Şimdi Ara

PS3 OPTİK SES ÇIKIŞ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bende 40 g pal ps3 var z5500 logitech HOPARLÖR ile optik bağlantıyla kullanıyorum..düne kadar sorunsuz kullanıyordum

ancak

en son 2.30 a güncellayip mgs 4 yükledikten sonra( ilk başta sorun yoktu)
    gt5 gta4 vb tüm oyunlarda dolby digital ses çıkışı yazmasına rağmen seste aralıklı kesintiler oluyor....önceden böyle bir sorun yoktu...yani ses ve görüntü var..ancak ses aralıklı kesintilere uğruyor..

sistem 1000w inform ups ye bağlı.

nete bağlayıp 2.36 a güncelledim, factory default settings e getirdim tüm oyunları sildim ancak seste aralıklı düzensiz bir kesilme gelme halen oluyor..

ne yapacağımı şaşırdım..ne önerirsiniz..yardımcı olun..
    saygılarımla...

• Aradaki optik kabloyu, sağlam olduğunu bildiğiniz bir optik kablo ile değiştirip bir de öyle deneyin. Optik kablolar darbe, ezilme, kırılma gibi etkilere karşı çok dayanıksız. Belki sorun kablodadır.
  • yalnız sürekli bir kesinti değil..yani 1 dk da bir iki kez 1-2 sn lik aralarla kesinti var..
    açıkcası z 5500 decoder de mi? ps3 de mi sorun diye korkuyorum..
  • Bende pm den yazdığım gibi kablodan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
  • şu anda optik giriş çıkışları üfledim temizledim..
    ancak ses tamamen gitti!!!
    bluray dvd vsvs de denedim ps3 de ...ses yok..sanki logitech z5500 decoderi algılamaya çalışıyor sapıtıyor kapatıp açıyorum ama aldılayamıyor..
    aynı optik kabloyu pc harici ses kartından den spdif out la denedim yine ses yok<!!!!( pc den ses kartından coax ve direct 6.1 ses var++)
    ps3 den de hdmi ile kesintisiz tv de n ses var..

2 seçenek kaldı
    :
    1- kablo arızalı(inşallah böyledir))

2- ps3 optik çıkışı arızalı ki sanmıyorum, ya da decoder optik girişi arızalı...bunlar hemen arıza verecek parçalar olduğunu sanmıyorum..(umarım bunlar değildir:(((

yarın inşallah yeni optik kabloyla deneyeceğim..gelişmeleri bildiririm..saygılar..
  • Optic kablolar çok hassas ve çok kolay bozulabilen ürünler dolayısıyla %95 sorununuzun kaynağı o.

Gelişmeleri beklemekteyiz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

Bende pm den yazdığım gibi kablodan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

pm ni aldım ama önce davranmışlar sorun kablodadaır.Bir komşumuzunda dvd playerında aynı sorun vardı kabloyu değiştirince düzeldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Optik Ses Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sağolun arkadaşlar ..ben de merak ediyorum..yarın teknosadan inşallah iyi bir optik kablo bulursam deneyeceğim..
  • arkadaşlar yardımcı olan olamayan herkese çok teşekkürler..

altın uçlu optik kablo falan hikayeymiş..sorun kabloymuş..
    basit 75 cm hama cable sorunu halletti:))
    (aldığım 2. yedek altın kablo yu açmadım bile..)
  • isin hallolduguna sevindim bende hama optik kablo kullaniyorum cok memnunum.guzel secim hayirli olsun

selamlar
  • Arkadaşlar dvd player + PS3 optik ses çıkışlarını birlikte 5+1 ses sistemime bağlayabileceğim bir ürün buldum...İnceler misiniz? Bilgisi olanlar yardımcı olsun lütfen.

http://www.egerate-store.com/?_Args=ProductImage,59,OdesisMc,735

Sorun yaşar mıyım?
  • İYİ GİBİ ama sorun olur mu bilmem..yoksa tek tek her seferinde optik kablo sök tak olacak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: adıuzunabdal

Arkadaşlar dvd player + PS3 optik ses çıkışlarını birlikte 5+1 ses sistemime bağlayabileceğim bir ürün buldum...İnceler misiniz? Bilgisi olanlar yardımcı olsun lütfen.

http://www.egerate-store.com/?_Args=ProductImage,59,OdesisMc,735

Sorun yaşar mıyım?

Tam aradığım şey, kullandığım cihazlarda optik kabloyu sürekli tak sök yapmamak için ne zamandır bunu arıyordum. Yazıcıoğlu'nda ve Doğubank'ta aradım ama buralarda yoktu bu cihaz. Eğer güvenilir bir siteyse alınabilir, daha önce alışveriş yapanınız var mı buradan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 3 Temmuz 2008; 14:15:07 >

• quote:

Tam aradığım şey, kullandığım cihazlarda optik kabloyu sürekli tak sök yapmamak için ne zamandır bunu arıyordum. Yazıcıoğlu'nda ve Doğubank'ta aradım ama buralarda yoktu bu cihaz. Eğer güvenilir bir siteyse alınabilir, daha önce alışveriş yapanınız var mı buradan?

Ben daha önce 20m HDMI Kablo aldım burdan kredi kartıyla. 1 gün içerisinde ürünü gönderdiler.
  • Ben bu ürünü aldım.
    Bugün elime ulaştı. Hafta sonu deneme yapacağım duruma göre bilgi veririm.
    Ama sorun olmadığı yönünde bilgi aldım.
  • Dikkat ettin mi konu 2008'den kalma
  • PS3 evde ki LG LX 6500 led tv ye bağlı fakat optik kablo ile ses alamıyorum.
    Ps 3 teki ayarlarıda yaptık fakat ses yok.
    ne olabilir sorun acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurhar

PS3 evde ki LG LX 6500 led tv ye bağlı fakat optik kablo ile ses alamıyorum.
    ne olabilir sorun acaba?

Ps3 tv ye nasıl bağlı, ps3 optik kablo ile neye bağlı, ses sistem ne ve ayarları ne şekilde ayarladın ? Bu arada sağlam hort.

Tv deki optik giriş değil çıkıştır. PS3 tv ye hdmi ile bağlı ise optiğe gerek kalmaz. Optik ses sistemine bağlamak için kullanılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geoxid

quote:

ne olabilir sorun acaba?

Ps3 tv ye nasıl bağlı, ps3 optik kablo ile neye bağlı, ses sistem ne ve ayarları ne şekilde ayarladın ? Bu arada sağlam hort.

Tv deki optik giriş değil çıkıştır. PS3 tv ye hdmi ile bağlı ise optiğe gerek kalmaz. Optik ses sistemine bağlamak için kullanılır.

Bende bir optik ses kablosu vardı onu tv ye bağladım.
    Yani ps3 ile tv arasında optik kablo bağlı.(ses sistemi yok)
    Fakat dediğin gibi tvdeki optik bölüm giriş değil çıkış ise ses alamamam normal :)
    o detayı bilmiyordum ben :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: geoxid

quote:

ne olabilir sorun acaba?

Bende bir optik ses kablosu vardı onu tv ye bağladım.
    Yani ps3 ile tv arasında optik kablo bağlı.(ses sistemi yok)
    Fakat dediğin gibi tvdeki optik bölüm giriş değil çıkış ise ses alamamam normal :)
    o detayı bilmiyordum ben :)

TV, ps3, playerlar da genelde giriş değil çıkış olur. Ses sistemlerinde giriş oluyor. Tabi tersi durumlar da mümkün olabilir. Ama dediğim gibi zaten hdmi ile ses alıyorsan optiğe gerek yok. Ayarları da geri alırsan tv den ses alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.