LED projeksiyonlar ile DLP olanlarının ansilümenlerindeki fark neden o kadar fazla?
slm gün içinde bi projeksiyon alacam galiaba max 1000 tl ye kadar tavsiyeleriniz nelerdir.genelde sunum için kullanılacak iş münasebetiyle.ama arada bi eve getirip filmde izlemeyi düşünüyorum.
bende almayı düşünüyorum senin gibi bi fiyat limitim var, bir arkadaş bunu önerdi bana
www.vatanbilgisayar.com
Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
bende bunu buldum ansilümeni filan gayet iyi, ampul ömrü de güzel. fakat ben LED mi DLP mi onda bir karara varamadım çünkü farklarını bilmiyorum.
teorik olarak dlp led arasındaki farkı biliyorum ama sürekli kullanmaya bağlı bişey.daha önce sony kullanmıştık, ama eski bir modeldi.şuan bu piyasadan biraz uzağım.o yüzden tavsiyelere göre iş yapmak lazım sonuçta kullanan bilir.
Epson s72 aldim bugun geldi. Aksam kuracagim cok yuksek beklentilerim olmadigi icin tatmin edecektir diye dusunuyorm.
arkadaşlar lg bx275 alacam galiba bu cihazı kullanan varmıdır.tavsiye edermisiniz.
Evvelce forumda veren oldu mu bilmiyorum. Ancak bu da Epson'un yeni yansımalı 3LCD teknolojisine haiz ULTRA HOME CINEMA projektörü oluyor.
Şu gürültü seviyesi konusunda evvelce forumda bahsetmiş olduğumuz bilgiyi bilmeyen arkadaşlar için yeniden hatırlatmayı gerekli görüyorum.
O da db. (desibel) cinsinden ses şiddeti ifadelerinin aritmetik olarak değil geometrik oranlı olarak arttığı hususudur. Zira ses şiddetindeki her 3 db. artış gerçekte sesin iki kat artması anlamına gelmektedir. Sözgelimi 30db ile 33 db arasında "Ne var yani sadece 3 db., %10 fazla" dememelisiniz zira ses iki katına çıkmaktadır.
Bundan başka sinema serisindeki kaliteli modellerde ses şiddeti 20, 22, 24 nadiren de 28 db düzeyindedir en fazla. (Tw700, Panasonic Ax200, Panasonic AE4000, Epson Tw5000, 5500 vs. tüm cihazlar böyledir)
Evdeki ses sistemi projektörün bağıran sesini bastırması tam olarak söz konusu değildir. Zira film demek baştan sona gürültü demek değildir. Diyaloglar, sessiz sahneler ve normal sahneler aksiyon sahnelerinden çok daha geniştir genel olarak. Yeni cihaz alacaklara bu hususu göz ardı etmemelerini önemle öneriyorum.
HD20 cihazı bugüne kadar sadece Ligtv hd ve benzer maç yayınları yapan kahvehaneler için önerdiğimi de belirtmek istiyorum.
epsonu Epson s72 aldim bugun geldi. Aksam kuracagim cok yuksek beklentilerim olmadigi icin tatmin edecektir diye dusunuyorm. epson es 72 yi kaça aldınız hocam
Orijinalden alıntı: alcon11 epsonu Epson s72 aldim bugun geldi. Aksam kuracagim cok yuksek beklentilerim olmadigi icin tatmin edecektir diye dusunuyorm. epson es 72 yi kaça aldınız hocam
836 liraya aldim hocam, arti 100 tl hediye puan verdiler onuda ses sistemine harcadim, projeksiyon 736 ya geldi diyebilirim...aydinlik ortamda performansi eh iste... los ve karanlik ortamda ise fazlasiyla tatmin edici. Bilgisayarima bagladigimda 1920x1080 cozunurlukte goruntu alamadim ancak 1600x1050 de goruntu aldim. Cok yuksek beklentiler icinde olmadigim icin beni tatmin etti.
Projeksiyonu aldık kurduk, iyi herşey güzel de; bunun püf noktaları var mıdır? yani şunu yapın bunu kesinlikle yapmayın, şöyle kullanın gibi?
quote:
Orijinalden alıntı: BoltAction
quote:
Orijinalden alıntı: alcon11 epsonu Epson s72 aldim bugun geldi. Aksam kuracagim cok yuksek beklentilerim olmadigi icin tatmin edecektir diye dusunuyorm. epson es 72 yi kaça aldınız hocam
836 liraya aldim hocam, arti 100 tl hediye puan verdiler onuda ses sistemine harcadim, projeksiyon 736 ya geldi diyebilirim...aydinlik ortamda performansi eh iste... los ve karanlik ortamda ise fazlasiyla tatmin edici. Bilgisayarima bagladigimda 1920x1080 cozunurlukte goruntu alamadim ancak 1600x1050 de goruntu aldim. Cok yuksek beklentiler icinde olmadigim icin beni tatmin etti.
Hocam nereden aldınız ve açık - kapalı ışık ortam resimleri paylaşabilir misiniz?
Hizlial dan aldım, ancak Gold ta s92 modeli daha uygun bir fiyata kampanyalı satılıyor, onda da bakabilirsin, ben şahsen pişman oldum acele ettiğime :) Resimleride en kısa zamanda koymaya çalışacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: Yilmaz07
Şu gürültü seviyesi konusunda evvelce forumda bahsetmiş olduğumuz bilgiyi bilmeyen arkadaşlar için yeniden hatırlatmayı gerekli görüyorum.
O da db. (desibel) cinsinden ses şiddeti ifadelerinin aritmetik olarak değil geometrik oranlı olarak arttığı hususudur. Zira ses şiddetindeki her 3 db. artış gerçekte sesin iki kat artması anlamına gelmektedir. Sözgelimi 30db ile 33 db arasında "Ne var yani sadece 3 db., %10 fazla" dememelisiniz zira ses iki katına çıkmaktadır.
Bundan başka sinema serisindeki kaliteli modellerde ses şiddeti 20, 22, 24 nadiren de 28 db düzeyindedir en fazla. (Tw700, Panasonic Ax200, Panasonic AE4000, Epson Tw5000, 5500 vs. tüm cihazlar böyledir)
Evdeki ses sistemi projektörün bağıran sesini bastırması tam olarak söz konusu değildir. Zira film demek baştan sona gürültü demek değildir. Diyaloglar, sessiz sahneler ve normal sahneler aksiyon sahnelerinden çok daha geniştir genel olarak. Yeni cihaz alacaklara bu hususu göz ardı etmemelerini önemle öneriyorum.
HD20 cihazı bugüne kadar sadece Ligtv hd ve benzer maç yayınları yapan kahvehaneler için önerdiğimi de belirtmek istiyorum.
Selam Yılmaz hocam,
ben ürünü almadan iyice araştırdım.Kullanan arkadaşlara da sordum.Eğer alanım küçük olsaydı kesinlikle Optoma almayacaktım. Ama ben salona kuruyorum projeksiyonu ve 12m ye kadar izleme mesafem var. Salon gerçekten Stüdyo ev kadar diyebilirim.Bunun için sesi çok önemsemedim.Kullanan arkadaşta benim evimden daha ufak yerde kullanmasına rağmen sesten şikayetçi olmadığını söyledi.
Ben şöyle düşünüyorum.Hem uygun hemde her özelliği olan cihaz yok.Bu yüzden ya 4-5 bini vereceksiniz Panasonic gibi cihazlar alacaksınız hem sessiz hem kaliteli izliceksiniz.Yada benim gibi 2500 lira vereceksiniz yine yakın kalite alacaksınız ve sese katlanacaksınız.
Yani hem şarabı içip hem sarhoş olmamak gibi bişey yok.Ben son 1 haftadır her konuyu okuyorum her siteye giriyorum ve her baktığım review de Optoma HD20 nin F/P olarak çok iyi bir cihaz olduğu yazılmış.Bunu sadece amatörler değil 2-3 projektör eskitmiş insanlarda söylemişler.
Ben buna istinaden aldım, yani bence ne olursa olsun HD20 almayın çok sesli demek doğru olmaz zira nasıl bir ortamda izleneceği bilinmiyor herkez 10m2 ye kurmuyor cihazı.
Bu arada sadece kendi fikirlerimi paylaştım , bende proj. almadan önce sizlerin önerileriyle bişeyler öğrendim.
quote:
Orijinalden alıntı: alcon11
epsonu Epson s72 aldim bugun geldi. Aksam kuracagim cok yuksek beklentilerim olmadigi icin tatmin edecektir diye dusunuyorm. epson es 72 yi kaça aldınız hocam
ürün hakkında yorumlarını merak ediyorum.?
dün yazamadım aynı modelden bende aldım.şuan sadece kurduk ama deneme şansım olmadı.kurulumu basitti bana göre.kullandıktan sonrada deneyimlerimi yazarım.
Dediğim gibi aydınlık ortamda vasat ancak karanlık ve loş ortamda gayet tatmin edici görüntüsü var. Neticede 830 liralık bir cihaz 2000 liralık projeksiyonlarla bir tutmamak lazım. Dün 2 saat film izledim ısınma oldu ama öyle çok aşırı değil. Makine power düğmesine 2. basımda kapanıyor ve basmanızdan sonra 2-3 saniye içinde kapanıyor, diğer cihazlar gibi 3-4 dk. soğutma yapmıyor. Zoom ayarı menüden dijital olarak yapılıyor netlik ise hem menüden hemde mercek üzerinden yapılabiliyor. Sesi rahatsız edecek kadar fazla değil. 3,5 metreden 2x2 metre görüntü verebiliyor. Ben memnun kaldım. Fiyat-Performans ürünü olarak değerlendirebilirim.
Acer K11 ihtiyacıma cevap verecek bir cihaz ama "AZ DAHA BEKLE FİYATLAR DÜŞECEK" dermisiniz veya benzer özelliklerde daha uygun fiyatlı bir projeksiyon var mı? En geç 1 ay içinde almalıyım...