Şimdi Ara

Component Kablo ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

----burada gösterilen kablolar standart olup (yani tek bir kablo çeşidi olup) TV yada Ev Sinema Sistemi yada Konsol,DVD Player gibi makinaların özelliklerine göre mi 480i , 480p, 720p, 1080i gibi çözünürlükleri sunmaktadır
    ----yada makina özelliklerini gözeterek alacağımız kabloda ona göre mi olmalıdır?

hey sen, bana hiç umut olmadığını söyleme
    birlikte ayakta duruyoruz, ayrılırsak düşeriz
  • Bu kabloların altın uçlu olması kalite için şart mı?
    Uydu receiver ı aldığım yer altın uçlu scartın componentden daha iyi sonuç verdiğini söylemişti.
    Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: joven

Component kablo bahsettiğin sistemler için standarttır Sinyal kalitesini tercih edeceğin ürün belirler

teşekkürler

• üstadlar öncelkle şunu söylemeliyimki kaliteli yani altın uçlu kablo kullanacağınız ekran LCD yada Plazma olmalıdır. Eski tip tüplü tv lerde kabl kalitesinin hiçbir önemi yoktur. Scart ve component kablo arasında görüntü ve ses kalitesi arasında fark görülemeyecek kadar azdır. altın uçlu kablo kullanmanı tavsiye ederim. ve bu altın uçlularda yaklaşık 15 metreye kadar görüntü kaybetmezsin.

Orjinalden alıntı: mhmtylmz

Scart ve component kablo arasında görüntü ve ses kalitesi arasında fark görülemeyecek kadar azdır.

farkedilmeyecek kadar az ise hiç gerek yok uğraşmaya aksi halde alacağım ama buradaki teknosalarda bir tek philips marka kablo var ve de altın uçlu değil

• sen ne kablo kullanıyorsun ve ne kullanmak istiyorsun. philips altın uçlu alman bana göre görüntüyü en fazla %35-40 değiştirir.
    Digiturk icin HDMI kablo
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: mhmtylmz

sen ne kablo kullanıyorsun ve ne kullanmak istiyorsun. philips altın uçlu alman bana göre görüntüyü en fazla %35-40 değiştirir.

no name marka skart kullanıyorum...philips marka component kablo var -altın uçlusu 40 küsur YTL- ama o bi de altın uçlu olmayanı var o da 16 YTL...siz fazla fark olmaz diyince ona binaen gerek yok herhalde dedim..şimdi görüntü olarak ciddi bir fark yaratır mı scart ile philips'in 16 YTL.lik kablosu yada 16 YTL.lik kablo ile philips altın uçlu kablosu?

• Yarın almaya gidiyorum.
    Altın uçlu scart mı yoksa component mi?

Ayrıca kablo uzunluğu 1.5mt olacak.

www.mustanghobi.com

özgür var bir bakın

elbette komponent elbette profigold altın uçlu philipsler v.s. hikaye hatta AR bile profigold kalitesinde değil

forumdan arıyorum derseniz yardımcı olur

pgv3300 fiyat fazla gelirse pgv332
  • COmponenet aldım. Bağlantıları doğru yaptım. Ama ses gelmiyor.
    Yoksa ses için ayrı kablo bağlantısı mı yapmam gerek?
  • arkadaşlar ben de araya girmiş gibi olacağım ama sizlere sormak istediğim bir soru var. bilgisayarımı (üzerinde nvidia 7600gs var) lcd televizyonuma component bağlantı üzerinden bağladım.(test için bağladığımdan mütevellit gidip almadım evdeki lale uçlu 3 ayrı kablo üzerinden bağladım) 720p lik görüntü alabiliyorum hatta gayet net fakat benim derdim renklerle alakalı ne yaptıysam bir türlü renkleri ayarlayamadım. bilgisayar üzerinden ayar yapıyorum kontrast bi türlü sağlanmıyor kırmızı ve yeşil renkler inanılmaz derecede patlıyor. tv üzerinden ayar yaptığımda da parlaklık sorunu yaşıyorum.

şimdi sormak istediğim 3 soru var:
    1- gidip kaliteli component kablo almam renkleri düzeltir mi?
    2- ekran kartımda dvi çıkış var. henüz istanbulda hiçbir yerde karşılaşmasam da ebay de dvi to hdmi kablolar var. bu tür bir kablo ile daha yüksek kalite alabilir miyim.(ayrıca bilgisayar lcd tvyi bir monitör olarak görebilir mi? component bağlantıda hd TV olarak görüyor neyse)
    3- ayrıca ekran kartımın dvi to d-sub dönüştürücüsü var. lcd tv min de d-sub girişi mevcut. eğer ben d-sub üzerinden bağlarsam görüntüde kalite kaybı olur mu?

sorduğum bu 3 soruda anlatılan yöntemlerin kalitesini de sıralarsanız memnun kalırım. teşekkürler.

televizyon samsung 37r81b

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

COmponenet aldım. Bağlantıları doğru yaptım. Ama ses gelmiyor.
    Yoksa ses için ayrı kablo bağlantısı mı yapmam gerek?

Evet
    Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
  • komponent kablonun suçu olmaması lazım kaynak cihazın o kadar verebiliyordur

Orjinalden alıntı: fordt

arkadaşlar ben de araya girmiş gibi olacağım ama sizlere sormak istediğim bir soru var. bilgisayarımı (üzerinde nvidia 7600gs var) lcd televizyonuma component bağlantı üzerinden bağladım.(test için bağladığımdan mütevellit gidip almadım evdeki lale uçlu 3 ayrı kablo üzerinden bağladım) 720p lik görüntü alabiliyorum hatta gayet net fakat benim derdim renklerle alakalı ne yaptıysam bir türlü renkleri ayarlayamadım. bilgisayar üzerinden ayar yapıyorum kontrast bi türlü sağlanmıyor kırmızı ve yeşil renkler inanılmaz derecede patlıyor. tv üzerinden ayar yaptığımda da parlaklık sorunu yaşıyorum.

şimdi sormak istediğim 3 soru var:
    1- gidip kaliteli component kablo almam renkleri düzeltir mi?
    2- ekran kartımda dvi çıkış var. henüz istanbulda hiçbir yerde karşılaşmasam da ebay de dvi to hdmi kablolar var. bu tür bir kablo ile daha yüksek kalite alabilir miyim.(ayrıca bilgisayar lcd tvyi bir monitör olarak görebilir mi? component bağlantıda hd TV olarak görüyor neyse)
    3- ayrıca ekran kartımın dvi to d-sub dönüştürücüsü var. lcd tv min de d-sub girişi mevcut. eğer ben d-sub üzerinden bağlarsam görüntüde kalite kaybı olur mu?

sorduğum bu 3 soruda anlatılan yöntemlerin kalitesini de sıralarsanız memnun kalırım. teşekkürler.

televizyon samsung 37r81b

canım kardeşim elbette en iyisi dvi-hdmi dönüştürücü

ve Türkiyedede bulunuyor sorun yok yani ve bu bağlantıdada tvyi monitör olarak görür

• quote:

Orjinalden alıntı: sadays

komponent kablonun suçu olmaması lazım kaynak cihazın o kadar verebiliyordur

NEXT CIS 2000 SUPER PLUS Scarttan 1080i verirken componentten neden 576i versin?

Forumda bazıları component daha iyi derken üstelik...
  • Veya tv'nin bir özelliği galiba scarttan aldığı görüntüyü upscale yapıyor
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.