Şimdi Ara

Probleme Dayalı Öğrenim(Namı değer PDÖ) içeren Tıp Fakülteleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araştırırken omü, dokuzeylül ve Ankara Tıp ba denk geldim. geçme not baremi olarak omü 70 ve bu probleme dayalı sistem den ötürü az da olsa okumayı seveni olduğu gibi sevmeyenide çok. karadenizin en kapsamlı en çok hasta gören en donanımlı da okulu malum omü. hal böyle olunca 3k sıralamadan tutun 10k ya kadar tercih edilmiş. dokuzeylül ve ankara da ondan kat be kat daha üst sıralarda. 9eylül ü bilmiyorum ama okumanın ankaratıp dada zor olduğu aşikar.

PDÖ sistemi hakkında ekşi dede çeşitli başlıklar mevcut. malum sonuçlar 12 gün sonra açıklanacak ve forum da bu yazdığım tıpları tercih edecek çokça arkadaş olacaktır. normal tıp fakültesi eğitim sisteminden baya farklı imiş bu okullarda.

belki birkaç fakülte daha vardır pdö sistemi ile okuyan.

• ben 2 sene önce dokuz eylülü tercih için düşünürken pdö kalktı diyorlardı

• gereksiz bir sistem bunun olup olmamasına göre okul tercih edilmez.Sistem bile değil hatta 2.sınıfta 4-5 hafta,3.sınıfta 1 hafta zaman alıyor koca senede başka bir olayı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OMÜ yü bilmiyorum ama deü ve aü de pdö sistemi bir eğitim sistemi değil zaten. Entegre tıp eğitiminin içine dahil edilmiş halde şuan. Dokuz Eylül de eskiden böyle değildi pdö daha ağırlıklıydı eğitimde ama şuan değişti zaten. Paü de de var pdö sistemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LactobacillusAptalius -- 9 Temmuz 2025; 18:25:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LactobacillusAptalius kullanıcısına yanıt

diğerlerini bilmem ama omü de 70 barajını öğrenciler geçebilsin diye getirilmiş bir olaymış.

ekşi de yazılanı(öğrencisinin ağzından) kopyalıyorum;

Probleme Dayalı Öğrenim(Namı değer PDÖ) içeren Tıp Fakülteleri

bu konuyu niye açtın derseniz, gönlümüz de omü var. nasip puan yeter se inşallah. ama bir yandan da bu zorlayıcı eğitimi düşündürüyor beni. bilgisi olan ve/veya omü mezunları varsa fikir paylaşırsa konu ilerler.

• maviplanet kullanıcısına yanıt
    70 barajı nasıl öğrenci geçebilsin diye getirilmiş? Attığın yazıda 70 altı baraj yiyor diyor ortalaman otomatik olarak düşüyor. Daha çok öğrencinin geçmesini zorlaştıran bi sistem gibi anladım. Normalde bazı fakültelerde ders barajı olur ama bunlar sene sonu ortalamasına baraj koymuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LactobacillusAptalius -- 9 Temmuz 2025; 21:32:21 >
    Bu arada puanlama sistemi çok karışık geldi bana. Sınav sistemi en rahat olan fakülteler seçilmeli kanımca.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

OMÜ yazılmaz, bölümlerin çoğu rezil durumda, hocalar rezil, yönetim rezil.

En zor fakültelerden birinci sınıfta en az 1/3 kalır. Gerek yok.

Vurgulamayi yanliş yapmişim. Bir ust yoruma cevap verirken. 70 barajini gecebilsin diye probleme dayali sistemi ilave olarak getirmişler demek istemiştim.

Sizinnkasttettiğiniz seçmeli ders sistemi olan tıp fakulteleri hangileri ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Seçmeli derken?

• Karadeniz teknikde varmış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

katü okunulacak en dandik şehirlerden biridir. diğeri rize en son kars tır. buralar da kış ayları güneş ve gün yüzü görülmez. samsun orta karadeniz olduğundan görece daha iyi ılıman va sakin bir kış mevsimi yaşanır.

hocam 7 8k bekliyorum bu civarda en kolay tıp fakülteleri hangileri çok zorlanmak istemiyorum. ben sıralamayı öğrenmeden araştırmaya başlayamadım atıyorum dokuz eylüle bakıyorum sonra diyorum gelmezse boşuna bakmış olurum o yüzden soruyorum sizin oğlunuz girdi sanırım o kaç bekliyor benim 86 obp 95 tyt 76,25 ayt

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hicbiseyapmiyorum

hocam 7 8k bekliyorum bu civarda en kolay tıp fakülteleri hangileri çok zorlanmak istemiyorum. ben sıralamayı öğrenmeden araştırmaya başlayamadım atıyorum dokuz eylüle bakıyorum sonra diyorum gelmezse boşuna bakmış olurum o yüzden soruyorum sizin oğlunuz girdi sanırım o kaç bekliyor benim 86 obp 95 tyt 76,25 ayt
    geçen seneye göre 5,5k 2023 e göre 13k geliyor

Fazla abartmışsın herkes antalyadan gelmiyor Trabzona

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hicbiseyapmiyorum H kullanıcısına yanıt

izmirde 9 eylülden ziyade ege hem daha kolay hem daha kalite deniyor. kolay bakıyorsan sana nokta atışı yapalım. diğer osmangazi yi tavsiye ederim. 9 k civarı ile alır. ayrıca bi kötü tarafını duymadığım uludağı da diyebilirim. ama uludağ hakkında zor/yada kolay diye bir duyumum yok ama yakınanıda görmedim.

ama eskişehir hakkında biraz bilgim var. bi arkadaşımın kızcesi 19mayıs tuttuğu halde direk osmangazi yazmış ve gayet normal bitirmiş. tabi bilirsin kız çocukları oturur düzgünce çoğu inekler. azimlidirler.

kolay tıp yok hacılar devlette. çok aşırı taşra olmadıktan sonra oturmuş ünilerde kolay olma şansı yok ama daha rahat geçme durumu olabilir.

mesela 10 kişiye sorun 19mayıs mı yoksa erciyes mi diye. bence erciyes hepsi erciyes der hatta çoğu erciyes kolay bile der. bende erciyes mezunu olduğumdan tıp da çok arkadaş vardı yurtta kalan. komite zamanları adam gibi 15-20 gün soluksuz ders çalışırlardı. hatta bi oğlan sınıfından bi kıza kapılmıştı, direk sınıfta kalmıştı ya 2 de ya 3te. kolay tıp var sa kesin hastanesi olmayan vakıf ünilerinde ne kadar ekmek o kadar köfteci fakültelerde dir. orada da birşey öğretmiyorlar.

izmire yakınsan ilk izmir, sonra eses, en son bursayı tercih edebilirsin. sırf kolay diye manisayı yazmazdım mesela. o fakülte biraz eksik sanki diğer saydıklarımdan.

benim oğlanda tyt de sizde 6-7 net fazla gibi ama ayt 6-7 eksik. obp si iyi birde. bazı sorularda muallakta kaldı bizimkisi. ondan sebep kesin konuşamıyoruz. hedef 15k nın altı inşallah amabant biraz geniş. 7-15k aralığı gibi.

çok teşekkürler hocam ben uludağ zor diye duydum tabii bir kişiden doğruluğu tartışılır. ben büyük ihtimalle çok uzaklaşamam aileden ankarada yaşıyorum. ege gelirse düşünürüm ama gelmez çok yüksek ihtimalle. benim ilk öncelik gelirse aybü olmazsa eskişehir olucak gibi 10kdan kötü gelirse de o zaman düşünücem artık

• quote:

Orijinalden alıntı: hicbiseyapmiyorum

çok teşekkürler hocam ben uludağ zor diye duydum tabii bir kişiden doğruluğu tartışılır. ben büyük ihtimalle çok uzaklaşamam aileden ankarada yaşıyorum. ege gelirse düşünürüm ama gelmez çok yüksek ihtimalle. benim ilk öncelik gelirse aybü olmazsa eskişehir olucak gibi 10kdan kötü gelirse de o zaman düşünücem artık
    türkçeyle hiç aram olmadı akıcılığı ve anlam bütünlüğü olmayan bu yazıyı okuduğunuz için kusura bakmayın

cerrahpaşa en iyisi. adamlar rahatça geçiyor biz de kalmamak için elli takla atıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviEfendi -- 10 Temmuz 2025; 20:43:50 >
  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt

cerrahpaşa en iyisi(rahatı) olduğunu geçen sene bende duymuştum. hatta intörnlükte iyice salıyorlarmış hocaları. tus başarıları da iyiymiş.

sizin üni hangisi ki.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.