Şimdi Ara

Profesyonel Referans yada Stüdyo Monitör Kulaklıkları ile müzik dinlenir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
6.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kulaklıklar hakkında danışmak istiyorum.

Ben kulağı çevreleyen iyi bir kulaklık almak istiyorum. Yani kulak kepçesi tamamen içinde kalan. Malum, kulak kepçesi üzerine basanlar, yani kulaküstü denen, çok rahatsız ve yalıtım avantajı olmuyor.
    Neyse, ürünleri incelerken gördümki, referans kulaklık, stüdyo monitör kulaklık gibi terimler var. Galiba müzik profesyonelleri için.

Örnek: Audio-Technica ATH-M50.
    Benim merak ettiğim bu sınıftaki kulaklıklar amatör müzik dinleyicilerine de hitap ediyormu acaba ?

Esasen ben Sennheiser HD serisi bir kulaklık bakıyorum ama aklımda hep bu pro kulaklıklarda.

Müzik kulağım iyidir. Müziğe ilgim var. Müzikte ses berraklığı ve detayları duymayı önemserim. Doğal ve gerçekçi sesi ararım. Derlerya, sanki yanımda çalıyor gibi.... Daha çok enstrümental sakin müzikler dinlerim. Yüksek güçte bass ağırlıklı müzikler dinlemiyorum. Galiba akustik tarzı bir kulaklık almam gerekiyor ? Müzik dinlemek dışında, belki birde film izlemeyi deneyebilirim ama kablo koltuğa kadar yetişirmi bilmem.

Bu arada müziğide, genelde laptoptan ve internet üstünden (spotify youtube vb.) yerlerden dinliyorum. Bazende iphone dan apple music yada spotify.

Sizin tavsiye ve yönlendirmeniz ne olur acaba. pro yada Sennheiser şart değil başka da olabilir. Bütçem 300-400 TL ama çok iyi bir pro için biraz daha belki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 22 Aralık 2016; 12:6:46 >

• şuana kadar yapay, gerçekdışı, stüdyodakinden başka ses arayan henüz görmedim :D referans yada monitör diye bir kulaklık türü yok. bazı firmalar satış stratejisi olarak bunu kullanıyor, normal bir kulaklığı böyle pazarlayabiliyorlar stüdyo çalışanları yada canlı performansçılar alsın diye.

onun dışında bir de frekansları kapatılmış ürünler var. mesela audio-technica IM50 "monitör" olarak sunuluyor firma tarafından ve bakıyoruz derin basları ve yüksek tizleri kapatılmış. yani güya sanatçı kendi vokaline odaklanırken şarkıyı da biraz dinlesin diye orta frekanslara ağırlık verilmeye çalışılmış. bu kullanımda teknik olarak monitör tabiri doğru kabul edilebilir çünkü monitör amaçlı kullanılmak üzere yapılmış oluyor ama neticede kafa karışıklığı yaratıyor, her vokalist bas tiz kapatarak dinlemek zorunda değil ki. ama o mantığa göre de o yapı tam uygun değildi çünkü sert baslar ve alt tizler yerinde duruyordu ki bu amaçla kullanım için anlamsız oluyor. yani sadece orta frekansların açık olması lazım ki bu da zaten gereksiz birşey çünkü aynı şeyi equalizer kullanarak yapabiliyorsun. dolayısıyla sakat bırakılmış sürücüyü EQ ile açman mümkün değil ama normal bir kulaklığı EQ ile kapatarak bu tarz haline getirebilirsin zaten, böylece kullanım alanı da genişlemiş olur. ancak EQ yapılamayacaksa, teknik bir engel varsa özellikle sahnede kullanım için diyorum, belki mantıklı olabilir.

audio-technica monitor kategorisine çok fazla kulaklık sokuyor. hepsinin kırpılmış olduğunu zannetmiyorum. ancak IM50 iyiye işaret değildi. o çıktıysa başkaları da çıkacaktır. bunlara aslında ne ise onu söyleseler, yani açıkça kardeşim bunda sadece mid frekanslar var, sağı solu kapattık deseler çok daha rahat olacaktı. bu şekilde şimdi neyin ne olduğunu uzaktan anlaman zor. audio-technica tüm monitör sıfatını verdiği kulaklıklarını sakat bırakıyorsa kolay gelsin. sana kulaklık tavsiyesi verecek olan genel popülasyon referans, monitör vs. gibi kavramları "çok doğru, doğal ses veren, şarkının kaydına sadık kalan, renklendirmeyen" gibi aslında varolmayan birşey zannediyor. bazen de firmalar buna uygun pazarlama yapmak zorunda kalıyor. dolayısıyla ne firma ne de kullanıcılar/incelemecilerden hangi ürünün tam olarak ne olduğunu anlaman mümkün değil.

referans, monitör olarak geçen bir kulaklık eğer anlattığım gibi "kırpılmış" değilse o kulaklığı afiyetle yiyebilirsin. ancak kırpılmış ise elbette o senin için kullanılmaz, yani senin tabirinle "müzik dinlenmez". ha dinlersin ama eksik dinlersin. IM50'nin yarım baslarına "subwoofer" diyenler vardı. tizlerinin olmadığından ise hiç haberleri yoktu. dinleyen dinliyor. inleyen inliyor. sonuçta dediğim gibi, genel popülasyon ki bu genel popülasyon içine kendini kulaklık tecrübelisi olarak görüp web sitesi açanlar da dahil, ne equalizer, ne frekans, ne monitör, ne referans, ne kulaklık hiçbirşey bilmiyorlar. head-fi'da review okuyup kopyayla sınıfı geçmeye çalışıyorlar. dolayısıyla allah kolaylık versin. şimdiden söyleyeyim bana sorma ben sadece kulakiçi kullanıyorum. aramazsan da arama zaten telefona da fazla bakmıyorum.

• vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim, değerli yorumunuz için.

Açıkçası benimde hiç umudum yoktu, bu konuda gerçekten bir bilenin çıkıpta beni aydınlatması konusunda.
    Tam "hah bir bilen çıktı" diyecektim ki; sizde "ben bilmiyorum" diyorsunuz. Yine hayal kırıklığı yani. :)

Herşeye rağmen, sizden umutluyum. Hiç sormadan edemeyeceğim. Belki buradan değilde, özelden de yazmak isteyebilirsiniz. Tartışma çıkmasından rahatsız oluyorsanız. Birkaç sorum daha olacak.

Övcelikle, şu frekans mevzuu. İnsan kulağı 20-20bin arası yazıyor heryerde. Peki neden bunun dışında kulaklıklar var. Ve gerçekten genel popülasyonun dediği gibi aralık arttıkça, ses kalitesi artar mı ?
    Diğer bir söylemde; empedans arttıkça ses kalitesi artar.

Gelelim kırpılma olayına. Bunu anlamanın yolu, frekans aralığına bakmak mıdır ?

Kulakiçi dışında sorma demişsiniz ama genele hitap noktasında, gözüme çarpan ve bütçeme uyan kulaklıkları sıralamak istiyorum, müsadenizle:

SONY MDR-1A.......... 650TL (Bu fiyat bütçemi aşıyor ama indirim yakalarım belki )
    SÜRÜCÜ BİRİMİ: 40 mm dinamik – Dome tipi
    FREKANS TEPKİSİ: 3–100.000 Hz
    HASSASLIKLAR: 105 dB/mW
    MIKNATIS: Neodimium
    EMPEDANS: 48Ω

SONY MDR-7506 ....... 325 TL (Pro-Stüdyo diye tabir edilen :)
    Headphone Type Dynamic, closed
    Magnet Type Neodymium
    Driver Size 40.0 mm
    Frequency Response: 10-20kHz
    Impedance 63 Ohms
    Sensitivity 106 dB/W/m
    Power Handling 1,000mW

SONY MDR-7510 ....... 360 TL (Pro-Stüdyo diye tabir edilen :)
    Headphone Type Dynamic, Closed
    Magnet Type Neodymium
    Driver Size 50.0mm
    Frequency Response: 5-40kHz
    Impedance 24 Ohms
    Sensitivity 108 dB/mW
    Power Handling 2,000mW
    Plug Type Gold, Stereo Unimatch plug 1/4" and 1/8""

SONY MDR-100AAP........ 400TL
    SÜRÜCÜ BİRİMİ: 40 mm, dome tipi (CCAW Ses Bobini)
    DİYAFRAM: Titanyum kaplı dome'lara sahip diyaframlar
    FREKANS TEPKİSİ: 5-60.000 Hz
    HASSASLIKLAR: 103 dB/mW
    MIKNATIS: Neodimium

SONY MDR-V55......... 120TL (Buna da extra bass DJ kulaklık demişler :)
    DRIVER UNIT: 40 mm dynamic – Dome type
    FREQUENCY RESPONSE: 5–25,000Hz
    SENSITIVITIES: 105 dB/mW

SONY MDR-XB950BT.........kablolu 280TL Kablosuz 480TL
    SÜRÜCÜ BİRİMİ: 40 mm dinamik
    FREKANS TEPKİSİ: 3–28.000 Hz
    HASSASLIKLAR: 102 dB/mW

SONY MDR-10RC....... 270 TL (Yalnız bu on-ear diye geçiyor. Kulak kepçesinin içine alırmı bilmem)
    DRIVER UNIT: 40 mm dynamic – Dome type
    FREQUENCY RESPONSE: 5–40,000Hz
    SENSITIVITIES: 100 dB/mW
    MAGNET: Neodymium
    IMPEDANCE: 40 Ohm at 1kHz

Sennheiser HD461i........ 120 TL
    Impedance 32 Ω
    Frequency response 17 Hz - 22,500 Hz
    Sound pressure level (SPL) 112 dB (1kHz/1Vrms)
    THD, total harmonic distortion <0.1% (1kHz/100dB)
    Magnet Type Neodymium

Sennheiser HD4.30i..........210 TL
    Impedance 18 Ω
    Frequency response 18- 22,000 Hz
    Sound pressure level (SPL) 120dB (1kHz/1Vrms)
    THD, total harmonic distortion <0.5% (1kHz/100dB)
    Magnet Type Neodymium

Sennheiser HD380 PRO.........440 TL (Buda Stüdyo olarak geçiyor)
    Impedance 54 Ω
    Connector 3.5 mm Jack, straight
    Frequency response 8 - 27000 Hz
    Max. sound pressure level 110 dB (1 kHz, 1 Vrms)
    THD, total harmonic distortion < 0,1% (1 kHz, 100dB SPL)
    Ear coupling circum-aural
    Cable length 1 m coiled, extendable up to 3m
    Transducer principle dynamic, closed
    Power supply 500 mW
    Weight w/o cable 220 g

Audio Technica ATH-M50x..........500TL (Bunda da stüdyo DJ monitör vb. herşey yazıyor ve bütçe üstü maalesef)
    Type Closed-back dynamic
    Driver Diameter 45 mm
    Magnet Neodymium
    Voice Coil CCAW (Copper-clad aluminum wire)
    Frequency Response 15 - 28,000 Hz
    Maximum Input Power 1,600 mW at 1 kHz
    Sensitivity 99 dB
    Impedance 38 ohms
    Weight 285 g (10 oz), without cable and connector
    Cable Interchangeable cables: detachable 1.2 m - 3.0 m (3.9' - 9.8') coiled cable, detachable 3.0 m (9.8') straight cable and detachable 1.2 m (3.9') straight cable
    Accessories Included Protective carrying pouch, 6.3 mm (1/4") screw-on adapter

Audio Technica ATH-M40x...........300 TL
    Type Closed-back dynamic
    Driver Diameter 40 mm
    Magnet Neodymium
    Voice Coil CCAW (Copper-clad aluminum wire)
    Frequency Response 15 - 24,000 Hz
    Maximum Input Power 1,600 mW at 1 kHz
    Sensitivity 98 dB
    Impedance 35 ohms
    Weight 240 g (8.5 oz), without cable and connector
    Cable Includes two interchangeable cables: detachable 1.2 m - 3.0 m (3.9' - 9.8') coiled cable and detachable 3.0 m (9.8') straight cable

Audio Technica ATH-M30x...........150 TL
    Type Closed-back dynamic
    Driver Diameter 40 mm
    Magnet Neodymium
    Voice Coil Copper-clad aluminum wire
    Frequency Response 15 - 22,000 Hz
    Maximum Input Power 1,300 mW at 1 kHz
    Sensitivity 96 dB
    Impedance 47 ohms
    Weight 220 g (7.8 oz), without cable and connector
    Cable 3.0 m (9.8'), straight, left-side exit

• allaturcha A kullanıcısına yanıt
    ses kalitesi artmaz. makineler insanın kapasitesini aşabilirler. hesap makinesinin amacı insanın yapmakta zorlanacağı işlemleri hızlıca yapabilmekti. göremeyeceğimizden fazla renk tonu gösteren bir monitörün bizim için anlamı yoktur. görebileceğimizden hızlı gösteren monitörün de. bilgisayar konuşabiliyorsa anlayabileceğimizden hızlı konuşmasının da bizim için manası olmaz. bu böyle gider...

spesifikasyonların iki sebebi vardır. birincisi mecburiyettendir. 5hz - 32khz aralığına sahip bir sürücünün bir avantajı yoktur ancak 100hz - 12khz aralığındaki bir sürücü her iki uçtan kırpılmış demektir. satıcılar alıcıları katakulliye getirmesin, ne sattıklarına standart gelsin diye bunlar yazılmak zorundadır. ikincisi firmalar bakar ki kendi üretim teknolojileri standardın epey dışına taşmış, bunun da insanlar için etkileyici olduğunu tespit etmiş, bunu pazarlama stratejisi olarak kullanır.

bunu anlamanın yolu frekans tepkisine bakmak değildir. öyle olsaydı ben sana olumsuz konuşmazdım, kimse sana veremez tavsiye keten helvam demezdim. neden ? çünkü: o frekans tepkileri doğru yazılmıyor. neden ? çünkü: başta ne demiştik, makine insanı aşar. tam da bu yüzden, neden ? çünkü: ölçümleri de makine yapıyor ve insanı aşıyor. çünkü, neden ? belki de insanı aşması isteniyor, insan için kullanışlı olmasa da 20hz'de bir miktar hayat kalıntısı bulunduysa şak diye yazılabiliyor, çünkü firma aralığı geniş tutmak istiyor. bakınız c505 model numaralı zavallı şey 20hz'den başlıyor yazmasına rağmen 120hz'den başlıyor, yani basları tamamen mafiş. aynı şeyler IM50 ve daha birçok kulaklık için geçerli.

bir kulaklığın derin bas kulaklığı sayılabilmesi için 30hz ila 50hz aralığında atıyorum en az +15db verebilmesi lazım. ne demek verebilmek ? arttırdıkça titreşim çoğalmalı ve kulağa sorunsuzca ulaşmalı. ne sinyal bozulması alınmalı, ne de bir limite takılmalı. peki bunu nasıl ölçeceksin ? bazı şeyleri yapmak, ölçmekten daha kolaydır. yapmayı öğrenmişsindir ama incik boncuk istatistiğini tespit etmek, kendisini yapmaktan zordur. firmaların ne ürettiğini tam olarak bilmemesi ve/veya söylemekten kaçınması bu yüzdendir. audio-technica yetkilileri kendi sitelerinde modellerin verdiği sesle ilgili soru sorulduğunda sadece aynı sürücüyü kullanıp kullanmadığı bilgisini veriyorlar yani iki model arasında ses farkı olup olmadığını söylüyorlar. ancak fark varsa ne fark olduğunu söylemiyorlar "kendiniz dinleyip karar verin her modelin farklı bir ses imzası vardır hiçbir model birbiriyle aynı değildir" diyorlar.

elbette tamamen kör değiller ancak yine de çoğunlukla teorik olarak birşey düşünüyorlar, sonra uygulamaya geçirmeye çalışıyorlar, ortaya çıkan sonucu da ya beğeniyorlar ya beğenmiyorlar ancak sonuçta biz onlarla aynı şeyi düşünmek zorunda değiliz. kendi görüşleri doğrultusunda ürünlerini geliştirmeye çalışıyorlar ancak kendi görüşleri, yani ulaşmaya çalıştıkları şey bizden farklıysa onların ürünü de haliyle bize uymayabiliyor. bu yüzden de birçok firma ne yapıyor, kendi içlerindeki sesleri de dinleyip birbirinden çok farklı modeller piyasaya sürüp farklı kitlelere hitap etmeye çalışıyorlar. bunu da "kendiniz dinleyin size uygun mu bakın" diyerek ifade ediyorlar.

netice itibariyle çeşitli nedenlerden ötürü kağıt üzerinde yazanlar hiçbirşey ifade etmiyor. ohm sebep değil sonuç. elektriksel bir olay tam olarak hakim değilim ancak akıl var mantık var. shure'un en pahalı kulakiçi kulaklığı 9 ohm. cks990 50ohm. ben türlü türlü kulaklık kullandım bunlar birşey ifade etmiyor. dinlediğin şarkıdaki, kulağının duyduğundaki bas 40hz'de, tiz 14khz'de. napacaksın 5hz'yi, 25khz'yi ? iki kulaklık düşün, ikisi de 20hz-20khz diyelim. biri harika ses veriyor diğeri çöp. adı üzerinde aralık bunun. hepimizin gecesi gündüzü var ama kimimizin gündüzü güzel geçiyor, kimimizinki kötü. bant genişliği başka birşey, içerik kalitesi başka birşey...

bunları anladıysan zaten o modelleri boşuna yayınladığını da anlamış olman gerekiyor. kimsenin kullanmadığı modelin ne olduğunu bilmesi mümkün değil. bu yüzden al-sat yapıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: vaziyetu

ses kalitesi artmaz. makineler insanın kapasitesini aşabilirler. hesap makinesinin amacı insanın yapmakta zorlanacağı işlemleri hızlıca yapabilmekti. göremeyeceğimizden fazla renk tonu gösteren bir monitörün bizim için anlamı yoktur. görebileceğimizden hızlı gösteren monitörün de. bilgisayar konuşabiliyorsa anlayabileceğimizden hızlı konuşmasının da bizim için manası olmaz. bu böyle gider...

spesifikasyonların iki sebebi vardır. birincisi mecburiyettendir. 5hz - 32khz aralığına sahip bir sürücünün bir avantajı yoktur ancak 100hz - 12khz aralığındaki bir sürücü her iki uçtan kırpılmış demektir. satıcılar alıcıları katakulliye getirmesin, ne sattıklarına standart gelsin diye bunlar yazılmak zorundadır. ikincisi firmalar bakar ki kendi üretim teknolojileri standardın epey dışına taşmış, bunun da insanlar için etkileyici olduğunu tespit etmiş, bunu pazarlama stratejisi olarak kullanır.

bunu anlamanın yolu frekans tepkisine bakmak değildir. öyle olsaydı ben sana olumsuz konuşmazdım, kimse sana veremez tavsiye keten helvam demezdim. neden ? çünkü: o frekans tepkileri doğru yazılmıyor. neden ? çünkü: başta ne demiştik, makine insanı aşar. tam da bu yüzden, neden ? çünkü: ölçümleri de makine yapıyor ve insanı aşıyor. çünkü, neden ? belki de insanı aşması isteniyor, insan için kullanışlı olmasa da 20hz'de bir miktar hayat kalıntısı bulunduysa şak diye yazılabiliyor, çünkü firma aralığı geniş tutmak istiyor. bakınız c505 model numaralı zavallı şey 20hz'den başlıyor yazmasına rağmen 120hz'den başlıyor, yani basları tamamen mafiş. aynı şeyler IM50 ve daha birçok kulaklık için geçerli.

bir kulaklığın derin bas kulaklığı sayılabilmesi için 30hz ila 50hz aralığında atıyorum en az +15db verebilmesi lazım. ne demek verebilmek ? arttırdıkça titreşim çoğalmalı ve kulağa sorunsuzca ulaşmalı. ne sinyal bozulması alınmalı, ne de bir limite takılmalı. peki bunu nasıl ölçeceksin ? bazı şeyleri yapmak, ölçmekten daha kolaydır. yapmayı öğrenmişsindir ama incik boncuk istatistiğini tespit etmek, kendisini yapmaktan zordur. firmaların ne ürettiğini tam olarak bilmemesi ve/veya söylemekten kaçınması bu yüzdendir. audio-technica yetkilileri kendi sitelerinde modellerin verdiği sesle ilgili soru sorulduğunda sadece aynı sürücüyü kullanıp kullanmadığı bilgisini veriyorlar yani iki model arasında ses farkı olup olmadığını söylüyorlar. ancak fark varsa ne fark olduğunu söylemiyorlar "kendiniz dinleyip karar verin her modelin farklı bir ses imzası vardır hiçbir model birbiriyle aynı değildir" diyorlar.

elbette tamamen kör değiller ancak yine de çoğunlukla teorik olarak birşey düşünüyorlar, sonra uygulamaya geçirmeye çalışıyorlar, ortaya çıkan sonucu da ya beğeniyorlar ya beğenmiyorlar ancak sonuçta biz onlarla aynı şeyi düşünmek zorunda değiliz. kendi görüşleri doğrultusunda ürünlerini geliştirmeye çalışıyorlar ancak kendi görüşleri, yani ulaşmaya çalıştıkları şey bizden farklıysa onların ürünü de haliyle bize uymayabiliyor. bu yüzden de birçok firma ne yapıyor, kendi içlerindeki sesleri de dinleyip birbirinden çok farklı modeller piyasaya sürüp farklı kitlelere hitap etmeye çalışıyorlar. bunu da "kendiniz dinleyin size uygun mu bakın" diyerek ifade ediyorlar.

netice itibariyle çeşitli nedenlerden ötürü kağıt üzerinde yazanlar hiçbirşey ifade etmiyor. ohm sebep değil sonuç. elektriksel bir olay tam olarak hakim değilim ancak akıl var mantık var. shure'un en pahalı kulakiçi kulaklığı 9 ohm. cks990 50ohm. ben türlü türlü kulaklık kullandım bunlar birşey ifade etmiyor. dinlediğin şarkıdaki, kulağının duyduğundaki bas 40hz'de, tiz 14khz'de. napacaksın 5hz'yi, 25khz'yi ? iki kulaklık düşün, ikisi de 20hz-20khz diyelim. biri harika ses veriyor diğeri çöp. adı üzerinde aralık bunun. hepimizin gecesi gündüzü var ama kimimizin gündüzü güzel geçiyor, kimimizinki kötü. bant genişliği başka birşey, içerik kalitesi başka birşey...

bunları anladıysan zaten o modelleri boşuna yayınladığını da anlamış olman gerekiyor. kimsenin kullanmadığı modelin ne olduğunu bilmesi mümkün değil. bu yüzden al-sat yapıyoruz.

Hocam yazdıklarınızı okuyunca bişey bilmediğimi farkettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sony MDR-ZX660AP de var onu unutmuşsunuz.
    Hocam, değişik bir tarzınız var. Kafam karıştı.
    Yani sözleriniz, benim içinmi, kendiniz içinmi yoksa ahali içinmi çözemedim.

Ama yinede teşekkür ederim, üşenmeyip uzun uzun anlatmışsınız. Belki de genele hitap ettiniz. Benim anlamadığım yerlerden başkaları faydalanmıştır.
    Ben kendime düşeni anladım: Rastgele birini al, beğenmez sat, başka al. Tavsiye arama.

Tamam, beğendiğim modelleri bugüne kadar hiçkimse kullanmamış olabilir. Yada kullandıysa bile diğerine kıyasla ne olduğunu bilemeyebilir.
    Amaa, marka konusunda 3 aşağı 5 yukarı bilinen pek değişmez.

Sizin gibi biri en azından marka konusunda tavsiyede bulunabilir, diye düşünüyorum. (Yada yanılıyorum :)
    Yani, şu marka bu işte daha köklüdür, daha ustadır yada daha güvenilirdir vs. yada ben olsam şunu veya şunlardan birini alırdım gibi bir yorum beklemekte mi çok acaba ???
    Yoksa mahkemelik falan oluruz diyemi, yönlendirme yapmıyorsunuz şaka şaka

Neyse, şuan da ne durumdayım: Üstteki modellerden en ucuzunu al geç. Az para, az risk. Altı üstü bir müzik dinlemeye bu kadar kafa yorup, zaman harcamak belkide en büyük hata...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 25 Aralık 2016; 0:49:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih01sem

Sony MDR-ZX660AP de var onu unutmuşsunuz.

O model kulak üstü (on-ear)
    Ben kulak çevreleyen (over-ear) bakıyorum.

Over-ear ların daha üstün olduğunu zannediyorum.
    Zira kulak kepçesine basan kulaklık, bir süre sonra rahatsız ediyor.
    Noise canceling olmuyor.
    Sesin, kulak kepçesine iletimi over-ear kadar iyi değil.

Bunlar benimde aklıma yatan over-ear avantajları. Yanılıyorsam, lütfen...
    Yada varsa over-ear dezavantajlarını da siz yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 25 Aralık 2016; 0:56:53 >
    markayla bu işler olmuyor. bir firma çeşitli fiyat aralıklarında sıçık modellere de imza atabiliyor. diyorum ya, birşey tasarlıyorlar sonra sonuca bakıyorlar, diyelim ki 3 kişi yeni tasarlanan ürünün sesini beğenmedi "bu öncekilerden kötü oldu" dedi, ancak diğerleri "aaa güzel olmuş, değişik olmuş, baslar böyle doğal olmuş, tizler böyle kulağa batmıyor vs." diyebilir. alıcılar nasıl böyle tuhaf tuhaf tepkiler verebiliyorsa, firmalarda bu işlerle görevli kişiler de tuhaf kararlara imza atabilir. ayrıca kulakiçi ile diğer türler neticede farklı teknolojiler. ben kulakiçinden yola çıkarak bu şekilde bir genelleme yapamam.

dolayısıyla sana ne alacağını söylemem mümkün değil. aynen dediğin gibi fazla düşünmeden bir model alacaksın, sonra onu satıp başka bir model deneyeceksin. indirimlerden faydalanıp kaybını azaltmaya çalışacaksın vs. sen şimdi daha yolun başındasın oturmuş 10 yüz bin modelden ne alsam acaba diyorsun. konuşmaya çalıştığın kişi ise 3 senede 70 küsür kulakiçi dolaşmış. sen sanıyorsun ki ben iş olsun marka soksun diye bu kadar model dolaştım. hatta bazıları beni zengin zannediyor. halbuki ben kulaklıktan başka birşeye para harcamadığım için bunu başarabildim. araştırsak burada "açılın ben öğrenciyim" diyenler dahil en fakkır fukhara ben çıkarım. do the math artık yani.

O da iyiymiş
  • quote:

markayla bu işler olmuyor. bir firma çeşitli fiyat aralıklarında sıçık modellere de imza atabiliyor. diyorum ya, birşey tasarlıyorlar sonra sonuca bakıyorlar, diyelim ki 3 kişi yeni tasarlanan ürünün sesini beğenmedi "bu öncekilerden kötü oldu" dedi, ancak diğerleri "aaa güzel olmuş, değişik olmuş, baslar böyle doğal olmuş, tizler böyle kulağa batmıyor vs." diyebilir. alıcılar nasıl böyle tuhaf tuhaf tepkiler verebiliyorsa, firmalarda bu işlerle görevli kişiler de tuhaf kararlara imza atabilir. ayrıca kulakiçi ile diğer türler neticede farklı teknolojiler. ben kulakiçinden yola çıkarak bu şekilde bir genelleme yapamam.

dolayısıyla sana ne alacağını söylemem mümkün değil. aynen dediğin gibi fazla düşünmeden bir model alacaksın, sonra onu satıp başka bir model deneyeceksin. indirimlerden faydalanıp kaybını azaltmaya çalışacaksın vs. sen şimdi daha yolun başındasın oturmuş 10 yüz bin modelden ne alsam acaba diyorsun. konuşmaya çalıştığın kişi ise 3 senede 70 küsür kulakiçi dolaşmış. sen sanıyorsun ki ben iş olsun marka soksun diye bu kadar model dolaştım. hatta bazıları beni zengin zannediyor. halbuki ben kulaklıktan başka birşeye para harcamadığım için bunu başarabildim. araştırsak burada "açılın ben öğrenciyim" diyenler dahil en fakkır fukhara ben çıkarım. do the math artık yani.

Hocam peki sizi yakalamışken bir iki soru sorayım

Normal kullandığımız kulakiçi kulaklıklar ( sony mdr ex15lp) mesela bilgisayarda kullanılmasının bir zararı var mı kulaklığa?

Oyun(Fps),müzik ve film amaçlı memnun kaldığınız kulaklıklar olduysa modellerini söyler misiniz?

• yok. hepsi aynı 3.5mm standardını takip ediyor elektriksel olarak. ben hem bilgisayarda hem de phiree mini-ear desktop amfisiyle kullanıyorum. bas, tiz kapasitesini çıkabildiğim en yüksek seste köklüyorum. sağlam kulaklık nasıl kullanırsan kullan yıllarca çalışır. kulaklık uyduruksa, gideceği varsa, aniden gitmek gibi bir fantezisi varsa, içinde tutamıyorsa eğer, memnun değilse ki yerinden, meçhule giden bir gemi kalkıyorsa bu limandan, zıpkın gibi fişşek gibiyse artık yani, gider.

model söylüyorum: Pioneer CL751 çok önemli bir cihaz çünkü tek subwooferlı cihaz bu. kaçırdığımız birçok bas sesini duymamızı sağlıyor ki filmlerde oyunlarda vazgeçilir bir ürün değil. geçenlerde -bugünlerde gündemde ya- hatırlamak için star wars izledim, eski filmler. birçok yerde ulan iyi ki kulağımda pioneer var şu basları adam gibi duydum dedim. filmlerden birinin sonunda havai fişek gösterisi var mesela, o patlamaları adam gibi duyuyorsun, sadece bir örnek.

ancak müzik dinlemek biraz tahammül zorluyor, pioneer'ın kulakiçinde kullandığı sürücüler pek gelişmiş değil. o yüzden müzik dinlerken mecbur CKS77'ye dönüyorum. force will be with you, always.

• quote:

yok. hepsi aynı 3.5mm standardını takip ediyor elektriksel olarak. ben hem bilgisayarda hem de phiree mini-ear desktop amfisiyle kullanıyorum. bas, tiz kapasitesini çıkabildiğim en yüksek seste köklüyorum. sağlam kulaklık nasıl kullanırsan kullan yıllarca çalışır. kulaklık uyduruksa, gideceği varsa, aniden gitmek gibi bir fantezisi varsa, içinde tutamıyorsa eğer, memnun değilse ki yerinden, meçhule giden bir gemi kalkıyorsa bu limandan, zıpkın gibi fişşek gibiyse artık yani, gider.

model söylüyorum: Pioneer CL751 çok önemli bir cihaz çünkü tek subwooferlı cihaz bu. kaçırdığımız birçok bas sesini duymamızı sağlıyor ki filmlerde oyunlarda vazgeçilir bir ürün değil. geçenlerde -bugünlerde gündemde ya- hatırlamak için star wars izledim, eski filmler. birçok yerde ulan iyi ki kulağımda pioneer var şu basları adam gibi duydum dedim. filmlerden birinin sonunda havai fişek gösterisi var mesela, o patlamaları adam gibi duyuyorsun, sadece bir örnek.

ancak müzik dinlemek biraz tahammül zorluyor, pioneer'ın kulakiçinde kullandığı sürücüler pek gelişmiş değil. o yüzden müzik dinlerken mecbur CKS77'ye dönüyorum. force will be with you, always.

Benim konu ile derinden ilgim yok şuan. Öyle bir bakayım diye girdim. Sonra bir kaç mesajını okudum. Okudukça okudum. Okudum, okudum...

Cevap yazmadan geçemedim. Sen ne orijinal adammışsın bey baba... Sevdim seni, mutlu oldum :)

Saygılar, sevgiler...

• blumpy B kullanıcısına yanıt
    Evet, hocam. Gerçekten benim de forumunda rastladığım, üslup olarak nadide bir şahsiyetti kendileri.

Merhaba, şu bilgi deryasında 2021'de bende soru sorayım. Benim olayım basit ama kişisel zevk ve yorumlardan dolayı önerilenler hep karışık geliyor. Ben PC ve telefondan film izliyorum yada youtube üzerinde inceleme videoları vloglar falan izliyorum. Bana sinematik ortam sunan, Bir bass geldiği zaman frekansı içimden geçen kulaklık önerin. İçimden geçen derken kulağıma böğüren yoğurt kutusuna vuran gibi ses vermesin. Bir sinema sistemi vardı. Müzikteki bas öyle yumuşak, öyle güzel, öyle içten derinden geliyordu ki dinlemesi keyifliydi. Şimdi en basit anlatımla, film izlerken sinemada havası versin. Bunu yaparken kulaklığın varlığını unutayım (sıkma, düşme, oturmama, kulağı germe olmasın) kulaklarım küçük. EP 630 hem hafif hemde tam oturup ağrıtmazdı. Sizce ben ne almalıyım? 60 liraya da kulaklık var, 300 500 lieayada var. Ben açıkçası 200 lira üstü ödeme yapmak istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Selam, Yıllar sonra bende aynı yerlerden geçiyorum. Ben sadece film izlerken sinematik ses arıyorum. Siz ne aldınız, ne yaptınız acaba??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: excellenthuman

Selam, Yıllar sonra bende aynı yerlerden geçiyorum. Ben sadece film izlerken sinematik ses arıyorum. Siz ne aldınız, ne yaptınız acaba??

Merhaba.

Ben yurt dışından şu kulaklığı aldım ve birkaç ay kullanıp sattım. Aldığımdan daha pahalıya sattım.

https://www.hepsiburada.com/sennheiser-hd-380-pro-kulak-cevreleyen-dj-kulakligi-pm-HB00000B0FY2

Sesi mükemmeldi. Hatta ben birde usb DAC aldım. onunla birlikte kullandım. onuda sattım.

https://www.hepsiburada.com/audioquest-dragonfly-black-usb-dac-preamp-headphone-amp-pm-HB00000P8612

sonuç olarak, ürünler çok iyiydi ama benim hevesimin geçici olduğunu anladım, birde, over-ear kulaklık bir süre kulağımı bunalttığı içinde rahatsız olmuştum.

Şimdi şunu kullanıyorum. Her işimi görüyor. ANC de var. En iyisi değil ama fiyat-performans baya iyi.

https://www.aliexpress.com/item/4001295982706.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.19c44c4dymRRZT

bu arada kablosuzu da çıkmış DAC ın:

https://www.dikmen.com.tr/urun/audioquest-beetle-optical-bluetooth-usb-dac

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturcha -- 3 Mart 2021; 15:23:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.