Şimdi Ara

proteus pcb

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın arkadaşlar proteus ile çizilen bu devreyinin
    PCB şeklini nasıl çizebilirim.Proteus programının
    otomatik PCB çizim özelliği var mı?Eagle programının
    var biliyorum, eagle programını kullandığım için
    proteus programını fazla bilmiyorumYardım ederseniz
    sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
    http://www.eproje.com/modules.php?name=News&file=article&sid=77

proteus pcb

proteus pcb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky762005 -- 3 Haziran 2007; 17:28:27 >

• Evet isiste ki similasyonu baskı devreye cevirebilirsin..

proteus pcb

proteus pcb

proteus pcb

proteus pcb

• slm arkadaslar bı sorum olacak proteus ısıs ta cızım yapıyorum fakat pıc16f84 entegrasının vcc ve vdd uclarını bulamıyorum bu yuzden devrenın cızımını yapamıyorum tam olarak.programıda tam bılmıyorum.yardımcı oluranız sevınırım saygılar
  • Linklerde güzel anlatımlar var.Sorularınızın cevabı şekillerle verilmiş.

http://robot.metu.edu.tr/dosya/proteus_isis.pdf

http://www.4shared.com/file/6255308/f653e23f/Proteusun_ncelenmesi.html

http://www.4shared.com/file/8613949/f3ea522c/HAKKI.html

Proteus da besleme uçlarına ve kristal gösterimine gerek yok.Elemanın üzerine sağ-sol tık frekansı ve hex yolunu göster yeter.Ares de besleme uçları gözükür.
    İsis de boş bir yere tek pin koyup power-Vdd (veya ground) bağlarsanız ares de kolaylık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 7 Haziran 2007; 9:14:25 >

• cok tesekkur edıyorum yardımınız ıcın.ben dedıgınızı yapmaya calısıcam fakat yapamazsam cok acıl bı sekılde sızden baska turlu bılgı almaya calısıcam.ısın kotu tarafı bu cumaya kadar ben bu devreyı ısıs ta cızıp areste baskı devresını cıkartıp calıstırmam lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 06.06.2007
    ..baska turlu bılgı almaya calısıcam...

Eyvahhh. Topuğuma filan sıkmazsın inşaallah.

Buralardayız arkadaşım sen yeterki çalış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PCB matkap tavsiye?
    8 yıl önce açıldı
    Pcb matkap önerisi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • estagfurullah kardes.ya aslında ben kac gundur urasıyorum ama baktım olucak gıbı degıl yahu.hıc bılmedıgım ıcın kendım urasıyorum anca devreyı ısıs ta cızdım bıraz o kadar.acıkcası fazla zamanda kalmadı .sanada uyarsa tabıkı ben senın o tarafa gelsemde bı yarım saat bana pc de gostersen .uyarsa tabıkı.en hayırlısı bole olacak gıbı .ne dersın
  • quote:

Orjinalden alıntı: 06.06.2007

slm arkadaslar bı sorum olacak proteus ısıs ta cızım yapıyorum fakat pıc16f84 entegrasının vcc ve vdd uclarını bulamıyorum bu yuzden devrenın cızımını yapamıyorum tam olarak.programıda tam bılmıyorum.yardımcı oluranız sevınırım saygılar

Kütüphaneden16F84A elemanını çağırıp tasarım alanına yerleştirin.sağ tuşla blok içine alın ,kırmızı renge dönüşsün.Library-Decompose yi seçin.tasarım alanındaki eleman üzerinde iki adet isimsiz ve no suz pin görünür,(yan-sol-üstte )Instant-Edit mode düzenleme modunu seçin,fareyi üstteki isimsiz pin üzerine getirin sol tıklayın pin kırmızı olacaktır,birkere daha tıklayın açılan Edit pin penceresinde gerekli değişiklikleri yapınız.(istediğiniz ismi verebilirsiniz mesela 14 nolu pine sadece + ,5 nolu pine de - diyebilirsiniz.)Drow body-drowe name-drowe number-rotate pin number gibi değişiklikleri de yapabilirsiniz,deneyerek hangisini isterseniz.Şayet bu yaptığımız değişiklikleri bir daha yapmak istemiyorsak elemanımızı ısıs in kütüphanesine kayıt edebiliriz.bir daha çağırdığımızda pinleri görünür halde gelecektir.tabi ona başka bir isim vermemiz gerekir.
    Kullanım alanındaki elemanımızı sağ tuşla blok içine alalım.kırmızı renk olsun,Library-Make device
    çalıştırınız,açılan (Make device)pencerede elemana isim vermemiz istenecektir.16F84A-P ismini verelim
    ve next diyelim.daha sonrada gelen pencerelere de next diyelim( bir değişiklik yapmadan)işlem tamamdır.
    elemanımız ısıs kütüphanesine 16F84A-P ismiyle yazdırılmış oldu.bu isimle çağırıldığında pinleri görünür olarak gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELO185 -- 8 Haziran 2007; 19:39:23 >

• Yazmaya üşendim çaldım.

Sırasıyla şu işlemleri takip et
    "Template\Set Desing Defaults" u seç açılan menüde
    "Show hidden pins?" seçeneğini seçili hale getir Power pinler gözükecektir
    istersen aynı menüden renginide değiştirebilirsin.

Power pinler (VDD veVSS) devre oluşturulurken hepsi birbirine bağlanır.
    Yani bütün Vdd ler aynı yere bütün Vss ler (default GND ye) aynı yere
    bağlanır. Bu uçları ayırmanında yolu var diyelim ki açık şemasını çizdiğin
    devreyi PCB ye dönüştüreceksin, devrede 7805, pic16F84 ve 40106
    entegresi olsun pic' i +5 Volt, 40106' yıda +12 Volt ile çalıştırmak istiyorsun
    7805' in girişine bir Power terminal bağla ve ismini "VAA" olarak ata bu hat
    +12 Voltluk hat olsun çıkışına da bir Power terminal bağla ve ismine "VDD"
    de 40106 entegresinin "Edit Component" penceresindeki "Power Pins"
    butonuna tıkladığın zaman gizlenen Power pinlerin nereye bağlı olduğu
    yazılıdır burada "VDD" yi silip "VAA" yazarsan bu entegre "VAA" hattından
    beslersin

• arkadaslar acıklamalarınız ıcın cok tesekkur edıyorum.bana cok yardımcı oldu.devreyı ısısta cızıp calıstırdım.tam ıstedıgım gıbı calısıyor.yardımlarınız ıcın saolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.