Şimdi Ara

Project 'GTC' - YURT DIŞINDAN ÖDÜLLÜ - (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
3
Favori
18.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ellerinize sağlık güzel bir çalışma meydana
    gelmiş
  • tasarım güzel kolay gelsin. çizim solidworks mü?
  • evet güzel çalışma olacağa benziyor diğer resimleri bekliyoruz
  • Güzel olmuş. Yeni resimler bekliyoruz ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASİL01

tasarım güzel kolay gelsin. çizim solidworks mü?

Hayır tasarım Sketchup 7, render Kerythea ile yapıldı.
  • Evet arkadaşlar fotoğraflara devam edelim..

Arka kapağın IO shield ve PCI slotları için kesilmesi:
     Project 'GTC' - YURT DIŞINDAN  ÖDÜLLÜ -

Eski bir kasadan alınan anakart tablası, siyaha boyandı:

Kasa içinde deniyelim:

Bu vida yuvalarını, üst kapak, anakart tablası ve ön paneli sabitlemek için kullanacağız. Plekside 8 mm lik delikler açtık bunlar için, ancak yuvaların çapı 8.75 mm dolayısı ile bir güzel ısıtıp yerlerine o halde gömeceğiz. Soğuyunca taş gibi olacak.

Bu arada hard disk kutumuzu yerleştiriyoruz. Mustafa ustanın diskleri sessizleştirme çözümü yıllardır benim çok işime yaradı. Bu sefer de aynı yöntemi kullanacağız.

Vida yuvalarını yerlerine yerleştiriyoruz. Soğuyunca sapasağlam oldular.. Isıdan dolayı artık pırıl pırıl parlamıyorlar ama sorun değil.

Önemli olan işlevleri elbette. Üst kapağı test ediyoruz. Tam oturuyor.:

2 adet seagate 3,5 diski sabitiliyoruz. Serinlemeleri için arkalarında 80 mm akasa amber fan kullandık.:

PSU ve DVD sürücüsünü takıyoruz. Sorunsuzca yerleşiyorlar. DVD o kadar sıkı ki vida kullanmaya bile gerek yok.:

Anakart tablasına vidalanıyor.:

Kasa ayakları için delik açmayı unutmuşum.. Ama her zamanki gibi AMFİBİ üstad imdada yetişiyor. Ve son derece pratik bir yöntem ile ayakları vidalıyor yerine. Ağrısız, sancısız, matkapsız bir yöntem

Anakart tepsisini kasa içerisine sürüyoruz.:

Evet bugünlük de bu kadar.. Devamını daha sonra yayınlayacağım..

• quote:

Orijinalden alıntı: GinoTheCop

Yorgunluktan AMFİBİ üstada teşekkür etmeyi unutmuşum.. Üstadım ellerine sağlık, bu kadar detaylı bir şeyi de sabırla, özenle yaptın ya.. Parayla ölçülecek iş değil seninki.. O kadarını söyliyeyim..

İlahi müdürüm, aramızda öyle ufak tefek şeylerin lafı mı olur? Hem kasayı toplkarken 30 defa teşekkür ettin ama, aşırı derecede sevindirik olduğundan sen farkında değilsin.
    Güle güle ve iyi günlerde kullan kasanı. Hayırlı olsun.

• Devam edelim:
    4 adet Nanoxia FX1250 fanı yerlerine vidalıyoruz:

Panel tam istediğim gibi olmadı. Aslında ben siyah bir panelden sadece yazıların bulunduğu alandan ışık sızsın istiyordum. Ama şu an için elimizdeki bu. Nanoxia fanların kontrollerini takarak başlayalım.:

Şerit ledleri kasamıza monte edelim. Tüm ledler için ön iç parçada delişkler açmıştık önceden.

Tabii ki kablolar sleevelenecek ve şeritler sıcak silikon ile sabitlenecek.

Led testi. Sorun yok:

Tüm ledleri (içeride 2 mavi 2 kırmızı şerit ve panel arkasında bir mavi şerit) tek bir molexden besliyoruz. Her biri toggle switchler ile kontrol edilecek şekilde bağlıyoruz.

Yine tüm fanları tek bir molexden besliyoruz ve bunların her biri de bir kontrolcü tarafından kontrol ediliyor. Panel şeffaf olduğundan içerideki tüm karmaşa şu an göz önünde. Aslında çok kötü durmuyor bana göre.. Ama hem usb kablolarımızdan birisi kısa olmuş, hem power-reset switch kabloları kısa. Tüm bu kabloları yeniden yapıp mümkün olduğunca kasa içerisine saklamaya çalışacağım.. Yeni bir panel yaptıktan sonra elbette. Ve zamanım olduğunda UV ledler yada panel içi kırmızı led aydınlatma koymayı düşünüyorum. Temizlik ve ciladan sonra proje bitmiş olacak. Ancak şimdilik sizi aşağıdaki resimlerle başbaşa bırakıyorum.

Mavi:

Kırmızı:

Panel aydınlatma:

Ve tüm ledler açık:

Umarım hoşunuza gitmiştir. Görüşmek üzere..

Bu arada bu resim panel içi karmaşasını daha iyi gösteriyor:

Ve son bir UV fotoğrafı:

Yeni panel ve kablolama ile temizlikten sonra son resimleri eklerim.. Ancak işlerimin yoğunluğundan bu iş biraz beklemek zorunda şimdilik...

• Hocam gerçekten temiz iş çıkarmışsınız ellerinize sağlık. Hocam işine karışmak gibi olmasın ama sondan ikinci resmi görünce gerçekten sürücü orada sırıtıyor gibi ve kasa içi kabloları da hoş görünmemiş ama belki diyorum o pleksinin arka tarafına araba cam filmi yerleştirmek hem iç karmaşıklığı önler hemde güzel bi kesim ile yapılırsa sürücü de müthiş uyum sağlamış olur. Aslında bunları söylemek için biraz geçiktim sanırım. Beğenmedim sanma hocam gerçekten imrendim.
  • İlginize ve yapıcı eleştirilerinize teşekkürler.. O aradaki fark tam olarak 0,4 mm hocam.. Ama ışıklandırma olunca böyle oluyor.. Yeni bir ön panel zaten mecburen gerekli.. Ama normalde inanın bu kadar göze batmıyor.. Fotoğraflar tüm detayları gösterdiği için böyle.. Ama zaten panel içi kablolama yenilenecek.. İki panel yaptırmayı düşünüyorum.. Birincisi şeffaf olacak aynı bunun gibi.. Diğeri de siyah ve yazılar gözükecek şekilde sadece.. Kablo düzenlemesinden sonra şeffafı kullanmaya devam ederim diye düşünüyorum çünkü benim daha çok hoşuma gitti böyle görünmesi.. DVD için ise başka düşüncelerim var.. Önce işlerimi bir yoluna koyayım sonra halledeceğim hepsini..
  • eline sağlık emek vermişsin veya vermişsiniz, ancak değmiş doğrusu karşısına geçip seyredebilirsiniz,(enjektör buluşunda harika)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 21 Aralık 2009; 19:35:07 >
  • Çok yetenekliymişsin keşke bu tarz merak çoğu insanda olsada sanada ekmek çıksa.
  • güzel çalışma
  • Teşekkürler arkadaşlar.. Ben sadece kendime göre ne istediğime karar verip çizim ve tasarım bölümünü yapıyorum.. Projeyi hayata geçiren kişi AMFİBİ' dir.. Modifiye ve montaj konusunda aklınıza gelebilecek her türlü şeyi o yaptı.. Ben "Son kullanıcı" yım anlayacağınız..
  • Herzamanki GinoTheCop ve AMFİBİ kalitesi Ellerinize sağlık üstadlar mükemmel bir işe daha imza attınız.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evolution -- 22 Aralık 2009; 10:55:54 >
  • Güzel işçilik, güzel kasa. Bu güzelliğin size maliyeti ne oldu?
  • Pleksi, fanlar, ledler, toggle switchler vs 200 lira civarında tuttu. Elbetteki işçilik hariç.. İşçiliğin maliyetine bana göre paha biçilemez.. Hiç durmaksızın tam 2 günlük gece yarılarına kadar çalışma.. Parayla yapılacak iş değil yani.. Power ve reset switchleri bu maliyetin dışındadır bu arada.. Onlar elimde önceden vardı.. Lazer kesimi de bir arkadaşım ücret almadan yaptı..
  • çok güzel olmuş bravo
  • quote:

Orijinalden alıntı: GinoTheCop

Hiç durmaksızın tam 2 günlük gece yarılarına kadar çalışma.. Parayla yapılacak iş değil yani..

Bu iki cümleden şu sonuca varabiliriz:
    Yani iki tarafta da az biraz delilik (Yapanda ve yaptıranda) olmasa, bu iş yapılmaz kesinlikle..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.