Şimdi Ara

Prof. Dr. Celal Şengör: En cahil Türkler, Müslüman Türklerdir (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
2
Favori
31.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
164 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aynen o. ben ona kısaca "KBYA" diyorum. Kendi Bokunu Yiyen Adam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DbA -- 10 Aralık 2019; 16:20:32 >
  • celal hocanın lafını savunanları ozaman yağladığı rus sömürgesindeki türk bölgelere alalım hem vize filanda yok, çadırlarda şahman budist ayinleriyle takılın kurtulun bu arap dininden oh mis, ordaki türklerle çadır orman temiz hava, 0 teknoloji kirliliği oh mis orman ikliminde yaşayın bence bir dk bile durmayın burda bizde kurtulalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Aralık 2019; 16:33:53 >
  • Doğru söylemiş.
  • Osiris34 kullanıcısına yanıt
    adam dindaşları olmasa zaten suratına bile bakmazlarda neysee ee tamam çok doğru söylüyorsa gidin bu ülkeden orta asya türk steplerine kurtulun arap dejeneresinden tutanmı var türkiyeden kat kat fakir ve aç olduklarını bildikleri için işlerine gelmiyor tabi o kısım...salt ateizim propagandasını savunuyorlar sadece...

    hocanız norveçe yollasa ufo icad edip gidersiniz ama olmuyor bu gözlük modeli fazla hipermetrop...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Aralık 2019; 16:46:57 >
  • Celal hoca haklı, iyi güzel hoş yalan söylememiş fakat bir jeoloji hariç her konunun da içinde.

    Müslüman ülkelerin geri kalmış olmasının nedeni klasik Arap zihniyeti yüzündendir. İlimin önemi ile ilgili hadisleri bulunan bir peygamberi örnek almayıp saçma insanları dinleyen Müslümanlardan bir gelişme beklenmesi zaten yanlış olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru konuşmuş.
  • Videoya alan çocuğun hayattaki tek başarısı celal şengörü gizlice videoya çekip paylaşmak galiba.

    Bu avel tek seferde özel hayatın gizliliği ve haberleşme özgürlüğü ihlali, ifşa gibi 3-4 suçu işlemiş şikayet eden olsa da tersten görse çakallık yapmayı.
  • gun kullanıcısına yanıt
    İstese endüstri devrimleri de yapardı da işte kısmet. Kısmeti kapalıymış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forvet09

    asıl soru şu?

    Neden islam'a düşmanlık var? bütün dünya bir islama karşı düşman.

    doğruluğundan olabilir mi? ha bir de bu kadar düşmanlığa, yıkıma, ölüme rağmen ha la ayakta. o da ilginç.

    aklı olan için çok şey söyledim. nefsine köle, Allah'a düşman olanlar için çok ağır gelir.
    İslam değil dinler insanların aforozudur.Din cehaletle hapsolmuş coğrafyadaki bilinçsiz halkı kullanmak onları hizaya çekmek korkutmak için var olmuş yeri gelince kendi safına çekip belirlediği diğer topluluğa saldırı için çıkarılmış şeyler bakın misal avrupada din reformu oldu ne oldu sonra kendi keyfiyetlerine insanları toplayan cennetten arsa satan ülkelerde ciddi şekilde yönetimde etken olan ve bir konuşması ile savaş çıkaran bir etkendi bu din unsurları haçlı seferleri denen olguda bunların keyfiyetleri ile oluyor insanlar sırf üç beş papa din adamı istedi diye ölüme gidiyordu ama yüzyıl savaşları halkın başkaldırısı ile bu iş değişti tamda bu zamanda osmanlı genişlemeye başladı zayıf düşmüş bizans işte bu sebepten ötürü yardım bulamadı çünkü din etkeni zayıflatılmıştı militan asker gelmedi bizansa ve bu sayede osmanlı kolayca bizansı aldı sebep bu yüzden işte.Ama bu coğrafya din reformu yapacak ve bunu devamlılık la sağlayacak kişiler yok.


    Din meditasyon ve manevi olarak olabilir olmasın demiyoruz yoksa zaten bu bozuk insan kitlesinde sırf din diye tutunan kapalı yaşam tarzından pedofili enseste yüz tutmuş.Hayati bir duraksama etkeni olmasa eşi çocuğunu parçalayacak potansiyelde insanda çok din bir noktada iyi bir noktada kötü kötü olan taraf din etkeni ile insanları maddi ve manevi sömürmek din tüccarlığı dinin siyasete karıştırıp insanların özel hayatına yatak odasına kadar girmek abest birşey.

    İşte bu noktaki son 15 senede görüyoruz bu sorgulanan din etkenine bir katalizör olmuştur dinler artık geçerliliğini kaybetti ha bizdeki durum baskı rejimi ile tersine bir katalizör oldu ha ülkede gene zaten din etkeni azalacaktı neden mi çünkü bilgi sorgulama dünyadaki diğer yaşamaları görme hatta imkanı varsa gidip yaşayınca insan kendi bölgesinde bir köleden ibaret yaşadığını anlıyor eşitlik savaşlar ölümler kimse bunları haketmiyor ama hepsinde baş unsur insan ve kötü emelleri dinde bunun için çıkarılmış sermayeyi korumak için fakir çoğunluğa dayatılmış bir olgu bu kadar basit.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: We Will Dominate

    Bu mesaj silindi.
    celal şengörün dediğine bakın aynı tastamam boklu ifadelerle cahil olduklarını nasıl da ayan beyan kendilerini belli ediyor değil mi?
    hayatta bir baltaya sap olamamış gitmiş moklu ifadelerle o kadar cahil ki uzaklarda aramaya gerek yok nasıl da günümüze kadar yaşamış bir işe de yaradığı yok asıl doktorlara görev düşüyor cahil kalan kesim mutlak suretle genetiğin araştırılıp hatalı olan kısımları yok edip embriyo ana rahmine düşmeden yok edilmelidir başka türlü celal şengörün dedikleri asırlar boyu devam eder
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Osmanlı savaş teknolojisinde en üsttün olmak istedi ve onu yaptı ne zaman halifelik aldık din adamı oldu padişah o zaman din adamlarının gerici olanlarından fazlacana etkilendi.

    Halifelik olmasa bellide halen padişahlık sembolik olarak kalırdı.
    Osmanlının zaten yükselişi ve yıkılışı tamamen yavuz sultan selim zamanında olmuştu kanuni zamanında ise maalesef mum dikmiştir.

    Kanuni Fatih'in belkide daha içten sağlam bir eğitimli iç kademe yapma fikrini talan etmiştir.Kanuni döneminde malum şu dizide oldu o devşirme sultan ayağı içerden imparatorluğun yıkılmasına ayak olmuştur gerek din adamları gerekse harem olayları ile osmanlı yükselemeden zaten 16.yüzyıl sonu göçmüştür.Büyük diğer imparatorluklar ise pay savaşı ve rakiplerinin bölgede olmasından sa osmanlı gene kalsın zamanı gelince pay ederiz diyerek bölgede kalmasına engel olmamış yeri geldikçe gerek ingiliz gerek rus birbiri ilede itişmiştir.Osmanlı 16.yüzyıl sonu zaten göçtü.Neden mi çünkü batıdaki reform ve sanayi etkenini almadı matbaa geç ulaştı ha buna sebepte şu zaten birinci dünya savaşında ortaya çıkacak ve milliyetçilik akımı gerekse enerji savaşları neticesinde korktuğu başına gelecekti ve geldi de maalesef.Ayak uyduramayan maalesef yok olmaya mahkum sonlardaki bazı padişahların ıslahat hareketlerinin ise ölüye mevlid okutmaktan farkı yoktu.

    Kitaplar gerekse diziler osmanlının hep yükselişini tasvir ediyor ama 16 devlet kurulmuş ki görüyoruz bunlar artık yok nasıl yıkıldığını anlatmıyor başarısızlık aciz olarak görülüyor aşağılanıyor gösteriş meraklısı ve güce tapan bir toplum çoğunluğu olduğundan bu ülke öncül ve güncel devlet anlayışında maalesef acı çekmeyede mahkum.İlerici değiliz kişilerin karakterlerini duruşunu örnek alıyoruz.Hatta tapan bile var sağ sol farketmiyor ikiside aynı şeyin laciverdi.İkiside çıkarları uğruna birbiri ile savaşıyor ancak.

    Asıl mesele ise öncekilerini yaptıklarının devamlılığını sağlayamamak fırsat eşitliği yaratamamak halkında sermayeden pat almasını ve ekonominin devamlı canlı tutulmasını ülkenin şirketlerininde belki global ölçüde gelişip yurt dışınada ihracat yapar seviyeye getirememek zamanında yapılmış ama devamı gelmemiş.Çünkü bunlar hep hibe ile oluyor biri yada birilerine kar sağlamıyor işte bu nedenle gerek parti gibi yönetilen spor klüpleri gerekse ülke hep böyle kısır döngü içinde kalacak borç içinde kıvranacak her doğan ve doğmamış çocuk bile borçlu olarak dünyaya gelecek.İmkanı olan kurtulacak imkanı olamayan maalesef sürünecek.

    Ülkede değişmez gerçek din anlayışının yetisi ile kimse birşeyle uğraşmaz istemiyor vicdanı rahatlamak isteyerek Allah olgusuna havale ediyor herşeyi.Ama görüyoruzki bu hiçbir şekilde çözüm sağlamaz bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafası ile gün gelir kişinin başınada bir olay geldiğinde aynısını diğer kesimler onun için diyecek ülkemizde maalesef değerlerin içi boşaltıldı gerek din gerek evlilik gerekse şehitlik.Ha bu ilerde daha ne boyuta ulaşacak bilmiyorum ama artık insanlar normalinde ötesinde artık sanal ortamda yeni bir maske ile dolaştıklarından ve artık şirketlerin sermaye gücününde dünya üzerinde yürüyebildiğinden milliyetçilik olgusu kırılacak diye görüyorum.İnsanlar şuan bile başladı göçmen olarak daha iyiye ulaşma çabasındalar çünkü bir kere geldikleri dünyada kimse eziyet çekmek istemiyor işte bu noktalar dinin şükret sabret temasınıda kırdı neden mi bunu söyleyen kimseler maalesef tutumlu değil ve açıkçası çoğu zengin ben fakirlik içinde sürüneni görmedim.İşte bu insanları yaşamdan da soyutluyor.Şu bilgi çağı gerçekten insanı çok farklı noktaya taşıdı artık dünya üzerinde biz yok ben var.İşte bu nedenle bu nedenle kimse kimseyi anlamıyor vede yalnız.

    Konu çok dışarı çıktı ama açıkçası başlıktada geçen kin düşmanlık denen olgunun nihai nedeni bunlar.Maymun gözünü açtı yani.




  • dephyr kullanıcısına yanıt
    bir bilim adamının asker postalıyla uzaya çıkçağını ilerliyceğini bile sanması bile rezilliktir adam bilim adamı diye herşeyin en doğrusunu biliyor kusursuz diye birşey yok,jeoloji kısmına birşey dediğimiz yok zaten her konuda bilirkişi ve üstün insan kesilmesi trajikomik, kendi alanını konuşsun bir zahmet deprem gündemden silinince tipik ritmik olarak islama saldırıyor bu adam, bir mag 5+ sallanırsak yine fatih altaylıya koşar yine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Aralık 2019; 19:55:37 >
  • Bu forumda bişey söyleneceği kalmamış.

    İki dakikada Cahil olduk, mağaraya dön diyenler oldu, adamın söylediği sözü yazdık ölümüne savunanlar oldu.

    Bana göre malum mevzudan sonra celal şengör denen adam cahilin hasıdır. Jeoloji dalında( veya baska harhangi bir dalda) bir kişinin profesör olması o kişinin her söylediğimin doğru olduğu anlamına gelmiyor. Hiçbir lafını dikkate almam beş paralık adamdır. Bunu söyledim diye beni tanımadan, kim olduğumu bilmeden cahil vs demenizin bir anlamı yok. Söylenecek söz var da ben sizin seviyenize inmek istemiyorum.

    Ad hominem yapacaksanız gidin başka yerde yapın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 10 Aralık 2019; 20:2:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Tarih konusunda ilber ortaylı ile sıkı tartışmalara girebiliyor. Branşı tarih olmasa da gayet dolu birisi bu konuda. Bir tarihsever olarak kendisini saatlerce ama saatlerce dinleyebilirim. Yani alanı jeoloji diye "sadece o alanda konuşacak" denilemez bence. Kendisi benim gördüğüme göre birçok tarihçiyi cebinden çıkarır. Adamın kütüphanesini araştırmanı tavsiye ederim. Öyle bi kütüphane yok Türkiyede.

    Biyoloji konusunda da nitekim öyle. Biyologlarla tartışmalara girebiliyor. Ortaya koyduğu argümanlar gayet dolu.

    Araştırmayı çok seven birisi. Kendisinin bilimsel yönünü çok takdir ediyorum. Pek çıkmaz Türkiyeden böyleleri. Hak ettiği yerlerde değil bana göre.

    Ha, siyasi konulara gelirsek eğer. Kendisi bana göre gayet "faşist" çizgide bir dünya görüşüne sahip. Ayrıca krallıkları, hanedanlıkları, imparatorlukları vs birçok aydın kişilikler gibi yerin dibine sokmuyor. Bazen tam tersi onları savunabiliyor. Ortaya koyduğu argümanlar tartışılabilinir elbette.

    Ama boş birisi kesinlikle değil. Sivri diline ve bazı konularda ki görüşlerine bende elbette katılmıyorum.

    Ama bu kendisinin gerçekten dolu dolu bir bilimadamı olduğu gerçeğini değiştirmiyor

    Şu siyasi polemiklere girmese gayet güzel olacak ama adam maalesef girmeden edemiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Turkiye bilimle dinin celismedigini sanan, caga gore ayetleri modernist yorumlayarak veya ayete hadise kirk takla attirarak ün ve kariyer yapan bilim namusu olmayan hocalarla dolu. Komple hadisleri reddedenler mi dersin, Kuran tarihseldir diyen ilahiyatcilar mi dersin. Turkiye'de bu meseleler komedi halini aldi. Celal Sengor gibilere bosa ofkelenmeyin, kandiranlara kızın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caneycaney

    Bu adam bilgili ve her soyledigi neredeyse dogru.

    Ancak soyleyis tarziyla nefret topluyor ve itici oluyor.
    Kendisi de bunu soyluyor zaten.
    Bizim ülke insanına çıkıp ben dışkı tattım demek ve normal bir cevap beklemen işte sıkıntı burada merak edebilir kendi yapabilir ben karışmıyorum ben hazetmem o kadar şeyle kendi bilim insanıdır merak içindedir aklına gelmiştir yapar illa herkes yapsın denmez heleki bizim coğrafyada komik kaçar sırf bu yüzden zaten iletişim kopukluğu var bazı olayları direk hurra diye açıklamasa daha düzgün yanıtlar alabilirdi kendisinin hatası ülkenin genel kabul gördüğü sınırların üstünde konuşması.Dedikleri katiyyen doğru ama her haltıda direk açıklamaması lazım ki en büyük hatası bu.Yaşadığımız ülke bir avrupa ülkesi yada abd değil.Tepkiler farklı olacaktır.




  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    laf ettiğin adamın google scholarda 353 tane makalesi var öyle sallama da değiller ha baya atıf yapılan makaleler
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.