|
Anadoluda makina veya çevre mühendisliğinde akademi yapmış prof. ile anadoluda uzman dr. |
|

1 Mobil
Prof mu Uzman doktor mu daha yüksek prestije sahip?(anket)
|
Anadoluda makina veya çevre mühendisliğinde akademi yapmış prof. ile anadoluda uzman dr. |
|
|
|
doktorun prestiji ve karizması başka hiçbir meslekle kıyaslanamaz maalesef
|
|
doktor hanım doktor beyi de diyorlar onu ilk 3 sene de diyorlar ama teknik olarak dönem 4'de HOCALARI olmuyor muyuz.... mesela ben HOCAM diye düzelttiriyorum genelde |
|
Merhabalar dönem 4 öğrencisi olarak söz hakkım olduğunu düşünüyorum şahsi aracımla (bmw3.2df30) seyir halindeyken preklinik hocaları bana yol veriyor fazla kasmaya gerek yok
|
|
preklinik hocaları dönem 4 lere hocam diyormuş diye duydum... |
Profesör mü Uzman Doktor mu: Prestij Sıralaması
Akademik ortamlarda, profesör ve uzman doktor unvanları genellikle en yüksek prestije sahip olarak kabul edilir. Bu iki unvan arasındaki prestij farkı, sorumluluk düzeyi, araştırma katkıları ve eğitim yoluyla belirlenir.
Profesörler tipik olarak üniversitelerde veya araştırma kurumlarında görev yaparlar. Öğrencilere ders verirler, araştırmalar yürütürler ve akademik programları yönetirler. Uzman doktorlar ise genellikle tıp, hukuk veya mühendislik gibi profesyonel alanlarda uzmanlaşmışlardır. Hastaları tedavi ederler, davaları savunurlar veya karmaşık teknik projeler tasarlarlar.
Prestij açısından profesörler genellikle uzman doktorlardan daha yüksek sıralanır. Bunun nedeni, profesörlerin genellikle daha kapsamlı bir eğitim almaları ve daha fazla araştırma deneyimine sahip olmalarıdır. Ayrıca, profesörler genellikle öğrencilerin eğitimine ve akademik topluluğun gelişimine katkıda bulunmaktan sorumludur.
Ancak uzman doktorlar da kendi alanlarında önemli bir prestije sahiptir. Uzman doktorlar, seçtikleri alanda derinlemesine bilgi sahibi olurlar ve bu da onları danışmanlık, eğitim ve liderlik rolleri için aranan adaylar haline getirir.
Sonuç olarak, profesör ve uzman doktor unvanları akademik ve profesyonel ortamlarda geniş çapta saygı görmektedir. Prestij sıralaması, bireylerin eğitim geçmişine, araştırma katkılarına ve mesleki sorumluluklarına bağlı olarak değişebilir.
|
prof tabii ki uzman doktoru herkes olabilir ama prof dr olmak için uzman doktor olman gerek ve üstüne yrd doç, doç ve prof süreçlerinden geçmek gerek ve tıpta rekabet daha çok diğer alanlara göre, prof olmak için normal 5 yılı geçin 20 yıl bile bekleyenler var, o kadro boşalmadıkça prof olunamıyor |
| _____________________________ |
|
soruyu yanlış anlamışım anadoludaki uzman zaten ankara, istanbul gibi yerlerden atanıyor anadoludaki uzman diye küçümsemek yanlış mesela kardiyoloji alanında avrupanın referans hastanesi siyami ersekten mezun olan biri şırnakta çalışabiliyor, o zaman o uzman hekim kötü mü oluyor |
|
soruya gelecek olursak da alandan alana değişir bir beyin cerrahisi uzmanı ile bir anadoludaki prof karşılaştırması var bir de başka alanın zmanlığı ile karşılaştırılması var |
|
Bu video ülkedeki profların seviyesini görebilirsiniz dk: 1.18 |
|
|
|
|
|
uzman dr. nasıl daha prestijli olabilir? Bu yaştan sonra mesleği mi değiştirelim |
|
|
Bence hukuk okuyalim beraber < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silver pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
|
|
İlk defa Ankaratıplı'ya katılıyorum. |
|
preklinik hocaları dönem 4 lere hocam diyormuş diye duydum... |
|