Şimdi Ara

Prozac kullananlar bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
20.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Psikiyatri Doktoru bana Prozac şurup ve Atarax hap verdi.
    Prozac'ı bu sabah kullandım hiçbir etkisi olmadı dozu yükseltmek gerekir mi doktora gidip tekrar konuşayım mı yoksa bir süre devam edeyim mi ?
    Birde bu Prozac şurup halde kapsül olanıyla arasında ki fark ne ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Prozac Şurup Kullananlar İçin Bilgiler

Prozac şurup, seçici serotonin geri alım inhibitörü (SSRI) olarak bilinen bir ilaçtır. Depresyon, obsesif kompulsif bozukluk (OKB) ve panik bozukluk gibi psikiyatrik durumları tedavi etmek için kullanılır.

Prozac Şurubun Etkileri

Prozac şurup, beyindeki serotonin seviyelerini artırarak çalışır. Serotonin, ruh hali, uyku ve iştah düzenlemeye yardımcı olan bir nörotransmiterdir. Prozac, semptomların iyileşmesine yardımcı olmak için beyindeki serotonin seviyelerini yükseltmeye yardımcı olur.

Prozac Şurubun Yan Etkileri

Her ilaçta olduğu gibi, Prozac şurubun da bazı yan etkileri olabilir. Bu yan etkiler kişiden kişiye değişebilir ve şiddeti hafif ila orta düzeyde olabilir. En sık görülen yan etkiler şunlardır:

• Mide bulantısı
    • Baş dönmesi
    • Uykusuzluk
    • Cinsel isteksizlik

Prozac Şurubun Kullanımı

Prozac şurup, doktorunuzun talimatlarına göre alınmalıdır. Genellikle günde bir kez alınır. Dozaj, tedavi edilen duruma ve kişinin bireysel ihtiyaçlarına göre değişebilir.

Önemli Uyarılar

Prozac şurup kullanmadan önce doktorunuzla aşağıdaki konuları görüşmeniz önemlidir:

• Mevcut tıbbi durumlarınız
    • Kullandığınız diğer ilaçlar
    • Gebelik veya emzirme durumu

Sonuç

Prozac şurup, bazı psikiyatrik durumları tedavi etmek için etkili bir ilaç olabilir. Doktorunuzun talimatlarına göre kullanıldığında semptomları iyileştirmeye yardımcı olabilir. Ancak, herhangi bir yan etki yaşarsan veya ilacı kullanırken endişelerin varsa doktoruna başvurman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben prozac kapsül kullanıyorum 2 aydır hiç aksatmadan şöyle söylim ilk zamanlar bir şey hissetmemen normal 1 ay sonunda doktoruna gittiğin zaman dozunu kendisi arttırabilir veya arttırmaz ben gittiğimde ilaç tam olarak etkisini göstermeye başlamamış sende dedi dozu arttıralım 2 tane kullanacan dedi.yani sen 1 ay kullan düzenli ilaçlarını gerekliyse doktor arttırır dozu zaten 2 tane ilacın varmış çok ağır gelir kafana göre arttırırsan.1'den 2'ye geçince o ağırlığı hissettiğim için diyorum öyle bir hata yapma prozac bağımlılık yapmayan sana destek olacak bir ilaç evden çıkmayan durmadan yabancı dizi izleyen bir insandım şimdi hiç o isteğim kalmadı veya sürekli hayal kurmuyorum gülüyorum gece bu ilaç harika ya sürekli kafaya takmıyorum diye sadece normal hayatına devam et doktor ne diyorsa onu yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bremen Bv-244 -- 6 Nisan 2016; 17:56:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Hell

ben prozac kapsül kullanıyorum 2 aydır hiç aksatmadan şöyle söylim ilk zamanlar bir şey hissetmemen normal 1 ay sonunda doktoruna gittiğin zaman dozunu kendisi arttırabilir veya arttırmaz ben gittiğimde ilaç tam olarak etkisini göstermeye başlamamış sende dedi dozu arttıralım 2 tane kullanacan dedi.yani sen 1 ay kullan düzenli ilaçlarını gerekliyse doktor arttırır dozu zaten 2 tane ilacın varmış çok ağır gelir kafana göre arttırırsan.1'den 2'ye geçince o ağırlığı hissettiğim için diyorum öyle bir hata yapma prozac bağımlılık yapmayan sana destek olacak bir ilaç evden çıkmayan durmadan yabancı dizi izleyen bir insandım şimdi hiç o isteğim kalmadı veya sürekli hayal kurmuyorum gülüyorum gece bu ilaç harika ya sürekli kafaya takmıyorum diye sadece normal hayatına devam et doktor ne diyorsa onu yap

ilaçtan sonra bir gün boyunca ne yapıyorsun ?

• Yan etki olarak saç döküyor bilgin olsun.
  • Tamam 1 ay deneyeceğim bakalım sağol

Bide bu Prozac Şurup ve Kapsül farkı ne acaba bilen varmı ?
  • Başka kurtuluş yolum yok yan etkilerini çekicez artık.
    Bilgilendirdiğin için sağol yine de
  • quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life

quote:

ben prozac kapsül kullanıyorum 2 aydır hiç aksatmadan şöyle söylim ilk zamanlar bir şey hissetmemen normal 1 ay sonunda doktoruna gittiğin zaman dozunu kendisi arttırabilir veya arttırmaz ben gittiğimde ilaç tam olarak etkisini göstermeye başlamamış sende dedi dozu arttıralım 2 tane kullanacan dedi.yani sen 1 ay kullan düzenli ilaçlarını gerekliyse doktor arttırır dozu zaten 2 tane ilacın varmış çok ağır gelir kafana göre arttırırsan.1'den 2'ye geçince o ağırlığı hissettiğim için diyorum öyle bir hata yapma prozac bağımlılık yapmayan sana destek olacak bir ilaç evden çıkmayan durmadan yabancı dizi izleyen bir insandım şimdi hiç o isteğim kalmadı veya sürekli hayal kurmuyorum gülüyorum gece bu ilaç harika ya sürekli kafaya takmıyorum diye sadece normal hayatına devam et doktor ne diyorsa onu yap

ilacın beni esnetmek dışında bir yan etkisi yok.İlaçtan da önemlisi insanın ben artık kurtulmak istiyorum demesidir. ilaç bana bu cesareti verdiği için yapamadığım her şeyi yapmaya başladım bu süreç içinde.Okula çok az gidiyordum zararın neresinden dönersen kar'dır diyerek aşırı şekilde derslerime önem verdim aynı şekil vizelerde çok iyi geçti.İlaç sonrası bir uyku bastırıyor uyuyorum 11 ,12 gibi eskiden bu saatlerde hayatta yatmazdım.Bisiklet sürmeye başladım dün sıkıldım evde durmaktan çıktım sahile bisiklet sürdüm.Bu çoğu insan için normal bir şey olabilir ama beni tanıyan insanlar için aşırı anormal bir şey neyse genel olarak günümü anlatayım.Hiç arkadaşım yok genel olarak evdeyim sivilce ilacı kullanmaya başladım bu dönem içinde onu kullanıyorum sabah kahvaltı ediyorum boş boş pc'de takılıyorum ingilizce çalışıyorum ya da batman oyununu oynuyorum varsa okula gidiyorum özellikle ingilizce derslerine özel ilgim var.Eve yorgun yorgun geliyorum boş boş takılıyorum yine ilacımı sürüp yatıyorum bu aralar barfiks çekmeye de başladım bu arada okula bisikletle gidiyorum Bunlar sosyalleşeyim diye başkalarından duyduğum şeyler değil her zaman isteyipte yapamadığım şeyler özellikle o sahilde bisiklet sürmek sonrasında çime uzanıp yatmak çok huzur vericiydi Daha zamana ihtiyacım var tabi ama her şey güzel şu an.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VitalyVita

Yan etki olarak saç döküyor bilgin olsun.

ben saçımı uzatıyorum öyle bir yan etki yapmadı hatta esnetmek dışında yan etkisi yok benim için ilk zamanlar dişimi sıkıyordum şu an geçti
  • quote:

quote:

quote:

ilacın beni esnetmek dışında bir yan etkisi yok.İlaçtan da önemlisi insanın ben artık kurtulmak istiyorum demesidir. ilaç bana bu cesareti verdiği için yapamadığım her şeyi yapmaya başladım bu süreç içinde.Okula çok az gidiyordum zararın neresinden dönersen kar'dır diyerek aşırı şekilde derslerime önem verdim aynı şekil vizelerde çok iyi geçti.İlaç sonrası bir uyku bastırıyor uyuyorum 11 ,12 gibi eskiden bu saatlerde hayatta yatmazdım.Bisiklet sürmeye başladım dün sıkıldım evde durmaktan çıktım sahile bisiklet sürdüm.Bu çoğu insan için normal bir şey olabilir ama beni tanıyan insanlar için aşırı anormal bir şey neyse genel olarak günümü anlatayım.Hiç arkadaşım yok genel olarak evdeyim sivilce ilacı kullanmaya başladım bu dönem içinde onu kullanıyorum sabah kahvaltı ediyorum boş boş pc'de takılıyorum ingilizce çalışıyorum ya da batman oyununu oynuyorum varsa okula gidiyorum özellikle ingilizce derslerine özel ilgim var.Eve yorgun yorgun geliyorum boş boş takılıyorum yine ilacımı sürüp yatıyorum bu aralar barfiks çekmeye de başladım bu arada okula bisikletle gidiyorum Bunlar sosyalleşeyim diye başkalarından duyduğum şeyler değil her zaman isteyipte yapamadığım şeyler özellikle o sahilde bisiklet sürmek sonrasında çime uzanıp yatmak çok huzur vericiydi Daha zamana ihtiyacım var tabi ama her şey güzel şu an.

Hocam doktora ne şikayetle gittinizde verdi ilacı?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam doktora ne şikayetle gittinizde verdi ilacı?

benim gittiğim nöroloji'ye 3. gidişimdi 11. sınıftayken gitmiştim sonra üni 1 deyken sonrasında üni 2 deyken kullanıp bırakmıştım filan.Ağrılarım filan vardı uyuyamıyordum gittiğim doktorların çoğu psikolojik diyince görüneyim dedim genel olarak çok kafaya takıyordum ilerliyemiyordum asosyaldim birde bana dediği şey doktorun karışık anskiyete var sende bu sorun genetik olabilirmiş aileden gelebilirmiş falan filan şimdi ilaç seni düzeltse bile bıraktıktan bir zaman sonra yine kendini gösterebilirmiş 3 yıl kullanacaksın filan dedi.sorununu çözecek şey spor ve en az 1 hobin olacak filan.Asosyal olman ufak bir şeye takıntılı olman bile doktorun sana ilaç vermesi için geçerli sebep ilk gittiğimde bana suya damlatılan ilaç vermişti etkisi hafifti.Kardeş insanlar doktor bana ilaç verdi gönderdi gibisinden saçma bir psikolojide bu yolda tek güvendiğin insan doktorun olacak onun rehberliğinde ilerliyeceksin sana ilacı veriyor bakıyor bu ilaca ne tepki veriyorsun ona göre başka ilaç veriyor ya da dozu arttırıyor.Bunların dışında aslında her şeyi kendin yapıyorsun ilaç seni engelleyen şeyleri engelliyor. Uzun yazdım ama kusura bakma bilinçli olmazsan ilaç kötü etkilerde yapabilir ilk kullanıp bıraktığım zaman kötü bir dönemdi benim için.

• Diş sıkma yapabilir ayrıca SSRI ilaçlar 1-2 kullanımda iş görmez, etkisi uzun vadede gözlenir. Bu ilacı kullanmadan önce kızlarla konuşmaya bile utanan tipler şimdi dünyanın kendi etrafında döndüğünü zannediyor. Öyle ilginç bir mutluluk kafası var bu ilaçta.

NOT: Psikiyatrist onaylı.
  • Bana tansiyonum yüksel olduğu için verdi beyinsiz doktor halbuki yaşıma uygun değil ama verdi 68 yan etkisi var içmiyorum 1 hafta sonra falan etki gösteriyo ya da kısa bir zamanda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.