Şimdi Ara

Protein tozu neden zararlı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
4.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aydınayhan

kalp buyutuyor

Kalbin büyümesi niye zararlı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ay Adam kullanıcısına yanıt
    Hergün spor yapılmaz. 1 gün yapar 1 gün dinlenirsin. Yada 2 gün yapar 3.gün dinlenirsin. Dinlenirken de kaslar gelişim sağlar.

Sabahları 4 yumurta beyazı yiyorum. Sarısını da martılara veriyorum. Hem onlar besleniyor hem ben.

Senin buradaki yanlışın her gün spora gitmen. Yumurta, et süt kısacası hayvansal ürünleri tüketmemen. Ayrıca kuruyemiş de protein bakımından zengindir. Kaliteli yağlar içerir.

BCAA yı besin takviyesi satan sitelerden bulabilirsin. Ben weider kullanıyorum. Diğerlerine göre pahalıdır fakat kalitelidir içeriği zengindir.

• zararlı değildir fakat sandığınız kadar etkili bir şey de değildir, normal yemeğine dikkat eden her öğününün hesabını yapan bir insanın 2 seneye ulaşacağı yere EKSTRA(altını çiziyorum çünkü normal öğün almadan sadece protein tozları ile çok ilerleyemezsin) protein tozu ilavesi ile belki 1.5 seneye ulaşırsın.

millet sanıyor ki biraz spor yapınca dergideki adamlar gibi %4-5 yağ oranına ulaşıp müthiş fit olacam ama öyle bir şey yok arkadaşlar protein tozları sadece reklamı şişirilmiş bir ürün. kullanırsan destek olur ve daha hızlı ilerlersin bu bir gerçek ama fiyat performans oranı arasında TÜRKİYE'de pek tercih edilesi değil ya da 4-5 ay da 1 alınabilir.

zaten türkiye de spor yapan insan kıskanılır dışarıda ya da içeride o yüzden bu konularda böyle yorumlar görmek çok normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Leoric31 -- 5 Nisan 2017; 13:19:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

bir ölçek(40) gram protein tozunda 34-35 gram protein oluyor genellikle. Bu kadar proteini 200gram yağsız tavuk göğsünden de alabiliriz. Lakin et proteininin emilimi çok yavaş olur. Bir sporcunun vücudu spordan sonra 3-4 saatlik bir süre içinde optimum kas inşasına başlar. İşte bu süre aralığında ne kadar çok protein sentezlenirse o kadar çabuk toparlanır ve bir sonraki antreman gününe sağlam çıkarsınız. Ben protein tozu olmadan 2 tam günde iyileşiyor iken, protein tozu(ek olarak kreatin monohidrat ve vitamin-mineral de alıyorum) alımında bu süre 1 güne kadar düşüyor. O patlayacak gibi duruyor dediğin muhtemelen Kreatin Monohidrat yada L-Arjinin alımından kaynaklıdır. Vücut kas inşası için illaki protein tozu gerekmez ama protein tozu alarak 6 ayda ulaşacağınız kas kütlesine normalde 8-9 ayda ulaşırsınız. "PRotein tozu ile yapılan kaslar tozu bırakınca sönüyor yeaaa" diye düşünmeyin. O sönümle kreatin monohidrat alımının kesilmesinden dolayı oluşan kaslardaki su kaybıdır. Protein bazlı kaslarınız siz çalıştığınız sürece yerinde duracaktır.

Kardeş adam tozu sormuş steroidi değil. 2 günden 1 güne düşüyormuş felan yok öyle bir şey.

• Şu 20 yıllık ürünü babasının malıymış gibi savunan bodycileri görünce çıldırıyorum.

• Zararşı falan değil. O şişme olayı steroid. O bile basayım şişeyiö değil. Basan adam senin iki katın çalışıyor.

Protein tozunun bence tek zararı yapay olması. Fakat zaten yediğimiz içtiğimiz ne yapay değil ki katkısız. Kendimiz yetiştirmiyorsak.

• Mehmet Oz bir programda spor yapmadigina ragmen her gun bir olcek kullandigini soylemisti. Toz sadece besin takviyesi yapar o kadar.

• Ortaya bir şey atıyor millet kaynak diyoruz yok neden diyoruz cevap yok adam akıllı açıklama yapmadan şu şöyle bu böyle diyorsanız demeyin daha iyi. Protein tozu için demiyorum konu içinde ortaya atılan iddialar için genel konuşuyorum

• İşte ben böyle konuları anlamıyorum,milletin protein tozu kullanması kadar doğal bir şey olabilir mi bu ülkede ? Et fiyatlarına bak pahalı,Millet doğal yapmaya kalksa bu sporu en az ayda 1000 lira yemeye vermesi gerekir ki bu da çok zor,Zaten Türkiyenin et yeme sıralamasında 170 ülkelik listede neden 120.sırada olduğu belli oluyor,bu konuları açmadan biraz araştırın millet neden protein tozu kullanıyor.
    Protein tozları da olmasa milletin vücuduna bayramdan bayrama protein girecek.Sanırsın Türkiyede et fiyatları 10-15 lira,yumurtanın kolisi 3-4 lira millet gidiyor protein tozu kullanıyor,İnsanlar kırmızı et alamıyor gidip bir kutu protein tozuna 200 lira veriyor,yaklaşık 2 ay kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zx6r

Hergün spor yapılmaz. 1 gün yapar 1 gün dinlenirsin. Yada 2 gün yapar 3.gün dinlenirsin. Dinlenirken de kaslar gelişim sağlar.

Sabahları 4 yumurta beyazı yiyorum. Sarısını da martılara veriyorum. Hem onlar besleniyor hem ben.

Senin buradaki yanlışın her gün spora gitmen. Yumurta, et süt kısacası hayvansal ürünleri tüketmemen. Ayrıca kuruyemiş de protein bakımından zengindir. Kaliteli yağlar içerir.

BCAA yı besin takviyesi satan sitelerden bulabilirsin. Ben weider kullanıyorum. Diğerlerine göre pahalıdır fakat kalitelidir içeriği zengindir.

Sarisini yememenizde ki amac nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ArchloveKilled kullanıcısına yanıt
    Yumurtanın sarısı geç sindirildiği için yemiyorum. Beyaz kısmında daha çok protein bulunmaktadır.

• En büyük zararı şudur.

Evet, protein tozu kullanan sporcuların kas hacminde belirgin bir artış olur.
    Ama kas diyince aklınıza sadece kol kasları, göğüs, omuz ve karın kası gelmesin.
    Bilmemiz gereken diğer birşeyde şudur. KALP KAS YAPISINDAN OLUŞMUŞTUR.
    Protein tozu kullanan bireylerin vücuttaki kas gruplarında görülen büyüme kalp kaslarında da görülür.
    Büyüyen kalp kası yüzünden üst odacıklarda genişleme görülür. Buda kanın yeterince hızlı pompalanamamasına yol açar.

Diğer bir zararı ise böbreklere resmen işkence ediyor oluşudur.
    Proteinler sindirimleri sonucunda ortaya ürik asit çıkarır. Kandaki ürik asit böbreklerde süzülür.
    Vücuda alınan protein tozu aşırı derecede kandaki ürik asit miktarını artırır. Bu artışı düzene sokmak böbreklere kalan bir iştir.
    Sonuç? Böbrek yetmezliği..

Protein tozunun zararları saymakla bitmez..
    4 yıldır vücut geliştirme sporu yapan biri olarak şunu söyleyebilirim.
    Kas hacmi protein tozu ile artırılmaz. Doğru idman ve doğru beslenme ile artırılır.
    Süslü kutular içerisinde satılan tatlı, çikolata rengindeki zehirlere yönelmeyin. Vücudunuza yazık etmeyin.

• Protein tozu peynir altı suyundan yapılıyor ne zararı ya. Yurt dısında mıllet yemegıne bıle katıyor, proteın tozuyla kurabıye bıle yapıp cocuklara verıyorlar besleyıcı olsun dıye. Bızım gıbı 3. dunya ulkelerınde ilaç zannedıyorlar.

Günluk proteın ıhtıyacını yemeklerden alamıyorsan atıyorum gunde 100gb proteın alman lazım bunun hepsini yemeklerle alamıyorsan proteın tozu kullanarka açığını kaparsın bu kadar basıt bır mucize bekleme ve kur yuzunden fıyatları cok pahalı malesef.

Edit: Zararlı olan steroid dir. Onuda öyle kablarda satmıyorlar genelde iğneyle alıyorlar ve çoğu merdiven altı üretim oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 5 Nisan 2017; 15:18:58 >
  • İlaç mı şişirme miCahillikte yüksek lisans yapmışsınız peynir altı suyundan yapılır.Protein tozundan daha sagliklı bulabileceğiniz markette 3-4 ürün ancak vardır. Akşama kadar döt büyütüp cola cips cukulata yiyip "piritein tızı çık zirirli"demeyin şamarı yersiniz.Mucizevi bir etkiside yok zaten sadece tavuk et ve yumurta vs yemek bir süre sonra sıktığından ve mide kaldırmadığından kolay yoldan ihtiyacı karşılamaktır. Anabolik steroidler danabol ve diğer ilaçlar bile adam gibi antreman yapıp yemek yemesseniz muazzam etki yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 5 Nisan 2017; 15:24:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim spor yap yapma her sağlıklı insanın . hatta bekar yaşayan ve fast food beslenen düzenli beslenemeyen herkezin. günde bir ölçek alması gereken. toz . zararlı diyeni duyduğum zaman . göbeğini kaşıyarak tv karşısında burnunu karıştırıp ağızına atan bir tip geliyor aklıma :D:D. aa protein tozu içmiş şişmiş diye bir şey yok. öyle birşey olsaydı . bakkaldan çok protein tozu satan yerler olurdu. adam deli gibi ağırlık basarsa şişer tabi. :D neyse .....
  • quote:

Orijinalden alıntı: xRoot

En büyük zararı şudur.

Evet, protein tozu kullanan sporcuların kas hacminde belirgin bir artış olur.
    Ama kas diyince aklınıza sadece kol kasları, göğüs, omuz ve karın kası gelmesin.
    Bilmemiz gereken diğer birşeyde şudur. KALP KAS YAPISINDAN OLUŞMUŞTUR.
    Protein tozu kullanan bireylerin vücuttaki kas gruplarında görülen büyüme kalp kaslarında da görülür.
    Büyüyen kalp kası yüzünden üst odacıklarda genişleme görülür. Buda kanın yeterince hızlı pompalanamamasına yol açar.

Diğer bir zararı ise böbreklere resmen işkence ediyor oluşudur.
    Proteinler sindirimleri sonucunda ortaya ürik asit çıkarır. Kandaki ürik asit böbreklerde süzülür.
    Vücuda alınan protein tozu aşırı derecede kandaki ürik asit miktarını artırır. Bu artışı düzene sokmak böbreklere kalan bir iştir.
    Sonuç? Böbrek yetmezliği..

Protein tozunun zararları saymakla bitmez..
    4 yıldır vücut geliştirme sporu yapan biri olarak şunu söyleyebilirim.
    Kas hacmi protein tozu ile artırılmaz. Doğru idman ve doğru beslenme ile artırılır.
    Süslü kutular içerisinde satılan tatlı, çikolata rengindeki zehirlere yönelmeyin. Vücudunuza yazık etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ussuz

quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Proteinin kendisi zararlı. Normalde yararlı olan şeyleri fazla tüketirsen yine zararlı olur. Günde 10 yumurta yiyenlerin yarısından fazlası kanser oluyor bu tesadüf mü şimdi?

Yumurta olayı için kaynak nedir?

Çevremden gördüklerim. Tanıdıklarım ve onların tanıdıkları.
  • Onkoloji hastalarında genelde albumin, total protein gibi değerler düşük olur, bunların dışında onkoloji beslenmesinde 1,5-2 gr/kg/gün protein verilir. Yağ ve karbonhidrat oranlarını belirli sınırlar içerisinde tutup proteini takviye olarak vermemiz gereken durumlarda biz hastalara tıbbi bir ürün olan 'Protifar'ı veririz. Protifar bir ölçeğinde (2,5 gr) yaklaşık 2,2 gr protein olan toz şeklinde bir üründür. (225 gr'da 156,8 gr Kazein; 39,15 gr Whey proteini içerir.) Bundan bahsetme sebebim şu; gerçekten düzenli olarak spor yapan, vücut geliştiren kişilerde yine karbonhidrat ve yağın günlük yüzdelerinin dışına çıkmadan ek protein takviyesi gerekir. Bu takviye için şu an ortada sadece protein içeren 'doğal' bir besin bulunmadığı için bu protein tozlarına ihtiyaç duyulur. Yine onkoloji hastalarında olduğu gibi 2 gr/kg/gün protein yeterli olacaktır. (Vücut geliştirmeyi profesyonel olarak yapanları kast etmiyorum.) Ancak burada asıl soru hangi ürünleri kullanmak gerektiğidir. Tıbbi olarak denetimi olduğu için Protifar önerilebilir. Onun dışında ABD kaynaklı ürünlerin yine denetimi daha güvenilir olacağı için tercih sebebidirler. (Tabi ki her ABD ürünü değil, büyük markalar.)

Zararları noktasında ise yukarıda bazı arkadaşların değindiği gibi böbrek ve karaciğer üzerinde olumsuz etkileri olabilir, ancak bu, boyutlarına dikkat etmeden tüketimlerin sonucunda olur.

• zararı şu şekilde; olur da sporu bırakır ve koşmayı bırak yürümeyi bile bıraktığın bir zaman olursa kocaman bir göbek sahibi olursun. o yüzden önce sağlam bir şekilde sporunu yapıp ideal kilona hatta -2 kiloya falan ulaşman ondan sonra başlayıp sporuna da devam etmen gerekir, yoksa sıkıntı.
  • herkes kafasına göre cevaplamış. insanlar spor yaptığında ki özellikle vücut geliştirme yaptığında kaslar yırtılır ve alınan proteinlerle bu kaslar onarılır. bu sebeple protein insanın kas gelişiminde en önemli etkendir. fakat buradan çıkaracağın düz mantıkla da ne kadar çok kas şişirmek istiyorsan kaslarını o kadar zorlayıp parçalaman ve ne kadar parçaladıysanda o kadar çok protein alman gerekir. ortalama kilo * 3gr civarı protein almalısın ki gelişimin güzelce gitsin. bazı insanlar gerek zaman gerekse maddi açıdan et pişiremiyor dolayısıyla protein tozuna giriyor. buraya kadar hiç zararlı birşey yok. taa ki olay su emilimi yapan böbreklere gelene kadar. eğer ki protein tozu alabiliyorsan böbreklerine sorun yaratmaması için bolca suyla içmen gerekiyor ki olabildiğince seyreltilsin ve böbrekler zorlanmasın. bu da tahminim günde en az 3lt civarı gayet sağlıklı olacaktır. aksi takdirde seyreltemediğin protein tozunu (dışarıdan aldığın için saf olarak geliyor diğer besinler gibi değil) böbrek atmak için inanılmaz yoruluyor bu da ileriki yaşlarda ciddi böbrek sorunları çıkarıyor. diğer sarkma yapar vs gibi sorunlar daha farklı kulvarda açıklanır. kasları onarmak için veya şişme dönemlerinde alınan karbonhidratın insanda yeme alışkanlığı yapmasından dolayı spor yapmayınca da insanlar yemeye devam ettiği için kasların yerini yağ tabakası alır. (vücut geliştiren biri ortalama olarak normal insandan 2 kat fazla yemek yer.) umarım yararlı olmuştur

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.