Şimdi Ara

PS3, 45 yaş ve üzerine göre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Experian Consumer Research adlı kurum yeni nesil konsolların daha çok hangi yaş gruplarına hitap ettiği konusunda bir araştırma yaptı. Bu araştırmaya göre Xbox 360'ın 35-44 yaşları arasına, PS3'ün ise 45 yaş ve daha üzeri kullanıclıara hitap ettiğini belirtti. Ayrıca daha dinamik bir oynanışa sahip olan Wii'nin genellikle 18-24 yaş arasına hitap ettiğini belirtti

(Bana gore sacma bir analiz.)

Merlininkazani sitesine tesekkürler

• bence sage dj@vul'un analizi daha mantıklı...
  • Sacmalik
  • 45 e ne kaldı
  • Aslında şu yönden mantıklı.Wii daha aktif oyunlar içeriyor, eh bunuda 45-50 yaşında her insan yapamaz.Daha genç bir vücut gerek.Xbox ise ucuz ve normal bir konsol olmasından her yöne hitap eder, belki burada gruplama yanlış.Ps3 parası yüzünden de öyle denmiş olabilir, ayrıca daha multimedya ağırlıklı...

Ha 3 konsolada sahip değilim, sadece tahmin
  • Bırak ya daha babam COD 4 oynarken R1 tuşuna basacağına R2'ye basıyor Saçma bir analiz olmuş...(Yanlız çok iyi NBA 2K8 oynuyor)
  • bencede çok saçma ankete pek güvenmedim açıkcası...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 yaş için oyun konsolu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • PS3 cafelere gitsinler bir baksınlar kaç tane 45 lik çıkar,saçmalık....
  • quote:

Orjinalden alıntı: levent5238

PS3 cafelere gitsinler bir baksınlar kaç tane 45 lik çıkar,saçmalık....

45 likler genelde ps3 sahibi olduğundan kafelere filan gitmezler.
  • zaten sahibi diyor. oynuyor demiyor. satın alanların yaşlarına göre yapılan bir "GEREKSİZ" araştırma işte :) ee sonuç ne yani? Ben 27 yaşındayım. Çocuk yapmayacam bu konsollar ve teknoloji aşkım yüzünden :) Paylaşamam onları kimseyle. Kız arkadaş bulamıyorum bunlar yüzünden :P
  • bbm görmesin zaten sabah 6 ya kadar oynuyor bunu duyarsa hiç bırakmaz 7/24 yaş 46

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owbilo -- 22 Haziran 2008; 23:54:39 >
  • Oyunların ve konsolun pahalı olması sebebiyle şu an için yaşı ufak olanlar tarafından pek tercih edilmiyor.
    İleride konsol kırıldığında iyice yaygınlaşmasıyla birlikte kullananların yaş ortalamasının 18'in bile altına düşeceğini tahmin ediyorum.
    Ama çevremdeki orta yaşlı insanlara baktığımda, bu insanlar genellikle internetten tavla, okey vb. oyunlar oynamayı tercih ediyorlar
  • üff daha 18'e bile giremedik hepsi var bende:)
  • Arkadaşlar PS3 ile Xbox360 oyunlar anlamında aynı yaş kitlesine hitap ediyor aslında.

Ama ben yine de araştırmanın doğruluğuna inanıyorum. nedenine gelince.

Şu an bana göre Ps3 lerin;

%60-70 i oyun öncelikli satıldı ki, Bu kısım Xbox la aynı yaş ortalamasına sahiptir.

%30 40'ı ise Blu-Ray ile film izlemek isteyen yaşlı Avrupalı insanlar ve Kanadalı kimseler tarafından alındı.

İşte bana sorarsanız Ps3 ün ortalamasını arttıran aslında Ps3 ü oyun için almayan(en azından alırken ilk amaçları oyun olmayan) insanlar tarafından arttırıldı.

Wii ise zaten Çoluk çocuk zekasına hizmet eden bir alet. Mariolu yarış oyunları falan çıkan salak bir alet. 5 oyunundan 3 ü mario üstüne zaten. Onun için gerekli yaşın küçülmesi gayet mantıklı. Ama bunun hareketli oynanıştan ziyade Concon arzular ile daha düşük bir zekaya hizmet ettiğinden kaynaklandığını görmeleri gerekirdi.

• 45+ mı...60 yaşındaki adamları cod4,mgs4 fln oynarken düşünemiyorum...
    bugün elimde olcak sanırım ps3 o zmn bakarım eğer 45+diilsem dokunmadan geri yollarımşaka maka nerdeyse20 yaş fark var arada...çok saçma bir analiz bence ancak wii uygun bikinili bayanlar wii oynuyoor bıngıl bıngıl bi yerlerde oynuyor
  • wii nin grafikleri ps3 ve x360 gibi olsa ve alternatif kablosuz kumandası olsa ( dualshock 3 veyta xbox kolu gibi ) kesinlikle sollardı dğierlerini ama normal grafik ve genelde çock oyunlarıyla bana pek hitap etmiyor ( yaş: 14)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

wii nin grafikleri ps3 ve x360 gibi olsa ve alternatif kablosuz kumandası olsa ( dualshock 3 veyta xbox kolu gibi ) kesinlikle sollardı dğierlerini ama normal grafik ve genelde çock oyunlarıyla bana pek hitap etmiyor ( yaş: 14)

Türkiye gençleri olgun allahtan yabancı concon bebelere benzemiyor. Wii satışlar diğer konsollara göre çok düşük ülkemizde. Buda bunun göstergesi bence.

Dediğiniz doğru o kontrollere alternatif normal kontrol sunsalar ve de grafik kalitesi iyi olsa, ayrıca Mario harici oyunlarında sayısı artsa o konsola laf edeni ben kınarım şahsen. Ama durum zıttı.

Hardcore oyunculukla alakası olmayan, özenti bir gurup insan için ideal alet.

Not: Mario veya herhangi başka oyun serileri için veya nintendo oyun tarzını sevdiği için Wii alanlarda vardır elbet. Onlardan özür dilerim sözüm size değil. Wii yi genelde alan insanlar pek oyunla alakası olmayan insanlar. Benimde bahsettiğim o tayfa.

• Pazarlama konusunda Wii'ye rakip yok zaten. Elektrik yakmaz, gençlere hitap ediyor gibisinden haberlerle bilgisi olmayan oyuncu kesimini yönlendirmek istiyorlar. Kelime oyunu bunlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: *Reaper*

Pazarlama konusunda Wii'ye rakip yok zaten. Elektrik yakmaz, gençlere hitap ediyor gibisinden haberlerle bilgisi olmayan oyuncu kesimini yönlendirmek istiyorlar. Kelime oyunu bunlar

+9999
  • quote:

Orjinalden alıntı: sdurust

quote:

Orjinalden alıntı: ChnGT/GTS

wii nin grafikleri ps3 ve x360 gibi olsa ve alternatif kablosuz kumandası olsa ( dualshock 3 veyta xbox kolu gibi ) kesinlikle sollardı dğierlerini ama normal grafik ve genelde çock oyunlarıyla bana pek hitap etmiyor ( yaş: 14)

Türkiye gençleri olgun allahtan yabancı concon bebelere benzemiyor. Wii satışlar diğer konsollara göre çok düşük ülkemizde. Buda bunun göstergesi bence.

Dediğiniz doğru o kontrollere alternatif normal kontrol sunsalar ve de grafik kalitesi iyi olsa, ayrıca Mario harici oyunlarında sayısı artsa o konsola laf edeni ben kınarım şahsen. Ama durum zıttı.

Hardcore oyunculukla alakası olmayan, özenti bir gurup insan için ideal alet.

Not: Mario veya herhangi başka oyun serileri için veya nintendo oyun tarzını sevdiği için Wii alanlarda vardır elbet. Onlardan özür dilerim sözüm size değil. Wii yi genelde alan insanlar pek oyunla alakası olmayan insanlar. Benimde bahsettiğim o tayfa.

zaten wii solladı diğer konsolları
    tartışılmaz açık bir konu bu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.