüntü ve tepkisi ekrana yansımalı.
    Yine verilmeyen bir faulden sonra teknik direktörün kulübeyi tekmelemesi, atılmış bir golün ofsayt olarak kesilmesinden dolayı yapılan itiraaza karşılık hoca tribüne gönderilmesi veya oyuncuların ofsayt için yardımcıya koşması gibi birbirinden değişik videolar eklenmeli.
    Maç faul veya oyuncu değişikliği nedeni ile durduğunda, hoca takımın önemli oyuncuları ile kısa bir taktik görüşmesi yapmalı.
    Faullerde barajın ayarlanması için hakemin barajın yerini belirlediği videolar eklenmeli.
    Yine barajın toptan önce dağılıp dağılmaması kullanıcıya bırakılmalı.

Ayrıca oyunda, gerçek hayatta bile sahalarda nadiren görüdüğümüz şeyler olmalı.Benim maç esnasında yaşadığım bir olayı, başka kullanıcının yaşamamış olmasıda, oyunun sınılarının ne kadar geniş olduğunu anlamamızı sağlar.

Belki kolay değil hatta çok zordur eminim ama, kalıpları kırılmış OYUN, kullanıcıyı GERÇEK'lik hissi verebilir.
    Doyma noktası ise, oyun ile gerçek arasında nerede olduğunu bilmemektir ;
    Bence ....

• havadan gelen topları karşılamada oyuncular mal gibi beklemesin, azıcık itişme kakışma falan olsun..
  • arkadaşlar ben aranızda yeniyim hepinizi selamlıyorum benim pes 2011 alıp oynama fırsatım olmadı fakat 2010 oynuyorum şu aralar.aynı sıkıntı 2011 de olabilir. oyuna heyecan katmak için mi bilmiyorum kendi ÇAPLARINDA bişey yapmaya çalışmışlar. master lig yaparken herhangibir maçta yenilirken oyundan çıkıp aynı maçı baştan tekrar oynama fırsatı bulabiliyorduk
    bugün tam şampiyonlar ligi final maçında interi 2-0 yeniyorken elektriklerin kesilmesi ile beraber bütün emeklerimin üzerine dışkılarını bıraktı bu konami ARKADAŞ.sinirden deliye döndüm konsolu elektrikler geldikten sonra tekar açtığımda 3-0 yenildiğimi gördüğümde konaminin azımın orta yerine birkez daha dışkısını bıraktığını farkettim ve oyun kolunu parçaladım.konami arkadaşı herkese şikayet ediyorum yaptığı delikanllılığa sığmaz.
  • Pes 2012 İsteklerinde Başında Gelen Kuşkusuz Atmosfer.Kesinlikle Daha Çoşku Gerek .Stad'ta Oldugunu Farketmiyorsun Sadece ses Olarak Değil Taraftar v.s . Ayrıca Gergin Maçlarda Yabancı madde Atımı.. Maç Aralarında ;ÖRNEGİN KORNER Atışları,Aut Vuruşu Gibi Yerlerde 10-20 Kişi'nin Yüzünü Gösterse(Taraftarların) çok iyi olur.Farklı Şeyler Yapmak Lazım Her sene Aynı OlurMu Hiç
  • en önemli eksik grafiklerde bence futbolcuların vücutlarındaki dövmeler hatta edittede koymalılar biz kendimizde seçebilmeliyiz istediğimiz dövmeleri ve en önemlisi seyirciler seyirciler aktif olmalı maça başlamadan tribünleri göstermeli farklı farklı sahneler heyecan vermeli amigolar holiganlar davulcular hepsi olmalı
  • benim beklentilerim
    1) kurdugum takımın idman planını beim belirliyip ve idmanı kendim yaptırmalıyım
    2) devre arasında takımıma kendim uyarılarda bulunmalıyım
    3) futbolcular daha gercekci olmalı
    4) kuurdugum takımı kendim yönetmliyim ve ful bol olarak daha gercekci olsun
    aslında daha yazılacak cok sey var pes için oyunun hastasıyım ama yani demek istedigim daha gercekci olmalı pese yakısa bilecek kapasitede olmalı mesela ne biliyim imkansız birseyleri yapıp bize sunmalılardır mesela mac toplantısı ne biliyim idmanlarda takımını kendin bi antirönör gibi takımını yönetmesi devre aralarında takımını kendi uyarması ondan sonra takımı macı yendiktedn sonra eylenceli bişeyler yapması ne biliyim ya hersey cok gercekci olmalı tabi bunları yaparkende kurumu basit olmalı yanine biliyim işte benim pesten beklentilerim daha fazla trasferlerde yöneticileri görmek sporcuyla kendim pazarlık etmek ya biliyorum bunlar zor ama sizin yapamayacagınız bişey degil ambianslar daha gercekci olmalı alt yapıdan futbolcu cıkartmak ne biliyim hersey daha gercekci olsun mesela maca giderken mac oto büsünün içinide gitmek istiyorum yani bu oyuna kendimi tamamen vererek oynamak istiyorum sıkılmak istemiyorum sabaha kadar oynasam bile sıkılmak istemiyorum bite sipiker nolur ingiliz olmasın her ülkenin dilinde olsun taraftarlarda öyle olsun kutu gibi durmasın bi adralenin olsun ne biliyim bi fuülde futboılcuların bir birleriyle falan itişmesini cok isterim mesela inanıyorum ki diyer arkadalarda benim gibi şeyler ister takımın sevinci falan da iyi olmalı esela hangi ülke takımını seciyosan o ülkenin milli takımınıda izlenmesini hgatto onuda kendin yönlendirmesini cok isterim ondan sonra transfer sezonunda gidip futbolcu izlemek beyenerek almak isterim bunlar acaba mümkün olan seylermi diye düşünüyorum belkide yazdıklarımı hiç okumayacaksınız ama bi oyun artık bu zamn da cok ama cok gercekci olmalı ben cee bunu sizden baska kimsede yapamaz ???????

• mevcut grafikler güzel. O konuda fifadan çok üstün olduğu söylenebilir. Fakat lisan , lisans, lisans diyorum. artık takım lisansları alınmalı daha fazla lig , daha fazla avrupa takımı eklenmeli. Almanya liginden TR liginden en az 5 -6 takım olmalı. Takımlar lisanssız bile olsa gerçeğe yakın bir amblem ve ismi olmalı. oynanılışta hakemler avantaja bırakmayı öğrenmeli. bağlı çalımları her futbolcu değil o hareketi gerçekten yapabilecek oyuncu yapmalı beceriksiz bir oyuncu hareketi yüzüne gözüne bulaştırmalı. Özel oyunculara özel otomatik hareketler yüklenmeli ve ceza sahası dışından her topun gelişine vole yerine zaman zaman otomatik vole rövaşetaya kalkmalı oyuncu özelliklerine göre. belli başlı oyunculara özel efektler eklenmeli.. VE lisansı bulunan Avrupa ligi ile süper kupa finali ana menüden istendiği zaman şampiyonlar ligi gibi oynanılabilir olmalı. şampiyonlar ligi ni kazanınca süper kupa finali oynanmalı. bunlar oyuna inanıyorum çok daha fazla tat katacaktır.

• Gol kayıtları fifadaki gibi sınırsız olsun 50 tane kayıt sınırı çok az
  • -Stat çeşidi ve sayısı artırılmalı,stat ve seyirciler daha canlı görünmeli.
    -Rakip takım ceza sahamıza pas attığında defans oyuncumuzun rakip oyuncuyla koştururken ayağına topu alıp 1 adım atmadan pas atamaması ve yine aynı şekilde bazı durumlarda gelişine şut çekilememesi.normalde bir futbolcu topa yetiştiği anda pas verebilir veya şut çekebilir.1 adım atmasına gerek yok!(özellikle bu iki durum beni deli ediyor)
    -yine defans elmanım rakip oyuncuyla yanyana gidiyor ve hatta hızını alamıyor onuda solluyor fakat ne yaparsan yap bir türlü geri çevirip ayak koyamıyoruz topa..
    -Aktif oyuncu seçimini daha mantıklı hale getirmeliler.
    -Bir futbolcum topa ayak koyduğunda niye geri çekilir ve daha gerideki oyuncu aktif hale gelir ve dolayısıyla top yine rakibe geçer!Be adam madem topu almayacan niye ayak koyuyorsun.Madem ayak koydun niye kaçıyorsun!!!
    -Futbolcular hava toplarını daha düzgün ve kontrollü almalı.5 metre mesafeden soluğu reklam tabelalarında almalarına gerek yok.
    -Yine bazen topu aldığın halde oyuncuyu geri çeviremiyorsun taç olanakadar devam ediyor.
    -avantaja bırakma olayı kesinlikle es geçilmemeli.Top bende kalıp tam kontra atağa çıkacakken hakem oyunu hemen kesiyor!

Bunlardan bazıları çok basit ve mantıksız acaba konami bunları niye es geçiyor anlamıyorum.Özellikle 2 . madde olarak yazdığım bence çok mantıksızve konaminin bu hatayı yapması çok ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmare -- 15 Kasım 2010; 16:03:50 >

• Üstüne basa basa söylüyorum artık şu sarkık fileler değiştirilmeli yerine liverpool chelsea madrid futbol takımların kale ağlarına benzer ağlar konulmalı

Kar yağışı filan olmalı yağmurun şiddeti ayarlanabilmeli

daha fazla stad olmalı

Çim deseni 2008deki gibi ayarlanabilir olmalı yani stad atmosferini artık bi ayarlasınlar yavvv
  • * Top kayıplarında, top kaybı yapan oyuncuya kamyon çarpmış gibi sarsılıp saniyelerce kendine çeki düzen vermesini beklemek Saçmalık. Adam top kaybedince, geri maça hemen sarılabilsin

*onlie maçlarda maç bittikten sonra, aynı oyuncu ile tekrar maç yapabilme seçeneği eklenmeli.

*çalım ve atristik hareket tuşları daha kolay erişilebilir ve seri hareket edeceğimiz şekilde tasarlanmalıdır.

*Spikerlerin başından geçen bi anıyı anlatıyormuş gibi, maç anlatması insanı bunaltıyor.Türk spiker lazım.Maç heyecanı yok.Taraftar, kafayı çekip maça gelmiş sanat müziği okuyor gibi.Heyecan,ateş yok.Şut çektikten saniyeler sonra Taraftar farkediyor ki sonra avv- ovv gibi sesler çıkartıyorlar.

*verdiğimiz 20 pastan 10 tanesi başka bir adama - bacağa - kıça - hakeme çarpıyor.Her ne kadar gerçekçiliği artırıyorsa da belli bi noktadan sonra bayıyor insanı.Top çarpmalarında ve kayıplarında futbolcular adeta yazılı bir bilgi bekler gibi kalakalıyorlar.Anında hareket yok.

*Şutların güçlendirilmesi lazım, yetenek meselesi denebilir ama ben katılmıyorum, çekilen 50 şuttan 30 u üstten, 10 sağ/soldan dışarı gidiyor.Bu kadar dengesiz bi şut sistemi görmedim daha.Tamamen şansa endeksli.

Ne kadar detaycı , açık ve acımasız eleştri olursa O kadar güzel sonuç alınabilir.Pes hepimizin..

• Önemli önerim:

BAL Modunda "Tab" tuşuyla oyuncu ve top kamerası arasındaki geçiş sağlanabilsin.

Ufak tefek önerilerim:

Lisanslar ve Spor Toto Süper Lig :)
  • boş bi alana top atıldığında adam seçme yani hedef oyuncu değiştirirken çok geç algılıyo o bölgedeki oyuncuyu seçene kadar rakip oyuncu topu kapıyor. diğer sorunda ayağa kayma tamamen şans işi eskisi gibi rasgele ayağa kayamıyoruz çok saçma olmuş bence ben istediğim zaman daire ile kayma hareketi yapmak istiyorum. diğer konuda penaltı 2010 dan beri penaltıda değişiklik oldu bi çözemedim şu işi eskisi gibi nie devam etmiorlar anlamış değilim. bide şut çekmek niye bukadar zorrr :((
  • benim sorunlarım:

1- rematch yapınca ve başka durumlarda da kadroyu ayarladıktan sonra bir geri menüde bir daha geri yapınca direk çıkması ve geri dönünce bütün kadro ayarlarının gitmesi

2- dışarı giden şutlar ve fauller için replayleri izlemek zorunda olmak. settings de bunları tamamen kaldıracak bir seçenek olmalı.

3- kaleciler bazı topları tutarken kalenin içine girmeleri gerekiyor fakat sanki orada bir görünmez duvar var bariz engelliyor. aynı şekilde kaleci ceza sahasının dışına top elinde çıkamıyor duvar var gibi oluyor. ve havadan gelen bir topu tutarken çizginin hemen gerisinden zıplıyor fakat çizginin tam üzerinde havada asılı kalıyor ve o görünmez duvar kaleciyi ceza sahasının içinde bırakıyor.

4- teke tek veya 2 ye 2 oynarken adamların durup duruken değişmesi.(felaket sinir bozucu birşey ve oyunu çok kötü baltalıyor)
  • Daha önce yazmıştım tekrar yazıoyrum..

-Ronaldo omuz omuzada durdurulamıyor, ayağında kaykay varmış gibi gidebiliyor..messi ise en ufak darbede kolayca durduruluyor...2010 da messi çok abartılmıştı bunda fiziksel mücadele ön plana çıktığı ve düzgün ayarlanmadığı için messi ronaldo dan çok daha etkisiz, faydasız ve verimsiz bir futbolcu olmuş (gerçekte de böyle mi ? hiç sanmıyorum) Yarı sahadan alıp gol atma işini 2011 Ronaldosu 2010 Messi si gibi yapıyor..inşallah düzeltilir..
    -Şut gücünün şuta basma oranıyla ilişkili olması, kaleye olan uzaklık, yanındaki adamdan ne kadar etkileneceği gibi değişkenlerde ele alındığında her oyuncunun şut atma anında şuta ne kadar basılı tutacağımızı belirlemesi çok saçma bir futbol oyunu dinamiğine dönüşebiliyor..
    -Defansa atılan toplarda defans oyuncusu seçildiğinde oyuncunun anlık duraksamaları, rakip futbolcunun işine yarıyor
    -Ara Pas tuşu kullanılarak atılan toplarda defans oyuncuları zaaf gösteriyor halbuki aynı pası, pas tuşu ile attığınızda defans oyuncusu topu alabiliyor bu da futbolu fazla bilmeyen ancak oyunu iyi bilenleri sürekli gerekli gereksiz ara pas yollamaya sevkediyor..
    -Yarı yardımlı oyuncu ayarlamaları sorunlu..inşallah düzeltilir..2vs2 lerde durum felaket..
    -Hakemin kaymalarda eğer topla alaka yoksa direk sarı kart göstermesi gerekiyor..öteki türlü birçok pozisyon es geçiliyor..
    -Gökkuşağı hareketi ilk yamalardan önce aşırı etkiliydi, yamalardan sonra ise çok etkisiz hale geldi..dengeye getirilmeli..

Oyunu iyi bilen bir oyuncu Real Madrid ile oynadığında, bu oyuncuyu Real Madrid dışında bir takım ile yenmek gerçekten çok zor..

• -Frikiklerin pes09 daki olmasını istiyorum.
    -Hakemler faulleri çok es geçiyor bunun için ayarlar ekranın hakemin göstereceği avantaj seviyesi olması gerekli.
    -Ev sahibi takımın baskısı gerçekten ara sıklaşsa oynayanı filan şaşırtsa güzel olur, sahaya meşale birden, aşırı artan bir ıslık filan.
    -Analog kontrolleri isteyen için pes10 daki gibi isteyenler için pes11 deki gibi olmalı bence buda seçilebilmeli.
    -Mesela saha yağmurluysa oynadıkça iyice çamur olsun ya da toprak kalksın, oyuncuların formalarının kirlenmesi belirgin olsun mesela bir çorabımı uzun öteki kısa kalsın yada forması hafif sarksın şortundan o tarz yani.
    -Hatta hakeme faulden sonra filan ekstra itiraz için tuş olmalı duruma göre hakem sarı kart göstermeli ya da dengeyi itiraz ednlere kaydırmalı.

Aklıma daha geldikçe eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyw@lker -- 21 Kasım 2010; 14:13:16 >
  • edit: çift mesaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyw@lker -- 21 Kasım 2010; 14:12:40 >
  • kontra atak yapılırken top taça çıktığında hemen başlanmalı (yan tarafa top toplayıcılar koyulabilir) ve defans yerleşmemeli gene aynı sekilde top outa çıktığında kaleci hemen başlayabilmeli ki hızlı bir kontra atağa çıkılabilmeli, hakemin herhangi bir düdüğünden sonra topa vurulabilmeli ve sarı kart görülmeli, top artık futbolcuların elinede çarpmalı endirek serbest vuruş vermeli, korner kullanırken kullanan dışındaki bir futbolcuya hükmedilmeli, tabiki türkçe spiker, seyirci atmosferi önemli maçlarda kendini göstermeli şimdilik aklıma gelenler bunlar.. bide artık full hd yapsınlar şu oyunu..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.