Şimdi Ara

Sallabaş Tedavi Yöntemi ( Muhabbet Kuşu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
93.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar öncelikle konuyu açmamın sebebi internette hiç doğru düzgün tedavi yöntemi bulunmaması ve doğru olmayan tedavi yöntemlerinin kullanılması ( kuşa sara ilacı vermek hibi. Kesin ölüm getirir ).

    Sallabaş Nedir : Sallabaş salmonella bakterisinden meydana gelen çok iğrenç bir hastalıktır. Şöyle ki sallabaş hastalığına yakalanmış olan kuşunuz istemsizce hiç durmadan başını 180 derece döndürür, dengesini kaybeder, başını kontrol edemediği için çok zor yemek yer, uçamaz, uçsa bile dengesini kaybeder ve sağa sola çarpar ve kuş hastalıktan ötürü acı çeker. Eğer hastalık önlenmezse kuş kısa sürede hayatını kaybeder.


    Sallabaş Hastalığının Sebepleri : Hastalık genelde kuşun yemeğinden, ortamın havasından veya kafes kirliliğinden ötürü bulaşır.


    Alınacak Önlemler : Kuşun kafes temizliğine mutlaka özen gösterin. Kafesini her hafta mutlaka temizleyin. Suyunu her gün değiştirin. İki haftada bir suyuna kuş vitamini katın ( en fazla iki damla ). Yemini sık sık kontrol edin, ıslak olmasın. Bilinmeyen ucuz kuş yemleri almayın, iki uç lira fark için kuşunuzun sağlığını ortaya koymayın.


    Sallabaş Tedavisi : Öncelikle bu tedavi yöntemini veterinerden sonuç alamazsanı uygulayın. Veterinere götürmeniz şart. Bunu en kısa zamanda yapın. Kendi kuşum sallabaş olduğu gün evde yoktum ve saat 7 gibi olmuştu. Ben de tanıdığım bir veterineri arayıp sorduğumda bana suyuna 3 damla atropin sülfat koymamı söyledi, ancam ben bulamadım. Daha sonra internette Türk ve yabancı forumlarda uzun uzun araştırmalar yaptım ve mecburen kendi tedavi yöntemimi denedim. Öncelikle kuşun kafesini temizleyip suyunu değiştirdim. Daha sonra marketten ballı ve vitaminli kuş maması aldım. Suyuna vitamininden 2 damla damlattım ve mamayla karışık yemi elime alıp yaklaşık 20 dakika kadar elimde yedirmeye çalıştım. Bu konuda sabırlı olun. Kuş zaten kafasını zor haraket ettirirken yemek yemesi oldukça zor olacaktır. Bu konuda sabırlı olun. Daha sonra mutfağa gidip biraz sarımsak ezdim. Kuşu elime alıp yiyebileceği kadar sarımsağı zorla yedirdim. Kuşa sarımsağı zorla yedirmek zorundasınız yoksa kuş hiç bir şekilde sarımsağı yemez. Sarımsak antibiyotik değeri taşıdığından önemlidir. Ancak abartmayın kuşa yiyebileceği kadar sarımsak yedirin. Daha sonra suyuna çeyrek aspirin attım ve kuşu dinlenebilmesi için kafesiyle beraber karanlık ve sessiz bir odaya götürüp bıraktım. Yarım saat sonra baktığımda rahat bir şekilde uyuyordu. Sabah kalktığımda kuş tramvayı atlatmıştı. Ancak buna aldanıp tedaviyi bırakmayın. Bir buçuk belki iki hafta boyunca sarımsak yedirmeye devam edin ve vitaminini verin. Yoksa hastalığını tam anlamıyla atlatamaz. Ayrıca size bu şekilde kuşu %100 kurtarabilirsiniz demiyorum. Sadece kurtulma ihtimalini arttırırsınız. Okuduysanız teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu arada konunun arandığında üst sırada çıkmasını istiyorum arkadaşlar lütfen bu bilgiler hayat kurtarabilir bir gün okuyupta geçmeyin yorum yazın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhabbet kuşum 1.5 yıldır bizimle.Aileden biri gibi oldu.O yüzden kafes temizliğine yemine suyuna çok dikkat ederim.
    Verdiğiniz bilgi mutlaka birilerinin işine yarayacaktır.
  • Boşuna yazdık o kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her konuda bilgi sahibi olmak isteyenler için güzel paylaşım. kuşum yok ama bilgi için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sc Violet

    Boşuna yazdık o kadar
    boşşa değil, googleda üstte çıkıyor
  • Ben bu hastalığın tam olarak tedavi edilemediğini duydum ve tam olarak tedavi edildiğine şahit olmadım.Kendi muhabbet kuşlarıma hiç olmadı ancak daha önce bu hastalığa yakalanmış çok güvercin gördüm ve bir kere de benim elimdeki kuşlara oldu bu hastalığın sebebinin viral yada bakteriyel bir hastalık değilde daha çok sinirsel bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorum.Hastalık tedavi edilse bile kuşçuların eserlik dediği durum kalıyor yani kafa tam dönmese bile boynu tutulmuş gibi çapraz bakıyor hayvan ve hastalık etkeni herhangi patojen bir mikroorganizma gibi gelişim göstermiyor akşam hiçbir sıkıntı yok sabah bakıyorsunuz hayvanın kafası yerlerde sürünüyor.Bunun sebebinin hayvanın cereyanda kalması olduğunu iddia edenler var ancak kendim sağlam ve güvenilir bir kaynaktan ne kesin bir sebep nede bir tedavi yöntemi malesef öğrenemedim ve tüm kuşçular eminim bunun tedavisini benim gibi öğrenmeyi kesinlikle ister.Bu arada bu hastalıkla ilgili bir çok saçma sapan tedavi yöntemleri tavsiye edilir kuşun boyun tüylerini yolup jiletle kesip kan akıtmaya varana kadar bu tarz şeylere inanmamanızı tavsiye ederim bu yöntemlerin uygulanıp öldüğü hayvanları ,uygulanıp iyileşmeden sadece acısını çeken hayvanları ve bu yöntemlerle iyileşen hayvanları gördüm ancak iyileşme sebebinin bu yöntemler olmadığını düşünüyorum çünkü hiçbir tedavi yöntemi uygulanmadan eserlik kalan (yani salla başı atlatan) kuşlarda var.Bu tarz saçma yöntemler kuşa acı çektirmekten başka bir işe yaramaz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.