Şimdi Ara

PS3 -- HDMI v1.3 ** DİKKAT **

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1 sene kadar öncede forumda, ps3 ve hdmi v1.3 ilişkisi hakkında yazı yazmıştım ama hiçbir cevap alamamıştım...

ps3 sahipleri veya alıcak olanlarda buna pek dikkat etmiyorlar..

sadece ps3 değil hdmi v1.3 arabirimine sahip olan diğer media oynatıcılar içinde konusuyorum...

(hdmi v1.3 arabirime ilk sahip olan alet ps3 oldugundan, ps3 dedim)

ps3 hdmi v1.3 destekler.. hdmi v1.3, v1.2'den aklınızın alamicagı kadar daha fazla gelişmiştir... ps3'ün hdmi v1.3 ten verdiği görüntü ve ses kalitesini eksiksiz alabilmeniz için televizyonunuzunda hdmi v1.3 desteklemesi gerekir... (görüntü ve ses alamazsınız DEMİYORUM)

ps3'ü alma sebebimiz zaten müthiş görünüyü ve sesi alabilmektir... bunun yoluda hdmi v1.3'lü bir tv'den geçer...

hatta şuan HDMI v1.3a çıkmıştır.

* Higher speed: Although all previous versions of HDMI have had more than enough bandwidth to support all current HDTV formats, HDMI 1.3 increases its single-link bandwidth to 340 MHz (10.2 Gbps) to support the demands of future HD display devices, such as higher resolutions, Deep Color™ and high frame rates. In addition, built into the HDMI 1.3 specification is the technical foundation that will let future versions of HDMI reach significantly higher speeds.

* Deep Color™: HDMI 1.3 supports 30-bit, 36-bit and 48-bit (RGB or YCbCr) color depths, up from the 24-bit depths in previous versions of the HDMI specification, for stunning rendering of over one billion colors in unprecedented detail.

* Broader color space: HDMI 1.3 adds support for “xvYCC” color standard, which removes current color space limitations and enables the display of any color viewable by the human eye.

* New mini connector: With small portable devices such as HD camcorders and still cameras demanding seamless connectivity to HDTVs, HDMI 1.3 offers a new, smaller form factor connector option.

* Lip Sync: Because consumer electronics devices are using increasingly complex digital signal processing to enhance the clarity and detail of the content, synchronization of video and audio in user devices has become a greater challenge and could potentially require complex end-user adjustments. HDMI 1.3 incorporates automatic audio synching capabilities that allows devices to perform this synchronization automatically with total accuracy.

* New HD lossless audio formats: In addition to HDMI’s current ability to support high-bandwidth uncompressed digital audio and all currently-available compressed formats (such as Dolby® Digital and DTS®), HDMI 1.3 adds additional support for new lossless compressed digital audio formats Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio™.

• Bu konu çok tartışıldı zamanında...
  • HD televizyonda oynadık birde Hdmi 1.3 kaldı.Biz tüplü tv'de oynıcaz kardeş ne 1.3'ü ?????
  • yani şu an 1.1 hdmi olan tv ile 1.3 olan tvye bağlasan ps3'ü farklı görüntü mü alınacak?
  • Bende bir powerpoint sunumu incelemiştim bu konuyla ilgili görüntü olarak daha kaliteli görün alınıcağını iddia adiyordu önce ki versiyonlarda 24bit olan renk skalası 1.3'te 48 bit'e çıkıyor buda renkler arasında çok net geçişler yarattığını gösteren örnekler vardı, ancak gözle gördüğüm birşey deil. BenQ'un 24" monitörü hdmi 1.3 destekleyen bir cihaz örneğin.
  • ewet v1.1 ile v1.3 arasında daglar kadar fark var....

arkadaş farklı görüntümü alınıcak diye bir soru sormuş...
    bence, kaynağında (yani oyun) hdmi v1.3'teki teknik verilerin işaret ettiği görüntü kalitesi ve ses türlerini KULLANIYOR olması lazım. (ps3=v1.3 /// tv=v1.3)

mesela: oyunun içindeki renkler 48bitlik bir renk paleti kullanmalı. (bu cümlemde yanılıyor olabilirim)

veya, oyunun ses desteği "Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio" formatlarında olmalı..

Kİ, hdmi v1.3 farkını görelim...
  • hdmi v1.3 = en az 6000€. Yanlışım falan varsa düzeltin lütfen, bunu kimbilir ne zaman alınabilecek seviyelere indirecekler. O zamana kadar ps3 almayalım mı?

Bu konu daha evvel tartışılmıştı dostum , sanırım bir konsol oyuncağı için fazla harcama yapıyoruz , bu xbox360 içinde geçerli . ama malesef şimdilik keseme uyan neyse o, hdmi v1.3 neymiş, daha 1.bilmem kaçını göremeyen dostlarımız var.

Şimdilik fazladan 2 numara için heyecan yeratmaya gerek yok :)

Saygılarımla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bunu sadece bilgilendirmek için yazıyorum...
    tabiki ps3 al ama normal bir tv al.. hdmi v1.3 ucuzlayıncada yeni tv alırsın.. ucuzlaması çok kısa bir sürede olucak emin ol...
    sonuç olarak ps3 hdmi 1.3 geliyor... geldi..
    ps3ü ps3 gibi kullanmak istiyorsak hdmi 1.3 tv şart...
    biz bu ps3ü ne için alıyoruz? mükemmel görüntü ve ses için değilmi???? ps3 nexgen değil mi??? e o zmn diğer bileşenlerde nexgen olacak...

ayrıca bu topic daha çok tv'sini almamış olanlar için yararlı olucak...
    çünkü bir tv almış olan hdmi v1.3 satıp tekrar bir tv alamaz...
  • Biz ps3 e uyacağımıza ;PS3 bize uysun. Forumdakilerin yarısı xbox360 larını lcd monitöre takıp, şakır şakır oynuyor. Yok HDMI, yok 1.3. Tüketiciyi hiç düşünmeyen bir elektronik ürün, fazla satamaz. PS3 (lcd monitörler dahil) tüm tvleri desteklemeliydi.PS3 bu gidişle sadece zenginlerin evini süsleyecek bir süs eşyası olur.
  • tamamiyle haklısın... ama durum bu... ps3ünden tam verim almak isteyen hdmi v1.3 alıcak... 2x2=4

ayrıca ps3 zaten şuan çok zenginler için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razorback -- 14 Ocak 2007; 13:28:30 >
  • HDCP bitti de bir bu eksik kalmıştı. Boşverin onu bunu, alın bir 720p LCD oynayın benim yaptığım gibi. Gayet yeterli bence. O kadar derin incelersek cebimizin de derinlikleri gözükür gibime geliyor.
  • 3FRUZ; forumlarda konuşulan bir konuya göre ps3 ,HDMİ girişi olmayan hiçbir tvde 720p görüntü vermiyornuş. Mesela benim PHİLİPS 37pf5320 lcd htvim var ve 720p yi destekliyor. Girişi DVI ( yani HDMİ gibi dijital bir bağlantıya sahip) şimdi ben bu tvyi sırf HDMİ girişi olmadığı için ps3 e bağlayamayacaksam , PS3 benim için bitmiştir. Tvnin kılavuzunda uyumlu bir dönüştürücü kablo ile(hdmi to dvi) kablo ile her türlü hd cihazdan 720p /1080i görüntü alabilir yazıyor. Martta ps3 ü alacağım ve bu tvye bağlayacağım. Eğer ps3 görüntü vermezse PHİLİPS'in benden çekeceği var. Bu tvyi nasıl olsa her türlü HDCP destekli cihaza bağlanabileceğini bilerek yüksek sayılabilecek bir rakama almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neo23 -- 14 Ocak 2007; 16:05:56 >
  • Denemeden bilemeyiz sanırım neo, ben component girişi kullanarak 720p görüntü alıyorum şu an. Hiçbir bilgim yok doğrusu.
  • Arkadaşlar tamamiyle haklısınız... yani sonuç olarak tüketim toplumu ve devrimindeyiz... bütün teknolojik gelişmelerde bizim cebimizin alehine işliyor..

bu topicte sadece şunu amaçladım... ps3'ün çıkışının hdm v1.3 oldugu ve bu görüntünün ancak hdmi v1.3 girişli bir tvden tam olarak alınabileceği..

bunun dışında ps3'ü dünya üzerindeki her türlü tv'ye bağlamanızda ve görüntü almanızda hiçbir mani yoktur... ben sadece hdmi v1.3 görüntü alabilmekten bahsediyorum.. ( ps3 hdmi v1.3 oldugu için)
  • quote:

Orjinalden alıntı: yosunkaya

hdmi v1.3 = en az 6000€. Yanlışım falan varsa düzeltin lütfen, bunu kimbilir ne zaman alınabilecek seviyelere indirecekler. O zamana kadar ps3 almayalım mı?

Bu konu daha evvel tartışılmıştı dostum , sanırım bir konsol oyuncağı için fazla harcama yapıyoruz , bu xbox360 içinde geçerli . ama malesef şimdilik keseme uyan neyse o, hdmi v1.3 neymiş, daha 1.bilmem kaçını göremeyen dostlarımız var.

Şimdilik fazladan 2 numara için heyecan yeratmaya gerek yok :)

Saygılarımla.

Zamanında çok söyledik. Ama malesef yeni standartların sanki sahip olunan tvlerde ve mönitörlerde sorun suz kullannılacağıydı.

Halbuki hiç bir şekilde alakası yok. ps 3 'ün istediği standartlara sahip bir tv ye ihtiyacınız olduğuydu. Yine ilave ettik. 1080p oyunlar için kesinlikle 1080p tv'niz olacak dedik. Yine devam ettik dedik ki önemli olan oyun kaliteli grafiklerden yapılsın, yoksa 1080p kaliteli grafik demek değil. Bakınız GT HD.

Yine dedikki blu-ray ve 20 GB lık medya kaliteli oyun demek değil. İşte herkezin dilindeki Resistance 20 GB cıvarı ama Bir xbox 360 daki bir dvd'lik Gow dan daha iyi grafikler veremedi. Asıl sorun burda.

Şu an için birazçık kalite farkı görecem diye. ekstra 4.000 TL. den başlayan paralar harcamanın mantığı yok. İlerisimi onu zaten o tarihler geldiğinde göreceğiz.

Aslında Hdmi v1.3 son nokta mı? Bu gün çok yüksek maliyetlere alacağınız HD tv nin 2 yıl sonrasını göremeyeceksiniz. Bu yüzdende ani fiyat düşüşleri yaşanıyor. Bir aralık %50- 60 cıvarında Lcd tvlerde kampanyalar vardı. Hala bu tvlerin varacağı yer belirsiz. Gidin bir HD tv alacağim deyin emin olun kafanız ne kadar karışacak. Ama gidin bir mön. alacağim deyin size önerilecekler belli. Bir kaç öneriye dikkat ederek bir mön. seçebilirsiniz. Çünkü standartlar üç- aşağı beş yukarı aynı. Diğer seçimleriniz zevkinize kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumanda -- 14 Ocak 2007; 18:05:54 >

• hdmi 1.3 son noktamı sorusuna... hdmi 1.2 ile 1.3ün arasındaki uçurum farka bakarak cevap vermek lazım.. zaman/performans gibi bir tablo olabilirmi bilmiyorum ama...(tam anlatamadım dogrusu)

diğer söyledikleriniz tamamiyle doğru.. oyun örneğini 2. postumda söylemiştim hatta...
  • ayrıca ps3 ün özellikleri belli.. bu özellikler değişmicek ve biz ps3ü kaç sene kullanıcaz?? rahat 5 senesi var.. 5 sene uzun bir süre.. ona uygun bir tv alıp 5 sene gitmek lazım diye düşünüyorum..
    1 evvelki postuma paralel ve destek olsun diye yazdım...
  • @kumanda

Resistance 20'ye yakın gb'lık bir isoya sahip ancak benim okuduğum kadarıylar resistance ve diğer birçok oyun padding diye tabir edilen dosya blokları veya bloğu tam emin deilim var içinde yani diski tamama yakın doldurmak için bu psp oyunlarındada oluyordu bu dosyalar herhangi bir data içermiyor. PS3 ile ilgili forumlarda bu dosyaların iso içinden atılmasıyla boyutun oldukça küçüleceği yazıyor yani Resistance'ı okadar gb'lık bir oyun olarak değerlendirmeyin

@Razorback

topic amacını açıklamışsın güzel noktaya değinmişsin ancak konsola bu senelik veya önümüzdeki seneye kadar yaşıyıcak bir cihaz olarak bakma bence. Ps3'le gelen kompozit kabloya tepki gösterildi mesela ama ben şu anda onu kullanıyorum komponent sipariş ettim gelirse komponente geçicem fakat bu sene hdmi teknolojisi barındıran bir tv alma durumum yok gündemde. PS3'te hdmi 1.3 olmasaydı atıyorum 3 sene sonra zamanında varken neden koymamış diyecektik. Çünkü biz istesekte istemesekte teknoloji ilerliyor ve bizde evimizdeki elektroniği bütçemize göre güncelliyoruz. PS3 ile gelen kompozit kabloda şu andaki en düşük verim veren tv kullanıcısa kadar hitap ediyor zaten hdmi destekleye tv alabilicek birinin hdmi-hdmi kablo alamaması söz konusu olamaz ha keşke kompozit yerine komponent verseydi o iyi olurdu

• SPYdir,
    kardeşim yaptıgın yorum için seni gözlerinden öpüyorum... millet beni öldürecek neredeyse....
  • @razorback
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.