Lafım sadece xiaomiye değil apple dahil bütün üreticilere . 14 yıldır varsa yoksa işlemci , ram , kamera teknolojisi geliştiriliyor farkında mısınız android ve iphone cep telefonlarında ! Soruyorum galaxy s2 14 yıl önceki cep telefonunun ekran camı ile günümüzün telefonlarının ekran camı arasında sizce ne kadar gelişme var . Bence sıfır . Ikisi de 3 metreden düşüncü zarar görüyor . Yahu 35 yaş üstü adam napar telefonla ? Kendimden örnek vereyim ! Google harita(navigasyon) , whatsapp , mobil bankacılık , e devlet . Tek zevkim yutub(youtube diye yazıldığını biliyoz) ! Ulan 8 ay olmuş samsung a34'ü alalı daha bi kere bile oyun kurup yüklememişim . Kamera dersen ; gırgh yılda bi birisine önemli birşey göstermek için whatsapptan video ya da foto çekip atıyoz işte . On sene öncesinin kamerası da işimi görür yani bu işlerde . Yani demem o ki arkadaş ; bana donanım satmayın abi sağlamlık satın !!! Ben cep telefonunda sağlamlık , dayanıklılık gelişsin istiyom ve bence bilinçli tüketicinin %90'ı bunu istiyordur . Şimdi soruyorum size , kameraya bunca senedir yapılan yatırım ekran camına yapılsaydı ekranlarımız günümüzde bu kadar rahat kırılır ya da çizilir miydi ? Star Trek(Uzay yolu) 4 filmini belki yeni nesil bilmez ama o filmde bi sahnede adam transparan alüminyumdan bahsediyordu . Mesela ekranlarımız transparan alüminyum olsaydı kırılır mıydı ? Batarya teknolojisi galaxy s2 zamanından beri ne kadar gelişti !? Eh işte ... Yüzde 20 belki . Soruyorum size kamera mı batarya mı ?? Oyun mu batarya mı ??? Telefonunuz 1 hafta şarzsız idare etsin istemez misiniz ? Peki Hoparlör !? Teknolojide gelişme sıfır ! Sadece malzemede ucuzlama var . O yüzden artık en iyi hoparlörleri kullanıyorlar telefonda ama 15 yıl öncede vardı bu teknoloji sadece pahalıydı . Soruyorum size hangi telefon en yüksek ses ayarında cebinizdeyken kalabalık bir toplu taşıma aracında(mesela vagon araları) sesini adam gibi duyurabiliyor . 8 ay önceki telefonum redmi s2ydi . 2018'in sonunda almıştım . 2 defa ekran kırdım . 2 defa şarz socketi değiştirdim . Bi kere de batarya değiştirdim . 8 ay önce mmc çipi yanınca telefon biliyonuz çöp oldu . Yani o mmc yanmasaydı kullanmaya devam ederdim . Çünkü abi telefonda oyun oynamamki . Laptop varken . 35 yaş üstü kullanıcı ekranda sağlamlık , bataryada yüksek verimlilik ve hoparlörde daha çok ses istiyor kardeşim . Ekranı kırılmaz bi telefon olsa bence peynir ekmek gibi satardı bugün . < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 27 Şubat 2025; 0:19:24 > |
Bildirim