Şimdi Ara

Problemler nasıl halledilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
1.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde "Hiç problem değil" kitabı var fakat zor geliyor çözemiyorum. Sizce bu problemleri nasıl halledebilirim? Paragrafın ritmi gibi bir kitap alıp tekrar mı denesem? Hiç problem değil kitabına da biraz önyargım var gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corbars -- 13 Nisan 2020; 2:9:33 >



  • up
  • İlk başlarda bu kitabı çözebiliyordum fakat daha sonradan kalem oynamamaya başladı. Daha çok başlardayım. Sorunun denklemini kuramıyorum o yüzden de çözemiyorum.
  • mesela bahsettiğimiz şey türev olsa daha kolay fasikülle başla derim veya geometri olsa aynı şeki söylerim ama konu problemler olunca işin temeline inmek gerekiyor
    neyi yapamadıgın çok önemli
    1-4 işlemde mi hata var ?
    2-oran orantı mı yapamıyorsun ?
    3-denklem mi kuramıyorsun ?
    4-denklem mi çözemiyorsun ?
    bildiğim kadarıyla elindeki zaten kolay bir kaynak bence başka kaynağa dönmekten ziyade yukarıdaki 4 sorudan hangisinde sıkıntın varsa onu halletmeye çalış ardından tekrar başla
  • Denklem kuramıyorum hocam. Denklem kurabilsem çözebiliyorum. Elimdeki hiç problem değil kaynağını ösymden uzak olduğu içinde çözme hevesim yok gibi. Şurada 3 ay kaldı sayılır bu kitabı bitirsem de problemde sadece temel atmış olurum yani sınavda soru çözebileceğimi düşünmüyorum. O yüzden problemin ritmi gibi kolay-orta-zor bir kitap alsam hem yeni nesil olduğu için hevesli çözer miyim acaba diye düşündüm.
  • Doğrudur hocam fakat bu kitaba önyargı oluştu bende :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam denklem kuramadıgınız için yeni nesil eski nesil farkına çok takılmışssınız
    problemlerde soru kaçırmayan (bazen 1 tane) biri olarak size tavsiyem temel düzeyi (klasik tarzı) çözmenizle yeni nesili çözmeniz arasında çok bir fark yok
    hatta bazen eski tarz dediğimiz soru tiplerinde daha zor sorular olabiliyor
    o yüzden buna o kadar takılmayın önyargılı yaklaşmayın elinizdeki kitap gayet yeterli
    problemler en kötü 1 ay gibi bir sürede halledilebilecek bir konu grubu ( ne kadar kötü olursanız olun)
    o yüzden denklem kurma üzerine video izleyin
    sonra alın kitabı elinize
    soruları çözerken düşünün
    ben yapamadım deyip geçmeyin
    düşünün sadece nasıl kurarım diye düşünün
    belki 10 dakka bile düşünün sürekli kurmaya çalışın en sonunda dogru kuracaksınız
    böyle böyle ilerleyin
    denklem kurmaya başlayacak hatta baya baya denklem kurabilceksiniz
    tek ilaç : düşünmek ve emek vermektir




  • Tamam hocam çok teşekkür ederim o zaman yeni kitaba gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corbars C kullanıcısına yanıt
    Hocam bir hocadan problemleri izle mesela sayı kesir bu videoları bitir kitabından bütün sayı kesirleri temizle diğer problem konusuna öyle geç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Corbars C kullanıcısına yanıt
    hayır hocam öyle düşünmeyin sakın. isterseniz son yılın problemlerine bakın, hepsi paragraf, klasik tipten sorular. piyasadaki sözde "ösym tipi" kaynaklara güvenmeyin. hepsi klasik soruları boyayıp önünüze koyuyorlar. siz temelinizi güzel atın o yeter. biraz da kafa yorarsanız halledersiniz, mesela oturup düşünün ben neyi yanlış yapıyorum, neden kalem oynatmıyorum vs diye. tekrar söylüyorum, ösym tarzı kaynak peşine falan düşmeyin, hiçbir kaynak ÖSYM gibi soru ha-zır-la-ya-maz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Problemler TYT Matematiğin en önemli konusudur . TYT Matematikte YKS'nin en önemli dersidir . Tabii ki bu benim şahsi görüşüm . Bu nedenle fedakarlık yapılacak yani en çok zaman harcanılacak konuların başında problemler gelir . Önce bunu bir kabul etmek gerekiyor . Ardından problemler konusu için şöyle bir gerçek var çok fazla soru gelen ve yapılma oranının düşük olduğu bir konu ( sadece sen zorlanmıyorsun yani )
    konu anlatım kısmı çok azdır problemlerin . En iyi konu anlatım kitaplarına bile baksan yaş problemlerine 2 sayfa yer ayırır konu anlatımı olarak ama çok fazla soru tipi ve çeşidi bulunuyor .
    Bizde bu bilinçle 10 saat 43 dakikalık bir problemler kursu hazırladık . En baştan konu anlatımı,ardından en temel soruları ardından 10 testlik bir rutin problemler çözüyoruz . Konu anlatımının yenisi eskisi olmaz ama yeni nesil sorular ile uğraşmadan önce klasik soruları bir görmek gerekir düşüncesindeyim çünkü yeni nesil sorular dediğiniz eski tiplerin şekillendirilmiş hali oluyor genel olarak . Yani yeni nesil sorularında konu anlatım kısmı bizim eski nesil dediğimiz anlatımdır . Değişen bir şey yok .
    İlgini çektiysewww.baybakay.com bu adresten problem kursumuzu inceleyebilirsin . 10 saat 43 dakika konu anlatımı ve soru çözümü hazırladık . Kursa kaydolduktan sonra ise 90 sayfalık pdf dokümanını indirebilirsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.