Şimdi Ara

Programcı ile Mühendis Arasındaki Fark ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama mezunu yazılım uzmanı ile Bilgisayar Mühendisliği mezunu yazılım uzmanı arasındaki maaş farkı ne kadar olur yada olurmu ?

Hep merak etmişimdir....

• Olur tabiki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Layblood

Olur tabiki.

Tabiki olurda ne kadar olur ?

atıyorum mühendis 4000 YTL maaş alırken aynı işi yapan programcıya 1000 ytl vermek hak ihlali olur heralde değilmi ?
  • Adının yanında mühendis yazmıyorsa ekstra niteliklerin olması lazım. Bir işe başvurduğunda adam cv ne bakınca adam mühendis değilmiş ama şunları yapmış kendisini geliştirmiş demeli. Yoksa zaten mühendise bile doğru düzgün iş yok 1000-1500 liraya çalışıyorlar. Senin mühendis olmadığını görürlerse 750-1000 arasına çalıştırırlar. Tabi işe alırlarsa.
  • BENCE YAPILACAK İŞE GÖRE DEĞİŞİR. BİR BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ YAZILIM DIŞINDA NETWORKING,SYSTEM,WEB VE DİĞER BİLİŞİM KONULARINDA BİLGİ SAHİBİ OLMALI.BU ÖZELLİKLERLE KENDİNİ PROGRAMCIDAN AYIRIR.AMA AYNI ÖZELLİKTEKİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILARIDA AYNI DEĞERE SAHİPTİR BENCE.BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE HİÇBİR FİRMA SADECE YAZILIM İLE AYAKTA KALMAZ. ÖRNEĞİN ÇALIŞTIĞIM ŞİRKET BİR YAZILIM ŞİRKETİ VE ÇOĞU BİLGİSAYAR PROGRAMCISI BURDA ÇALIŞAN ELEKTRONİK MÜHENDİSİ VE BİLGİSAYAR MÜHENDİSİNDEN DAHA FAZLA MAAŞ ALIYOR. ÇÜNKÜ BURDAKİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILARI ELK.VE BİLG. MÜHENDİSLERİNİN YAPTIĞI İŞİ YAPIYOR. AMA MÜHENDDİSLER PROGRAMCILARIN İŞİNİ TAM ANLAMIYLA BİLMİYOR.

SÖZÜN KISASI ÇALIŞILAN SEKTÖR VE KİŞİSEL BECERİLERE GÖRE BU İŞ DEĞİŞİR.
  • Bilgisayar Mühendisi öğrencisi olduğumu söyleyerek başlayayım.
    Bilgisayar Programcısı okuldan yeni mezun olduğu sırada sadece birkaç programlama dili bilerek mezun olur ama ben okulu bitirdiğimde networking, programming, systems, web.. yani bilmem gereken her şeyi bilerek mezun olacağım. Bilişim üzerine hizmet veren bir firmanın ihtiyaçlarını sadece program yazan elemanlar tam anlamıyla karşılayamaz. Orda işlerin başında duracak, işlerin düzgün yürümesini sağlayacak (herhangi bir arızayı vs. giderebilecek, yönetme becerisi de olacak) bir mühendisin olması gerektiğini düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: SkiNNy

Bilgisayar Mühendisi öğrencisi olduğumu söyleyerek başlayayım.
    Bilgisayar Programcısı okuldan yeni mezun olduğu sırada sadece birkaç programlama dili bilerek mezun olur ama ben okulu bitirdiğimde networking, programming, systems, web.. yani bilmem gereken her şeyi bilerek mezun olacağım. Bilişim üzerine hizmet veren bir firmanın ihtiyaçlarını sadece program yazan elemanlar tam anlamıyla karşılayamaz. Orda işlerin başında duracak, işlerin düzgün yürümesini sağlayacak (herhangi bir arızayı vs. giderebilecek, yönetme becerisi de olacak) bir mühendisin olması gerektiğini düşünüyorum.

10 tane program ( delphi / vb / c / pascal / ps / flash vs.vs. ) bilen bi kişi kendini hiç bi şekilde üstün görmesin ( maddi - bilgi ) , niye ? çünkü önemli olan her alanda bilgi sahibi olmak değil (network , web , sistem yöneticiliği , grafik , coder vs.) önemli olan bunlardan birini ileri seviyede hakim olmak bugün netteki ilanları görecek olursanız , vurgulayarak diyorlarki" ileri seviyede / üst seviyede php / asp / c++ vs.vs. bilen "diye arıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rizabardakci239 -- 27 Kasım 2008; 12:52:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olayı sadece bilgisayar programcısı--mühendisi olarak düşünmeyin..Daha genel düşünürseniz (makine elektrik-elktr vs );

Tekniker-Programcı dediğimiz arkadaşlar ile Mühendisler arasındaki en en en önemli farklar (olması gereken) yaratıcılık, sistematik çalışabilme ve neyi nerede bulacağını bilme kabiliyetidir. Hiç bir mühendis mezun olduğu andaki bildikleriyle piyasada iş YAPAMAZ. Tekniker-Programcılar bu konuda daha şanslılar aldıkları eğitim zaten piyasaya yönelik. Ancak çalışmaya başladıktan 6 ay ila 2 yıl içinde fark mühendis lehine alenen belli oluyor.

Boş mühendisler hariç tabii
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

Olayı sadece bilgisayar programcısı--mühendisi olarak düşünmeyin..Daha genel düşünürseniz (makine elektrik-elktr vs );

Tekniker-Programcı dediğimiz arkadaşlar ile Mühendisler arasındaki en en en önemli farklar (olması gereken) yaratıcılık, sistematik çalışabilme ve neyi nerede bulacağını bilme kabiliyetidir. Hiç bir mühendis mezun olduğu andaki bildikleriyle piyasada iş YAPAMAZ. Tekniker-Programcılar bu konuda daha şanslılar aldıkları eğitim zaten piyasaya yönelik. Ancak çalışmaya başladıktan 6 ay ila 2 yıl içinde fark mühendis lehine alenen belli oluyor.

abi zaten boş kafalar çöpe demişler ben lisede bilg. konusunda altyapıyı hazırladım, ünide bilg. prg. bölümünde son senem , halen hiç bişeyden anlamayanlar var, eminim anlamayanların sayısı mühendislikde daha fazladır , çünkü mühendisliğe düz lise veya anadolu liselerinden gelenler var. ya zaten olay kişinin kendisinde bitiyor

• quote:

Orjinalden alıntı: rizabardakci239

quote:

Olayı sadece bilgisayar programcısı--mühendisi olarak düşünmeyin..Daha genel düşünürseniz (makine elektrik-elktr vs );

abi zaten boş kafalar çöpe demişler ben lisede bilg. konusunda altyapıyı hazırladım, ünide bilg. prg. bölümünde son senem , halen hiç bişeyden anlamayanlar var, eminim anlamayanların sayısı mühendislikde daha fazladır , çünkü mühendisliğe düz lise veya anadolu liselerinden gelenler var. ya zaten olay kişinin kendisinde bitiyor

Meslek liseleri Fen Lisesi düzeyine geldi de benim mi haberim yok
    Anadolu Liselerinden gelen varmış ne boş adamlar ama
    Ama olay kişinin kendinde bitiyor haklısın.

• quote:

quote:

Meslek liselerinde okuyan adamları görüyoruz hiç kafanı yorma sen. İlla meslek lisesinden adam girmeli diye bir kaide yok mühendislik için. Hatta meslek lisesindeki eleman sıksa bile 4 yıllık mühendisliğe giremiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

quote:

quote:

Meslek liselerinde okuyan adamları görüyoruz hiç kafanı yorma sen. İlla meslek lisesinden adam girmeli diye bir kaide yok mühendislik için. Hatta meslek lisesindeki eleman sıksa bile 4 yıllık mühendisliğe giremiyor.

+Ben Giren Çok Kişi Tanıyorum Desem :) (Gerçi 2 Kişi YÖS ten Farklı Yönlere Kaydılar. Diğerleri Yurtdışı Benim Gibi)

• Konuyu başka taraflara çekmeseydik iyi olacaktı ama

Peki dh de programlama mezunu olupta yazılım uzmanlığı yapan yokmu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.