Şimdi Ara

Protein ihtiyacını yumurtadan karşılamak?(günde kaç tane?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
5.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • normalde sabahları 3 tane yumurta yerim.ama sanırım yetersiz.onun için öğle ve akşamda yumurta yemeyi düşünüyorum.ben sarısıyla birlikte yerim ama zararları felan var diyorlar aslı nedir bilgili biri bu konu hakkındada bilgi versin.kafamdaki düşünce şöyle sabah 3 tane tam öğle 2 tane tam ve aksam 2 tane tam.günde 7 yumurta ediyor.yeterli mi? tavsiyeniz nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aman hocam naptın fazlası zararlı yumurta sarılarında kolestrol var vücut yapayım derken sağlığından olursun.

Ben spor yapan biri olarak günde 5 yumurta yiyorum 3 tam 2 beyaz şeklinde.

Gerisi için tavuk et tonbalığı gibi alternatifleri düşünmelisin.

Kilonu bilmiyorum ama benim günlük protein ihtiyacımı karşılayabilmem için 20-25 yumurta yemem lazım 75 kiloyum sen düşün.
  • kusarsin. eskiden her gun tek seferde 5 yumurta yiyodum. bi hafta sonra yumurtayi dusununce bile midem bulanmaya basladi aylarca yemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman hocam naptın fazlası zararlı yumurta sarılarında kolestrol var vücut yapayım derken sağlığından olursun.

Kilonu bilmiyorum ama benim günlük protein ihtiyacımı karşılayabilmem için 20-25 yumurta yemem lazım 75 kiloyum sen düşün.

• Bende sabahları 5-6 tane yumurta yerdim eskiden. Şuan ise 2 tane yiyorum. Protein ihtiyacını sadece yumurtadan karşılaman aşırı zor. 90 gram protein almak için orta boy yaklaşık 14-15 yumurta yemen gerek. Hiçbir şekilde tavsiye etmem.

• Hoş geldiniz arkadaşlar çocukken tek besin kaynağım rafadan yumurtaydı

Sabahları 2 tane akşamları 2 tane yerdim tabi bol tuzlu yiyordum ve şekerli çay içiyordum . Midem bulandığı zaman ekmek yiyordum

• quote:

Orijinalden alıntı: Ay Adam

kusarsin. eskiden her gun tek seferde 5 yumurta yiyodum. bi hafta sonra yumurtayi dusununce bile midem bulanmaya basladi aylarca yemedim

hocam tek seferde 5 yemek banada zor gelirdi ama tek seferde max 3 yiyebiliyorum.yani günün belli saatlerine bölsem belki mide bulanmaz.ama bilmiyorum çok olumsuz yanıt gelmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kancaaa

Aman hocam naptın fazlası zararlı yumurta sarılarında kolestrol var vücut yapayım derken sağlığından olursun.

kalan 2 sarıyı ne yapıyorsun hocam?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GÜNDE 7 TAM YUMURTA ZARARLI MI?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sabahlari 3 yumurta ne hocam? Ben nadiren 2 yerim ve 85 kiloyum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Sabahlari 3 yumurta ne hocam? Ben nadiren 2 yerim ve 85 kiloyum.

o bile yeterli gelmiyor.ah ah para olacaktı her gün kırmızı eti protein tozlarını felanları filanları basacaktım üf .d

• quote:

Orijinalden alıntı: halaycibasi

quote:

o bile yeterli gelmiyor.ah ah para olacaktı her gün kırmızı eti protein tozlarını felanları filanları basacaktım üf .d

Protein tozu mu? Neden surunmek istiyorsun anlamadim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Protein tozu mu? Neden surunmek istiyorsun anlamadim?

sen söyle ozaman günlük protein ihtiyacımı nasıl karşılamalıyım?

• Her gün 2 tane yerim yalnız sarısını yemem soyup sadece beyazını yerim, ama onun dışında beyaz peynir falanda yerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Moving On

Her gün 2 tane yerim yalnız sarısını yemem soyup sadece beyazını yerim, ama onun dışında beyaz peynir falanda yerim

hocam sarısını ne yapıyorsun çöpe mi atıyorsun?

• Paranız yoksa bulaşmayın bu işlere elinizde kalır.

Ayrıca yumurta sarısı kolesterol içeriyor. Sıkıntı çıkarır çok kullanmak

• Tavuk göğsü,ton balığı,fıstıkezmesi,yağsız beyaz peynir

Bu arada tavuk göğsü candır.

Bence sabah yiyebildiğin kadar ye 5yap mesela diğer öğünlerde yumurta yeme.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Moving On

Her gün 2 tane yerim yalnız sarısını yemem soyup sadece beyazını yerim, ama onun dışında beyaz peynir falanda yerim

hocam sarısını ne yapıyorsun çöpe mi atıyorsun?

Evet hocam mecburen, sarısını hiç sevmem zaten sarısı saf yağdan beyazı saf proteinden oluşur bu yüzden soyarak sadece beyazını yerim sarısını yemem.

• Forumun yine kaslı çocukları konuşmuş.

Hocam gelelim konumuza. Yıllardır tenis oynayan ve son 2-3 yıldır atletik performans antrenmanları üzerine çalışan (yakında sporda psikoloji üzerine yüksek lisans yapıp, personel trainer olacağım) biri olarak sana olayı şöyle anlatayım:

Öncelikle 1.78 boyunda ve 73 kiloyum günümün yaklaşık 3 saati (1saat spor salonu ve 2saat tenis) spor ile geçiyor bu yüzden vücudumun proteine ihtiyacı olduğu için yumurta neredeyse temel besin kaynağım. Sabahları ortalama 5-8 arası yumurta tüketiyorum ve hepsi tam! Şimdi diceksin ki hocam o kadar zararlı değil mi? Yumurta hem protein hem vitamin bakımından zengin bir besindir. Ortalama içerisinde 4-8 gram protein bulunur. Hem yapımı kolaydır hem de farklı damak lezzetlerine göre hazırlanabilir. içerisinde demir vardır ve tok tutar. Spor yapanların değişilmez besinidir spor yapmayan kişiler için de gayet faydalı bir besindir. Zarar yok mudur vardır. Ama nasıl zararı verdir:

1) Çok tükettiğin taktirde vücutta reaksiyona sebep olabilir. Yani senin olmasa bile zamanla yumurtaya karşı alerjin ya da midende yumurtaya karşı hassasiyet oluşabilir. Bak oluşur demiyorum oluşabilir. Kendimi bildim bileli yumurtayı aşırı tüketirim bugüne kadar hiçbir şey olmadı bana. Ama sen hergün 1 tane tüketirsin sende sorun olabilir.

2) İçersinde yüksek protein var. Yüksek miktarda tüketirsen böbreklerini zorlayabilir. Ve vücudunun ihtiyacı olmadığı kadar protein alırsan bu proteinler yağ olarak depolanır.

3) Eğer kilo sorunun varsa sende kolestrol sorunu yaratabilir.

Şimdi gelelim ne kadar tüketmelisin. Spor yapmayan biriysen hayat tempona göre vücudunun protein ihtiyacı günde kilo başına 1-1.5 gramdır. (örneğin ben spor yapmayan biriyim ve 70 kiloyum benim ihtiyacım 70gram protein) spor yapan biriysen eğer günde 2-2.5grama kadar çıkabilirsin. (ben mesela günde yaklaşık 200 gram protein alıyorum.) Tabi bu kadar proteini vücut bir seferde sindiremiyeceği ve böbreği yoracağı için öğünlere bölerek tüketmeliyiz. Yani 70 kilo spor yapmayan birisi 3 öğün yemek tüketirse öğün başına yaklaşık 23 gram protein almalı (sabah ve akşam protein ihtayacı daha fazla olacağı için 25-20-25 olabilir) Ona göre hesabını yaparsın. Buradan yola çıkarak yumurta tüket ama protein miktarını kaçırma ve ara ara check-up yaptır. Yumurta yedikten sonra vücudunda her hangi bir olumsuz şey saptarsan hemen doktora git. (kaşıntı-bulantı filan)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbryan -- 8 Mart 2018; 20:59:32 >

• quote:

40 kiloyum kahvaltıda en az 3 yerim. Bazen 4 yediğim de oluyor.

Yumurta en sağlıklı ve en zararsız besindir. İsterseniz günde 10 tane yiyin bir şey olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elbryan

Forumun yine kaslı çocukları konuşmuş.

Hocam gelelim konumuza. Yıllardır tenis oynayan ve son 2-3 yıldır atletik performans antrenmanları üzerine çalışan (yakında sporda psikoloji üzerine yüksek lisans yapıp, personel trainer olacağım) biri olarak sana olayı şöyle anlatayım:

Öncelikle 1.78 boyunda ve 73 kiloyum günümün yaklaşık 3 saati (1saat spor salonu ve 2saat tenis) spor ile geçiyor bu yüzden vücudumun proteine ihtiyacı olduğu için yumurta neredeyse temel besin kaynağım. Sabahları ortalama 5-8 arası yumurta tüketiyorum ve hepsi tam! Şimdi diceksin ki hocam o kadar zararlı değil mi? Yumurta hem protein hem vitamin bakımından zengin bir besindir. Ortalama içerisinde 4-8 gram protein bulunur. Hem yapımı kolaydır hem de farklı damak lezzetlerine göre hazırlanabilir. içerisinde demir vardır ve tok tutar. Spor yapanların değişilmez besinidir spor yapmayan kişiler için de gayet faydalı bir besindir. Zarar yok mudur vardır. Ama nasıl zararı verdir:

1) Çok tükettiğin taktirde vücutta reaksiyona sebep olabilir. Yani senin olmasa bile zamanla yumurtaya karşı alerjin ya da midende yumurtaya karşı hassasiyet oluşabilir. Bak oluşur demiyorum oluşabilir. Kendimi bildim bileli yumurtayı aşırı tüketirim bugüne kadar hiçbir şey olmadı bana. Ama sen hergün 1 tane tüketirsin sende sorun olabilir.

2) İçersinde yüksek protein var. Yüksek miktarda tüketirsen böbreklerini zorlayabilir. Ve vücudunun ihtiyacı olmadığı kadar protein alırsan bu proteinler yağ olarak depolanır.

3) Eğer kilo sorunun varsa sende kolestrol sorunu yaratabilir.

Şimdi gelelim ne kadar tüketmelisin. Spor yapmayan biriysen hayat tempona göre vücudunun protein ihtiyacı günde kilo başına 1-1.5 gramdır. (örneğin ben spor yapmayan biriyim ve 70 kiloyum benim ihtiyacım 70gram protein) spor yapan biriysen eğer günde 2-2.5grama kadar çıkabilirsin. (ben mesela günde yaklaşık 200 gram protein alıyorum.) Tabi bu kadar proteini vücut bir seferde sindiremiyeceği ve böbreği yoracağı için öğünlere bölerek tüketmeliyiz. Yani 70 kilo spor yapmayan birisi 3 öğün yemek tüketirse öğün başına yaklaşık 23 gram protein almalı (sabah ve akşam protein ihtayacı daha fazla olacağı için 25-20-25 olabilir) Ona göre hesabını yaparsın. Buradan yola çıkarak yumurta tüket ama protein miktarını kaçırma ve ara ara check-up yaptır. Yumurta yedikten sonra vücudunda her hangi bir olumsuz şey saptarsan hemen doktora git. (kaşıntı-bulantı filan)

hocam herkes sarısını tüketme diyor.sitelerdede öyle yazıyor bi çelişkiye düştüm.

şu yumurta sarısı konusunda en net cevabı verebilecek yokmu .d

• halaycibasi kullanıcısına yanıt
    Dostum bana göre eğer kilo sorunun yoksa kabuğunu bile yiyebilirsin. Ben yıllardır her sabah 5-8 arası tam yumurta yiyorum. Hiçbir sağlık sorunum yok. Günde 20 tane tam yumurta yiyen vücut geliştirici yarışmalara hazırlanan arkadaşlarım var. Hayatında spor yapmamış tipler Canan Karataydır şudur budur dinleyip konuşuyorlar. Yukarıda zararlarını yazdım. Dikkat edersen hiçbir şey olmaz.

Edit: Ama sana önerim kahvaltıda tüket ya da gün içinde okey ama günde 3 öğün tüketirsen hem bayar seni hem de reaksiyon olayında ihtimali artırırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbryan -- 8 Mart 2018; 21:49:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.