Şimdi Ara

Programlar için VPN ayarı mümkün mü 4 NB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

eskiyeni farketmez NB um var ve Arch serven biriyim

evet.. YASSAKKKK lar ülkesindeyiz. dolayısı ile bu yassağğğhhh ları elimine etmemiz gerekiyor

piyasada transparan olmayan vpn firması kaldı mı bilmiyorum ama...
    OpenVPN kullanan ki şu sıra windows da bağlandığım halde gezinti yapamadığım NordVpn için soruyu teşkil edeyim.

Sorum şu.....
    Sürekli VPN bağlantım açık kalsın ama programların vpin kullandığı network mü yoksa direk yassaklar içeren telekom network ünde mi dolaşacağının seçimini yaptırmak mümkün mü ?
    bir başka şekidle ifade edeyim... firefox ile telekom un yassaklar koyduğu sitelerde gezerken..... ister yeni bir firefox penceresi ister chromium gibi alternatif browser ile vpn in sağladığı network de gezmek....
    fantezimi büyültüyorum...
    1. komut satırı penceresinde vpn ile bağlantı kurabiliyor iken.. 2. komut satırı ekranında.... diye yükselteyim çıtayı....

benim arch dedim diye ona bağlı kalmanız gerekmiyor. sonuçda linux ler dağıtımları farklı bile olsa temel yapıları aynı.

şuan bunu nasıl sağlıyorum... ki maalesef vpn i kurduğum sanal pc üzerinden devam ettiriyorum.... dolayısı ile bu oldukça fazla disk ve cpu performansını harcıyor.

bir farklıboyuta taşıyayım....
    notebook ve rj45 ile kablolu network de bağlı iken...
    ki ben pfsense ile kullanıcıların internet çıkışlarını bloke ettim (kurulumu başkası yaptı tabii - networkcü değilim). - mail erişimleri - arvento - tcmb - gibi bazı sitelere erişimleri var iken genel olarak serbest inerternetleri yok
    telekom bağlantımız gittiğinde ise hiç kimse nin inetneti olmuyor ve ver yansın tlf ların interneti...

dolayısı ile.....
    NB kullanıcıları alternatif internet erişimi için ya LAN ı çıkartmak zorundalar veyahut USB ile tlf larını pc/nb larına bağlamak zorundalar. wifi ile bağlantı kurmak istediklerinde maalesef bu sağlanamyor... hem wifi hemde lan bağlantısını aktif kullanmak kullandırtmak ???????!!!!!!

konu linux den özel network sorusuna döndü... ama sonuçda bir network sınıflandırması ve yönlendirmesi olduğu için burda sormak istedim

teşekkür ederim sabırla okuduğunuz için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.