Şimdi Ara

Ps3, 4.7 milyar dolar zararda (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
5.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    -god of war 3
    -gt 5
    -heavy rain
    gibi patlama yapacak oyunlar var
  • 4,7 milyar dolar ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK fazla bir zarar, bu sene yanılmıyorsam 400 milyon dolar ( 40 da olabilir emin değilim) zarar açıklamıştı sony, yani eğer böyle giderse işi zor gibi görünüyor

Ama genelde bazı şirketler kayıt dışı gelirleriyle de büyük kazançlar elde edebiliyorlar, kayıtlarda zarar görünse de, kurdukları uzantı yada hayali şirketler le bir çok büyük kazançlar elde edebiliyorlar acaba böyle bir gelirleri mi var diye düşünmekteyim, tabi küresel mali krizden de etkilenmiş olabilirler sonuçta daha çok donanım ağırlıklı işler yapıyorlar bu yüzden zarar etmiş olabilirler diye de düşünmekteyim. Yani şu elimizde olan sony ps3ün içindeki donanım 299 $ dan faha fazla eder gibi geliyor bana ama geleceğin teknolojisini yatırım yaptıkları için belki de ilerde elde edebilecekleri karı düşünüyor da olabilirler, yani sony yönetimi salak değil ki zararına işler yapsın, risk yönetimi uyguluyorlardır yada planları vardır diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Kymophobia

quote:

Orijinalden alıntı: Weycell 61

General Motors'un iflas istemiyle mahkemeye başvurduğu şu kriz ortamında Sony'e neler olur neler...Bırakın Sony'i her büyük global marka için risk söz konusu şu anda o nedenle yok bilmem denizde kum tanesi yok Sony'e bişi olmaz lafları gerçekçi yaklaşımlar değil. Sony'i batarsa batsın niye umrunuzda diyenlerde kusura bakmasınlar ama biraz nankörlük etmiyorlar mı?...Sony olmasaydı hayatınızda neler olmazdı neler bir düşünün bakalım.

Sen gene gerçekçi olmadığını tasavvur et kafanda, fazlaca düşünme.
    GM batarsa falan diyerek otomotiv sektörü ile teknoloji şirketini bir tut.
    Sonra en az 100 yıllık lisans anlaşması sahibi bir şirketi al, son 15 senede otomotiv adına gram ilerlememiş bir şirketin mali yapısıyla karşılaştır.
    Sonra gel burada birşetyler anlat kendi kendine

Konuşman pek gerçekçi değil, biraz bilerek yorumlamak lazım.
    Boş konuşmak yorumsallık değildir babacan ^^

Ben bi yorum yazdım -ki sana cevap değildi kendi görüşümdü sen 5 satır bay herşeyi daha iyi bilen modunda birşeyler yazmışsın. Sende öyle sanmaya devam et, senin birşey bilmediğin 180 Milyar dolar ciroya sahip bi şirketi sektör kurbanı sayıp Sony'nin yanında nedir yaklaşımın ile belli oluyor zaten. Sony plaket toplarken bu firma hep ilk 10'da olmuştur ve hatta bir ara likidite varlığı Türkiye'yi bile geçmiştir. Yani dünyada ülke diye nitelendirilen bir çok cumhuriyetten bile zengin bir firmadır. Böyle bir firma krizden etkilenip bu hallere düşüyorsa 4,7 Milyar dolar zarar eden Sony'e herşey olabilir. Ha olmayabilirde o ayrı. E madem olmayacaktı neden 8000 kişiyi işten çıkardı bu şirket ? Madem bilerek zarar ediyor, madem bu kadar güçlü? Sen bunlara cevap veremezsin seni aşar biliyorum ama belki kasarsan bişiler çıkar...evlat^^

• benim anlamadığım niye zarar ediyor diyenlere düşman olanlar var ?
    ediyorsa ediyor, ben de okudum gazetede bu haberi.
    ne yapalım yani? yazılmasın mı foruma zarar ettiği?
  • Ben sage arkadaşımızın kötü niyetlerle bu haberi alıp buraya koyduğunu düşünmüyorum..
  • @nejat 80;

Haberi ne ben hazırladım nede gidip yurtdısıa kaynaklarına ben verdim git o zaman yabancı kaynaklarada belirt bunu. Ben gördüğüm bir haberi paylastım eğer seni çok üzüyorsa girmezsin habere ve büyük ihtimalle aksam Ps3'üne sarılır uyursun. Saldırı yapmadan işini yap ben burada sana birsey demiyorum sen gelip direk sahısa saldırı amaclı mesaj yazıyorsun. Benim mesajımda oh iyi olmuş yada buna benzer bir mesaj görürsün o zaman hadi hak verecem ama suan Sony ile olumsuz bir haberden dolayı kimseye saldırı yapamazsın. Haberle ilgili yorumunu yazarsın yada bildiğin baska kaynaklarla sunum yaparsın sahısa saldırı amaclı yapamazsın. Batmasını istediğim bir ürüne gidipte 1000 TL sayacak kadar manyak değilimdir. Senin mantığına göre bakarsan bana Uncharted 2 ve birçok Ps3 Ex oyunundaki baslıklarda övgü dolu mesajlarada takdir etmen lazım.

U_Şen;

Haberlerin kişiler için gerekli yada gereksiz olduğunu sen belirlemiyorsun ve belirleyemezsin daha doğrusu kimse belirleyemez. Haber paylasılıyor gereksiz yada önemsizce kalır gider yada arada bakılır olan olur. Xbox 360'a oyun olarak daha çok yakınım ama bir bak bakalım Xbox 360 içinde nasıl elestirilerim var ayrıca yeri geldiğinde beğendiğimde Ps3 için nasıl övgülerim var. Ben beğendiğimi överim. Bir markayı kusura bakmayın ama aşık olmam yada bos yere övgü dolu sözcükler yazmam. Bu arada 27 yasındayım.

Şu anlamsız dediğin kişilere faydası olmayan "haberleri" demişsin o haberler nedir söylermisin bende merak ettim. Haber tam tersi olsaydı zarar değilde kar etmis olsaydı acaba hala senin için gereksiz olur muydu cevap belli ama neyse.

Sony_55;

Elbette kötü niyetle yazmıyorum sonuçta ne gibi kötü niyetim olabilir "oh çatla" patla yaptıracağım millete. İşlerine gelmeyen haber olduğunda yaklasım bu olur bunun birçok örneğide var. Ben çıkıp bunun tam tersini yazsaydım sen yaklasımları gör tabi bu haber o zaman gereksizde olmazdı. Benim baktığın zaman Xbox 360 içinde çok elestirili yazılarım var tabi yine dediğim gibi Ps3 içinde oyunlarıyla ilgili ciddi övgü dolu mesajlarım var. Kötü niyeti olan biri olsam o baslıklara girip düsüncemin dısında olan seyleri bir yazdım mı " Bu oyun iğrenç ıy ne bu böyle bunu mu abartıyorsunuz" diye bak o zaman şenliğe ama yapmam çünkü beğendiğim birseyi herzaman överim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidEye -- 3 Kasım 2009; 12:46:32 >

• Yaşını söylediğin için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: U_şen

Yaşını söylediğin için teşekkürler

Rica ederim
  • isterse batsında şu gt5 çıktıktan sonra isterse sel felaketi geçirsin,kulelerine uçaklar girsin...
  • Sage sagol haber için. Konsol dünyasını ilgilendiren bir haber...Her yerli,yabancı oyun forumlarında oldugu gibi bu forumdada verilmesi gayet dogal.
    Zamanındada "MS şu kadar zarar etmiş" diye başlık açılmıştı. Hatta nejat80 mi açmıştı, muhtemelrn odur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Sage sagol haber için. Konsol dünyasını ilgilendiren bir haber...Her yerli,yabancı oyun forumlarında oldugu gibi bu forumdada verilmesi gayet dogal.
    Zamanındada "MS şu kadar zarar etmiş" diye başlık açılmıştı. Hatta nejat80 mi açmıştı, muhtemelrn odur

Rica ederim. Tabi Ms zarar ederse yada Sony kar ederse o zaman bu baslıklar gerekli ve faydalıdır hatta oyun dünyası bunları takip etmelidir ama haber istemedikleri gibiyse o zaman cız ve kakadır o haber. Beni asıl üzen sey artık sahısların bir firma için olumsuz bir haberi paylastığı zaman sahısa yonelik saldırılarda bulunması. Bir konsola aşık olup karsısındaki sahısa saldırabilen bir zihniyeti anlamak mümkün değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidEye -- 3 Kasım 2009; 14:18:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Drizzt_tr

Sage sagol haber için. Konsol dünyasını ilgilendiren bir haber...Her yerli,yabancı oyun forumlarında oldugu gibi bu forumdada verilmesi gayet dogal.

• komediye gel IBM yıllardır birşeyler kaybetti,hala ebrbat durumda bile sayılmaz ama eskisi gibi değil . Spekülasyon için yapılmış bir firmanın hisselerinin değerini azalıp arttıran haberleri,gerçekte ne olduğuyla karıştırmayın. Internetten okumakla orda ne olduğunu bilmek farklı,gerçekten para nasıl dönüyor.

Edit: Gamestooge un hangi firmaya ait olduğunu ve nasıl bir profesyonelce oyun haberleri yayınladığını gördüm. Yukarıdakini geri çekiyorum. Lütfen en azından 5-6 senelik kaliteli bir geçmişe sahip dergi ya da kotakudan başkasına güvenmeyin. En sağdaki bardan bakın about us yanında.

WRITE FOR US

AHHAAHHHAHAHAH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyclog -- 3 Kasım 2009; 14:33:44 >
  • Sony'e hiç bir şey olmaz
  • Sony bu bir taraftan kaybederken bir taraftan kazanır dengeler :)

'Vaio' ile gelen rekor büyüme

2006 yılında ilk kez Türk kullanıcılarına lanse edilen ve artık farklı tüketici segmentlerine yönelik serilerini de Türk tüketicisine sunan VAIO, global krize rağmen büyük bir başarıya imza atarak, pazarın oldukça üzerinde bir büyüme elde etti. VAIO, 2009’un ilk 9 ayı baz alındığında adet olarak %122 büyüdü

Türkiye lansmanı 2006 yılında, Türk kullanıcılara özel olarak üretilen ürünlerle gerçekleştirilen VAIO, farklı segmentlerdeki yeni serileriyle birlikte Türkiye’deki varlığını güçlendiriyor. 2006 Aralık ayında sadece 2 modelle başlayan VAIO serüveni, bugün 15 farklı model ve elde edilen başarılarla devam ediyor.

Türkiye, VAIO’nun tüm Avrupa’da en fazla büyüdüğü ülke

haberin devamı için aşağıdaki linke bakabilirsiniz.....

SONY

• Pff yiyin birbirinizi. Zaten size savununca para veriyor değil mi bu 2 şirket.

Ben de bir şeyler yazıcam da üşeniyorum. Tartışmaya dahil de olmak istemiyorum. Siz de boşverin, açın ps3 oynayın
  • Sony konsolları 100 dolar zararla satıp, oyunlarla o açığı kapatmaya çalışıyor. Satış politikaları bu yönde. Fakat ben sanıyorum ki Sony bu açığı bir anda kapatamayacak. En az 2 ya da 3 sene içinde oyunların çeşitlerinin de artmasıyla, şu krizin de etkisinin daha da azalmasıyla düzelebilcek diye düşünüyorum. Bu benim şahsi fikrimdir herhangi bir kaynağım yok. Ama sony nin kendi yaptığı açıklamada kendileri de söylüyordu 100 dolar zarara ps3 ü satıp açığı oyunlarla kapatma politikalarını kendileri söylemişti. Pes 2010 gibi oyunları örnek veriyoruz ama pes 2010 gibi baya bir oyun olması lazım ki açığı kapatsın. Inş nice pes2010 gibi oyunlar çıkar da patlama yaparlar ve biz oyun severlere daha çok oyun seçeneği sunarlar.
  • zarar mı? ne zararı? zarar ne arar la sonyde?
  • işin ilginç yanı ps2 zamanında'da zarar deniyordu.Her konsolda bir zarar açıklaması yapılıyor.
  • Zararın Büyüklüğü kadar da Kar etmiştir... Bazı Arkadaşlar da burada Konuyu açan arkadaş hakkında bir anda gaza gelip üzücü yorumlarda bulunmuşlar. Mesajı okudgu gibi direk konuyu açan arkadaşa yüklenmiş...Yapmayın arkadaşlar altı üstü bir oyun konsolu bu kadar çok benimsemeye gerek yok...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.