Şimdi Ara

program yapımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ''bilgisayardaki kullanıcıya 1 saatte bir hareket etmesi için uyarı veren ve ona bu hareketleri gösteren (video olarak olabilir)'' bir program yapmak istiyorum nasıl yapabilirim bununla ilgili bir video varmı veya hangi programı kullanmalıyım yardımcı olabilirmisiniz.python ile yapmak istiyorum çok fazla bilgim yok hala öğrenme aşamasındayım internette hazır kod bulamadım bu konuda yardımcı olurmusunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömer__-saat -- 11 Nisan 2022; 20:52:10 >



  • Windows için visual studio ile yapılabilir. c# kullanılarak windows notification popup yada ekstra form çağırıp, içerisine video sayfası gömülerek yapılabilir.


    Bilmeyen biri için bunlar gerçekten zor olur. C# form dersleri diye youtube üzerinden aratıp basit araçları öğrenebilirsiniz.


    Web tarafında ise java mantıklı olur ama sunucuya ihtiyacınız olur böyle bir durumda.

  • hali hazırda bilmiyorsan c# ile uğraşmaya gerek yok visualbasic yeter bu iş için

  • Programlama bilgin yoksa yapamazsın.

    Algoritmayı vereyim, bilen birine yaptırabilirsin.

    JavaScript ile 1 saatlik geri sayım yapıp, 1 saat dolduğunda ekrana alert verdirirsin. Uyarı kapatıldığında ise 5 dakika süreden sonra tekrar 1 saatlik geri sayım başlatılır döngü şeklinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • github da vs. ne diye aratırsam bulabilirim (python) için şuanda pythonda yazdım gibi bir şeyler ama sadece programı başlatıyorum ve masaüstüne bildirim gelip youtubede masa başındakiler için egzersizler videosunu açıyo ben ve bunu anlık yapıyo ben 1saatte bir yapmasını istiyorum acaba bunu nasıl yapabilirim çok bilgimde yok bunu bile 3 günde anca yaptım acaba buna benzer bir kod mevcutmu veya bununla ilgili bir video varmı türkçe arattım bulamadım ingilizcedede tam kelime olarak aratamadım yardımcı olursanız sevinirim.

  • ömer__-saat Ö kullanıcısına yanıt

    Yazdığın kodun altına bir method ekle, o methodun içine sayaç oluştur ve sayaç her dolduğunda başa sarıp şu an yazdığın kodu çalıştıracak şekilde ayarla oldu bitti. Yapman gereken bu bakar basit yani. Senin için zor olan kısmı çözmüşsün zaten.

  • Kod

    Yığını:
    import webbrowser from plyer import notification from apscheduler.schedulers.blocking import BlockingScheduler sched = BlockingScheduler() @sched.scheduled_job('interval', hours=1) def uyarı(): title = 'Bilgisayarda çok uzun süre kaldın artık hareket etmelisin!' message= 'Sağlığın için bu çok önemli!' notification.notify(title=title, message=message, app_icon=None, timeout=10, toast=False) url = "https://www.youtube.com/watch?v=qlpRDy8wPoo" webbrowser.open(url) sched.start()

    şuan yaptım her bir saatte bir kişiye bildirim gönderiyo ve o kişiyi belirlediği linke atıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.