Şimdi Ara

Projeksiyon HDMI kablo sorunu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Viewsonic 7827HD projeksiyon cihazı aldım, evin tadilatı sırasında da zemine 20m hdmı kablo döşettim,
    Sorunum, digitürk de görüntü alabiliyorum, ps4, Lg bluray player bağladığımda görüntü alamıyorum, Örnek bluray player bağladığımda 1sn lik ekrana açılış logosu geliyor ve kayboluyor.

    kabloyu değiştirmekde dahil(biraz kırma dökme işi çıkacak), sorunun çözümüne önerileriniz nedir? Kablo konusunda birden fazla alternatif olduğu için 150-200TL aralığında, HDMI 1.4 kablo (bir tip vb. versiyon ayrımı var mı?) önerileriniz nedir?

    destekleriniz için şimdiden teşekkürler,



  • ilse kullanıcısına yanıt
    Öncelikle döşettiğinşz kablonun iki cihazın el sıkışacağı bişgiyi taşımakta zorlandığını görüyoruz. Öncelikle PS4 ve Bluray ekran ayaralarından RGB seçeneğini seçin ayrıca 12bit seçenekleri aktif ise onları kapatın. Olmuyor ise 1080p 24hz seçeneğini aktif edin. O da olmuyorsa 1080i ye dönün bakalım görüntü alabilecekmisiniz.
    Bunları yaparken bir TV veya Monitörünüz vardır diye düşünüyırum yoksa zaten ayarları da göremeyeceğiniz içşn yukarıdakieri uygulamanınz imkansız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 metre oldukça uzun bir mesafe HDMI kablo için. 1080p için dahi olsa kaliteli ve düşük awg li bir kablo lazım, 24 awg gibi. Sizin kablo şu anda yeterince bitrate taşıyamıyor gibi.

    Ülke sınırları içinde bu tip kablo bulmak ta sıkıntılı biraz ve de oldukça pahalı.
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum. 15 Metre Sözüm ona Slink HDMI 2.0 kablo aldım. Fakat 1080p göstermiyor, aldığım görüntü 1080i.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaman21

    Aynı sorunu bende yaşıyorum. 15 Metre Sözüm ona Slink HDMI 2.0 kablo aldım. Fakat 1080p göstermiyor, aldığım görüntü 1080i.

    Son durumda, köşelerle dönmeler ile birlikte , biraz pay ile önce 20m, sonradan 15m HDMI kablo aldım. Sorun devam etti. En Son tavanı boydan boya kırdırdım,(kırmışken araya elektrik kablosuda döşettim, ilerde motorlu perde koyarım diye ) kanal içinede 10m HDMI 1.4 kablo döşettim, projeksiyonun infoda kaynak bilgisini 1080P 60fps görebildim. Mesafe 10m üzerine çıkınca sorun oluyor.
  • Başta bilseydim bende öyle yapardım ama benim için iş işten geçti. Son çare olarak HDMI sinyal yükselticilerden deneyecem. İnşallah sonuç alırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaman21

    Aynı sorunu bende yaşıyorum. 15 Metre Sözüm ona Slink HDMI 2.0 kablo aldım. Fakat 1080p göstermiyor, aldığım görüntü 1080i.

    kablo üzerindeki etikete değilde markasına ve modeline bakmak lazım. oem bir marka ise yani sadece türkiye de üzerine etiket vurularak oluşturulmuş ise dikkat etmek lazım. hele hele dönüşü olmayan alt yapı kablolamaları için bu konu çok daha önem arz ediyor. oem tip kablo tercih ettiyseniz ve 1080p 60hz aktarım istiyorsanız özellikle 10 metre üzerindeki ölçüler için sorun yaşama ihtimaliniz yüksek demektir.

    tavsiye olarak aten tercih edebilirsiniz. oem kablolara göre iki kat pahalıdır ama kafa rahat olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newonw1 -- 26 Mart 2018; 23:8:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.