Şimdi Ara

PROTON (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.152
Cevap
23
Favori
266.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: edarguner

quote:

Orijinalden alıntı: umera

Protoncular olarak ortak kanaatimiz 1.6 dan yana.
    315 ıyı bır tercıh olmayabılır.

Katılıyorum, Çok çok hesaplı olmadıktan sonra 315'e bakma. Mesela bu pek hesaplı değil.

bu arabayı kaça almış olsam uygun olur yada zarar etmem mesela... sağ ön kapıda şu anda biraz göçme varmış ve sağ ayna ucu kırıkmış...???

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-proton-315-klimali-sirali-lpg-4-latik-yeni-36477919/detay

• bence otomatik arıyorsanız, bu aracın otomatiğine iyice baktırıp buçuğa alabilirsiniz..
    LPG ile TÜV de muayenede dikkat edilecek noktalar varsa paylaşırsanız sevinirim.

saygılar sevgiler

Orijinalden alıntı: ergungur

bence otomatik arıyorsanız, bu aracın otomatiğine iyice baktırıp buçuğa alabilirsiniz..

baktıra bilcem kimse yok daha doğrusu sanayide otomatikten fazla anlayan yok.. daha önce 2 arabam otomatikti.. biri honda civic... biri pejo 106, onlardan tecrübemle rampada kaydırma, ani gaz verme ve sakin kalkış gibi bi kaç test sürüşünden sonra içime sinerse almayı düşünyorum... iyi edermiyim acaba... 3,15 den uzak durun dio abiler ama:( 92 model boş hondaya 9000 lira istiyolar yaaa..:(

ben 3-4 sene kadar bindim protona, 415 glsi vardı.

rahatlık olarak bir çok araçta olmayan rahatlık var bu araçlarda. çok araç kullandım ( astra, caddy, partner, clio, megane vs vs ) hepsine kıyasla daha rahat bir sürüşü var. tabi rahatlık göreceli bir kavram.

benim kafama en çok taktığım şey ABS ve yakıt tasarrufu idi, bu sebeple sattım,

yedek parça hususunda hiçbir zaman sıkıntı çekmedim.

bu fiyata klimalı, hidrolik direksiyonlu, airbeg li ve böyle bir rahat araba almak imkansız.

iyi forumlar

Orijinalden alıntı: monitowoc

selam arkadaşlar
    birkaç güne kadar muayene yaptıracağım LPG ruhsata işli
    sızdırmazlık testini TÜV de yapıyorlarmı yoksa makine mühendisleri odasından veya başka bir yerden bizmi yaptırıp götürüyoruz.
    LPG ile TÜV de muayenede dikkat edilecek noktalar varsa paylaşırsanız sevinirim.

saygılar sevgiler

İlk kez Lpg işleteceksen Makine Mühendisleri Odalarının ilk işletenler için yeri ayrı. Hiç sıra olmuyor. Ben İstanbulda Ümraniyede 5 dak. yaptırdım. Önceden ruhsatta Lpg'li yazıyorsa oraya gidemezsin ama.

Orijinalden alıntı: zapatista59

quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

quote:

Orijinalden alıntı: umera

Protoncular olarak ortak kanaatimiz 1.6 dan yana.
    315 ıyı bır tercıh olmayabılır.

Katılıyorum, Çok çok hesaplı olmadıktan sonra 315'e bakma. Mesela bu pek hesaplı değil.

bu arabayı kaça almış olsam uygun olur yada zarar etmem mesela... sağ ön kapıda şu anda biraz göçme varmış ve sağ ayna ucu kırıkmış...???

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-proton-315-klimali-sirali-lpg-4-latik-yeni-36477919/detay

İstanbulda 6500-7000 TL'YE geçen ay otomatik 416 ve 418 satılıyordu. Bence 7000-7500 TL'den fazla verilmez çok temiz ise o da.

• Teşekkürler. ara sıra takılın eski günleri yad edersiniz

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

aracımı sattıktan sonra proton forumunu görmem ilginç :)

rahatlık olarak bir çok araçta olmayan rahatlık var bu araçlarda. çok araç kullandım ( astra, caddy, partner, clio, megane vs vs ) hepsine kıyasla daha rahat bir sürüşü var. tabi rahatlık göreceli bir kavram.

bu fiyata klimalı, hidrolik direksiyonlu, airbeg li ve böyle bir rahat araba almak imkansız.

iyi forumlar

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-proton-1998-model-proton-persona-1-5-sedan-43162107/detay

abiler bu araç hakkkında ne diyosunuz....??? 7750 son diyolar fiyata... 2 parça değişen varmış...

aracımı sattıktan sonra proton forumunu görmem ilginç :)

iyi forumlar

üstad lpg sevmemen dolayısıyla mı yakıt rahatsız etti, benim bildiğim 415lerin yakıt tasarrufu konusunda birçok benzinli araçtan iyi olduğunu düşünüyordum

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergungur -- 14 Mart 2011; 21:59:43 >

• lpg sevmememden değil, km de 30 kurus yakıyordu, uzun yolda 22 kurusa düşüyordu ( son zamlarla olan fiyat )

ayrıca lpg li olarak da kullanan arkadaşım vardı ( sıralı sistem ve aracı 100.000 de idi) onun yakaladığı rakamlar 27 kurus civarıydı.yetkili servise de sordum. anladım ki ekonomik değil bu araç.

bir de şunu düşündüm, km e 30 kurus veriyorum, bari daha ağır bir araca bineyim :) şimdi Seat Toledo Signo (2001 ) aldım.
  • şuan benim araç şehir içinde tamı tamına 240 kr. yakıyor. arabanın yakıtına 1 ayda döktüğüm para ile gardolabıma en kral takımı dizerim. valla dışardaki millete helal olsun. biz 9-10 binlik bir menkulun işletmesini zor yapıyoruz millet maşallah 40-50 binlik araçlara kasko-vergi-4 lastiği birden almayı geç yok zibart koruma,yok body kitler v.s. ...
    artı bu tip elemanlar trafikten de eksik olmuyor, AVM , AVM dolanıyor.bir bardak kolanın 4.5 TL olduğu restaurantlarda masa kapma yarışına giriyorlar. hayır nerden geliyor bu yoğurdun bolluğu? bize de söyleyin bizde sebeplenenim...

Orijinalden alıntı: Akustik

şuan benim araç şehir içinde tamı tamına 240 kr. yakıyor. arabanın yakıtına 1 ayda döktüğüm para ile gardolabıma en kral takımı dizerim. valla dışardaki millete helal olsun. biz 9-10 binlik bir menkulun işletmesini zor yapıyoruz millet maşallah 40-50 binlik araçlara kasko-vergi-4 lastiği birden almayı geç yok zibart koruma,yok body kitler v.s. ...
    artı bu tip elemanlar trafikten de eksik olmuyor, AVM , AVM dolanıyor.bir bardak kolanın 4.5 TL olduğu restaurantlarda masa kapma yarışına giriyorlar. hayır nerden geliyor bu yoğurdun bolluğu? bize de söyleyin bizde sebeplenenim...

o yoğurdun bolluğunu sen de bulursun inşallah , ben seat toledo aldım, şimdi düşünmekteyim, masraf çıkarırsa napcaz diye

• quote:

quote:

şuan benim araç şehir içinde tamı tamına 240 kr. yakıyor. arabanın yakıtına 1 ayda döktüğüm para ile gardolabıma en kral takımı dizerim. valla dışardaki millete helal olsun. biz 9-10 binlik bir menkulun işletmesini zor yapıyoruz millet maşallah 40-50 binlik araçlara kasko-vergi-4 lastiği birden almayı geç yok zibart koruma,yok body kitler v.s. ...

o yoğurdun bolluğunu sen de bulursun inşallah , ben seat toledo aldım, şimdi düşünmekteyim, masraf çıkarırsa napcaz diye

Güzel bir tecrübeden sonra 1 tane avrupa araca ilgi duymuyorum. Onlara kaymak gibi yok lazım çok çabuk dökülmeye başlıyorlar Mercedes Bmw'de aynı.

• Allah razı olsun. cümlemiz bulsun o yoğurdu da helal yoldan bulsun. Yalnız 2001 1.8 20V (passat motorlu) yada 1.6 102 lik 1.6SR Toledo hakkaten çok güzel bir araç. heleki Signo donanımı. niyese VW artık bora satmaz diyedirmidir nedir o güzelim tasarımın içine etti.

quote:

quote:

• arkadaşlar merhaba,

neredeyse tümünüz birçok farklı otomobil kullanmış yılların şoforü olabilirsiniz ama ben ilk defa bir arabam olsun istiyorum.
    ve proton gen2 hatchback düşünüyorum.
    verilecek para ve alınacak fayda bakımından bu tercihimin ne derece doğru olduğunu bilmiyorum.
    o yüzden aranıza katıldım.
    yardımcı olursanız sevinirim.
    eğer acemi sorularım olursa şimdiden kusura bakmayınız.
    bir de neden gen2 düşündüğünü paylaşırsan, burdaki arkadaşlar da beklentini gen2'nin ne kadar karşılayacağı konusunda daha rahat yorum yaparlar..
  • Merhaba arkadaşlar bende bu aralar Proton 416 glx e kafayı takmış durumdayım, gelecek ay filan bu arabalardan almak istiyorum. Herkes diyor ki git broadway al, reno 19 al, parça bulamazsın, son kullanıcısı olursun filan diyorlar ben bunları söyleyenlere şahsen kaale bile almıyorum. Çünkü gidipte hiç bir özelliği olmayan broadway veya reno 19 almak istemiyorum. Yalnız tek soracağım şey lpgli olanlarının son zamlar dahil kilometrede ne kadar yaktığı.

biraz sapa bir yerde ama gittim zar zor buldum, heryer toz toprak yolu falan belli değil..

girdim içeri ne göreyim. 2 tane savvy var bir tane 2009 model gen2, satıcı yoktu sonradan dışarıdan geldi buyrun dedi ama satma niyeti yok adamda.. y
    eni gen2 yokmu diyorum bu en yenisi diyor, makyajlandı diyorum ha evet yakında gelecek diyor...
    persona var gen2 nin sedanı, malezyada yenilendi bu araba ne zaman gelir diyorum ne gelmesi kardeşim bu daha yeni geldi 5-6 sene bu gider diyo..

saga yokmu dedim, aldı eline saga resmini ' araba mı bu yaaa' dedi şaşdım kaldım!!! nasıl yane dedim???

yani tipi dandik bunun dedi, ben dedim tipini beğendim görmeye geldim, çıt yok...

Ne mekan adam gibi, ne satan da satma niyeti anlatma derdi göremedim...

Sanki proton türkiye ayağını gözden çıkarmış, umrunda değil bu pazar....

valla ben artık açılmamak üzere kapatıyorum bu defteri, benden size tavsiye, bırakın artık bunlardan sıfır araba almayı... yarın bir gün çeker giderler kimse size kucak açmazz... o derece vahim tablo..

Marka da niyet olsa ağırlığını ortaya koyardı....

• Arkadaşlar, linkteki araçlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu araca lpg taktırıp kullansak sorun olurmu?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-proton-proton-416-glxi-otomatik-45169790/detay

Birde bu var, lpg de üstünde ama 1,5?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-proton-ulukar-kia-dan-proton-persona-1-5-sedan-otomatik-vites-44057813/detay

Yada biraz daha ilave edip bunuda düşünmüyor değilim ama bunlarında masrafı ağır oluyormuş, aracı tanıyan varmı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-1997-vectra-otomatik-42248662/detay

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.