Şimdi Ara

projeksiyon lambası neden pahalıdır??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
10.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • projeksiyon lambalarının lambalarını pahalı yapan nedir. neden bu kadar pahalı bir sarf mazemesi kullanıyorlar. bir bilgisi olan varsa sevinirim.

• projeksiyondan az kazanıp açığı lambadan kapatmak istiyor olabilirler.
  • projeksiyon pahalı bir teknoloji düşük fiyata satılması düşünülemez.
    açık havada sen bir plazmayı gösterime sokamazsın projeksiyon çok amaçlı ve taşıma sıkıntısı çekmeden kullanıma birebir uyduğu için pahalı. en küçük ekrandan en büyük ekrana kadar kullanılan bir cihaz. teknolojisini bana göre kaybetmeyecek ve üretimi durdurulmayacak tek ürün. hatta teknolojisi daha da gelişecek. benim fikrim eleştirebilirsiniz. kolay gelsin...
  • ???
  • Projeksiyon lambaları, aslında sokak ve vitrin aydınlatmasında kullanılan metal halide ampullerin özel bir türüdür. Metal Halide ampuller çok ısınırlar ve büyüktürler (aydınlatma için kullanılanlar), özel-titiz ve yüksek teknoloji kullanılarak projeksiyon aleti için kullanılacak boyutlarda ve özel olarak üretilirler, bir çok testten geçerler, bir çoğu istenen vasıfta olmadığı için ayrılır. Ayrıca projeksiyon lambası, kullanım alanı itibariyle sürümden kazanılacak bir ürün de değildir. Dolayısıyla projeksiyon lambasının maliyeti, aslında parça maliyeti olmayıp, o lambayı üretebilmek için kullanılacak teknolojiye yapılan yatırımın karşılığıdır. Buna bir de, tam rekabet koşullarında ürününün fiyatını artırmak ticari açıdan olanaklı olmadığından servis ağı ve yedek parçadan kazanmayı amaçlayan üretici firmaları düşünürseniz neden pahalı olduğu ortaya çıkar. Yalnız projeksiyon aleti kullananların sayısı artıkça, gelişen teknolojiye paralel lamba fiyatlarının düşmesi de kaçınılmaz. Bir zamanlar bir arkadaş vardı, biten projeksiyon lambası yerine vitrin aydınlatmasında kullanılan 60 YTL fiyatındaki iğne ayaklı metal halide ampulü kulanarak projeksiyonu çalıştırmayı başarmıştı (kartı da modifiye ederek çünkü orjinal lambaya elektrik gitmediğinde alet çalışmıyor), görünlü parlaklığı orjinal lamba gibi değildi ama işini görüyordu.

• teşekkürler biraz fikir sahibi oldum
    ama biraz daha teknik detay lütfen
  • Projeskiyon Lambaları - yüksek teknoloji ürünüdür..içinde 8 e yakın kimsayal madde vardır aynı zamanda civa buharının patlaması ile oluşur. zamanla civa buharı özelliğini yitirerek lamba ya şişer yada patlar . cihazı uzakdan kumanda ile kullanmak , kapatıkdan sonra tekrar açmaya çalışmamak , birden elektriğini kesmemek soğuk ortamda ise cihazı belli bir ortam sıcaklığını yakalamadan açmak yada tam tersi sıcak ortamdan direk soğuk ortama sokmak , lamba ömrünü kısaltır.. lamba türleri oldukda geniştir. shp - uvp - metaldamf birçok model vardır. bunlarda kendi içinde ayrı ayrı özellikler taşır. lamba konusunda bilgi için irtibat kurabilirsiniz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence sorulması gereken soru bu değil ;
    çünkü günümüzde çok az enerji tüketip, hem ucuza maal olan hem de oldukça parlak ışık elde etme yöntemleri ülkemizdeki üniversitelerimizde yapılan araştırmalarda bile açıklanmışken,
    bu gelişmeler sektörün içinde ekmek yiyenlerin / elinde projeksiyon lambası bulunduranların :)
    veya bu lambaları üreten fabrika sahiplerinin çıkarlarına ne kadar ters düşüyor olabilir??
    veya biz bu teknolojileri neden seri üretimlere / karlara dönüştüremeyiz ??
  • Projeksiyon fiyatlarından pahalı lambaları olduğunu görmüşsünüzdür.
    Ben şu an yaşadığım bir sorunu anlatayım da en azından diğer projesiyon alacak arkadaşları bilgilendiryim.

- Projeksiyon cihazları içerisinde bulunan lamba bir sarf malzemedir. (ilk ders)

- Proj. Lambaları cihazın garantisi dışındadır. En ekonomik seçenekte bile kullansanız 3000 saat veya verilen diğer bir süreden önce bozulabilir. Bu da hiçbir garanti kapsamına girmez. Sadece epson 90 gün garanti veriyor ki, 3000saat reklam yaparak satmalarına rağmen hesaplamamışlardır. 3000/24=125gün :) Yani siz 125 gün aralıksız kullansanız ancak bu süreyi doldurabilirsiniz.

- Servisler size orj fiyatla bir tane lamba satmak önerisinde bulunabilir, ama en ekonomik yolu sanırım %50 hesaplı doğubank toplama (pc gibi) lambalarıdır. Şöyle ki 400€ olan bir lamba 450TL ye inebiliyor.

- Bazı arkadaşların bu lambalar için yüksek teknoloji ürünüdür, çok maliyetlidir gibi açıklama yapmışlar. Görevi sadece ışık vermek olan bu projeksiyonlarda aslında sadece iç çekirdek kısmını değiştirtebilirseniz %60-70 daha ucuza da mal edebilirsiniz. Yani en düşük maliyetle 300TL-350 TL.

Yeni projeksiyon almak isteyen arkadaşların mutlaka cihazın lamba garantileri hakkında daha bilinçli olmalarını umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abudak1 -- 17 Nisan 2009; 13:01:31 >

• maliyet + kar payı başka ne olabilirki.

• Peki lamba ömrünü tamamladıktan sonra , aynı cihaza 2. lambayı takmak ne kadar sağlıklıdır ?
    Lamba değiştiği andan itibaren ilk günkü kaliteyi yakalayabilirmiyiz acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: action_figure

Peki lamba ömrünü tamamladıktan sonra , aynı cihaza 2. lambayı takmak ne kadar sağlıklıdır ?

Projeksiyon cihazlari dogal olarak lambadan ibaret degildir. Her elektronik cihazda oldugu gibi projeksiyon makinelerinin de bir yipranma payi vardir. Bu markanın kalitesine gore degisir. Tabi bazi cok kaliteli bildigimiz markalarin cok ucuz-kalitesiz modelleri de olabiliyor. Yeni bir lamba taktiginizda goruntu kalitesindeki farki pek hissetmezsiniz. Ama ben şahsen hissederim. Ayrica ilk lambayı 2000 saat kullandıgınızı farzedersek yine aynı kosullarda ikinci lambayı yine 2000 saat kullanamayabilirsiniz. Makinanın yıpranma payını mutlaka gozetmek lazim. Bu durumda projeksiyon cihazi alirken ya yedek lambalı almak lazim. Yada lambası bittiginde yeni bir cihaz almak lazim ki fiyatlar surekli dusuyor, ozellikler artiyor. 2 sene once aldiginiz bir projeksiyon cihazi simdi hem uretilmedigi icin aynısını bulamaz hem de daha iyi ozelliklerde o zamanki fiyattan daha uygun modeller bulabilirsiniz.
    Her acidan size izah etmeye calistim. Karar sizin

• quote:

Orjinalden alıntı: İstanbul Bilişim

quote:

Orjinalden alıntı: action_figure

Peki lamba ömrünü tamamladıktan sonra , aynı cihaza 2. lambayı takmak ne kadar sağlıklıdır ?

Projeksiyon cihazlari dogal olarak lambadan ibaret degildir. Her elektronik cihazda oldugu gibi projeksiyon makinelerinin de bir yipranma payi vardir. Bu markanın kalitesine gore degisir. Tabi bazi cok kaliteli bildigimiz markalarin cok ucuz-kalitesiz modelleri de olabiliyor. Yeni bir lamba taktiginizda goruntu kalitesindeki farki pek hissetmezsiniz. Ama ben şahsen hissederim. Ayrica ilk lambayı 2000 saat kullandıgınızı farzedersek yine aynı kosullarda ikinci lambayı yine 2000 saat kullanamayabilirsiniz. Makinanın yıpranma payını mutlaka gozetmek lazim. Bu durumda projeksiyon cihazi alirken ya yedek lambalı almak lazim. Yada lambası bittiginde yeni bir cihaz almak lazim ki fiyatlar surekli dusuyor, ozellikler artiyor. 2 sene once aldiginiz bir projeksiyon cihazi simdi hem uretilmedigi icin aynısını bulamaz hem de daha iyi ozelliklerde o zamanki fiyattan daha uygun modeller bulabilirsiniz.
    Her acidan size izah etmeye calistim. Karar sizin

Anladım gayette açıklayıcı olmuş teşekkür ederim : )

Aslında doğru söylüyosunuz ortalama bi kullanımla haftada 2 film izleme olarak kullanılsa bu cihazlar (tek filmi 3 saatten varsayarsak) 6 saate tekabül eder.
    2000 saat kullanım ömrü olan bi projeksiyon cihazında 2000/6 şeklinde bizi 333 hafta götürmesi gerekir.Buda hemen hemen 6,5 yıla denk gelir.
    Zaten teknoloji bu hızla ilerlerken projeksiyon cihazında 6 yıl çok uzun bir süre.
    Bu açıdan bakmamıştım açıkçası : ))))
    En sağlıklısı yeni cihaz şeklinde olacaktır sanırım.

• Valla bende öyle hesaplayarak almıştım..3 yıl bitmeden 2800 saate çıkmışım..Projektörü sadece film için düşünmeyin oyun,bilgisayar,tv,maç hepsinde kullanıyorum artık..Aldığım günden beri bilgisayarı kendi ekranına takmadım..Özel odanız var ve söküp takmanız gerekmeden projektör faal durumda durursa 2-3 yılda bitiyor...Projektörüm hitachi pj-tx 200 HD ready olduğundan lambayı değiştirip bir 3 yıl daha kullanmayı düşünüyorum..
  • Lamba ile ilgili bir sorun yaşamadan 3000 saate yakın kullanabilenleri şanslı görüyorum.
    Bilinmesi gereken bu verilen sürelerin sadece satış için işe yaradığını eğer 300 saatte lambanın ışığı azalır veya bozulursa yenisini almaktan başka çareniz yok.
  • Led aydınlatmalı projeksiyonlar geldiği zaman projeksiyon cihazlarının tek eksisi olan lamba derdi de ortandan kalkacaktır.

http://www.donanimhaber.com/Led_aydinlatmali_20000_saat_omurlu_ilk_HD_projeksiyon_anons_edildi-11962.htm
  • Peki lambaların ilk günkü parlaklıklarını kaybetmeleri takribi ne kadar zaman alıyo ? (Örneğin 300 saate %25 lik azalma gibi)
  • sn arkadaşlar,

lambaların pahalı olmasının sebeplerini kendimce belirtmeye çalışayım.
    Projeksiyon lambalarının da belli üreticileri ve bu üreticilerin belli marka modellerin talebi üzerine ürettikleri lambaları mevcuttur. Lambaların da kalitesi 1.kalite 2.kalite şeklinde değişir. Ancak bu bilgiler tamamen projeksiyon imalatçısı ile lamba üreticisi arasındadır. Dışarıdan bunu ayırt etmeniz mümkün değildir. İhtiyaç yada kullanım fazlası lamba olduğunda en iyi yol ikinci lamba olarak hediye etmektir. Bu arada 1.kalite bir lamba her zaman belirtilen saatlerde kullanılacağı anlamına gelmez bu değerler ortalama değerlerdir. 2000 saatlik bir lamba 1000 saatte de iptal olabilir. veya 2.kalite daha ucuz bir lamba düşük ihtimal bile olsa 1.kalite performansı sergileyebilir.
    Bir başka sebep yukarıda da anlattığım gibi birçok firmanın lambaları , lamba üreticisi başka firmadan temin etmesidir. Dolaysıyla başka firmaya bağımlılık ve fiyat içinde farklı firmaların karları bulunmaktadır. Eğer yanlış hatırlamıyorsam hem lamba üreticisi olup, hem de projeksiyon üreten sanıyorum sadece Philips bulunmaktadır. ancak bu avantaj, bu markanın pazarın en iyi projeksiyon cihazları ürettiği anlamına da gelmemektedir. Birçok alanda olduğu gibi bu alanda da liderlik Japon firmalarındadır.
    Bir başka sebep ise lambalar yedek parça statüsünde yer alır. Dolaysıyla uzun süreli stoklama sebebiyle yüksek finansal maliyetleri bulunmaktadır.
    Bir başka sebep ise yedek parça olarak talep edilen her parça gibi sevkiyat maliyetlerinin yüksek olmasıdır.
    Bir başka sebep ise tüm bu süreçlerin üzerine ayrıca az veya çok satıcının veya servisin kar marjının ilave edilmesidir.

ucuz lambalar : ucuz lambalara dikkat etmek lazımdır. firmaların orjinalların yerine geçebilen yan sanayi gibi düşünebileceğiniz lambalar da bulunabilmektedir. Bunlar da genellikle Taiwan lı üreticiler yapmaktadır.

• Projeksiyon lambası pahalıdır çünkü eğer ucuz olsaydı kimse lcd veya plazma tv almazdı herkes projeksiyon cihazı alırdı ve lcd, plazma tv üreticileri bu tv lere yaptıkları teknoloji yatırımını geri kazanamazlardı. Tv üreticileri yaptıkları yatırımı kat kat geri kazandılar ama aç gözlülükleri işte. Yani sonuç olarak lamba fiyatının pahalı olmasının sebebi lcd ve plazma tv üreticilerinin aç gözlülüğüdür.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.