Şimdi Ara

Profesyoneller ne kullanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 3-4 yıldır fotoğraflar uğraşıyorum. 8-9 ay önce 1000D 18-55mm + 50mm f1.8 alıp biraz daha ilerlettim. Fotoğraf çekerken ne kadar uğraşsam da bilgisayarda düzenlemek gerekiyor. Ne kadar düzenlesem de istediğim gibi olmuyor. Siz profesyoneller hangi programları veya Ps eklentilerini kullanıyorsunuz? Forumda biraz araştırma yaptım fakat 2006-2007 yılından kalma konular buldum orada da Picasa filan paylaşmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impossiblespeed -- 16 Mayıs 2011; 11:38:18 >

• Olay tamamen ışığı kullanmanıza bağlı, yoksa profesyonel(ki profesyonel demek bu işten para kazanan demektir) adama dandik kompakt verseniz harikalar yaratır.
  • Öğreten biri yada bir yer varsa bilemem de ben de yavaş yavaş birşeyler öğreniyorum ve 2-3 sene önce çektiğim fotoğraflara bakınca bazen ne yapmışım ben öyle diyorum. Yine o yıllarda hiç Photoshop ile düzeltme yapmadığım bazı fotoğrafları düzeltince aslında ne güzel fotoğraflar olabildiklerini de görüyorum bazen. Tabi ki ben amatör fotoğrafçının da altında amatör bir durumdayım bence :) Bu hobi zaman ve ilgi istiyor ayrıca para da istiyor :)
  • Ekipman çok önemli gerçekten ama önemli olan sizde bitiyor.Bu işin ne kadar seviyorsanız ne kadar istekliyseniz okadar güzel oluyor fotolar.Özellikle canon , nikon , pentax ve S200 exr konularını inceleyin.Ne makine ve ekipmanlarla ne güzel foto çekenler var.Bİrde ne ekipmanlarla hiçbirşey çekemeyenler var
  • Photoshop eklentilesi olarak nik color software bunu kullan tek geçerim.
  • çok göreceli geniş bir konu çünkü phase one ile hasselblad digital back arasında semi pro & pro gibi ayrıma gidebiliyor kullanıcılar. fiyatlarının 50.000 usd oldugu düşünülürse profesyonellerın tercihlerinin ne yönde olduğu anlaşılır. ama eğer başka bir dinamikten hareket edersek. dış mekan fotoğraflamak ile içmekan yada makro yada mikro yada hareketli nesne sanayi yada spor yada savaş gibi tamamiyle araziye uygun makıne kullanmak profesyonellık bence. çunku para kazanın yada kazanmayın doğru tercihle yola çıkmak önemli. bana sorsanız stüdyo için hasselblad saha için zenit aktüel çekim için nikon kullanırdım sanırım (evet üçünüde kullandım kullanıyorum :D ) ama bir fotoğrafçının yaptığı gibi leica makıneye nikon adapte edilmiş bir makine ile savaş fotografı çekmek ve üç kere pulitzer almak sanırım bu işin ekipmandan başka değişkenleri olduğunun kanıtıdır. önemli olan sizin yansıtmak istediğiniz ışığın niteliği sanırım. diğer taraftan. tüm bu mevzuuların dışında birde yazılım meselesı var ki o baya karışık ama bu noktada sunu soyleyebılırım. makına uretıcılerının tumu dıjıtal makınalarda sıyah beyaz fotograf ayarları için adobe ayarlarına ve programlarına referans verınce sanırım gunumuzde ne kadar etkılı ve önemlı oldukları anlasılabılır. ama her şeyın temelınde ne fotografı cekip kime sergıleyecegınız önemli. bır arkadasım elındekı 3000 fotografı en kötulerını secerek 900 e ındırdı ve ıyı bır fotografın mozagı olarak yenıden yapılandırdı harkulade bır sonuç çıktı ortaya. yanı en önemlisi hayal gucu ve creatıv yetenek. umarım fıkır verebılmısımdır.

• @hi-gain çok terimsel anlatmışsınız bir çoğunu Google'dan aratmak zorunda kaldım demek ki hiç bir şey bilmiyormuşum. :)

Benim bahsettiğim konu bir portre çekeceksiniz ışığı, pozu her şeyi ayarladınız kusursuz bir fotoğraf çektiniz fakat noise keskinlik gibi sorunlar var diyelim bunalrı ayarlamak ve hafif renklerle oynayıp güzel efektler oluşturmak için ne kullanıyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kadar RAM'i kim kullanıyor?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok acımasız olacak belki ama bugün 'Türkiyedeki' profesyonel takılan (yani bu işten para kazanan) adamların tek numarası çok iyi photoshop bilgisine sahip olmaları yada yanlarında çok iyi photoshop kullanabilen adamlar çalıştırmalarıdır. (bkz. Mehmet TURGUT)

bunun dışında Türkiye sınırlarında benim takip ettiğim kadarıyla gerçekten süper yetenekli ve dünyada adından söz ettiren bir fotoğrafçı ne yazıkki yok. ama dikkat, mesleki anlamda konuşuyorum. yoksa amatör (hobi olarak) fotoğraf çeken ve gerçekten iyi kareler çıkaran nice fotoğrafçılarımız var.

edit: bugün 'özellikle portre ve moda için konuşuyorum' çekimlerini birçok insanın beğendiği adamların ekipmanını ortalama fotoğraf bilgisine sahip aramızdan herhangi bir kişiye verin, aynı kareleri belkide daha iyilerini bile çeker. yeterki bunları photoshopta işleyecek donanım (imkan) olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 17 Mayıs 2011; 16:14:52 >

• Ali Alışır oldukça iyi bence. Yanılıyorsunuz NovariX.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fotoo

Ali Alışır oldukça iyi bence. Yanılıyorsunuz NovariX.

Bakın, iyi değil demiyorum.

Bu ülkede yüzbinlerce insan Mehmet Turgut içinde 'çok iyi fotoğrafçı' diyor. Hatırlatırım.

Benim kastettiğim uluslararası platformda adından sıkça söz ettiren (yani öyle 1-2 çekim yada 1-2 ödül değil) ve fotoğaraf dendiğinde kendi dalında akla ilk gelen isimlerden biri olan herhangi bir fotoğrafçımız yok.

Sadece güzel reklamın kaymağını yiyor bizimkiler. Kabul etsekte etmesekte..

Tabii bunda fotoğrafın ülkemizdeki gelişim sürecininde etkisi yadsınamaz. Bu topraklarda sanat yapmak, yapmaya çalışmak heleki görsellik içeriyorsa yüzyıllardır 'zor' işti. Halada öyle.

• Ara GÜLER var efsane olarak.
  • perikard a katılıyorum makine kadar fotoğrafı çeken de önemli. üniversiteden bir arkadaşım bu işle bayağı uğraşırdı. yanlış hatırlamıyorsam canon kullanıyordu.
  • Tam denk geldi, ben de profesyoneller Leica kullanır diyecektim
    (Ama stüdyo profesyonelleri değil, yaptığını sanat kabul etmeyen aşmış uçmuş ustalar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Tam denk geldi, ben de profesyoneller Leica kullanır diyecektim
    (Ama stüdyo profesyonelleri değil, yaptığını sanat kabul etmeyen aşmış uçmuş ustalar)

Bu iş Leica ve Photoshop'a mı bağlı?
  • Arası yok hocam, ya öyle ya böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: FeradOsman

Ara GÜLER var efsane olarak.

Ara GüLER zaten bu ülkenin çıkardığı tek üstad'tır. Master of Leica ödülünü almıştır. Ama tüm bunlar en az 10-15 yıl önce oluyor tabii. Artık işler dijitale kaydı, mertlik bozuldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

Ara GüLER zaten bu ülkenin çıkardığı tek üstad'tır. Master of Leica ödülünü almıştır. Ama tüm bunlar en az 10-15 yıl önce oluyor tabii. Artık işler dijitale kaydı, mertlik bozuldu.

10-15 sene olsa yine iyi.
    1962 yılında

• quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

Çok doğru kime sorsam fotoğraflarımda oynama yok diyor. O fotoğrafların orjinalleri o şekilde olduğundan bütün hevesim gidiyor.

• Peki meraktan soruyorum.Analog filmli ortamda fotolara hiçmi oynama yapılmıyordu??.Çeşitli kimyasallar ile fotolar hiçmi değiştirilmiyormuydu.Meraktan soruyorum bizim yaşımız yetmiyo pek film'li döneme ...
  •  Profesyoneller ne kullanıyor?

Mesela bu az önce çektim ufak tefek düzenlemeler yapıp noise azaltma uyguladım. Sizce başarılı mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.