Şimdi Ara

Proteus,C++,Orcad,LTspice

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hepinize iyi günler ben proteusta kapasitörün boşalma durumunun grafiğini elde etmek istiyorum fakat onu yapamadım evimde internet olmadığından dolayıda pek uğraşamadım açıkçası,kapasitörün dolması ile ilgili sıkıntım yok dolarken hem akımı hem gerilimi buluyorum ama boşalma durumunda işlemi gerçekleştiremiyorum.

ikinci olarak aynı işlemleri orcad üzerindende yapıyorum orcad programı boşalma eğrilerini gösteriyor üzerime düşeni yaptım ama proteusta kafama takıldı öğrenmek istiyorum,orcad ve LTspice programında kapasitör boşalma anında akım -1mA değerinde 0mA değerine gidiyor,fakat labaratuar deneyini gerçekleştirdiğimde multimetre ile kapasitörün boşalma anındaki akımını ölçtüğümde 0,96mA küsürlerden 0mA değerine düşüyor.Merak ettiğim program neden negatif değerden başlatıyor anlamak istiyorum.

üçüncü olarak proteusta,orcad veya LTspice programında bobine gerilim verdiğimde gerilim ve akım grafiklerini elde edemiyorum,aynı şekilde gerilim kesildiği zamanda elde edemiyorum,tabi şimdiye kadar anlattıklarım DC gerilimle yapılmakta,AC gerilimle bobin grafiklerini elde ediyorum ama DC istiyor hoca,şimdi bunu nasıl yapacağımı anlatabilirmisiniz acaba yada daha önce yapanlar varsa bobinin,güç kaynağının ve kullanılan direncin veya diğer elemanların değerlerini verebilirlermi?

son olarak gelecek ayın 10 una kadar c++ ta diziler,fonksiyonlar,pointerlar en ilerisi olacak şekilde öğrenmem lazım yani en fazla bu konulara kadar bazı kitaplarda sıra değiştiği için sırası karışık olabilir az çok bişeler biliyorum bugünden başlasam sizce öğrenilebilirmi(bunu açıkçası sizden olumlu bir cevap gelir diye yazıyorum biraz gaza ihtiyacım var),sınavda hocanın soru tarzı mesela "sınıftakilerin not ortalamasını bulan programı alt fonksiyonlar yardımıyla yazınız"tarzı şeyler tabi biraz daha karışık olabilir ama kesin alt fonksiyon oluyor,

Herkese şimdiden teşekkürler.

• bersis576 kullanıcısına yanıt
    ben sadece c++ yönünden cevap vereceğim. üniversiteye gidiyorum, bölümümle ilgili olmamasına rağmen ileri derecede c++ biliyorum ve 13 yaşındaki kardeşim de orta derecede c++ biliyor. kısacası kafan programlamaya basıyorsa çok basit öğrenirsin. sana seyret öğren sitesinden c++ dersleri izlemeni aynı zamanda Prof. Dr. Mithat Uysal'ın Bilgisayarda Temel Algoritmalar ve C++ Dili ile Programlama Örnekleri kitabını şiddetle tavsiye ederim ama önce en azından dediğim siteden 15-20 tane video izle. İstersen sana elimdeki c++ videolarını atabilirim. Yani c++ korkulduğu kadar zor değil ama çok çalışmayı ve azmi ve pratiği gerektiren bir dil. Kendi kendine ödev ver, mesela şu işlevi yapan programı yazacağım sürem şu kadar falan de yada ben sana soru hazırlıyayım c++ ile ilgili. Tek gereken "AZİM" açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Q7ahg

ben sadece c++ yönünden cevap vereceğim. üniversiteye gidiyorum, bölümümle ilgili olmamasına rağmen ileri derecede c++ biliyorum ve 13 yaşındaki kardeşim de orta derecede c++ biliyor. kısacası kafan programlamaya basıyorsa çok basit öğrenirsin. sana seyret öğren sitesinden c++ dersleri izlemeni aynı zamanda Prof. Dr. Mithat Uysal'ın Bilgisayarda Temel Algoritmalar ve C++ Dili ile Programlama Örnekleri kitabını şiddetle tavsiye ederim ama önce en azından dediğim siteden 15-20 tane video izle. İstersen sana elimdeki c++ videolarını atabilirim. Yani c++ korkulduğu kadar zor değil ama çok çalışmayı ve azmi ve pratiği gerektiren bir dil. Kendi kendine ödev ver, mesela şu işlevi yapan programı yazacağım sürem şu kadar falan de yada ben sana soru hazırlıyayım c++ ile ilgili. Tek gereken "AZİM" açıkçası.

cevabın için teşekkürler zor bir dil değil aslında geçen sene orta seviyede biliyordum fakat şuan bazı şeyleri ezberlemem gerekiyor,Muhammet Mastarın videoları ve kitabı var elimde açıkçası bizim hocadan daha anlaşılır anlatıyor,bir kitap daha var yardımcı olacaklar sanıyorum pointerlara kadar gelsem yetecek bana mesajın için teşekkür ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eta v8 sql
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.