Şimdi Ara

Projem var.Ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba.Süspansiyon sistemi ile ilgili bir proje geliştirdim.Çok basit bir sistemle daha yüksek konfor sunan bir proje.Ancak ne yapmam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok.Nasıl değerlendirebilirim?Ne yapmam gerekiyor?Patent mi almam gerekiyor?Nasıl alacağım?Herhangi bir firmayla mı görüşmeliyim?İnanın zerre fikrim yok.Ama değerlendirmek de istiyorum.Lütfen bu işlerden anlayan yol gösterebilecek birisi varsa yardımlarını bekliyorum.
    Projenin detayları hakkında bilgi veremem.Anlayışla karşılarsanız sevinirim.Cevaplarınız için teşekkürler.

• Çılgın proje mi
  • Patent almalısın. Çok zor bir iş olmamakla beraber kolayda değildir. projeni en ince ayrıntılarına kadar detaylandırıp prototipte yapmalısın sanırım.
  • proje için önce bir prototip geliştir. onu test et, gerçekten işe yaradığını, çalıştığını, maliyet, sorunsuzluk vs. gibi bir çok kriteri göz önüne aldığındas endüstriye uyarlanabileceği ve talep göreceğini düşünüyorsan patentini al...

türkiye patentinden sonra uluslararası patenteleri araştır. sonrasında, ya büyük bir üreticiye patenti satarsın ya da bir yatırımcı bulup, ikna edip, kendin üretime geçersin. ilk yöntem her zaman için daha kolaydır tabii...
  • valla bu ülkede yapılan elektrikli motora bile sahip çıkılmıyor, sen patenti al sonrada bi ülke kestir gözüne
  • nasıl bişey az anlatsana
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre356

Herkese merhaba.Süspansiyon sistemi ile ilgili bir proje geliştirdim.Çok basit bir sistemle daha yüksek konfor sunan bir proje.Ancak ne yapmam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok.Nasıl değerlendirebilirim?Ne yapmam gerekiyor?Patent mi almam gerekiyor?Nasıl alacağım?Herhangi bir firmayla mı görüşmeliyim?İnanın zerre fikrim yok.Ama değerlendirmek de istiyorum.Lütfen bu işlerden anlayan yol gösterebilecek birisi varsa yardımlarını bekliyorum.
    Projenin detayları hakkında bilgi veremem.Anlayışla karşılarsanız sevinirim.Cevaplarınız için teşekkürler.

benden önce yorum yazan arkadas gibi gibilere projeni kaptırma yeter

Arkadaslarda yazmıs patent bas vurusunda bulun. öncelikle patent nasıl alınır, ne gibi aşamalardan gecer öğren ve işe başla. Sakın kaptırma uyanıklara

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Önce bize bi anlat ona göre seni DH Patent Ofisine yönlendirelim.
  • Hiç kimseye tek kelime anlatmadan önce Türkiye ve Dünya da patent hakkını al...Tescili adına yaptır...Sonra ortaya çıkar...Beleşe birileri kapıp senden önce patentini alırlar, birde dönüp ürünümüzü taklit ediyor deyip sana dava açarlar...Yanına bir finansör bulup üretim yapamazsın..., Gidip amortisör üreten firmalara satamazsın..Sadece uzaktan bakarsın...Önce patent al...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 7 Aralık 2012; 0:22:26 >
  • Hem böyle bir şey geliştirip hem de ne yapman gerekeni buraya mı soruyosun? Evde kağıt üzerinde falan mı geliştirdin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Hiç kimseye tek kelime anlatmadan önce Türkiye ve Dünya da patent hakkını al...Tescili adına yaptır...Sonra ortaya çıkar...Beleşe birileri kapıp senden önce patentini alırlar, birde dönüp ürünümüzü taklit ediyor deyip sana dava açarlar...Üretim yapamazsın....

patentden evvel daha önce denenmişmi gerçekten özgünmü yVkda başkasının tasarımı+ mı diye araştırması gerekir sanayi casusluğu meselesi daha ağır
  • Patent müracatı yapınca patent dairesi bütün Dünyada o konuda hangi patentler var ? Sana bildiriyor...Falan tarihte şu ülkede tescilli...Bunun patenti alınmış diyorlar..Üretim yapamazsın suç diyorlar..Onlar araştırıyorlar.. En önce adres orası olsun...Saygılarımla..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Hem böyle bir şey geliştirip hem de ne yapman gerekeni buraya mı soruyosun? Evde kağıt üzerinde falan mı geliştirdin?

Benim de aklıma aynen bu geldi. Patent alma olayı hangi alanla olursa olsun benzer prosedürlerin işlediği standart bir işlemdir.
    Nette çokça kaynak bulunuyor bununla ilgili.

Otomotiv ile alakalı olmasına sebep buraya konu açılmış ama buradan çıkacak tavsiyelerin çoğu:
    "Gardaş patent çohh önemli kesin patent al yoğusam çalallar idneler..." tarzında yorumlar olacaktır.

Bence de patent alın yoksa çalınır fikriniz..
  • prof lar bile patent alamıyor ha deyince proflar bile 6 ay bekliyor en az ondan akademik kariyerin yoksa patent için baya beklersin hem paran gider hem de umutların azalır.eğer ciddi bir projeyse bir proje dosyası oluştur onu İtü,Odtü gibi üniversitelerin makine mühendisliği bölümleri hocalarına tek tek yolla hatta posta ile yolla derim daha dikkat çeker artık şansına kalmış biri okur da ilgilenirse ortak çalışma yaparsınız bir yerlere gelebilir belki ama az da olsa fikrinin çalınma riski var onu aşmak için de tüm yolladığın dosyaları noterde onaylat bir şekilde.
  • Ne bicim yardım isteme sekli bu yaa. Aya çıkıldı bu arada 40 yılı gecti hemde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne mi yapmalısın ilk önce dünya üzerinde ki tüm süspansiyon, askı sistemlerini incelemelisin. Senin yaptığı görürsün yada ne kadar basit kaldığını göreceksin. Yapılanları bilmeden öyle her akla geldiği ile birşey yapılmaz. Hemen patent almalısın diyenler olmuş :) he oldu öyle hemen veriyorlardı zati.
    Sen özelden kısmi halini göster ben sana yapılıp yapılmadığını söylerim.
  • Vay arkadaş bu forumu okuyup da gerçekten birşeyler öğrenebiliyorum sanıyordum. Meğer bilmeden ahkam kesen ne kadar çok insan varmış.
    Proflar bile alamıyormuş falan filan.Hayır anlamadığım bilmediğin bir konu hakkında nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun.

Arkadaşım, 4 adet beyaz eşya sektöründe patentim var konuyu sana kısaca özetleyeyim. Patentlerimin yalnızca 1 tanesi seri imalatta kullanılıyor. Diğerleri uygulamaya geçmedi. Hele 1 tanesi yakın gelecekte çok mümkün gibi de gözükmüyor.
    Patent konusu çok küçük ince bir ayrıntı da olabilir çok büyük bir sistem patenti de olabilir. Uygulama alanı da olabilir olmayadabilir.
    Gelelim çizim konusuna. Fikrini kurşun kalem ile de çizebilirsin 3D program(Auto CAD, Solid,UG,Catia) yardımı ile de yapabilirsin. Zaten senden parasolidlerini kimse istemeyecek. Yalnızca 3D fotosunu patent başvuru formuna ekleyeceksin. Çalışır halde olması gerekmez. Örneğin elektro mekanik bir sistem yaptın. Bu sistemin yazılım kodları, algoritması sorulmaz. Sadece ne yapması gerektiğini anlatırsın.Açıklayıcı olması yeterli çünkü bırakacağın açık nokta fikrini kullanacak kişilerin patentin çevresinden dolanma kabiliyeti verir.Yani fikri hakkını direkt gasp etmek yerine dolaylı olarak kullanır.

Google patent search'ü incelemeni tavsiye ederim.
    Bak mesela adam eldivenin parmak kısımlarına sünger eklemiş ve bu fikrini koruma altına aldırmış
    http://www.google.com/patents?id=CjK6AAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4#v=onepage&q&f=false

Lütfen kimsenin şevkini kırmayalım. Hatta amiyane tabirle çok biliyorsan kendin yap.
    İyi Çalışmalar

• quote:

Orijinalden alıntı: mosquito1983

Vay arkadaş bu forumu okuyup da gerçekten birşeyler öğrenebiliyorum sanıyordum. Meğer bilmeden ahkam kesen ne kadar çok insan varmış.
    Proflar bile alamıyormuş falan filan.Hayır anlamadığım bilmediğin bir konu hakkında nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun.

Arkadaşım, 4 adet beyaz eşya sektöründe patentim var konuyu sana kısaca özetleyeyim. Patentlerimin yalnızca 1 tanesi seri imalatta kullanılıyor. Diğerleri uygulamaya geçmedi. Hele 1 tanesi yakın gelecekte çok mümkün gibi de gözükmüyor.
    Patent konusu çok küçük ince bir ayrıntı da olabilir çok büyük bir sistem patenti de olabilir. Uygulama alanı da olabilir olmayadabilir.
    Gelelim çizim konusuna. Fikrini kurşun kalem ile de çizebilirsin 3D program(Auto CAD, Solid,UG,Catia) yardımı ile de yapabilirsin. Zaten senden parasolidlerini kimse istemeyecek. Yalnızca 3D fotosunu patent başvuru formuna ekleyeceksin. Çalışır halde olması gerekmez. Örneğin elektro mekanik bir sistem yaptın. Bu sistemin yazılım kodları, algoritması sorulmaz. Sadece ne yapması gerektiğini anlatırsın.Açıklayıcı olması yeterli çünkü bırakacağın açık nokta fikrini kullanacak kişilerin patentin çevresinden dolanma kabiliyeti verir.Yani fikri hakkını direkt gasp etmek yerine dolaylı olarak kullanır.

Google patent search'ü incelemeni tavsiye ederim.
    Bak mesela adam eldivenin parmak kısımlarına sünger eklemiş ve bu fikrini koruma altına aldırmış
    http://www.google.com/patents?id=CjK6AAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4#v=onepage&q&f=false

Lütfen kimsenin şevkini kırmayalım. Hatta amiyane tabirle çok biliyorsan kendin yap.
    İyi Çalışmalar

Çok teşekkürler.İşte aradığım cevap.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.