Şimdi Ara

Yazdıklarım mutedil böyle pek avam tabakasından olmayan Müslümanların Atatürk ile ilgili görüşüdür.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
2.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yine müslümanları küfür ile suçlayan biri daha. Atatürk, devlet kurmuş ben de o devletin altında yaşıyorum, o devletin altında ailem, çocuklarım yaşıyor, o devlet çatısı altında namaz kılıyorum, dinimi anlatıyorum, karnımı doyuruyorum, bu yüzden de saygı duyuyorum, saygı duymak fazilet işidir, sen de biraz saygı kırıntısı yoksa bu senin faziletten yoksunluğun. Eğer minnet ve saygı duyuyorsam Atatürk'e, bunun nedeni islamın korunmasını emrettiği anasırı devlet kurarak koruma altına aldığı içindir. Evet tabiatım huyum gereği seçimsiz/gayri ihtiyari bir şekilde saygı duyuyorum Atatürk'e, eğer bundan dolayı hesap vereceksem Allah'a duygularımın tabiatımın hesabını ben vereceğim. Artık, insanların böyle muallakta kalan konular ile dinini kaşımaktan, onu bunu tekfir etmekten vazgeçin. Allah'tan korkun, yalan söylemeyin, infak edin, Allah'ı sevin ondan korkun, gece namaz kılın, iyi insan ahlaklı güzel insan olun, Peygamberimiz ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim diyor, meşgalemiz bu olsun, sırf nefsinize kavga dövüş çekişme hoş geliyor diye bu meseleleri kaşımaktan vazgeçin, erdemli iyi insan olun vesselam.

Yazdıklarım mutedil böyle pek avam tabakasından olmayan Müslümanların Atatürk ile ilgili görüşüdür.AlbatrosD.IIIFazılBeyyoutube
    5WZtoH7zovc08bjY
    https://www.youtube.com/shorts/ZviKo2vUwGA

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
    En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken, Mehmetçik, Zap Suyu şiiri.
    Hakan FİDAN
    Türkiye için: Nükleer silah!
    Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun!

• Bunları dinliyorsan zaten Atatürk'e pek ısınamazsın zaten.

• Memlekette herkesin kendine özel bir Ataturk'u var. Komunist Atatürk de var, hacı Atatürk de var. Söylediği ve yazdigi şeyleri okurken "bunu başka biri söylese o kişi hakkında ne düşünürdüm" diye kendinize sorarsanız ve alacağınız cevaplardan korkmazsaniz Ataturk'u anlarsınız. Sevecekseniz de sevmeyecekseniz de anlayarak sevin. Anlamadiginiz birini sevmenizin de sevmemenizin de hicbir kıymeti yok zira.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Milli mücadele sırasındaki Mustafa Kemal Paşa ile Atatürk pek tabi farklı değerlendirilmeli. Milli Mücadele sırasında Mustafa Kemal ile sorunu olan kişi yoktur ama Yeni devlete şekil vermeye gelince en yakın silah ve kader arkadaşlarıyla , kendisini ölümdenkurtaran Karabekir Paşayla bile ters düşmüştür ve hepsini tasfiye etmiştir. Siyasi kimliğe büründüğü andan itibaren 1923 - 1937 arası Siyasi olarak Mustafa Kemal pek tabi eleştirilebilir ama ondan öncesi vicdan sahibi her insanın saygı ve insaf ile bakması gerekir..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Güncelleme: 10 dakika daha oldu bir cevap gelmedi. eksik kısımları şimdi tamamlıyalım. böyle "cahil" olarak adlandırılan paylaşımlar nedense hep kırpılıp alınanlar oluyor.

bu zaatın bahsettiği kısımdan önce Atatürk'ün nedenlerini açıkladığı paragrafı atmış mesela. yada okduğu tarikatçı abisinden o kısmı almış copy paste ile bu zehri bşaklarına da yaymaya çalışıyor.

(neden olarak Atatürk'ün yazdığı kısım)

Alıntı

metni:
    Millete şunu da ihtar ettim ki, kendimizi cihanın hakimi zannetmek gafleti artık devam etmemelidir. Hakiki mevkiimizi, dünyanın vaziyetini tanımamaktaki gafletle, gafillere uymakla milletimizi sürüklediğimiz felaketler yetişir! Bile bile aynı faciayı devam ettiremeyiz! 

(ve sonra altta ise yine dincilerin kesip yapıştırdığı kısım geliyor)

Alıntı

metni:
    Efendiler, İngiliz tarihçilerinden Vels (Weııs), iki sene önce yayımlanan bir tarih yazdı. Eserinin son sayfaları dünya tarihinin gelecekteki bölümü başlığı altında birtakım düşünceleri içerir. Bu düşüncelerde hedeflenen mesele: 'Un gouvemement federal mondial' (dünya çapında birleşik bir hükümet)'tir.Vels, bu bölümde, dünya çapında birleşik bir hükümetin nasıl kurulabileceğini ve böyle bir devletin temel bazı ayırıcı çizgileri hakkındaki düşüncelerini ortaya koyuyor ve adaletin ve tek bir yasanın yönetimi altında dünyamızın nasıl bir halde bulunacağını hayal ediyor.Vels, 'Bütün yönetimler tek bir yönetim içinde eritilmezse, milletlerin üstünde bir güç meydana çıkmazsa dünya yok olacaktır (wells)' diyor ve 'Gerçek devlet, çağdaş hayat şartlarının bir zorunluluk haline getirdiği dünya birleşik hükümetinden başka bir şey olamaz (wells)'; 'Kesindir ki, insanlar kendi buluşları altında ezilmek istemezlerse, er ya da geç birleşmeye mecbur olacaklardır (wells)' görüşlerini ileri sürüyor.
    "İnsanlığın dayanışması hakkındaki büyük hayalin sonunda gerçekleşmesi için ne yapmak ve neyin önüne geçmek gerektiği doğru olarak bilinmediği" ve "saldırgan bir dış siyaset geleneğine sahip olan devletlerin, dünya çapında bir devletler birliği tarafından güçlükle temsil edilebileceği" de belirtiliyor.Vels'in "Avrupa ve Asya'nın felaketleri ve ortak ihtiyaçları, belki dünyanın bu iki kısmındaki kavimlerin bir dereceye kadar birleşmesine sebep olacaktır", "Olabilir ki, bir sıra bölgesel birlikler, dünya çapında bir birlikten önce ortaya çıkar" görüşlerini de kaydedeyim.Efendiler, bütün insanlığın deneyim, bilgi ve düşüncede yükselmesi ve olgunlaşması; Hıristiyanlıktan, Müslümanlıktan, Budizmden vazgeçerek basitleştirilmiş ve herkes için anlaşılır hale konulmuş dünya çapında saf ve lekesiz bir dinin kurulması ve insanların şimdiye kadar kavgalar, pislikler, kaba arzular ve iştahlar arasında bir sefalet yuvasında yaşamakta olduklarını kabul ederek, bütün bedenleri ve zihinleri zehirleyen mikrop tohumlarına üstün gelmeye karar vermesi gibi şartların doğmasını gerekli kılan bir "dünya çapında birleşik hükümet" hayalinin çekici olduğunu inkâr edecek değiliz."

(Atatürk tüm bunların hayal olduğunu ve kulağa hoş geldiğini inkar edecek olmadığını idda ediyor. sonuçta savaşsız dünya kulağa hoş gelmiyor mu? )

şimdi bu paragrafın neden yazıldığını sonuçlandıran son paragraf geliyor. Yani yine islamcıların çıkardığı kısım:

Alıntı

metni:
    Bu tasavvur ve tahayyüle kısmen benzeyen bir hayal, hilafetçileri ve Panislamizm taraftarlarını -Türkiye'ye musallat olmamalan şartıyla- memnun etmek için bizde de tasvir edilmişti . 

(Atatürk, aslında well'sin fikirlerinin de hayal olduğunu gibi başımıza bir zamanlar "hilafet ordususun sen anadolu köylüsü! git yemende 20 sene çatış" döneminin sebeplerinin de aynı hayal ürününe bağlıyor)

(bu paragrafın devamında da Atatürk, hilafeti neden kaldırdığını fakat hilafetin tekrar nasıl kurulması gerektiğini de anlatıyor! yine islamcıların kesip biçip size göstermediği kısım)

Tasvir olunan teori şu idi: Avrupa'da, Asya'da, Afrika'da ve başka kıtalarda yaşayan İslam toplumları, gelecekte herhangi bir gün, irade ve arzularını kullanmaya ve tatbike iktidar ve serbestlik kazanırlar; o zaman lüzumlu ve faydalı görürlerse, asrın icaplarına uygun bir surette birtakım anlaşma ve birleşme noktaları bulabilirler. Şüphesiz, her devletin, her toplumun birbirinden tatmin ve temin edeceği ihtiyaçları vardır. Karşılıklı menfaatları mevcuttur. Bu tasavvur olunan bağımsız İslam hükümetlerin salahiyet sahibi delegeleri bir araya gelip bir kongre yaparlar ve filan ve filan ve filan İslam devletler arasında şu veya bu münasebetler kurulmuştur. Bu müşterek münasebetleri muhafaza ve bu münasebetlerin içerdiği şartlar dahilinde birlikte hareketi temin için bütün İslam devletlerin delegelerinden meydana gelen bir meclis kurulacaktır. Birleşen İslam devletler bu meclisin reisi tarafından temsil olunacaktır derlerse, işte o zaman, isterlerse, o "bütün İslamın birleşik hükümeti"ne hilafet ve müşterek meclisin riyaset makamına seçilecek zata da halife unvanı verirler. Yoksa, herhangi bir İslam devletinin bir zata bütün İslam dünyası işlerinin idaresi ve yürütülmesi salahiyetini vermesi akıl ve mantığın hiçbir vakit kabul edemeyeceği bir keyfiyettir. "

Dediğim gibi yahu sen Atatürk'ü sevsen ne sevemesen ne. Biz nutku 20 dile çevirttik. Siz ise Kuran'ın çevrilmesine bile karşıydınız. Neden? Çünkü insanlar öğrendikçe sizin tarikatlardan kaçacaklardı. o yüzden de "kuran müslümanlığı" gibi Allah'ın emrine şirk koşan sizin gibi mürtedler türedi :) ama buna rağmen kafir olan Atatürk mü? :)

============================

ahaha bir cahil daha :D

"Mustafa Kemal kendi yazdığı Nutuk'ta İslam ve diğer dinlerin olmadığı bir dünya fikrine sıcak baktığını ifade ediyor." kaynak var mı? hangi bölümünde gördün?

"Sanıldığının aksine kendisi bu ifadelere göre milliyetçi biri de değil." buna kaynağın üsteki saçmalığın ise üsteki iddan ile beraber değerlendiririm.

"Ben bunları uygulamıyorum, ben batı kanunlarıyla yöneteceğim dersen tam da ayetin bahsettiği kafirler güruhuna dahil olursun. Görmek isteyene gerçekler bunlar." => şimdi bir gerçek sorayım. mesela abdest bize anlatılır değil mi? peki neden bir ehlici kitlete abdesti 1 iğne ucu kan bile bozuyorken, diğer tarikatta "üstüne toprak sürün abdest bozulmaz" olabiliyor?

bunu sorunca bizim takkiyeciler nedense "yahu gardaşım kuran'da dini zorlaştırmayın yazıyor" diyorsunuz. e birader! yani eli kesilmeyip , 10 yıl hapse atılan adam mı dert oldu Kuran'ın uygulanmasında ki bu adam 10 sene sonra TÖVBE ettiğinde burada Allah'ın gönlü daha mı hoş oluyor yoksa lanet mi edilir? Sonuçta aynı kuran'da ne yazıyor? Rabbin senin kıldığını namaza da muhtaç değil. değil mi?

bak ben öyle senin gibi okumadığım kitaptan uydururak bir taraftan sallamıyorum. Kuran'ın kendisinden yazıyorum. gerisini es geçiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 23 Eylül 2025; 14:28:16 >

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

ölümden kurtaran mı? kaynak var mı? yoksa Kutul Amare komutanının onun için "anlını karışlarız" vari bir açıklaması ile alakalı yine islamcı fesli deli palavraları ile orta çıkan idda mı?

yani bir kürt, arnavut, rum, ermeni vatandaş Atatürk'ü sevmese ne sevse ne!

Mezhepler İslam'ın temeli yani Allah'ın bir ve tek olması, Hz. Muhammed'in onun kulu ve elçisi olması gibi konularda tartışmıyor. Haşaa tartışan zaten dinden çıkar. Geri kalan konularda görüş ayrılıkları var. Zamanında bunu ben de düşündüm. Niye herkes aynı düşünmüyor, hangisi doğru nasıl anlayacağız gibisinden. Farklı görüşler olması doğaldır çünkü hayat dinamiktir ve sürekli yeni şeylerle karşılaşıyoruz. Mesela kripto para diye bir şey çıktı. Bu caiz midir? Bu konuda onlarca farklı görüş bulabilirsin. Doğru olanı ayırt etmenin tek yolu da ilk emir olan "Oku"ya uymaktan geçiyor.

Hırsız konusuna gelirsek hapis cezasının caydırıcı olmadığını Türkiye'de bizzat görüyoruz. Adamın 1000 tane suç kaydı var. Hırsızlığı artık meslek edinmiş. Bunu hapis cezasıyla caydıramazsın. Yine bir Kuran hükmü olan kısas uygulanmıyor. Şimdi Türkiye'deki hırt sorunu gündem oldu. Ülkede ciddi bir güvenlik sorunu var. Öldüren, öldürüleceğini bilse bunlar böyle palazlanır mıydı! Birkaç tane el kesilir, birkaç tane kelle gider ama ülkede asayiş sağlanır. Korku lüzumsuz bir duygu değildir. İnsan beyninde korkuya özel bölümler var. Korkutmayan yasa olmaz. Ha korku devleti inşa etmek de doğru değil. İyi bir dini ve bilimsel eğitimle de toplum ıslah edilmelidir. Hayatta her şey dengeyi bulmakla ilgili.

Sallamışın diyorsun da Nutuk'u ben mi yazdım? Hani ordan burdan bir şeyler bulmuşun kaynak diye gösteriyorsun desen anlayacam da.

Edit: Hiçbir Müslüman dinin olmadığı bir dünya fikrine "aslında fena fikir değil ama hayal işte" diye bir yorumda bulunmaz. Aynı şekilde kendine Türkçü diyenler de tek dünya devleti fikrine sıcak bıkmaz. Eskiden Türkçüydüm biliyorum onların ideolojisini. Türkçünün tek hayali İslamsız Turan kurmaktır. Hilafetin kaldırılması, İslam ülkelerinin bulunduğu hâl gibi konularda gerçeklere değindiği kısımlara bir itirazım yok. O zamanki durumla şimdiki durum aslında çok da farklı değil. Yani bugün hilafet ilan edilse birkaç ülke hariç kimse tabi olmaz. Çünkü Müslümanlarda ümmet olma bilinci diye bir şey kalmadı. Herkes kendi türküsünü söylüyor. E böyle olunca Gazze'nin durumu şaşılacak bir şey değil. Fakat durumun böyle olması ümmetçilikten vazgeçilmesi anlamına da gelmiyor. İslam ülkelerinden biri güçlendiği zaman diğerleri zaten otomatikmen etrafında toplanır. İnsan doğası böyledir. Gücü görünce yanaşmaya başlar. Yanaşmazsa da indirirsin. Tıpkı Amerika'nın hoşuna gitmeyen yönetimlere darbe yapması gibi. Bu Müslümanların kendi iç meselesi. Yani Müslüman olmayan birine ümmetçiliğin doğru olduğunu anlatmak beyhude bir uğraş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 23 Eylül 2025; 15:4:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Atatürk kendi ağzından tek bir kez bile "Müslüman değilim" dememiştir.

Binlerce konuşması olmasına rağmen tek bir kez bile böyle bir ilanda bulunmamıştır.

Atatürk Müslüman değilse bile hesabını yalnızca kendisi Allah'a verir. Açık ilan olmadıkça kimsenin kalbini okuyamayız.

Videoda ki gibi Nemrut, Firavun gibi örnekler verilmesi çok büyük alçaklıktır.

Allah'a savaş açan peygamberleri öldürmeye çalışan bu kişilerle, Müslüman orduları yöneten Atatürk'ün adını yan yana anmaya çalışmak siyasi bir operasyondur. Dürüst bir amaçtan asla söz edilemez.

Atatürk TBMM'yi Cuma günü dualarla kurban keserek açmış, Diyaneti kurmuş, Kuran meali yazdırmıştır.

Bugün kurduğu Diyanet sayesinde ülkede 5 vakit namaza gidebilecek imkanımız var. Herkesin ibadet özgürlüğü var.

• Cerade kullanıcısına yanıt

işte "oku"dan geçiyor. her dönemi okuyabilmekten geçiyor. sana temel verilmiş, inşaasını yapmayı sana bırakmışlar.

hırsız konusu neden caydırıcı değil? yoksa sen cezaları hesabına göre mi yontunda bunlar oldu. sizin çaycı youtube kanallarına bir kaç tane kabadayı kumarcı çıkardılar. hepsi içeride TÖVBE edip namaza başlamışlar. Şimdi hangisini Allah daha çok kabul eder? kumarcı diye asmayı mı yoksa tövbe edip namaza başlayan yeni bir insanı mı?

ek bilgi: Nutuk yazılırken adam öldürmek zaten idam cezası idi. Senin kesimin salladığı "şaljı bajıyı azdı gemalıztlağ" paylaşımlarında o asılan kadın aslen bir katildir ve bu yüzden asılarak idam edilmiştir. yine palavranız ortaya çıktı. bunun da suçluısu biz miyiz?

kelle kesilen arabistan'ı görüyoruz. içki kaçakçılığı, hayat kadınlığı gırla gidiyor. afganistan'da oğlan pazarları bile var. eee bu ülkeler "Allah'ın şeriatı" ile değil mi? yoksa bizde kuran diye okutulan şey başka mı? en yada bunlar okuduğunu anlamayan kırpıp alan "kuran müslümanlarını lanetliyorum" kafasında olan muaeviyenin emevi neslinden mi?

anlayana sivri sinek saz anlmayana konser versen de yetmez. ben orada koydum senin ve abilerinin kesip kırpıp kendi saf kesiminizden sakladığını bölümleri ekledim. 24 saatini 50 kelime öteye geçiremeyen insanlar için anlaması zor olabilir diye paragrafları TÜRKÇEleştirdim de....

amaç: hizmet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 23 Eylül 2025; 14:56:5 >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Erzurumdayken Mustafa Kemal'i tuutklama emri Kazım Karabekir paşaya verilmişti, istese yapardı , muhtemelen paşa idama kadar giderdi ama 3ncü Orduyla yanında saf tuttu. Kazım paşa olmsa Milli Mücadele başlamadan bitmişti... En çok ağırıma giden , böyle bir alicenaplık yapmasına rağmen Kazım paşanın bazı konularda muhalif olduğu için tasfiye edilme olayıdır. Kazım Paşa'yı İstiklala mahkemlerinde idamla yargıladılar, İsmet İnönü araya girmese asılacaktı..

Ben Hacı Adilf seviyorum

Yazdıklarım mutedil böyle pek avam tabakasından olmayan Müslümanların Atatürk ile ilgili görüşüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Eylül 2025; 15:23:53 >

yahu Atatürk "tek dünya devleti" fikrini mi destekliyor yazıyorsun hala. orada koydum! adam orada HAYAL yazıyor! hayal! aynı hayali hilafetiz süperiz diye padişahların sarayda 5. karıyı alıp, 100. cariye kızı haremine alırken; işte hilafet ordusu diye fakir, bedbah bıraktığın TÜRK'ü oraya "sen hilafet ordususun" diye gönderdiğini yazıyor!

Atatürk'ün işte senin gibi babadan büyük dedesine kadar 100 yıllık geçmiş dönemde sakladığınız kısımda anlatılan buydu.

örnek bir canlandırma ile:

tarlada çalışan anadolu kırsalında Türkmen = "yahu mahzül az, vergiler cok. kızıl sultan bu sene gene öşüre zam yapmış. nabacaz yahu"

o sırada asker toplamak için köye gelen saraylı dalkavuk : "hadi gardaşım. askere gidiyorsun"

tarlada çalışan Türkmen: "yahu etme ağa bey! amcam gettü sakat geldü. abim gitti gelmedü, mezarı nerededür bimiyoruz arab dorpağında"

o sırada asker toplamak için köye gelen saraylı dalkavuk: " halifenin kesin emridir idrak-ı bi-Etrak (etrak arapça Türk demektir yani cahil Türk ki bu osmanlı dönemi saraylı mebusanlarının kullandığı terimdi). sen kimsin kü padişahun aciz kulusun.

tarlada çalışan Türkmen : "yabma gardaşım. dağa mı çıkak! ferman padişahınsa dağlar bizim mi deyek"

o sırada asker toplamak için köye gelen saraylı dalkavuk: "sen halife'nin emrine karşı mı gelirsin. Kafir mi olmak istersin. Git 15 sene Yemen ellerine çarpış"

tarlada çalışan Türkmen: "Aman ağabey! tamam ben kafir olmayam da gidip adını sanını bilmediğim dorpaglarda 150 cariyeli halifem için carbışayım. yohza Kuran'a garşı gelmiş olurum. kafir olurum".

Tüm bunları bilen Atatürk : "Türkç çocuğu beyni yıkanmış vaziyette, alakası olmayan arap topraklarında savaşmaya zorla gönderildi"

anladın mı Atatürk neden boş konuşmuyor? neden Mekke kaplanı Fahrettin paşa Atatürk'e destek vermiş veya neden Fahrettin paşa , Kuran'ın izinden giden(!) ehli sünnet saray tarafından sürgün edilmiş.

beyhude uğraş: gününü 50 kelime ile geçiren birinden Atatürk fikirlerini dinlemektir ve ona anlatmaya çalışmaktır.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Arabistan'ı İslam ülkesi olarak göstermek bir şey bilmediğini gösteriyor. Arabistan dediğin ülke üstünde kelime-i tevhid yazan bayrakla güzellik yarışmasına kadın yolluyor. O baştaki gülüşüne tükürdüğümün prensinin İslam'la alakası yok. Ha buna rağmen gidenler gayet güvenli bir ülke olduğunu söylüyor. Afganistan'da ise Taliban geldikten sonra suç oranlarında büyük düşüş olmuş. Bizzat oraya gidip video çeken Youtuber anlatıyor. Şimdi ne diyeceğini tahmin ediyorum. Gene olayı "Gerçek İslam bu değil"e getirdin diyeceksin. Yani bu bir hakikat. Ümmet olma bilincini kaybetmiş, tembel, okumayan, paraya tamah eden bireylerden oluşan bir ümmet söz konusu ise "Gerçek İslam"ı ben sana nasıl göstereyim! Uygulamadıktan sonra dünyanın en mükemmel sistemi gelse -ki geldi fayda göremezsin.

https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=HZHyXxUeY6Y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 23 Eylül 2025; 15:29:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya sen "Nasyonal Sosyalistim" diyorsun, sonra Almanya kötü diyorsun. Bu bir müslümanın, mekke kötü, arabistan kötü demesi gibi. Ya da bir Yahudi elemanın Israel kötü demesi gibi. Deutschland kötü diyorsun. Yönetim kötü desen o da değil Almanya kötü diyorsun. Bir karar ver. Arnavut musun, Skanderbeg misin, Türk müsün, Bulgar mısın? NS misin, komünist misin, Trump hayranı mısın? ABD'li beyaz üstünlükcü müsün? Elon Musk fanı mısın? Ne oldugunu anlamadık bir türlü. Kendin de ben suyum buyum demiyorsun üstelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Eylül 2025; 15:44:4 >

Kuranın Hukukla ilgili söylemleri çok fazla değil. 600 sayfalık Kuranda hukuk kısımların hepsini toplasak sadece birkaç sayfa çıkar.

Kaldı ki köleler ve cariyeler ile ilgili kısımlar var günümüzde bunlarda yok.

Ayrıca Osmanlı dahil hiçbir şeriat ülkesi de bire bir ayetlere göre yargılama yapmamıştır. Mümkünde değildir.

Her hırsızın elini kesilmemiş, her katile kısas uygulanmamış vs vs. Birçok suçun cezası farklı uygulanmıştır.

Fıkıh kitapları ile bugünkü medeni hukuk arasında öyle aşırı bir farkta yoktur.

Fıkıh kitaplarını da yazanlar insanlardır. Kurana bağlı kalmaya çalışmışlardır ama mecburiyetten birçok kısımda yorumda yapmışlardır.

Bugün Hukuk alanında milyonlarca hatta milyarlarca farklı kombinasyon ve özel durum var. Tüm bunlara cevap verecek dünya üzerinde hiçbir hukuk kitabı yok.

En nihayetinde adil kararı vermek birçok kez Kadı'nın, Hakim'in vicdanına ve olayı yorumlamasına kalıyor.

--------------------

Bugünkü şeriat tartışması daha çok siyasi bir tartışma haline gelmiş.

Kuranın bahsettiği asıl şeriat temelde adil olunması. Kral'ın oğlu bile olsa herkese eşit davranılması. Temel öğüt bu.

Hırsıza kesilecek ceza illa el kesme olacak diye diye birşey şart yok. Geçmişte de uygulanmamış.

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

nasıl yapmayacaktı?

Kutul Amare'de zaten tehlikeyi hissetmişti Karabekir. Kendi kitabında bunun hakkında birşey sallamamış mı? sanırım demokrat partiye katılmak için buna gerek duymamış da olabilir.

Refet Bele, Ali Fuat Cebesoy gibi isimler kimmiş, ellerine nasıl güçler varmış vs? bunların durumdan haberi yokmuş gibi mi yapalım?

Kutul Amare önecesi posta yiyip ağzını açamamış adam, Refet Bele'ye mi laf edecekti?

yahu , taarruz fikrini söylediğince kendisine inanmayan dalkavuklar, mecliste "memleketi bu fikirle felateke götürüyorsun" eleştirisine; "eğer bu görevimi yapamazsam, beni asarsınız. fakat milletin istiklali için doğru bildiğimden şaşmayacağım" diyecek kadar ölümden korkmayan adamdır :) benzer şekilde senin de söz ettiğin erzurum kongresi öncesi de yine benzer tehtidler hatırlatılınca yine benzer cevap vermiştir.

Ama o dönemde tek üzüldüğüm isim Çerkez Etem'dir. Keşke güç zehirlenmesi yaşamayıp, katılsaydı. İç işleri bakanlığı ona çok yakışırdı. Bugünkü pkk sorunumuz gibi sorunlarımız ozamanlardan çözülmüş olurdu.

• Cerade kullanıcısına yanıt

evet ytber kaynak çok doğru demiş.

o yönden bakarsak, rotasız seyyah uygur eli gezisi yapıyor. orada uygurlar kendi dillerinde konuşuyor. bak adam "mış muş" demiyor. kendi bizzat gösteriyor. o zaman çin zulmü yok mu diyelim? sonuçta uygurlar orada rahatça dolaşıyor hatta elinde sazla bir uygur amca , ona müzik çalıyordu.

sendeki alakaya maydanoz. ulan kafir olsam gerçekten "müslümanlar amma cahil" derdim. hiç bir soruma cevap veremiyorsun.

ekleme: bahsettiğim video alttadır.

Yazdıklarım mutedil böyle pek avam tabakasından olmayan Müslümanların Atatürk ile ilgili görüşüdür.Rotasız Seyyahyoutube
    Serinin 2. videosu için; https://youtu.be/03vSjiyLgK0 Serinin 3. videosu için; https://youtu.be/MMGsqycbwIo Serinin 4. videosu için; https://youtu.be/AohRGFPH_6Q Çin'in ücra bir köşesinde, doğma büyüme oralı olan Sattar amcayla Türkçe konuşarak yaptığım sohbet. -------------------------------------- Adım Mehmet Genç ama sosyal medyada Rotasız Seyyah olarak biliniyorum. Fotoğrafçıyım ve 2010 yılından itibaren dünyayı gezmeye çalışıyorum. Bugüne kadar iki kitap yazdım. Hakkını vererek dünyayı gezmek için bir ömrün ancak yeteceğine inanıyorum. Diğer sosyal medya hesaplarından takip etmek isterseniz; Instagram: https://goo.gl/wtNMLQ Facebook: https://goo.gl/Gawqze Twitter: https://goo.gl/euHz7B İnternet Sitesi: https://goo.gl/MU8aJz İşbirliktelikleri için; https://goo.gl/PPoKJb --------------------------------------
    https://www.youtube.com/watch?v=gSro-4QgJ1U

arabistan'da prense bağlamışsın son prens'e.

evet. zaten son prens öncesi arabistan'da hiç cinayet ve hırsızlık ve hatta tecavüz olmuyordu. ama prens gelince birden bire gökten inen arap kılıklı insanlar tecavüze hırsızlığa cinayetlere başladı değil mi?

yahu bir tane net cevabın yok. sürekli "girçek İslam bu değül yeğenım" kafasında cevaplar veriyorsun. sen ne arabın ne afganın ne de iranın şieriatini beğeniyorsun. ama Türkiye devletini ise şeriate karşı çıkmakla suçluyorsun fikirlerini edindiğin topluluk gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 23 Eylül 2025; 16:8:14 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.