Şimdi Ara

PS3'e YellowDogLinux Kurulumu (Türkçe) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
20.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hatta linux üzerinden windowsta kuruluyor diye duydum acaba isşletim sistemi sayesinde oyun oynayabilecekmiyiz (PC Oyunu) linux oyun bulmak zor denerdim ama
  • Arkadaşlar Kusura Bakmayın Net Gitti Konu Yarım Kaldı!!! (Türk Telekom Sağolsun:(

Resimlerle Birlikte Tekrar Yazıyorum...

SONY PLAY STATION 3
    YELLOW DOG LINUX KURULUMU

1.ADIM

Öncelikle YellowDogLinux.iso Dosyasını İndirin ve Bir Dvd ye Yazın.

2. ADIM

Öncelikle Tüm GameSave ve Makineye Yüklediğiniz Diğer Şeylerin Yedeğini MemoryCard'ınıza, USB HDD ya da USB Flash Disc'inize Alın.

Bütün Bunları Yaptıktan Sonra;
    Sırayla Settings===>System Settings===>Format Utility===>Format Hard Disk
    Seçeneklerine Tıklayın.

Bundan Sonra Birkaç Seçenek Daha Karşınıza Çıkacak. Burada Yapmanız Gereken En Önemli Şey HDD inizi 2 Eşit Parçaya Ayırmak Olacak. Eğer 20Gb'lık Sisteminiz Varsa HDD inizi 10Gb-10Gb, Eğer 60Gb'lık Sisteminiz Varsa İster 30Gb-30Gb Olarak İkiye Ayırın, İsterseniz 10Gb-50Gb Olarak Ayırın. Bilmeyenler İçin Yazıyorum 1Gb=1024Mb.

Not: Bunun Nedeni "PS3" ünüzün Kendi İşletim Sisteminin 10Gb Boş Yere İhtiyaç Duymasıdır. Eğer Bu Şekilde Yapmazsanız YellowDogLinux Doğru Biçimde Yüklenmeyebilir.

Bütün Bunlar Yaptıktan ve "PS3" ünüze "Reset" Attıktan Sonra Birkaç Dosyaya Daha İhtiyacınız Olacak. Bunlar;

Boot İçin;
    BootLoader (otheros.self)
    Download:http://www.playstation.com/ps3-openplatform/data/otheros.self

Kboot (otheros.bld)
    http://www.terrasoftsolutions.com/support/install/ps3/otheros.bld

Şimdi Bu Dosyaları İndirdikten Sonra:
    Neye Kaydedecekseniz (Boş Cd-Dvd, UsbHdd, UsbFlashDisc, MemoryStick v.s…)
    İçine Önce "PS3" Klasörü Açın. Bu Klasörün İçine de "otheros" Adlı Bir Klasör Daha Açın. İndirdiğiniz "otheros.self" ve "otheros.bld" Dosyalarını "otheros" Klasörünün İçine Atın ve
    Boş Cd-Dvd, UsbHdd, UsbFlashDisc, MemoryStick v.s ye Kaydedin.

3.ADIM

Artık Başlamaya Hazırsınız.
    Şimdi Cihazınıza USB Klavye ve Mouse unuzu Bağlayın ve Açın. Klasörleri Neye Kaydettiyseniz Cihazınıza Takın ve İşleme Başlayın.

Sırayla Settings===>System Settings===>Install Other OS Seçeneklerine Tıklayın.

Sonra Karşınıza Bu Ekran Gelecek:

http://img297.imageshack.us/img297/4978/01bt5.th.jpg

"Start" Seçeneğine de Tıkladıktan Sonra Program Otomatik Olarak “otheros.self” Dosyasını Bulacak ve Size Yüklemeyi Onaylayıp-Onaylamadığınızı Soracak. Siz "X" Tuşuna Basıp Onayladıktan Sonra Sırayla Cihazınızda Aşağıdaki İşlemler Gerçekleşecek.

http://img73.imageshack.us/img73/6637/02nf6.th.jpg

http://img73.imageshack.us/img73/200/03ln3.th.jpg

Bu İşlemden Sonra Tekrar Menü!ye Dönün ve Sırayla;
    Settings===>System Settings===>Default System Seçeneklerine Tıkladıktan Sonra "Other OS" Seçeneğini Seçin.

http://img109.imageshack.us/img109/9572/04jq4.th.jpg

Sonra Linux Dvd nizi Sürücüye Takın, Açılış Paketi Cihaza Yüklendikten Sonra Cihazınızı "Reset" leyin…

4.ADIM

Cihazını "Reset" ledikten Sonra Aşağıdaki Gibi Bir Ekranla Karşılaşacaksınız.

http://img466.imageshack.us/img466/78/05dm2.th.jpg

Eğer "KBoot" Ekranı Gelmezse Cihazınızı Tekrar "Reset" leyin. Problem Büyük İhtimalle Kullandığınız USB Klavye veya USB Mouse tan Kaynaklanıyordur. Söküp Tekrar Takmayı Deneyin.

İşte Şimdi İşin En Zor Kısmına Geldik. Eğer Bir HDTV Kullanıcısıysanız Sorun Yok. "KBoot" Ekranından Sonra Penguenleri Görüp Yüklemeye Devam Edebileceksiniz. Fakat Standart Tüplü TV Kullanıcısıysanız "Text" Ekranıyla Boğuşmak Zorunda Kalacaksınız. Anlayacağınız İşiniz Biraz Daha Zor. Ama Ben Yapmanız Gerekenleri Adım Adım Anlatacağım…

Grafiksel Kurumu Yaptıktan Sonra Sizden HDD'inizi Formatlamanızı İstiyor.

http://img109.imageshack.us/img109/9863/06us5.th.jpg

1-2 Soruya Daha "Yes" İle Cevap Verdikten Sonra Kuruluma Devam Edebilirsiniz.

http://img466.imageshack.us/img466/680/07ih8.th.jpg

http://img116.imageshack.us/img116/230/08bj2.th.jpg

Kurulum Tamamlandıktan Sonra YDL Sizden Aşağıdaki Resimde Olduğu Gibi Bir “Root” (“Admin”) Şifresi Belirlemenizi İsteyecektir. Sisteme Program Kurmak ve Sistem Üzerinde Değişiklik Yapmak İçin Bu Şifreyi Kullanacaksınız.

http://img392.imageshack.us/img392/9475/09xi1.th.jpg

Bütün Bu İşlemleri Tamamladıktan Sonra Sisteminiz Yeniden Başlatılacak ve Linux’un Muhteşem Dünyasına Adım Atacaksınız. ”Yellow Dog Linux”un Taş Gibi “GUI”si İle “Windows”ta Yaşadığınız Hiçbir Problemi Yaşamayacaksınız.

http://img116.imageshack.us/img116/8094/10cr2.th.jpg

http://img443.imageshack.us/img443/126/11kh2.th.jpg

http://img397.imageshack.us/img397/560/12do9.th.jpg

Evet Sonunda Yüklemeyi Başardığınız Bu Canavar’ın Dashboard’ında Çalıştıramayacağınız Uygulama Yok. Çeşitli Emülatörlerden Tutun VLC Media Player’a Kadar Her Türlü Uygulamayı Rahatlıkla Çalıştırabilirsiniz.

Eğer 60Gb’lık Sistem Kullanıyorsanız Wireles Network Yardımcınız “SOL” Yardımınıza Koşacaktır. Ne Yazık Ki Bazı Network Kartları Şu An İçin Desteklenmiyor Fakat Gelecekteki “Update” ler Sayesinde Onların da YDL Tarafından Destekleneceği Bildirdi.

Kurulumdan Sonra Cihazınız Her Açılışında Yellow Dog Linux İle Açılacaktır. Cihazınızın Tekrar Play Station 3 Dashboard’ına (GameOS) Dönmek İçin 2 Yöntem Mevcut…

1. ”kboot” Komut Sistemine (Başlat / Çalıştır Gibi) “boot-game-os” Yazıyoruz.
    2. Linux Kabuğundayken (Dos Gibi) “boot-game-os” Yazıyoruz.

Eğer Cihazınızın Linux İle Açılmasını İstemiyorsanız GameOS Menüsüne Döndükten Sonra Sırayla ; Settings===>System Settings===>Default System Seçeneklerine Tıkladıktan Sonra "Game OS" Seçeneğini Seçin.

Linux’unuza Program Kurmak İçinwww.ps3forums.com Adresinden Yardım Alabilirsiniz…

Text Menü’süyle Boğuşanlar İçin Yardım :

Önce “localhostlogin” Yazın. Sonra “root” Yazıp “Enter” a Basın.

Sonra Bir “Root” Şifresi Girmeniz İstenecektir. Şifrenizi Girin ve “Enter” a Basın.

Şimdi Komut Ekranındasınız. Yapmanız Gereken İlk Şey ”Xautoconfig” Dosyasını “PS3”ünüze Kurmak.

Eğer Network Kablonuz “PS3”ünüze Takılı İse İşiniz Kolay. Komut Ekranına “wgethttp://www.terrasoftsolutions.com/support/solutions/ydl_5.0/Xautoconfig-0.23-2.ydl.2.ppc.rpm” Yazın ve “Enter” a Basın.

Eğer WiFi Kullanıyorsanız Yapmanız Gereken Birkaç İşlem Daha Var. İlk Yapmanız Gereken Yukarıdaki Adresten ”Xautoconfig.rpm” Dosyasını İndirip Bir SDCard’a Kopyalamak. SDCard’ınızın FAT32 Dosya Sistemini Kullandığından Emin Olun.

SDCard’ınızı “PS3”ünüze Taktıktan Sonra Komut Satırına;
    “mount -t vfat /dev/sdd1 /mnt” Yazın ve “Enter”a Basın.

Bu İşlemden Sonra Linux SDCard’ınıza Erişebilecektir. Şimdi Yapmanız Gereken SDCard’ınızdaki ”Xautoconfig.rpm” Dosyasını Kurmak.

Eğer Dosyayı SDCard Kullanmadan Yukarıdaki Adresten Cihazınıza İndirdiyseniz, Komut Satırına; “rpm -ivh Xautoconfig-0.23-2.ydl.2.ppc.rpm” Yazın ve “Enter” a Basın.

Eğer SDCard Kullanarak Dosyayı Yükleyecekseniz, Komut Satırına;
    “rpm -ivh /mnt/Xautoconfig-0.23-2.ydl.2.ppc.rpm” Yazın ve “Enter” a Basın.

Şimdi Dosya Otomatik Kuruluma Geçecek. Kurulumdan Sonra Komut Satırına “Xautoconfig” Yazın ve “Enter” a Basın.

Şimdi Yapmanız Gereken Şey “Boot”tan Sonra “GUI”ye Girebilmek İçin Bir Dosya Yaratmak. Bunun İçin Komut Satırına; “vi /etc/inittab” Yazın ve “Enter” a Basın.

Ekranda “id3:initdefault:” Yazısı Çıkınca Bu Yazıyı. “id:5:initdefault:” Olarak Değiştirin. Yazıyı Değiştirdikten Sonra Klavyenizden “Insert” Tuşuna Basın, Dosyayı Tamamlayın ve “Esc” Tuşuna Basarak Komut Satırına Geri Dönün. Bu işlem Dosyayı Kaydedip Çıkmanızı Sağlar Eğer Komut Satırına Geri Dönemezseniz “Esc” Tuşuna Tekrar Basın ve “:wq” Komutunu Yazarak Tekrar Deneyin.

Şimdi Yapmamız Gereken Açılışta Çözünürlüğü Ayarlayabilmek İçin “kboot.conf” Dosyasını Düzenlemek. Bunun için Komut Satırına;
    “vi /etc/kboot.conf” Yazın ve “Enter” a Basın.

Ekranda “default=ydl” Yazısı Yazısı Çıkınca Bu Yazıyı;

Eğer SDTV/480i Kullanıyorsanız :
    “default=ydl480i” Olarak Değiştirin.

Eğer HDTV/1080i Kullanıyorsanız :
    “default=ydl1080i” Olarak Değiştirin.

Sonra “Esc” Tuşuna Basarak Kaydedin ve Komut Satırına Çıkın.

Şimdi Tek Yapmanız Gereken Cihazınızı Yeniden Başlatmak. Komut Satırına “reboot” Yazın ve “Enter” a Basın.

Eğer Herhangi Bir Nedenle Linux'u Kurmayı Başaramaz ve Komut Satırında Kalırsanız; Komut Satırına "boot_game_os" Yazın ve (PS3)GameOS Menüsüne Döndükten Sonra Sırayla ; Settings===>System Settings===>Default System Seçeneklerine Tıkladıktan Sonra "(PS3)Game OS" Seçeneğini Seçin.

Artık PlayStation3'ünüz PilgiSayar3 Oldu. Güle-Güle Kullanın!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: 3fruz

quote:

Orjinalden alıntı: ultraaslans

ee linux un kullanımı nasıl nedir ne değildir devil01
    aslında bu konuyu 3fruz arkadaşın açmasını bekliyordum neden açmadı anlayamadım

Çünkü daha fazla kendimi paralayacağımı düşünmüyorum forum için, en azından şimdilik. Kaç tane site yapalım teklifi geldi, merlininkazani'ndan yazarlık teklifi bile geldi ama ben boş vaktimi dh'e makaleler eklemek yönünde kullandım. Sonuç nedir?

Hak etmiyor artık benim gözümde. Herkes üstüne alınmasın sözüm meclisten dışarı... Belki kendim bir site kurarım ileride, yada bir oluşuma katılırım. Daha mantıklı olacağını düşünüyorum artık. Her aklı başında insan gibi, bir süre sonra benim de sabrım tükendi ve her bıkkın üye gibi ben de forumu gözümle değil başka bir yerimle takip ediyorum artık.

boşversene sen dostum kim naparsa yapsın, senin ne yaptığın önemli zaten şu forumda 3-5 tane adam akıllı yorum yapan kişilerdensin hiç gerek yok
    bozma moralini

• quote:

quote:

Çünkü daha fazla kendimi paralayacağımı düşünmüyorum forum için, en azından şimdilik. Kaç tane site yapalım teklifi geldi, merlininkazani'ndan yazarlık teklifi bile geldi ama ben boş vaktimi dh'e makaleler eklemek yönünde kullandım. Sonuç nedir?

Hak etmiyor artık benim gözümde. Herkes üstüne alınmasın sözüm meclisten dışarı... Belki kendim bir site kurarım ileride, yada bir oluşuma katılırım. Daha mantıklı olacağını düşünüyorum artık. Her aklı başında insan gibi, bir süre sonra benim de sabrım tükendi ve her bıkkın üye gibi ben de forumu gözümle değil başka bir yerimle takip ediyorum artık.

Oğlum bak MK için teklifim hala geçerli Yoksa benden başka biri daha mı var

Nasılsa yazar lazım. Kesin alırlar...

Bazı şahs-ı muhalefetlerin, bilgisizce, körü körüne ve haybeye konuşan arkadaşların yüzünden sizler de farketmişsinizdir ki, konsol bölümünden soğudum. Çok nadir yazıyorum, o da bazen böyle konularda... Sıkılan arkadaşları konu dışına bekleriz...

• Gerçekten devil arkadaşımız güzel açıklama yapmış ben kurdum ilk yasına göre gayet iyi çalışıyor...

Bu Arada isteyen Arkadaşlar Kurulumun Dökümanını Buradan İndirebilirler:
    http://www.filearsivi.com/download.php?file=41f2c7c752a0534e87d0b4e3d135bb2e

Orjinalden alıntı: SnoX

tej90 konuşmandan gördüğüm kadarıyla bir ps3 sahibi değilsin çünkü ps3'de aynı pc de olduğu gibi format atabiliyorsun:). Ayrıca neden gerek oldunu söyliyim.. Ps3 ile PC nin birbirini görmesini istiyorum bu sayede pc'deki film, müzik v.s gibi dosyaları LCD TV'de rahat rahat izlicem.. ve ps3'ün gücünü görmek istiorum benim kurma amacım bu..

Peki PS3'ün kendi yazılımını nerden bulcaz ??? ve Linux de oyun oynayabilecek misin ????
  • Ps3'ün Kendi Yazılımı Zaten Kendi İçerisinde Mevcut. Farkederseniz Bazı LapTop larda da Sistem Çökmesi Durumunda Otomatik Olarak Geri Yüklenebilir. Update Yapacağınız Zaman İse Farklı Seçenekler Mevcut. CD/Dvd/UsbCard v.s Gibi Cihazlarla Yapabileceğiniz Gibi İnternet Üzerinden de Update Yapabilirsiniz...
    Fakat Cihazın Kendi İçindeki Yazılım, Yüklenen Yazılımın İlk Versiyonu Olduğu İçin; Cihazı Çökertmeniz Durumunda Yazılım İlk Haline Dönecektir. Yani Yüklediğiniz Update, Demolar, Saveler v.s... Tamamen Silinecektir.

Ama Sanırım Bu Arkadaş Linux Benim PS3'ümün İşletim Sistemini Formatlar Mı? Ya Da Bozar Mı? Bozarsa Nereden Bulurum Yenisini? Demek İstemiş. Bu Arkadaşa Tek Söyleyeceğim Yazının Sonunu Dikkatli Okuması. Çünkü Linux Hiçbir Şekilde Sony PS3 İşletim Sistemine Dokunmuyor.

Eğer Herhangi Bir BŞekilde Linux Kurulumunu Tamamlayamazsanız Yazının Sonunda Yazdığım İşlemi Uyguladıktan Sonra Linux İçin Ayırdığınız Bölümü PS3GameOS tan "Format Harddisk"i Seçerek Silebilirsiniz...

Şimdiden Kolay Gelsin...

• şuan backup alıyorum birazdan web server kurucam inş.. sonucu yazıcam =)
  • kurulum şuan devam ediyor görüşümü yazmak istedim.. kablosuz klavye ve mouse kullanabiliyoruz bunda bir sorun yok ancak linuxde beklemediğim birşey oldu, normalde kuracağımız paketleri seçmemize izin veren linux ilk defa bunları sormadan kuruldu.. Büyük ihtimalle çoğu uygulama eksik olucak artık onların rpm'lerini bulup deneyecem... umarım ssh bağlantıya izin verir...

Ayrıca kurulum bilgisayara göre yavaş.. Gerçi ben bilgisayarda kurarken paketleri seçiodum ve maximum 1GB lık data kuruyordum bu sanırım 3GB'ın tamamını kuruo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnoX -- 7 Ocak 2007; 0:35:47 >
  • Devil eline sağlık öncelikle. Destek olan arkadaşlara da teşekkürler, great sensin o bahsettiğim, aldatmadım seni korkma Bundan sonra sadece yorum yazıp çekileceğim konulara. Bir süre sonra insanın sinirleri de dayanmıyor gerçekten, terbiyemi bozacak duruma gelmeden kendimi frenlemem en doğrusu olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devil01 -- 7 Ocak 2007; 0:54:59 >
  • Her türlü anlık mesajlaşma servisini açabilen bir messenger yazılımı mevcut. Media Player dvd çalıştırmak istediğimde plug-in istedi. Linux'den anlamadığım için kurabilmem çok güç. Mozilla Firefox için flashplayer eklentisini bile kuramadım. Şimdiye kadar linux kullanmayanlar bayağı bir zorlanacaktır, hatta ellerini bulaştırmasınlar hiç desem yeridir.
  • linux kuran arkadaşlar, linux'ta herhangi bir mediaplayerla Pal DVD'leri seyredebiliyormuyuz?
    Lütfen acil cevap!!!
  • quote:

quote:

Seni yıpratmışlar buralarda yav Gel seninle site kuralım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.