Şimdi Ara

Protein Sentezi Sorularim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu soruda cevap B fakat V de olmasi gerekmiyor mu? Yani replikasyon gerceklesiyor?

Bu soruyu hiç anlamadim(Yardim icin tesekkurler)

Bu sorunun doğru cevabi nasil E şikki olabilir? Yani Protein Sentezi sırasinda Atp miktari nasil azaliyor?

Çözecek arkadaşlara çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her hücre bölünmediğinden mesela (olgun sinir hücreleri) o yüzden replikasyon gerçekleşmeyebilir.

• 1. Soru için replikasyon olayı hücre bölüneceği zaman gerçekleşir her hücrenin bölünme özelliği olmadığı için mesela sinir hücresi bu yüzden tüm hücre çeşitlerinde replikasyon gerçekleşmesi ortak değildir
    2. Soru için her üçlü kod aminoasite karşılık gelir sonda bulunan üç kod durdurucu kodonlardan birine denk geldiğinden aminoasit karşılık yok bu yüzden molekülün sentezindn 4 aminoasit sentezlenir. Aminoasit sayısının bir eksiği de su molekülü sayısını verir yani cevap 3
    3. Soru için protein sentezi bir dehidrasyon tepkimesidir ve bu tepkimelerde atp harcanır. Diğer şıklarda verilenler kullanılır fakat bunlarda azalma olmaz tepkimeden aynen çıkarlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Su sorusunda emin değilim her 2 aminoasit birleşirken bir su çıkar.Kodon sayısından kaç amino asit geldiğini bul 1 eksiği kadar su çıkar galiba.Konuyu geçen sene çalışmıştım tam hatırlamıyorum.
    Son soruda da diğer dört şıkkın harcanmadığını biliyorum ama ATP nin nerde kullanıldığını da hatırlamıyorum.Ama harcanır her türlü sonuçta bu bir yapım olayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ynuss2115 -- 14 Mart 2019; 15:3:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: herseyguzel

1. Soru için replikasyon olayı hücre bölüneceği zaman gerçekleşir her hücrenin bölünme özelliği olmadığı için mesela sinir hücresi bu yüzden tüm hücre çeşitlerinde replikasyon gerçekleşmesi ortak değildir
    2. Soru için her üçlü kod aminoasite karşılık gelir sonda bulunan üç kod durdurucu kodonlardan birine denk geldiğinden aminoasit karşılık yok bu yüzden molekülün sentezindn 4 aminoasit sentezlenir. Aminoasit sayısının bir eksiği de su molekülü sayısını verir yani cevap 3
    3. Soru için protein sentezi bir dehidrasyon tepkimesidir ve bu tepkimelerde atp harcanır. Diğer şıklarda verilenler kullanılır fakat bunlarda azalma olmaz tepkimeden aynen çıkarlar
    3.için konusuyorum yani Atp de azalma olur demi hocam? Bu arada tesekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: ynuss2115

Su sorusunda emin değilim her 2 aminoasit birleşirken bir su çıkar.Kodon sayısından kaç amino asit geldiğini bul 1 eksiği kadar su çıkar galiba.Konuyu geçen sene çalışmıştım tam hatırlamıyorum.
    Son soruda da diğer dört şıkkın harcanmadığını biliyorum ama ATP nin nerde kullanıldığını da hatırlamıyorum.Ama harcanır her türlü sonuçta bu bir yapım olayı.
    Dogru cevap ATP Miktarinda azalma olur bende bunu anlamadim iste soru mu yanliş? Nasil Atp azalabilir?

• deliemre34 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam atp azalır rica ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BCAA MI KREATİN Mİ
    9 yıl önce açıldı
    protein tozu icemiyorum yardim.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Evet hocam atp azalır rica ederim
    Hocam kusura bakmayin tam olarak anlayamadim simdi dehidrasyon oldugu icin mi protein sentezinde atp miktari azalmis oluyor?

• deliemre34 kullanıcısına yanıt
    Yapım tepkimesi ayrıca dehidradyon tepkimesi ya bu olay o yüzden benim olayı gerçekleştirmem için enerji lazım bu enerjiyi de atp den karışılıyorum. Sanırım sen atp yi enzim gibi düşünüyorsun kullansam da bitmez sanıyorsun. Öyle değil ama atp kullanınca azalır atp yıkımı gerçekleşiyor tepkimede atp azalıyor haliyle atp yi neden yıkıyorum enerji eldesi için

• quote:

Yapım tepkimesi ayrıca dehidradyon tepkimesi ya bu olay o yüzden benim olayı gerçekleştirmem için enerji lazım bu enerjiyi de atp den karışılıyorum. Sanırım sen atp yi enzim gibi düşünüyorsun kullansam da bitmez sanıyorsun. Öyle değil ama atp kullanınca azalır atp yıkımı gerçekleşiyor tepkimede atp azalıyor haliyle atp yi neden yıkıyorum enerji eldesi için
    Şimdi anladim Allah razi olsun üstad.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.