Şimdi Ara

PS3 için Ses Sistemi Sorunsalı, Tavsiye ve Bilgi Lazım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PC' için kullandığım ses sistemi Philips A5.600 5.1, aşağıda Subwoofer'da yer alan giriş ve çıkışları aşağıdaki gibi...

5.1 girişi ile PC'ye bağlı durumda, diğer iki girişi ise stereo, malesef optic girişi yok :(

Yeni, PS3 sahibi oldum ve bu ses sistemini PS3 ile de kullanmak istiyorum...

Forumda araştırdığım kadarıyla stereo bağlantıyı rahat bir şekilde yapabilmem mümkün...Ancak 5.1 bağlantıyı nasıl yapabilirim? Decoder mi almalıyım, alırsam hem PC ile hem PS3 ile kullanabilir miyim, bağlantılarını nasıl yapacağım, vb....

Bu konuda bir kaç soru daha sorulmuş ama ben ses sisteminin girişlerini resimlerle belirterek ve çok net bir yardım alabilmek için ayrı konu açma gereksinimi duydum...("Git üst konuya sor, niye ayrı başlık açıyosun" ... "benzer bir sürü konu var" şeklinde bir çok konuya yorumda bulunanlar için baştan söyleyeyim)...

• Güzel konu olmuş dostum. Benim de merak ettiğim bir konu. Bende de Creative inspire 5200 5+1 var. Bunu herhangi bir şekilde PS3'e bağlayıp bağlayamayacağımı ve en uygun fiyatlı optik ses çıkışlı 5+1 ses sistemi modelleri hakkında yardım istiyorum. Konu hakkında bilgisi olanlar yardım ederse çok makbule geçecek
  • Bu şekilde sorular var ama giriş yerlerini göstererek daha net bilgi verebilecek arkadaşlar olacağını düşünüyorum ben de...

Ses Sistemleri bölümüne de konu açacağım....
  • Normal çözümler arıyorsanız ben size istediğiniz şekilde yardımcı olurum , bunda 1 problem yok.

Benimde arkadaşın dediği gibi kafama takılan konu şu

malum bizim konsollardan bu aparat çıkıyor. 5+1 Sanal ses almamıza yarıyor.

Acaba ; şu aşağıdaki kabloyu yukarıdaki gibi ses çıkışı olan sistemlerde kullansak 5+1'i optik ses kadar net alabilirmiyiz , benimde kafamı kurcalayan soru bu.

Aynı yöntem bilgisayarda işe yarıyor ve 5+1 surround ses alıyorum. İmkanım olduğunda bu olayı deneyeceğim, umarım net sonuçlar alabilirim.

• @Michael Kenji,

Benim konsoldan böyle bir aparat çıkmadı...

Benim asıl merak ettiğim decoder alsam, optic çıkıştan decodere bağlasam PS3'ü, decoderi bu ses sistemine bağlayabilir miyim? Bağlarsam da hem PC hem PS3 için kullanabilir miyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

@Michael Kenji,

Benim asıl merak ettiğim decoder alsam, optic çıkıştan decodere bağlasam PS3'ü, decoderi bu ses sistemine bağlayabilir miyim? Bağlarsam da hem PC hem PS3 için kullanabilir miyim...

Sorunun cevabı işte bu..!! Bir dekoder alacaksın işi bitireceksin.creative'nin dekoderini kullanıyorum bende çok memnunum.
    imzamda görünen kolon setiyle beraber. İmkanınız varsa bence Logitech Z-5500 den başkası yalan...Ben o seti alamadım ama
    creative den oluşturdum.Bu sistemi optik çıkışı olan her cihaza bağlayabilirsiniz. Ps2 Ps3 dvd player , uydu alıcısı , müzik seti,.....
    yeterki optik çıkışı olsun hertürlü olur ve çok farklı olur....

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Kenji

Acaba ; şu aşağıdaki kabloyu yukarıdaki gibi ses çıkışı olan sistemlerde kullansak 5+1'i optik ses kadar net alabilirmiyiz , benimde kafamı kurcalayan soru bu.

Aynı yöntem bilgisayarda işe yarıyor ve 5+1 surround ses alıyorum. İmkanım olduğunda bu olayı deneyeceğim, umarım net sonuçlar alabilirim.

o kabloların fazla olması hepsinin ses için kullanıldığını göstermiyor , component kablo o gösterdiğin fotodaki ve beyaz kırmızı olan sadece ses diğer 3 kablo görüntü için , o nedenle o kablo ile yine digital ses alınmaz, bağladığın ses aletinin özelliğine göre stereo sesi 5+1 sese simule eder ve o şekilde kullanabilirsin , bunun dışında logitech z5500 ü tavsite ederim optic digital olarak bağlanıyor ps3 e ve dolby digital ve dts sesleri digital olarak duymanızı sağlıyor , filmler ve oyunlar için çok iyi bir çözüm...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ulvi,

Z-5500 en iyi, en kolay çözüm olduğu doğrudur, ancak pahalı bir çözüm çoğumuz için (gerek bütçe açısından, gerekse PS3 ile geçirilen vakiti az olan ve yeterli çözüm arayanlar açısından)...
  • Ucuz birşey arıyorsan HT503SH var onu al ben bu şekilde kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

Ucuz birşey arıyorsan HT503SH var onu al ben bu şekilde kullanıyorum

Sistemi değiştirmek zorumlu mu yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senoldursun

quote:

@Michael Kenji,

Sorunun cevabı işte bu..!! Bir dekoder alacaksın işi bitireceksin.creative'nin dekoderini kullanıyorum bende çok memnunum.
    imzamda görünen kolon setiyle beraber. İmkanınız varsa bence Logitech Z-5500 den başkası yalan...Ben o seti alamadım ama
    creative den oluşturdum.Bu sistemi optik çıkışı olan her cihaza bağlayabilirsiniz. Ps2 Ps3 dvd player , uydu alıcısı , müzik seti,.....

Hah konu tam istediğim noktaya geldi. Şimdi bende optik girişi-çıkışı olmayan bir 5+1 ses sitemi var. Creative inpire 5200(sanırım sendekinin 5+1 versiyonu) Ben onu ayrı bir aparat ile, sistemi değiştirmeden Ps3'e bağlayıp 5+1 olarak kullanabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: senoldursun

quote:

@Michael Kenji,

Decoderi, PS3'e ve PC'ye optic çıkışlarla bağlayacağım ....peki Decoderden ses sistemine çıkışı SUBWOOFER'daki INPUT1'e bağlayarak mı sağlayacağım?

INPUT 1'e giren kablonun ucu 3 tane 3,5mm jak şeklinde ve PC'nin Center - Front - Rear çıkışlarına bağlanıyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UNDYING -- 3 Kasım 2009; 18:36:13 >

• Konuyu kaçırmışım kusura bakmayın.
    Decoderin fotoğrafı var sa daha net cevap verebilirim ancak şu yazdıklarından son söylediğinin doğru olduğu varsayımına ulaşıyorum.
    Zaten yalnızca İnput 1 den 5.1 desteği alıyorsun. Ps3 ten gelen kabloyu decoderde optic in e takıp, üç jack ile de decoderinde uygun olan outputlara bağlantı yaparsan istediğin sesi alacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rossoscuderia

Konuyu kaçırmışım kusura bakmayın.
    Decoderin fotoğrafı var sa daha net cevap verebilirim ancak şu yazdıklarından son söylediğinin doğru olduğu varsayımına ulaşıyorum.
    Zaten yalnızca İnput 1 den 5.1 desteği alıyorsun. Ps3 ten gelen kabloyu decoderde optic in e takıp, üç jack ile de decoderinde uygun olan outputlara bağlantı yaparsan istediğin sesi alacaksın.

Bana örnek bir decoder linki verir misin? Yani sadece 1 decoder alarak ses sistemimi ps3'e bağlayabilirim doğru mu?
  • Çözüm bu mu?, alternatifi var mı ?

• süper bir şema bulmuşsun Undying. Aynen bunu yapın işiniz çözülsün, sorunun cevabı budur naugtymm. Şemadan anladığım kadarıyla optic-in ve 5.1 out yapma imkanı sunuyor çünkü. Eğer alacağınız cihaz bunu yapacak ise yegane çözüm işte.
  • Yok ki bu cihaz piyasada

Creative ddts-100 müş....
  • Peki o zaman aklıma şu geliyor, teorik olarak mümkün gibi. HDMI da 5.1 ses sinyali taşır ve bunları aynı anda yapar, eğer HDMI ı analog a çeviren bir cihaz bulursanız bu cihaz görüntüyü ayrı sesi ayrı vermek zorundadır. PS3 ün HDMI ından ses ve görüntüyü alırsınız, full hd görüntü kullanmak istiyorsanız, analaog görüntüyü component kablo ile HD olarak ekrana taşıyabilirsiniz ve sesi de 3.5 jack ler ile 5.1 inize gönderebilirsiniz gibi geliyor...

Edit:Buldum bir cihaz ama biraz tuzlu. :D
    http://www.gefen.com/gefentv/gtvproduct.jsp?prod_id=5277

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rossoscuderia -- 3 Kasım 2009; 19:44:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rossoscuderia

Peki o zaman aklıma şu geliyor, teorik olarak mümkün gibi. HDMI da 5.1 ses sinyali taşır ve bunları aynı anda yapar, eğer HDMI ı analog a çeviren bir cihaz bulursanız bu cihaz görüntüyü ayrı sesi ayrı vermek zorundadır. PS3 ün HDMI ından ses ve görüntüyü alırsınız, full hd görüntü kullanmak istiyorsanız, analaog görüntüyü component kablo ile HD olarak ekrana taşıyabilirsiniz ve sesi de 3.5 jack ler ile 5.1 inize gönderebilirsiniz gibi geliyor...

Edit:Buldum bir cihaz ama biraz tuzlu. :D
    http://www.gefen.com/gefentv/gtvproduct.jsp?prod_id=5277

Z5500 alırız buna gerek kalmaz o zaman

• iki tane Z5500 alırız o zaman

Anlaşılan 2.1 takılacağız optic girişli bir ses sistemi almadığımız müddetçe....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.