Şimdi Ara

En az 500 TL denilen arızayı 0 TL'ye halletmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gülsem mi ağlasam mı bilemediğim bir olay yaşadım, tam da bayram arefesinde


    Aracımın akslarında sorun vardı, pek büyük değil hayati önem arz etmiyor fakat uzun vadede sorun yaratacak bir problemdi. Bayramdan 4-5 gün kadar önce gece geç saatte 70-80 arası bir hızla giderken büyük bir çukura düştüm. Sağımda ve solumda araç vardı, çukuru geç fark ettim ve kaçamadım haliyle. Derken o akşamdan itibaren ön takımdan lokurdama sesi geliyordu. Çıkan ses tabir yerindeyse lok, lok ve lok. 40 civarı hızda başlıyor ve bitmiyor.

    Daha önce rot-balans ayarı yaptığım yere gittim, rotlar vs kontrol edildi, akslar, salıncaklar vs derken bir sürü problem sayıldı ve biz yapamayız yandaki motor ustası baksın dediler. Usta aracı sürdü, lifte kaldırıp baktı. 500 TL civarı tutar tamiri dedi. Dedim tam bayram öncesi cepteki parayı veremem, bir süre idare edemez mi? Sert kullanma bir şey olmaz. Eyvallah deyip yola devam ettim. Yavaş yavaş kullandığım aracım giderek daha fazla ses yapmaya başladı ve bu beni çok korkuttu. 2. bir ustaya gösterdim korkma bir şey olmaz, dikkatli ve yavaş sür, virajlara hızlı girme, ani kalkışlardan kaçın bayramdan sonra hallederiz dedi. Arefe günü öncesi şehir dışına çıkmam gerekti arabamı abimin kangoo'yla değiştirdim öyle gittim. Abim de sağolsun aracı tanıdığı bir ustaya getirmiş, aynı cevapları almış.


    Gel gelelim sonuca, arefe günü hal hatır sormak için aracımın bakımını yapan özel vw servisine gittim. Küçük bir yer fakat çok tecrübeliler, hızlılar. Ama bu sorun onların işi değil diye gitmemiştim. Gidince aracı da gösterdim. Denedi, bir süre kullandı, ardından lifte kaldırdı. Aracın sağ körüğü yerinden çıkmış, sol ön teker bilye dağıtmış, bijonlar gevşemiş. Lastik boştayken yaklaşık 1 cm sağ sol yatıyor. Gözlerime inanamadım haliyle, bu haldeyken gösterdiğim ustalar bayramı atlat gel diyordu, bu haldeki araç için? Araç liftteyken sol tekeri halledip sağ körüğü güzelce temizleyip yağlayan Selim usta sanayiye gitmemden 2 saat sonra aracı teslim etti. Üstelik işi de vardı, acelesi yok diye benim araca bakmıştı. Salıncaklar ve akslar için uyarıda bulunan ustam, bayramdan sonra gel gerisine bakalım bu halde zorlama aracı dedi. Borcum ne kadar abi? Israrlarıma rağmen ücret almadı, bayramdan sonra gel araca bakalım dedi.


    3 tane lastikçi ve 1 tane motor ustasına gösterdiğim araç, patlamak için adeta an kolluyormuş. Günah almak istemem ama, gerçekten para kazanmak için insan hayatını riske atanları gördükçe üzülüyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.