Öncelikle şahsi görüşüm yukarıdaki imza hoş durmuyor
İkinci olarak uzun pozlama yaptığınız için ay çok parlamış.Onu kadraja almadan yapabilirmişsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: S@rKs-PoWeR
Öncelikle şahsi görüşüm yukarıdaki imza hoş durmuyor
İkinci olarak uzun pozlama yaptığınız için ay çok parlamış.Onu kadraja almadan yapabilirmişsiniz
Yorumunuz için teşekkür ederim. O imzayı yeni buldum her fotoğrafa yapıyorum küçük bir çocuğun yeni oyuncağını her yere götürdüğü gibi. Amacım ayıda kadraja almaktı. Sokak ışıkları yıldız şeklinde çıkması için diyaframı kıstım ama ayın ışığından dolayı yıldız gibi çıkmaz diye düşündüm ama oda yıldız oldu.
quote:
Orijinalden alıntı: S@rKs-PoWeR
Peki meraktan soruyorum.Analog filmli ortamda fotolara hiçmi oynama yapılmıyordu??.Çeşitli kimyasallar ile fotolar hiçmi değiştirilmiyormuydu.Meraktan soruyorum bizim yaşımız yetmiyo pek film'li döneme ...
Dijital çağ kadar ileri olmasada renklerle oynamada birçok işlem yapılabilir..
Ya birçok farklı efektler vb. şeyler verildiğini duymuştum ondan sordum.Sonuçta photoshop ta buralardan gelişme bir program
analog fotograflarlada her türlü rötuş yapılır. teknikleri vardır. sulu boyadan tutunda fotoğrafın fotoğrafını çekmeye kadar. dünyaca ünlü fotoğrafçılarımız var. (haber fotoğrafçıları hatta savaş muhabirleri (müslüman ülkelere rahatlıkla girip çıkabiliyolar sanırım o yüzden) ) manipilasyon sadece günümüze özgü bir durum değil eskiden de yapılabiliyodu sadece bu gün cok kolaylaştı. sakin yanlış anlamayın ama profesyoneller sunu kullanır gibi bir tanımlama yoktur. leica da kullanabilir miranda da yada mamia da olabilir. lens faktörü çok önemlidir. bu noktada carl zeiss leica schneider kreuznach gibi lens markaları diğerlerinden ayrılarak başka bir sınıfa geçiyorlar.
naçizane bir tanede ben kendi fotoğrafımı koyayım ;)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme