Şimdi Ara

[Alındı, inceleme] Telefon+tablet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefon+tablet sistemine geçmek istiyorum.

    Tablet olarak fazla bir beklentim yok, kafamda bir cihaz belirledim ve telefonumu satmadan önce alacağım da muhtemelen.

    Link

    Telefon olarak düzgün bir şey bulamadım henüz. Sony walkman wt19i var hoşuma giden, hoşuma gitmesinin sebebi hem küçük, hem walkman hem de telefondaki interneti tablete yönlendirebileceğim. Şu interneti yönlendirme işi olmasa iphone 3gs yada biraz kasarak iphone 4 alacağım fakat internet paylaşımı tabletten ötürü çok önemli. Tavsiyelerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 14 Kasım 2013; 20:57:05 >







  • Demiştim. Lakin biraz araştırma yapıp toplamda 630 TL'ye sıfır tablet ve telefon aldım.

    http://www.hızlıal.com/artes-q812-16gb-8-wi-fi-blue-android-41-jellybean-siyah-tablet/02.049.4561.0026

    http://www.hizlial.com/huawei-ascend-g301-4-gb-siyah/02.044.5311.0015

    Öncelikle telefondan başlamak istiyorum. İlk çıktığında ideos x5 ile huawei markasıyla tanışmıştım. Telefon 3.5 yıl boyunca gıkını bile çıkartmadan bana hizmet etmiş, pil performansından her zaman memnun kalmış, işlemciyi 800 mhz'den 1.8 ghz hızına çıkartmama rağmen ne ısınmış ne de bozulmuştu. Buna güvenerek g301 modelini aldım.


    Telefon:


    -Kasa kalitesi olarak iyiye yakın, eski bir s2 kullanıcısı olarak yeni samsung modellerinde olmayan sağlamlık hissini verdi bana g301.

    -Ekranı başarılı. IPS olması canlılık katmış. X5'e göre bu konuda haliyle çok daha iyi. S2 içinse, renk doygunluğu olarak daha iyi geldi, renkleri daha net gösteriyor, güneş altında otomatik ışıkta daha başarılı, fakat nedense hep eksik bir şey var gibi geliyor S2'ye göre çözemedim nedenini

    -Kamera vasat, 300 TL 4" ips ekranlı bir telefon alıyorsunuz, buna kusur bulamayız. Standart şartlarda ihtiyacı karşılıyor, fazla beklentide olmamak lazım.

    -KVK garantili, burasını atlamamak lazım.

    -Pil içinse, dün gece şarja taktım, bu sabah 7.30'dan itibaren telefon açık. wi-fi olan yerde wi-fi, olmayan yerde 3g kullanıldı. Toplamda 40-45 dk telefon görüşmesi yaptım, internette(geneli youtube) 30 dk kadar vakit geçirdim, oyun oynamadım diye sayıyorum toplamda 10 dk olmamıştır. Telefonun ekran üstünde yer alan LED bilgirimi gün boyu 5 sn'de 2 sn yanacak şekilde ayarlıydı, whatsapp üzerinden toplamda 150 civarı mesajlaşma yapıldı, 21.20 itibariyle pil %54 görünüyor. Bu konuda taktirimi kazandı.

    -LED bildirim ışığı mevcut, S2'de bunun hasretini çekiyordum, eğer bu konuyu merak eden varsa içleri rahat olsun, gayet net, parlak ve her renge bürünebilen bir LED bildirim ışığı mevcut.

    -Konuşmalar x5 ve s2'ye göre başarılı. Karşı tarafa giden ses, size gelen ses çok net ve temiz. Cızırtılar önleniyor. S2'den iyi dememin sebebi, S2'de bir türlü ses çıkışını ayarlayamıyordum. Karşı tarafın cihazına bağlı olarak ses ya çok çıkıyordu(haliyle çevreden konuşmalar duyuluyor) yada çok az çıkıyordu. X5'i hesaba katmıyorum, yanlarına yanaşamaz elbette.

    -Duruşu kibar, biraz ağır bir cihaz, bahsettiğim gibi kasa kalitesi gayet iyi. Fiziksel tuşları kullanışlı, kapasitif tuşları vasat, hatta vasat altı. Bazen mükemmel işliyor bazen işlemiyor. Ses çıkışı kuvvetli, kaliteli. Kaliteden kasıt, büyük markalarla gelişkin makinelerle kıyaslanacak düzeyde asla değil.

    -Yazılım berbat üstüne berbat Android 2.3.6 kullanıyor ve kasılmaktan ölüyor. Bu konuda 2-3 ay sabredip güzel bir costum rom kuracağım. Ideos x5 N.O.V.A. dahil pek çok oyunu kasmadan, ısınmadan açıyordu overclock'tan sonra. Eminim g301 de benzer yada yakın performans gösterecektir, göstermese de önemli değil, bana göre tek amacı gün içinde takılmadan hizmet edebilsin.

    -Wi-fi çekim kalitesi orta. S2'nin 2-3 kademe çektiği 2 duvar arkasında tek diş çekiyor, o da arada kopuyor. Wi-fi hızı son derece hızlı. Ideos x5'te wi-fi bulmak, modemle bağlantı kurmak uzun sürerdi, g301 bu konuda s2 gibi hızlı davranıyor. İndirme ve yükleme hızı, pc ile aynı seviyede. 8 mbit ttnet kullanıcısıyım, pc 6 mbit download hızına erişiyor, g301 de 5.6-6 arası değişiyor. 3g için bir şey diyemiyorum çünkü kotayı aştığımdam 96 kbps ile bağlanıyorum

    -Son olarak, KVK garantili, 4"IPS panele sahip, günlük işlerin üstesinden gelebilen 1 ghz işlemcili, 512 mb ram'li bir cihaza göre 300 TL fazla değil, hatta çok ucuz. 2. el cihaz almaktan çekinen ve bütçesi kısıtlı olan herkese tavsiye ederim. Güzel bir costum rom'dan sonra hafıza kartı edinerek ram 1 gb seviyesine çekilir ve işlemci overclock yapılarak 2 ghz hızına çıkartılırsa gayet performanslı bir telefona sahip olunabilir.



    Tablet:


    Not: İlk tabletim olduğu için kıyaslama şansım bulunmuyor. Beni tatmin eden ve etmeyen noktaları belirteceğim.

    -Kasa kalitesi gayet iyi. İşçilik hatası bulamadım.

    -Ekran kalitesi yeterli. Çözünürlük yüksek değil, bu bir eksi, ama gözü rahatsız etmiyor, IPS panel başarılı, görüş açısı, renk tonlamaları gayet iyi, parlaklık yetersiz.

    -Üzerinde yüklü bir çok programla geliyor. Wi-fi çekim gücü çok iyi. Hızlı bağlanıyor, download ve upload işlemleri hızlı.

    -Tuşlar ergonomik değil. Hele hele home butonu, koymasalarmış daha kaliteli bir cihaz olurmuş. Kasaya bakıyorsunuz sapasağlam, taş gibi, güzeller güzeli geliyor, home butonuna bakıyorsun, berbat ötesi. Yani nasıl bir tuş koymuşlarsa, hani şu 1 TL'ye satılan lazerlerin düğmeleri olur ya, sallanır falan, aynen öyle. Power butonu ise tam aksine, çok sağlam duruyor. Fakat yine de iki tuşun da altta olması kullanım sırasında soruna neden oluyor.

    -Ses çıkışı yetersiz. Huawei g301'in orta seviyelerine denk ful sesi var, siz hesap edin. Ayrıca hoparlörün konumunu hiç beğenmedim.

    -Dokunmatik panel başarılı, gayet hızlı, hassasiyeti iyi.

    -USB ile bağladığım logitech kablosuz klavye mause setini 1 sn bile geçmeden tanıdı ve hemen imleçi ekranda gösterdi. Hiçbir sorun yaşamadan kullandım. Beni şaşırtan yere gelirsek, 700 gb'ı dolu olan 1 tb usb 3.0 samsun 2.5 taşınabilir harddisk'i bağladım, aynı şekilde 1 sn bile geçmemişken gördü. Klasör geçişlerini bırakın, .mkv formatında 5-9 gb boyut aralığındaki filmleri ard arda açtım ve her birini sürekli ileri geri sardım. Ne altyazıda atlama, ne görüntüde bozulma, ne de bekleme. Usb 2.0 girişi olan bilgisayarımdan hızlı bir çalışma performansı gösterdi.

    -Tabletle gelen aksesuarlar var; kılıf, usb port, usb kablo, adaptör, kalem. Sadece usb kabloyu, adaptörü ve portu alın gerisini çöpe atın. Yahut hayrına birisine verin. Kılıf tabletle uyuşmuyor gibi bir şey, 5 TL'ye satılsa kimse almaz o türden bir kılıf. Kaleme hiç değinmiyorum bile.

    -HDMI çıkışını henüz deneme şansım olmadı.

    -Oyun konusunda benden tam not aldı. Isınma sorunu olmadan rahatça yüksek kalitede oyun oynayabiliyorsunuz. Sadece bekleme süresi biraz uzun sürüyor.

    -İnternet kullanımında donma/kasılma olmuyor. Gayet akıcı bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

    -Pil konusuna değinmiyorum. Fazla kullanmıyorum, tahmini değerler verebilirim. Oyunda 3 saati çıkartacağı kesin. İnternet kullanımında ise 4-5 saati rahatlıkla görebilir.

    -Özetle; ilk tablet deneyimi olacaklar, tablete ihtiyacı olan fakat bütçesi yeterli gelmeyenler, rahatlıkla alıp kullanabilirler. Gayet stabil, hızlı bir tablet. Uygulamalar arasında beklemeden geçiş yapabiliyor, beklemeden işlem gerçekleştirebiliyorsunuz. Film/dizi izlemek için birebir. İçerisinde var olan oynatıcı altyazı formatlarını ve pek çok video formatını destekliyor.




  • Senin yaptigini ben yaklasik 3 senedir yapiyorum ve tek telefon daha iyi (3 senedir yapiyorum ve neden hala devam ediyorsun diceksin;valla bende bilmiyorum :DD) su anda ipod touch 5,ipad mini ve blackberry 9790 var (telefonda bir sorun var o nedenle hotspot acamiyorum ) ama onun disinda hep oyleyim :DD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam durumdan şimdilik memnunum. Telefon iri yarı değil, bir süreliğinde note 2 kullandım inan rahat edemedim. Bana göre ayrı olması en güzeli. Zaten telefon acil durumlarda her işi görüyor, ha ekranı küçükmüş ne yapayım Canım yanıyordu cebimde note 2 taşırken, s2'ye bile kıyamıyordum. Bir de şarj sorunu oluyor tabi. Bazen öyle an oluyor ki 2 saati internette geçiriyorsun, e şarj bitiyor sonra? Telefon iptal. Tablette o dert yok, şarjın bitsin işin aksar ama iletişimin kesilmez
  • Hayırlısı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam.

    Tablet ve cihaz hakkinda sorusu olan varsa yanitlayabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.