Şimdi Ara

PS3 Arka Panel Farkı (40GB PS3 Yeni Seri: CECHJ04) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
0
Favori
12.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar resimdeki farklılık ntsc pal farkından kaynaklanmıyor. PS3'e önden bakıldığı zaman, tüm çıkışları sağ tarafta kalan modeller son seri olan CECHH04 serisi. Bu serinin tek farkı çıkışların yeri değil. Aynı zamanda harddisk de eski modellerde olduğu gibi enine değil, boyuna şekilde yerleştirilmiş. Ben her iki modeli de kullandım, benim gördüğüm en büyük farklılık HDD değiştirmek istediğinizde ortaya çıkıyor. Yeni modelde HDD değiştirdiğinizde kesinlikle işletim sistemini bir usb flash bellek yardımıyla ps3'e tekrar yüklemeniz gerekiyor, yoksa cihazı kullanamıyorsunuz. Anladığım kadarıyla eski modelde işletim sistemi hdd'de değil, ps3 içindeki flash bellek türü bir yerde saklanıyordu. Yeni modelde ise hdd üzerinde saklanıyor ve hdd değiştirildiği zaman tekrar yüklenmesi gerekiyor.

Umarım bu yeni seride disk okuma sistemini yenilemişlerdir. CECHG04 serisi olan önceki 40 gb pal ps3'ümü meşhur bluray okuma arızası yüzünden değiştirmiştim.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 16 Temmuz 2008; 13:54:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Arkadaşlar resimdeki farklılık ntsc pal farkından kaynaklanmıyor. PS3'e önden bakıldığı zaman, tüm çıkışları sağ tarafta kalan modeller son seri olan CECHH04 serisi. Bu serinin tek farkı çıkışların yeri değil. Aynı zamanda harddisk de eski modellerde olduğu gibi enine değil, boyuna şekilde yerleştirilmiş. Ben her iki modeli de kullandım. Disk yükleme mekanizması da değiştirilmiş, eski modelde disk yuvaya sürüldüğünde, koyduğunuz şekilde içeri çekiliyordu, yeni modelde ise dönerek içeri çekiliyor. Ancak benim gördüğüm en büyük farklılık HDD değiştirmek istediğinizde ortaya çıkıyor. Yeni modelde HDD değiştirdiğinizde kesinlikle işletim sistemini bir usb flash bellek yardımıyla ps3'e tekrar yüklemeniz gerekiyor, yoksa cihazı kullanamıyorsunuz. Anladığım kadarıyla eski modelde işletim sistemi hdd'de değil, ps3 içindeki flash bellek türü bir yerde saklanıyordu. Yeni modelde ise hdd üzerinde saklanıyor ve hdd değiştirildiği zaman tekrar yüklenmesi gerekiyor.

Umarım bu yeni seride disk yükleme mekanizmasını değiştirirken disk okuma sistemini de yenilemişlerdir. CECHG04 serisi olan önceki 40 gb pal ps3'ümü meşhur bluray okuma arızası yüzünden değiştirmiştim.

Kolay gelsin.

evet benim makina cd yi direk içine alıyor. geçen sene almıştım pal 60 gb. benimki şimdi en eski model mi oluyor. arkadaşımda 40 gb pal var ondan cd dönerek içine giriyor. kutusunda CECHC04 YAZIYOR. Bu şimdi en eski model mi arkadaşlar? bu arada arka taraf 1. resimdeki gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatronic -- 16 Temmuz 2008; 13:43:52 >

• @coyate

Benimki ilk resimdekinden ama CD dönerek içeri giriyor.

PlayStation 4 &amp; PS Vita
    PSN: Buyomer
    MacBook Pro with Retina Display 15-inch - iPhone 6s 64GB Space Gray - iPad Air 2 16GB - Apple Watch
    Olympus OM-D EM5 &amp; M.Zuiko Digital ED 12-50mm 1:3.5-6.3

• quote:

Orjinalden alıntı: quatronic

quote:

Arkadaşlar resimdeki farklılık ntsc pal farkından kaynaklanmıyor. PS3'e önden bakıldığı zaman, tüm çıkışları sağ tarafta kalan modeller son seri olan CECHH04 serisi. Bu serinin tek farkı çıkışların yeri değil. Aynı zamanda harddisk de eski modellerde olduğu gibi enine değil, boyuna şekilde yerleştirilmiş. Ben her iki modeli de kullandım. Disk yükleme mekanizması da değiştirilmiş, eski modelde disk yuvaya sürüldüğünde, koyduğunuz şekilde içeri çekiliyordu, yeni modelde ise dönerek içeri çekiliyor. Ancak benim gördüğüm en büyük farklılık HDD değiştirmek istediğinizde ortaya çıkıyor. Yeni modelde HDD değiştirdiğinizde kesinlikle işletim sistemini bir usb flash bellek yardımıyla ps3'e tekrar yüklemeniz gerekiyor, yoksa cihazı kullanamıyorsunuz. Anladığım kadarıyla eski modelde işletim sistemi hdd'de değil, ps3 içindeki flash bellek türü bir yerde saklanıyordu. Yeni modelde ise hdd üzerinde saklanıyor ve hdd değiştirildiği zaman tekrar yüklenmesi gerekiyor.

Umarım bu yeni seride disk yükleme mekanizmasını değiştirirken disk okuma sistemini de yenilemişlerdir. CECHG04 serisi olan önceki 40 gb pal ps3'ümü meşhur bluray okuma arızası yüzünden değiştirmiştim.

Kolay gelsin.

evet benim makina cd yi direk içine alıyor. geçen sene almıştım pal 60 gb. benimki şimdi en eski model mi oluyor. arkadaşımda 40 gb pal var ondan cd dönerek içine giriyor. kutusunda CECHC04 YAZIYOR. Bu şimdi en eski model mi arkadaşlar? bu arada arka taraf 1. resimdeki gibi

Ben CECHH04 makinayı alana kadar gördüğüm ve kullandığım tüm ps3'ler diski döndürmeden içeri alıyordu. Bu sebeple yeni makinadaki dönme olayını yeni diye düşünmüştüm. Ancak arkadaşınızdaki CECHC04 kodlu önceki model ps3 de diski döndürerek alıyorsa, yeni seri CECHH04 makinalarda yeni tip yükleme mekanizması kullanıldığına dair düşüncemde yanılıyorum demektir. Diğer arkadaşlar da, ps3'lerinin model ve disk yükleme şekillerini yazarlarsa işin doğrusunu öğrenebiliriz sanırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: omer1990

@coyate

Demekki başından beri, 2 farklı tipte yükleme mekanizmasına sahip ps3'ler varmış piyasada. Yazımı düzeltiyorum.

60GB'lık modeller zaten eski modeller, onların üretimine son verildi. Burada tartışılan 40GB'lık modeller.

Benim 40GB PAL CECHG04'te Blu-ray disc yuvaya yerleştirdiğim şekilde giriyor.

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    PlayStation 5 Pro || LG OLED evo C3 48" || ROG Cetra True Wireless SpeedNova
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i
  • quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin.

hayır dostum yanlış anlamışsın benim ps3 kutusunda chech

Ben CECHH04 makinayı alana kadar gördüğüm ve kullandığım tüm ps3'ler diski döndürmeden içeri alıyordu. Bu sebeple yeni makinadaki dönme olayını yeni diye düşünmüştüm. Ancak arkadaşınızdaki CECHC04 kodlu önceki model ps3 de diski döndürerek alıyorsa, yeni seri CECHH04 makinalarda yeni tip yükleme mekanizması kullanıldığına dair düşüncemde yanılıyorum demektir. Diğer arkadaşlar da, ps3'lerinin model ve disk yükleme şekillerini yazarlarsa işin doğrusunu öğrenebiliriz sanırım.

hayır dostum yanlış anlamışsın benim ps3 kutusunda CECHC04 YAZIYOR. Arkadaşınki pal 40 gb onun modelini ben bilmiyorum. onunki cd yi içine alırken cd dönüyor. bende şaşırmıştım. acaba benim blu ray da bir sorun mu var diye

Neyse demekki bizimki piyasaya çıkan ilk modellerden. benim ps3 bazen demo oynarken donup kalıyor reset atmak zorunda kalıyorum. acaba hard discimde bir sorun mu var. yenisiyle değiştirmelimiyim? herhangi bir laptop hard disci uyarmı ps3 e?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: omer1990

@coyate

Demekki başından beri, 2 farklı tipte yükleme mekanizmasına sahip ps3'ler varmış piyasada. Yazımı düzeltiyorum.

Blu-ray okuyucuların markaları ya da modelleri farklı olabilir belki?

Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
  • quote:

hayır dostum yanlış anlamışsın benim ps3 kutusunda CECHC04 YAZIYOR. Arkadaşınki pal 40 gb onun modelini ben bilmiyorum. onunki cd yi içine alırken cd dönüyor. bende şaşırmıştım. acaba benim blu ray da bir sorun mu var diye

Neyse demekki bizimki piyasaya çıkan ilk modellerden. benim ps3 bazen demo oynarken donup kalıyor reset atmak zorunda kalıyorum. acaba hard discimde bir sorun mu var. yenisiyle değiştirmelimiyim? herhangi bir laptop hard disci uyarmı ps3 e?

CECHG04 modeline kadar 2,5"lik SATA HDD'ler PS3'te çalıştırılabiliyordu ama @coyote arkadaşımız CECHH04 modeline işletim sistemi yüklenerek çalıştırıldığını söylüyor. Senin CECHC04'te HDD'yi değiştirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 16 Temmuz 2008; 14:03:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sarppy

quote:

CECHG04 modeline kadar 2,5"lik SATA HDD'ler PS3'te çalıştırılabiliyordu ama @coyote arkadaşımız CECHH04 modeline işletim sistemi yüklenerek çalıştırıldığını söylüyor. Senin CECHC04'te HDD'yi değiştirebilirsin.

saol dostum o zaman ps3 e 120 gblik samsung laptop hard disc taktırayım PC ciler takabilir herhalde. neyse. zamanı gelince taktırırız

• Benimki CECHH04 40GB PAL CD dönerek giriyor 2. resim.

Orjinalden alıntı: swat882

arkadaşlar benimki 40 gb pal siyah 2.resimdeki gibi cd dönerek giriyor ama üzerinde CECHH03 YAZIYOR NASIL OLUYOR O İŞ.... 3 NEDEMEK...

Seninki İngiltere malı.

MacBook Pro with Retina Display 15-inch - iPhone 6s 64GB Space Gray - iPad Air 2 16GB - Apple Watch

• METRODAN ALDIM.

Orjinalden alıntı: swat882

METRODAN ALDIM.

İngiltere'den gelmiştir. Bilemiyorum. Yukarıdaki listeye bakarsan 03 U.K. ve İrlanda.

• arkadaslar o yenilerde oyledir diye dusunuyorum,
    cunki alet calısırken elınızı uzatın, eski girislerin oldugu yerden daha fazla sıcak hava ufluyor,

bu bence kablolara yada ordaki girislere zarar veriyor diye diger tarafa almıslar,

alet calısırken elinizi goturun anlarsınızz

Orjinalden alıntı: kagan06

arkadaslar o yenilerde oyledir diye dusunuyorum,
    cunki alet calısırken elınızı uzatın, eski girislerin oldugu yerden daha fazla sıcak hava ufluyor,

bu bence kablolara yada ordaki girislere zarar veriyor diye diger tarafa almıslar,

alet calısırken elinizi goturun anlarsınızz

Mantıklı geldi. Akşam bir denerim. Teknik olarak daha iyi olabilir ama görünüş olarak estetiği bozuyor. Çünkü kablo en tepeden aşağıya doğru sarkıyor. Ama eskisinde altta olduğu için ordan hemen kıvırabiliyoruz.

• Evet arkadaşlar son bomba haber geliyor. Az önce Sony Shop'taydım diğer mağazalarda da hangi modeller var diye araştırdım ve bizim son model diye bildiğimiz CECHH04 PS3'ler de eskiymiş, Sony Shop'a yeni CECHJ04 40GB PAL PS3'ler gelmiş daha gümrükten yeni çıkmışlar. Aralarındaki farkı sorduğumda ise kimse bilmiyordu sen benden daha iyi biliyorsun dediler. Diğer mağazalara satılan Starter Pack'ler hala CECHG04 iken MGS4'lü PS3'ler CECHH04'tü. Ancak Sony Shop'ta milleti nasıl kazıkladıklarını gördüm ve şaşırdım. Yeni gelmiş olan CECHJ04 kutuların içerisinde bundle 2 adet oyun vardı, hepsinde de farklı farklı oyunlar vardı; GT5P, Uncharted, NBA... PS3 + 2 oyun haliyle fiyatı 1000YTL idi ancak mağaza yetkilisi geldi kutuların içerisinden bütün oyunları tek tek çıkardı ve "Oyunsuz olarak satılacak bu PS3'ler ve fiyatı yine 1000YTL olacak." dedi, oyunları da kendi mağazalarında satacaklardı.

PS3 Arka Panel Farkı (40GB PS3 Yeni Seri: CECHJ04)

• Türkiyede ne kadar üçkağıtçı çoğaldı yaw. adamların yaptığına bak ayıp,günah ya. bari 2 oyun parasını ps3 ün fiyatından çıkartsa.

diger arkadaslarimin 60 ve 80 modelleride boyle sadece 60daki 03 degil 02

Konsol:Sony Playstation 40 GB PAL

Oynadığım Oyunlar:TimeShift,Dragon Ball Z,NFS Pro Street,GTA4,MGS4,COD4,DVM4,GT5P,FIFA 08
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.