Şimdi Ara

PROFESYONELLERE SORU VE ACİL YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır kafa yorduğum ve türkçe yeterli kaynak bulamdığım için fazlasıyla vakit kaybettiğim bir konu olduğu için yardım edebilirseniz sevinirim.

    Profesyonel olarak bu işle uğraşan ve daha önce yapıp teknik bilgisi olanlara bir sorun olacak.

    Ben java dilini kullanarak bir oyun geliştirmek istiyorum ve büyük bir proje olmayacağı için sadece libgdx veya cocos2dx kullanabilirim.
    Veya bunları kullanmasamda olurmu?

    Eclipse'te has java ile mi oyunu yazmalıyım yoksa javascript ile mi yazmalıyım?

    Yani kısacası java dili kullanarak, herhangi bir oyun motoru olmadan (libgdx, cocos2dx gibi kütüphaneler hariç) basit projelerle (Flappy Bird gibi minimalist oyunlar vb.) oyun programlamaya girmek istiyorum nereden,hangi araçla, nasıl başlamam gerekiyor?

    Bonus: Bu iş android'de de aynı mı?

    Şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kroxos -- 30 Eylül 2016; 6:47:28 >



  • "Eclipse'te has java ile mi oyunu yazmalıyım yoksa javascript ile mi yazmalıyım? "
    "Bonus: Bu iş android'de de aynı mı?"
    "Yani kısacası java dili kullanarak, herhangi bir oyun motoru olmadan (libgdx, cocos2dx gibi kütüphaneler hariç) basit projelerle (Flappy Bird gibi minimalist oyunlar vb.) oyun programlamaya girmek istiyorum nereden,hangi araçla, nasıl başlamam gerekiyor? "

    Hocam ilk önce Java'nın ne olduğunu öğren bence sorduğun sorular çok mantıksız. Java ile Javascript tamamen farklı diller bir bağlantıları yok. Eclipse has Java diye bir şey yok. Android'in ana programlama dili Java evet, ama Anroidin API'ını da öğrenmen gerek geliştirmek için. Libgdx oyun motoru değil kütüphanesidir.

    Bir dil ile oyun geliştirmek için ilk önce o dili en iyi şekilde öğrenmen gerekir. Sana tavsiyem youtube da veya başka bir kaynaktan ilk önce en az 3-4 ay Java'nın temellerini öğrenmen. Ondan sonra oyun geliştirmeye başlayabilirsin.




  • Herhangi bir kütüphane veya motor kullanmadan sıfırdan bir oyun yazmak çok zor, 2 boyutlu tek bir obje oluşturmak için bile bin dereden su getirmek gerek.
  • Biraz google da tarama yaparsan sadece java kullanılarak android için oyun yapılan bir kaç tutorial pdf var. Ancak arkadaşların da söylediği gibi bunlar biraz tutarsız işler. Ben de zamanında bu şekilde geliştirdim ve nerden nasıl geliştiğini bilmediğim bir çok bugla yüzleştim. Standart bir oyun motoruyla yapabileceğim bir işi 2 katına çıkarmış oldum. Sana tavsiyem hangi dilde yapacağını önce belirle. Sonrada ilgili uygun bir oyun motoru bul. Unity olur, Cocos2dx olur, Corona olur. Sen karar vereceksin araştırmanı yapıp.
    Eğer yazılım bilgin çok yoksa kendini geliştirmen için sana önereceğim şey ise c++ öğrenmen. Oyun geliştirmede özellikle ihtiyacın olan bir dil. Ağaç yapılarına iyi derecede hakim olman lazım. Özellikle cocos kullanacaksan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.