İçinde 5 adet switchin olduğu bi kabinetimiz var. Kendi fanları aşırı derecede yetersiz geliyor. Isınmadan dolayı büyük performans kayıpları yaşıyoruz. Kabinetin yan kapağını kestirip radyatör monte edip üzerine fan taksam, yeterli su akışını da sağlayabilirsem soğutmada yeterli olur mu? Kafamda radyatör olarak oto kalorifer radyatörü var. Fikrinizi paylaşırsanız sevinirim.
pardon bi soru ? kabinet nedir? içinde ne bulunur?
İçinde switch, patch panel, yerine göre pc kasası vs koyulan ve muhafaza edilen bir tür dolap.
bence üste 4 tane 12 cm fan ve alta yeterince büyük bi delik büyük iş görür. yanları hiç kesme..
bide radyatör ne için? içindeki suyla nereyi soğutacaksınız? birsürü boru,su , pompa ve risk bence gereksiz.. tabi ne kdar ısındığınıda bilemiyorum..
Hocam o kabinetleri biliyorum fanları acayip ses yapıyor Vodaf*ne gibi yerlerin santrallerine girdiğim için biliyorum Yanlız onları su soğutmayla soğutmanız pek mümkün değil gibime geliyor.Ancak odayı klima gibi soğutucularla soğutmalısınız ki o switchler de soğuk havayla kendini biraz olsun soğutabilsin.....
Bizim labaratuvarda kullandığımız Kabinet içinde 24 Portlu bir Patch Panel ve yine 24 Portlu Switch var. 24 Makinayı da kullandığımız için accayip bir sıkışıklık var içeride kabinet de biraz küçük sizinkinin boyutları ne derecede o kadar UTP veya ne çeşit kablo kullanıyorsanız o kadar kablo arasında birde sıvı soğutma borularını sıkıştırmak çok riskli bir iş. Benim aklıma gelen çözüm makinalar üzerindeki fanları modifiye etmeniz veya upgrade yapmanız. Tabi bu düşünce elinizdeki aletler ile ne kadar uyumlu bilemiyorum. Kolay gelsin saygılar...
quote:
Orjinalden alıntı: Tuna_Firat
Bizim labaratuvarda kullandığımız Kabinet içinde 24 Portlu bir Patch Panel ve yine 24 Portlu Switch var. 24 Makinayı da kullandığımız için accayip bir sıkışıklık var içeride kabinet de biraz küçük sizinkinin boyutları ne derecede o kadar UTP veya ne çeşit kablo kullanıyorsanız o kadar kablo arasında birde sıvı soğutma borularını sıkıştırmak çok riskli bir iş. Benim aklıma gelen çözüm makinalar üzerindeki fanları modifiye etmeniz veya upgrade yapmanız. Tabi bu düşünce elinizdeki aletler ile ne kadar uyumlu bilemiyorum. Kolay gelsin saygılar...
arkadaş anladığım kadarıyla radyatorden soğuk su geçirerek kasaya soğuk hava üflemek istiyor yani. normal su soğutmaların tam tersi
arkadaş anladığım kadarıyla radyatorden soğuk su geçirerek kasaya soğuk hava üflemek istiyor yani. normal su soğutmaların tam tersi
iran kliması bir erde aslında mantıklıda ancak size 12'lik fan falan değil yavaş dönen vantilatörün 2 katı kadar bir fan ve en az bu büyüklükte radyotör lazım hiç uğraşmayıp salon tipi klima daha iyi
bende şirkete bu kabinetlerden alıcaktım serverlarım için fakat vazgeçtim kime sorduysam kabinetlerin içinde yanıyormuş makinalar vazgeçtim..
ancak bunun bir çözümü var bu kabinetlere üstten borulu tip klima takılıyormuş ve içi buz gibi oluyormuş ancak maliyeti yüksek..araştırdım 700 euro civarı.para sorun değilse bu tip bir soğutma kullanın..
eğer serverlar ile aynı odada duruyosanız split vs.. gibi klimalar çözüm değil sizde donarsınız..en güzelü bu üstten takılan klimalar sadece kabineti soğutuyor.
Merhaba Tüm kabinet ve sogutma çözümleri konusunda yardımcı olmak isterim. Kabinet bazında sogutma , merkezi sogutmaya (chiller) direkt baglı yüksek verimli uygulamalarda sınırsız destek verebilirim. Can Aydın Estap kabinet 0 533 926 94 88
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme