Şimdi Ara

PS3'e YellowDogLinux Kurulumu (Türkçe) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
20.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: AlpTéKiN

quote:

Orjinalden alıntı: 3fruz

quote:

Orjinalden alıntı: ultraaslans

ee linux un kullanımı nasıl nedir ne değildir devil01
    aslında bu konuyu 3fruz arkadaşın açmasını bekliyordum neden açmadı anlayamadım

Çünkü daha fazla kendimi paralayacağımı düşünmüyorum forum için, en azından şimdilik. Kaç tane site yapalım teklifi geldi, merlininkazani'ndan yazarlık teklifi bile geldi ama ben boş vaktimi dh'e makaleler eklemek yönünde kullandım. Sonuç nedir?

Hak etmiyor artık benim gözümde. Herkes üstüne alınmasın sözüm meclisten dışarı... Belki kendim bir site kurarım ileride, yada bir oluşuma katılırım. Daha mantıklı olacağını düşünüyorum artık. Her aklı başında insan gibi, bir süre sonra benim de sabrım tükendi ve her bıkkın üye gibi ben de forumu gözümle değil başka bir yerimle takip ediyorum artık.

Seni yıpratmışlar buralarda yav Gel seninle site kuralım

Alın beni de

Hakikaten yahu bir site kuralım kendi aramızda... Süfer olur

• evet cok yavas.sistem bide 192mb olarakmi ne goruyo 256 yi
    quote:

Orjinalden alıntı: SnoX

bu arada arkadaşlar linux gerçekten yavaş çalışıo... Yani bazı uygulamalar tamamda.. genel olarak yavaş
  • bende 200 gördü.. Bu arada linuxe codecleri bulunca istediğini seyredersin ben şuan linuxe web sitesi kurdum :D:D:D gayette sağlam çalışıo tabi sadece basit bir index.html attım denemek için.. Şansıma plesk kuramadım pleskin ilk paketini execute edemedi yani açamadı bir açsaydı ah ah :(
  • bunu söylemek beni çok üzüyor ama Yellowdog baya dandik bir linux sürümü... çok fazla eksik bileşen var içinde birşey kurmaya kalkıyorsunuz bir sürü hata veriyor, şu bileşen eksik yok bu hatalı fln... neyse fedora 5 kurmayı denicem
  • snox arkadaşım,
    ps3forums.com adresinde linux ile ilgili bir forum var. orada yellow dog linux'un 2 sürümü olduğundan bahsediyorlar. ilk sürümün kullanım zormuş. 2. sürüm ise 'public' olarak isimlendiriliyor. Birçok bileşenle beraber geliyormuş falan filan bir bak istersen. bir de buforumda yellowdog indirmek için bir sürü server adresi vermişler. Yalnız bu bahsedilen 2. sürüm çıktımı yoksa bekleniyormu tam olarak araştıracak vaktim olmadı. Bence de fedorayı yükleyebilirsek daha rahat olacak gibi görünüyor.
  • son sürümü 5.0 bizde onu kurduk zaten.. Zorluğu değil ki konu ben senelerce linux kullandım ve linux server işlettim alışığım konsola. Ancak çektiğim her linux programı için şu şu dosyalar eksik die hata verirse demekki bi yerlerde hata var.. Mesela VLC die bi playdı sanırım divx için kurmak istedim ne mümkün programdaki her bir modül için bi kaç dosya eksik die kuramadı.. Dediğin yere bi bakıcam
  • belki bu beleşe dağıtılan yelow dog sağlıklı çalışmıyor olabilir, parayla satılan bundan farklı olabilir mi? malum sitelerden bulup onu yüklerseniz
    kanımca tam süper olacak

konu parayla satılması değil. Linux'ün bir sürü ücretsiz sürümünü kullandım ancak ne bilim bu baya dandik geldi fedora ve centos'dan sonra...

Ben derimki xbox 360 Linuxunu Bekleyin ps3'den ne bekliyorsunuz hala anlamadım
    Loading xbox 360 Linux...(fedora centos )
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jincx

snox sende sorun olmasin?bene progrmalar duzgun calisiyor hemde hepsi
    bu linux surumu ps3 islemcisi icin ozel yazilmisti..diger linuxlar kurulurmu bilmem ama daha yavas calisacagi kesin

hem ps3 işlemcisi için özel yapılıyo hemde yavaş çalışması kesin ! benmi yanlış anladım yoksa.
  • arkadaşlar adamın biri makinesine fedora üstüne ubuntu kurmuş ve nasıl kurulacağın anlatmış. Ubuntunun resimlerini de çekmiş. Özellikle snox kardeşimiz incelerse ve burda yorumlarsa biz linux'tan anlamayanların da bunu kurma şansı olabilir. Aşağıdaki linkte

http://www.louiscandell.com/ps3/

bunlar da resimler. özellikle mediaplayer çok şık görünüyor

http://www.louiscandell.com/ps3/images/

• bu makinada daha çok şey ler yapılır, xbox360 kullanlarda oyun oynasınlar

Orjinalden alıntı: macrolight

quote:

konu parayla satılması değil. Linux'ün bir sürü ücretsiz sürümünü kullandım ancak ne bilim bu baya dandik geldi fedora ve centos'dan sonra...

Ben derimki xbox 360 Linuxunu Bekleyin ps3'den ne bekliyorsunuz hala anlamadım
    Loading xbox 360 Linux...(fedora centos )

Allahım Yaw...
    Arkadaşın Nickine, Avatarına Bide Yazdıklarına Bakın Arkaaşlar...
    Bu Arkadaşı Forumda Fazla Yaşatmazlar...
    Sen Ölme Emi, Ölme Ki! Biz de Sık-Sık Gülelim.... ZuHahahHahaha...

Bu Arada Benim En Çok Beğendiğim Linux Sürümü Suse 10 du... Umarım Onu da PS3'e Yüklenir Hale Getirirler...
    Şimdi Bir Linux Sürümünü PS3 İçin Optimize Etmenin Anlamını Tartışalım...
    Optimize Etmek Yanlış Anlaşılmasın Makine İçin Özel Hazırlanmıyor...
    Sadece Linux Sürümünün İçine PS3'ün Donanımını Tanıması İçin Driver'lar Yükleniyor...
    Daha Sonraki UpDate'ler Sayesinde Sistemin Daha Hızlı Çalışması Sağlanabilir...

Hız Konusunda Endişeniz Olmasın, Çünkü Duyduğuma Göre PS3; Dvd'den de Linux Sürümlerini Çalıştırabiliyor ve
    Son Çıkan LiveCd/LiveDvd Linux Sürümleri Gayet Hızlı...
    Şimdilik Benden Bu Kadar, Size Kolay Gelsin...

• peki bir ps3 şu an normal bi pc nin hangisine denk gelir sizce?
  • Live DVD ya da CD olarak hangi Linux distroları var PS3 için çalışacak ?Bir de PS3 de linux ile boot edince sonra nasıl kendi OS una geri dönülüyor.Bu geçiş nasıl yapılıyor?
  • Aslinda bize lazim olan linux gentoo.Ps3 uzerinde gayet basariliymis burda da bazi aciklamalari var,msn,vlc cok guzel bi sekilde calisiyomus.Arti yellow dog dan daha hizli calisiyomus.Ama Gentoo`yu nerden bulucaz?

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=467649&page=2

Buda Video:http://www.youtube.com/watch?v=VPP2eVcsu2w

PSN:insomTR

• quote:

Orjinalden alıntı: insom

Aslinda bize lazim olan linux gentoo.Ps3 uzerinde gayet basariliymis burda da bazi aciklamalari var,msn,vlc cok guzel bi sekilde calisiyomus.Arti yellow dog dan daha hizli calisiyomus.Ama Gentoo`yu nerden bulucaz?

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=467649&page=2

Buda Video:http://www.youtube.com/watch?v=VPP2eVcsu2w

Dostum gentoo live cd'si var yani kurmakla falan uğraşmadan sadece isoyu yazdırdığın medyayı ps3 e koyarak linux işletim sistemini kullanıyorsun. işte bu da link
    http://planet.gentoo.org/developers/ranger/2006/12/24/gentoo_ppc64_ps3_livecd_is_in_beta

Yalnız bazı ayarlamalar gerekir onlar ile ilgili verdiğin forumda gerekli bilgileri bulursun. Arattırırken live eklemeyi unutma. saygılar..

• Linux kurup bi de bu aşağıdaki keyboardlardan bitanesini aldık mı tamamdır, pc'ye yol göründü

Kablosuz:http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,CRID=2905,CONTENTID=12750

Kablolu:http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,CRID=2905,CONTENTID=13437

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.