Arkadaslar Ben Lise 2 Öğrencisinyim. Bilgisayar bölümünde Okuyorum.. Benim Sorum Şu olucakTı Bazı Programların Ör/ Winamp ... Hangi Programlama dilleri iLe yazıLmışlardır (C++, vb, C , Pascal) Bunlara Bazı ÖrnekLer Arıyorum biLiyor iseniz Not Bırakın Şimdiden Teşekkürler
Konuya Bakanlar Bi upp'lar ise Sevinirim
38 kere Okunup 1 kere upp Lanmayan Konu Helal Olsun daha Ne diyim
Sen önce yazı yazmayı öğren millet cevap verir oke düzgün sor bi + Gereksiz soru.
bunun cevabı cok basit birçok program bulunmakta direk hangi dille yazıldığını gösteren ama bu programlar genelde crackleme işlerinde kullanılıyor :D .Bu programlar zaten free ama bulamazsanda bana pm at yollarım sana... yada internetten arat PEID, RDG Packer detector, DIE (benim favorim:D) bunlar senin istediğim cevabı verecektir..Fakat yüklediğin dosya paketlenmiş ise o zaman hangi dille yazıldığını görenmezsin onun için reversin engine yöntemini kullanman gerekiyorki oda seni aşar:D.. (eğer dosya packetlenmişsede rapide yükle ben açarım)
quote:
Orjinalden alıntı: Batuhan.91
Sen önce yazı yazmayı öğren millet cevap verir oke düzgün sor bi + Gereksiz soru.
Şu Gereksiz Dediğin Benim bi Ders Not'um Sizden Yardım İstedik Laf İşitmek DeğiL...
bu geçen sene benimde ödevimdi çok aramıştım ama bir türlü bulamamıştım
bu geçen sene benimde ödevimdi çok aramıştım ama bir türlü bulamamıştım
hiç sizin Ordan yapan feLan olmadı mı bari_? Yaw vallahi ödev olmasa hayatta uğraşmam ama Ciddi Çok lazım ya Mod felan yokmu Burda bi Bilgi verebiLecek
biri yapmıştı o da zaten sözlüsüne 100 almıştı ama 1 yıl önceydi hatırlamıyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: rose__18
biri yapmıştı o da zaten sözlüsüne 100 almıştı ama 1 yıl önceydi hatırlamıyorum...
Yinede saoL kardeşim keşke diğer bakanlar da senin gibi Yorum yapabiLse
Ben şöyle yapıyorum: İlk önce başka bir arkadaşın önerdiği peid adlı programı, windows'un sağ-tık menüsüne entegre ediyosun. exe, dll dosyalarına ya da bir klasöre sağtıkladığında "scan with peid" seçeneğini seçtiğin zaman tarıyo ve hangi dille yazıldığını ya da hangi programla sıkıştırıldığın/paketlendiğini gösteriyo. Eğer bahsettiğimiz dosya 16 bitlik bir dosyaysa (bundan tam emin değilim, 16-32bit konusunda, ama bildiğim kadarıyla peid sadece 32 bitlik dosyaları inceleyebiliyo.) exescope adlı programı kullanabilirsin. Diyelimki dosya xyz adlı prog. ile sıkıştırılmış. arkadaşın dediği gibi zor birşey değil, xyz unpacker yazarsan birçok kaynak ve program bulabilirsin. sonuçta programı yazmıyorusun değil mi? ama dikkat etmen gereken konu bunu kötü amaçlı kullanmamak. Ben exe. leri Türkçeleştirirken kullanıyorum bu yöntemi.
Birde bu kadar asabi olmana gerek yok.
peid sadece 32 bit açar 16 bit desteklemez .. exescope programı ile herhangi bir exe dll ocx her türlü dosya türünün dialog kutularını textlerini şeklini şemalini değistirebilirsin genelde ben dosyayı exescope ile açar dialog kutularını ararım :d hex olan değeri decimala çevirip o aradığım dialog kutusunu makina dilinde(assemble) adresini bulurum unpacking olayı hiçde kolay birşey değil googledanda yazarak bulabileceğim birsey değil(bulursun ama hicbir zaman sıkıştırılmış dosya aynı olmaz aynı olursada çok basit exe dosyalarıdırki pro yazılımları herzaman kendin manual olarak açman lazım) birçok stripper bulabilirsin ama herzaman bunlar işine yaramaz o yüzden inline patching ve manual olarak unpacklemen gerekiyor diğer bir değişle iat oep yada imagebase değerlerini kendin bulmak gerekiyor....
Unpacker ile açtığın dosya orjinali gibi olmaz tabi ama genelde hangi dille yazıldığı anlaşılabiliyor.
Ayrıca kaynak bulursun derken bahsettiğim şeyde "manual" denilen şeydi. "Manual" olarak açmak için anlatımlar mevcut.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme