Şimdi Ara

Proje için Sıvı Nitrojen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar. Bazı bilim yarışmalarına katılmak adına projemizi oluşturduk. Ancak sıvı nitrojene ihtiyacım var. Çok fazla kullanmayacagız. Bu köpük bardakların çeyregi kadar lazım eğer miktar belirtmek gerekse.3 maximum 4 kere kullanacağız bh miktardan.2 gündür araştırma yapıyorum. Dewar kapları var saklamak için ancak çok pahalılar. Ayrıca nitrojeni nereden alacağımı bilmiyorum tam olarak. En ufak bir yol gösterseniz bile yeter. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kLkN7 -- 2 Ocak 2016; 15:52:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ebayde 20 dolarlık bir kap buldum ama ne kadar güvenilir bilemem.

• Eminim proje içindir utanma utanma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümrükten tüplü sıvı nitrojen geçmez muhtemelen bulabileceğin Türkiyede çok yer yok alternatif birşey yapsanız soğutma için mi kullanacaksın?

• quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

Eminim proje içindir utanma utanma

Quantum Leviatation. Bakın hocam yalanımız yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Gümrükten tüplü sıvı nitrojen geçmez muhtemelen bulabileceğin Türkiyede çok yer yok alternatif birşey yapsanız soğutma için mi kullanacaksın?

Yok hocam dediğim gibi deneyde kullanılacak. Bir maddeyi soğutmak için. Habaş vs. Yerler konuşuluyor ama mevzuat nedir bilmiyorum. Şu an tek çarem üniversiteden istemek.

• quote:

Orijinalden alıntı: kLkN7

quote:

Gümrükten tüplü sıvı nitrojen geçmez muhtemelen bulabileceğin Türkiyede çok yer yok alternatif birşey yapsanız soğutma için mi kullanacaksın?

Yok hocam dediğim gibi deneyde kullanılacak. Bir maddeyi soğutmak için. Habaş vs. Yerler konuşuluyor ama mevzuat nedir bilmiyorum. Şu an tek çarem üniversiteden istemek.

Aynen üniversite proje için destekliyorsa sizi bunları temin etmeli...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Aynen üniversite proje için destekliyorsa sizi bunları temin etmeli...

Projeyi destekler mi bilemem orasını ama umarım yardımcı olurlar.

• Güncel.
  • Konuyu forumun bilim kısmına açarsan daha iyi yardım alabilirsin

• Hangi şehirdesin bilmiyorum ama kırsal kesimde falansan bir köy veterinerine git, büyükbaş tohumlamak için spermalar sıvı nitrojen içinde saklanıyor. İstersen onlar sana verirler ama saklamak için kaba ihtiyacın var normal bir termos işini görür çünkü sürekli buharlaşıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

Hangi şehirdesin bilmiyorum ama kırsal kesimde falansan bir köy veterinerine git, büyükbaş tohumlamak için spermalar sıvı nitrojen içinde saklanıyor. İstersen onlar sana verirler ama saklamak için kaba ihtiyacın var normal bir termos işini görür çünkü sürekli buharlaşıyor.

Sağolun teşekkürler. Normal termos iş görürse iyi olur.
  • quote:

quote:

Hangi şehirdesin bilmiyorum ama kırsal kesimde falansan bir köy veterinerine git, büyükbaş tohumlamak için spermalar sıvı nitrojen içinde saklanıyor. İstersen onlar sana verirler ama saklamak için kaba ihtiyacın var normal bir termos işini görür çünkü sürekli buharlaşıyor.

Çoook hızlı buharlaşır kısa sürede kullanman gerek termosun içine alüminyum folyo ile bir kese yaparsan daha uzun süre gitmesi gerek tam emin olmamakla beraber her şartta kısa süre içinde kullanmalısın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Amac sogutmaksa kuru buzada bakabilirsin

• quote:

quote:

hocam bilime merakınız var anlaşılan.kuantum levitasyonuyla bayağı uğraşmış bir profesör tanıyorum bizim üni. de.https://www.youtube.com/watch?v=Rw5gmL-wKzM isterseniz hocaya da sorup buluşturabilirim sizi.o habaş 'tan alıyorum gaz lazım olursa diyordu.https://www.youtube.com/watch?v=3zl9zIa82Ew

• Volkswagenin sıfır araçlarında veriliyor. Eğer çevrende varsa birinden rica edebilirsin.

• hocam google yazdım bi bakıyım neymiş diye. adamlar karpuzun içine koyarak resmen patlayıcı yapmış. bunu düşününce size bunun verilmesi ihtimalinin olmadığını düşünüyorum. ancak gözetim altında belirli koşul ve mekanlarda verilip denetim altında kullanmanıza izin verilebilir diye düşünüyorum. hele ki günümüz türkiyesini düşününce imkansız
  • quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

Amac sogutmaksa kuru buzada bakabilirsin

Kuru buz yeterli soğukluğu sağlamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: şey sadece üye?

quote:

quote:

hocam bilime merakınız var anlaşılan.kuantum levitasyonuyla bayağı uğraşmış bir profesör tanıyorum bizim üni. de.https://www.youtube.com/watch?v=Rw5gmL-wKzM isterseniz hocaya da sorup buluşturabilirim sizi.o habaş 'tan alıyorum gaz lazım olursa diyordu.https://www.youtube.com/watch?v=3zl9zIa82Ew

Hocam çok sağolun bildiğim çok iyi oldu. Buluşma olayı gerçekleşemeyebilir Adana'da yaşıyorum çünkü. Sizden çok ufak bir ricam olsa acaba o süperiletken kristalleri nasıl bulmuş nereden bulmuş deney için bana da lazım şu an yurtdışında buldum sadece bir sorarsanız çok teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: şey sadece üye?

quote:

quote:

Hocam çok sağolun bildiğim çok iyi oldu. Buluşma olayı gerçekleşemeyebilir Adana'da yaşıyorum çünkü. Sizden çok ufak bir ricam olsa acaba o süperiletken kristalleri nasıl bulmuş nereden bulmuş deney için bana da lazım şu an yurtdışında buldum sadece bir sorarsanız çok teşekkür ederim.

önemli değil hocam yeter ki ilgin bilime olsun biz de yardım edelim.yarın giderim yanına inşaallah.sorularını kesinleştir başka sorucağın varsa söyle çünkü bir daha 1 ay göremeyebilirim.mesela hangi süperiletkeni kullanmak istediğini de söyle çünkü bir sürü süperiletken var.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.