Şimdi Ara

Pro Evolution Soccer 2011 Demo İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Pro Evolution Soccer 2011 Demo İnceleme

PES 2011'e Giriş

Oyuna giriş yaptığımızda UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Liginden sonra Copa Libertadores'i de görmek oldukça sevindirici oluyor. Dolby Digital'in reklamını geçtikten sonra PES amblemi geliyor ve ondan sonra ise Menü karşımıza çıkıyor direk dikkatimizi çeken ve bizi oldukça mutlu eden oyunun Türkçe olduğunu görmek. Şimdi Menü tasarımına ve Takım seçme ekranına bir göz atalım isterseniz.

PES 2011 Menü ve Takım Seçme Ekranı

PES serilerinin Menülerini oldukça beğenirim oldum olası çok güzel görsel efekt sunuyorlar bizlere. Bu seride de oldukça güzel bir menü var aslında bana biraz Playstation 3 menüsünü anımsattı tabii bu benim görüş açım sizleri bilemem. Ana menüde komple Türkçe olarak karşımıza çıkıyor. Menüde ise sekmeler mevcut; Exhibition / Copa Libertadores / UEFA Champions League / Master League / Become a Legend / League & Cup / Community / Online / Training / Edit / Extra Content / Gallery / System Settings / Exit kısımları bulunuyor yanlız Demo'da ise sadece; Exhibition / Copa Libertadores/ Exit sekmeleri aktif konumunda. Yine bol içerikli bir menü ile karşı karşıya koyuyoruz bizi Pro Evolution serisi. Exhibition'a giriş yapıyoruz bize bilgisayara karşımı yoksa mutliplayer olarak mı oynacağımızı soruyor ve hangisini istiyorsak seçip takım seçme ekranına geliyoruz. Ligler çıkıyor yanlız ligler maalesef deaktif durumda kalıyorlar ve PES'in bize özel olarak sunduğu 2 takımdan birisini seçmek zorunda kalıyoruz bunlar; Bayern Münih ve Barcelona. Arkaplanda dünya oldukça güzel bir görüntü sunuyor bizlere.

Copa Libertadores'den bahsetmek gerekirse henüz şuan için pek birşey söylenmez elbette ama bu bölümde de maç yapmamız sağlanıyor. 2 takımda Copa Libertadores'de bulunuyor bunlar; Internacionel ve Guadalajara takımları. Bu takımları seçip maç yapma imkanınızda mevcut sadece maç bölümü açık olduğu için Libertadores için birşey söylemek zor ama UEFA liglerinden sonra buda oldukça güzel bir yenilik oldu diyebiliriz PES severler için.

Takımlarımızı seçtikten sonra Forma / Stadyum / Oyun Planı / Genel Ayarlar ve Başlama Vuruşu bölümlerini ekrana getiriyor. Demo versiyonda Stadyum hariç diğer tüm özellikler aktif konumunda. Forma ekranından formamızı değiştiriyoruz ve Genel Ayarlar kısmından ise bilindik oyun ayarlarını yapıyoruz yanlız Demo da Genel Ayarlar kısmında sadece zorluk seviyesi aktif konumunda. Başlama vuruşunu yapmadan önce isterseniz taktik bölümüne bir göz atalım.

PES 2011 Oyun Planı Yenilikleri

Menüde o kadar değişiklik varki burada belli başlı olanları anlatacağım elbet ama kaçırdığım ve bilmediğim birçok yeni özellik daha var oyun planında bunu emin olun. Öncelikle Türkçe olması harika birşey bu kadar yeniliği öğrenmek biraz zor olurdu bizim için ama Türkçe dil desteği gerçekten bir devrim getirdi bu oyuna. Öncelikle tamamen diğer serilerden farklı bir taktik ekranı ile karşı karşıyayız. Bir ok ile hareket ediyoruz ve tüm işlevlerimizi bu ok ile yapıyoruz. Ok ile oyuncuların üzerine gelip tıklama işlemini yapıyoruz ve oyuncuyu ok ile istediğimiz bir yere götürebiliyoruz ve istersekde sol tarafta kalan yedekler bölümünde de değişim yaptırabiliyoruz. Taktik ekranını açtığımızda ise bize soruyor ister Menejere bırakıp otomatik ayar yapmasını sağlıyabilirsiniz isterseniz Manuel olarak siz ayarlıyabilirsiniz. Taktik ekranın alt kısmında belli başlı sekmeler bulunuyor bunlar; Strateji / Takım Stili / Bağlı Çalımlar / Menejerlik Ayarları / Diziliş / Duran Top Ayarları / Veri Yönetimi ve Antrenör Modu bulunuyor. Oldukça detaylı bir taktik durumu var anlayacağınız. Takımınızın 15 ila 30dk aralığında kontra atağa çıkmasını, 35 ila 45 dakika arasında geride durmasını sağlayabilirsiniz oldukça geniş ve detaylı bir Oyun Planı sunmuş bizlere Pro Evolution bu sefer. Full versiyonda taktikleri daha ince detaylı olarak anlatacağım ama şimdi isterseniz Başlama Vuruşunu yapalım ve maçımıza başlayalım.

PES 2011 Başlama Vuruşu ve Oyun içi Görüntüler

Diğer görüntüler için lütfen tıklayınız.

Evet artık tüm ayarlarımızı yaptık ve başlama vuruşu ile maçımıza başladık ama bundan önce sahaya çıkışlara bir bakalım. Sahaya çıkışlarda bir değişiklik yok diğer seriler gibi önce koridordan bir görüntü ondan sonra sahaya topluca bir çıkış olarak geliyor oyuncular. Takım kadrosu ve oyuncu dizilişlerinde grafiksel değişiklik var güzel gözüküyorlar ama süreleri kısa bunu başta söylemeliyim yani yaklaşık 2,2.5 saniye kadar ekranda duruyorlar biraz daha bu süreyi uzun tutmaları gerekirdi ufak ama ince bir detay. Herşey hazır ve başlama vuruşu yapılacak o da ne ? Mükemmel bir kamera açısı ile karşı karşıyayız oldukça gerçekçi duruyor bu açı. Başlama vuruşunu yaptıktan sonra direk oyunun PES 2010 ile alakası olmadığını ve tamamen farklı bir Pro Evolution' Soccer'ın bizlerle olduğunu görüyoruz. Oynanabirlik değişmiş ve harika bir oynanabirlik gelmiş. Paslar oldukça güzel, şutlar ise tam istediğimiz gibi. Topla yürürken her bölümü kullanabiliyoruz oyuncuyu her tarafa götürebiliyoruz PES 2010'da maalesef böyle değildi. Paslar ise oldukça güzel yanlız biraz zor gibi gözüküyor iyi ayarlamanız gerek yerleri yoksa maalesef yerinde gitmiyor paslar. Derinlemesine paslar oldukça güzel olmuş uzun bir pas attığımızda süzüle süzüle oyuncumuza gidiyor eğer ayarlayabilirseniz tabii ki. Şutlar çok sert gidiyor yani tam istediğimiz gibi, isterseniz (R2,RT) tuşu işe please şutlar da atabilirsiniz. Yanlız bazen top o kadar kötü gidiyor ki balon gibi uçuyor resmen ama yeri geliyor zımba gibi şutlar gidiyor biraz dengesizlik söz konusu ama bu tecrübesizlikden dolayı kaynaklanıyor olabilir oyuna alıştıkdan sonra daha kusursuz şutlar çekebilirsiniz.

Kalecilerin kurtarış animasyonlarına şöyle bir göz attım da ben pek fazla değişiklik görmedim yine çok fazla topu önlerine atıyorlar ama şu özellik çok güzel kaleciler topu diktikleri zaman oldukça uzağı gidiyor top bu çok güzel bir özellik. Hatta kaleciye geri pas atıp sonuna kadar kökleyip kontradan bir gol bile atma şansınız bulunuyor. Bir önceki seriye nazaran inanılmaz Animasyon yenilikleri var oyuncular daha bi gerçekçi hareketler sergiliyor. Sevinmelerde yeni çeşitler mevcut ama ben beklerdim ki FIFA gibi kendimiz oyuncuyu sevindirelim artık bir dahaki seriye diyoruz. Scoreboard değişikliği, şut ibresi değişikliği gibi bir kaç görsel değişiklerde mevcut bunları resimlerden de görebilirsiniz. Şimdi Replay'e bir bakalım oyuncu modellemeleri nasıl diye.

PES 2011 Oyuncu Modellemeleri ve Yakın Çekim

Diğer görüntüler için lütfen tıklayınız.

Yakın çekimlerde her zaman PES serisini daha çok beğenmişimdir FIFA'dan detayları çünkü daha belirgin oluyor. Oyuncu modellemelirine baktığımızda diğer seriler gibi yine mutheşem görüntülerle karşı karşıyayız sizde resimlerden bakabilirsiniz. Suratındaki en ince detaya kadar modlanmış olan bu oyuncular var. Diğer seriler gibi PES yine Oyuncu Modellemelerinde kendini belli etmiş durumda fazla uzatmadan Türkçeleştirme özelliklerindende biraz bahsedelim ve bitirelim.

PES 2011 Türkçe

Evet bizler için oyunu mükemmel yapan bir özellik bu. Aslında Bilgisayar oyuncuları bir şekilde çeviri yapabiliyorlardı ama ne kadar %100 deselerde hem %100 doğru olmuyor hemde Master Ligdeki bazı bölümler Türkçe olmuyordu maalesef ama işte bu Türkçe özellik ile artık hem oynarken keyif alacağız hemde okuyarak daha çok bilgi edineceğiz. Kısacası bu sene PES'in Türkçe olması bizler için 1 adım önde başlıyor yanlız sadece önemli olan dil değil tabii ki artık iki ezeli rakibin oyunlarını siz oynayıp siz karar vericeksiniz.

PES 2011 Çıkış

Oyundan çıkış yapıyoruz artık bu kadar yeter diyoruz. Oyun tamamen farklı bi oyun olarak bizlere sunuluyor tamamen değişmiş bir Pro Evolution Soccer hayal edin ve keyfini sürmeye bakın. Pek detaylı bir inceleme yapamadık yanlzı Full versiyon da daha detaylı bir inceleme ile sizlerle olacağız ama demodan gördüğüm kadar ile PES OLMUŞ diyorum.

• kesinlikle mükemmel bir oyun hala fifa diye ötenler var anlamış değilim eski fifalardan ne farkı varsa
  • fifa diye ötenler var eski fifalardan ne farkı varsa demişsin arkadaşım ama, demoyu indirip oynasan böyle demezsin grafikler süper oyuncuların formaları daha çok hareketli pes e oranla zaten. oyun kontrolü çok kontrollü fifada ama peste vur dersin vurana kadar gün dönüyor geceye. hızlı tepkiler serbest oynanış ( pesteki çok garip geldi bana sezgisel bir kontrol mekanizması yok pesin ) artı üstüne artı eklemişler eski pc versiyonlarına göre. tabiki konsolla karşılaştırırsak geçen seneki fifayı port edip biraz allayıp sundular bize ama oda büyük bir artı bu kadar ödülü boşa almadı herhalde bu fifa 10. demoyu oynayın hem pes hem fifa anlarsınız söylemek istediklerimi, herkeze iyi eglenceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tec -- 16 Eylül 2010; 10:48:17 >
  • Ben pesi daha oynıyamadım şu an kuruyorum ancak fifa benden tam puan aldı, yargısız infaz yapmayın sayın @Arkham_Asylum oynamanızda fayda var yorumlardan önce.
  • PES , şuanda diğer oyunlarından çok farklı.Daha çok teknik olmuş daha çok profesyonel olmuş,PES severler buna alışamıcak gibi..Yalnız 2 takım kötü olmuş her ligden bi takım olaydı eyiydi.

İnceleme güzel olmuş teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remiles01 -- 16 Eylül 2010; 15:21:20 >
  • oynadım canım kardeşlerim oynadım ama ciddi anlamda bi fark göremedim belkide yıllarca pes oynayıp alışmışlığın etkisi vardır bilmiyorum ama pesteki genişlik olsun rahatlık özgürlük fifa da yok işi sadece grafiğe vuranlarıda anlamıyorum bir oyun sadece grafiktenmi ibarettir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkham_Asylum

oynadım canım kardeşlerim oynadım ama ciddi anlamda bi fark göremedim belkide yıllarca pes oynayıp alışmışlığın etkisi vardır bilmiyorum ama pesteki genişlik olsun rahatlık özgürlük fifa da yok işi sadece grafiğe vuranlarıda anlamıyorum bir oyun sadece grafiktenmi ibarettir

Oyun sadece grafikten ibaret omadğı için Fifa diyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: skdaj

quote:

oynadım canım kardeşlerim oynadım ama ciddi anlamda bi fark göremedim belkide yıllarca pes oynayıp alışmışlığın etkisi vardır bilmiyorum ama pesteki genişlik olsun rahatlık özgürlük fifa da yok işi sadece grafiğe vuranlarıda anlamıyorum bir oyun sadece grafiktenmi ibarettir

madem öyle hala neden buralarda geziyosun?hala neden pes diyen birine cevap verme gereği duyuyosun?fifa bölümüne gitsene?benim zevkimden sanane?
  • quote:

quote:

quote:

madem öyle hala neden buralarda geziyosun?hala neden pes diyen birine cevap verme gereği duyuyosun?fifa bölümüne gitsene?benim zevkimden sanane?

Allah Allah o zaman Fifaya laf etmceksin.AdamGibi Pes oyunu öveceksin konuşmayı bil odan sonra bişey de Tamammı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Allah Allah o zaman Fifaya laf etmceksin.AdamGibi Pes oyunu öveceksin konuşmayı bil odan sonra bişey de Tamammı

ok

• Fifa ve pes,, bu iki oyuna da fanlık derecesinde bağlı değilim ama pes 5ten bu yana adam akıllı fifa oynamışlığım yoktur(hatta 2009 ve 2010'u kafadan es geçtim yüzüne bile bakmadım) çünkü konami gerçekten bu işi çok iyi yapıyo ve alternatif çıkan oyun ne olursa olsun teferruat olarak kalıyo.. açıkçası bu sene fifadan aşırı ümitliydim. pc ye next gen gelicek diye fifayı öyle abarttılar,, yere göğe sığdıramadılar ki ben de dahil olmak üzere biçok pes sever fifayı merakla beklemeye başladı.. eğer söylenilen gibi olursa pes i bırakır artık fifa oynamaya başlarım diye bile düşünüyodum.. önyargılardan arınmış bi şekilde fifanın demosunu kurdum, ne ümitlerle kurdum ama oynanıcak tarzda değil ya bu oyun :S zevkinize verim arkadaş.. bi de fifa başlığına pc nin yeni kralı cart curt yazmışlar.. dötünü yesin fifa pes in.. bu sene de futbol oyunlarının kralı pes dir(nokta)

• quote:

Orijinalden alıntı: PearBear

Fifa ve pes,, bu iki oyuna da fanlık derecesinde bağlı değilim ama pes 5ten bu yana adam akıllı fifa oynamışlığım yoktur(hatta 2009 ve 2010'u kafadan es geçtim yüzüne bile bakmadım) çünkü konami gerçekten bu işi çok iyi yapıyo ve alternatif çıkan oyun ne olursa olsun teferruat olarak kalıyo.. açıkçası bu sene fifadan aşırı ümitliydim. pc ye next gen gelicek diye fifayı öyle abarttılar,, yere göğe sığdıramadılar ki ben de dahil olmak üzere biçok pes sever fifayı merakla beklemeye başladı.. eğer söylenilen gibi olursa pes i bırakır artık fifa oynamaya başlarım diye bile düşünüyodum.. önyargılardan arınmış bi şekilde fifanın demosunu kurdum, ne ümitlerle kurdum ama oynanıcak tarzda değil ya bu oyun :S zevkinize verim arkadaş.. bi de fifa başlığına pc nin yeni kralı cart curt yazmışlar.. dötünü yesin fifa pes in.. bu sene de futbol oyunlarının kralı pes dir(nokta)

kardeş ben şuan iki demoyu da denemedim. Acaba bilgi verir misin fifa 11 'in oynanışı 10 gibi mi yoksa iyi mi ? eğer bir gelişme yoksa asla indirmeyeceğim başlarım grafiğine.

• quote:

Orijinalden alıntı: BadBoY08

quote:

Fifa ve pes,, bu iki oyuna da fanlık derecesinde bağlı değilim ama pes 5ten bu yana adam akıllı fifa oynamışlığım yoktur(hatta 2009 ve 2010'u kafadan es geçtim yüzüne bile bakmadım) çünkü konami gerçekten bu işi çok iyi yapıyo ve alternatif çıkan oyun ne olursa olsun teferruat olarak kalıyo.. açıkçası bu sene fifadan aşırı ümitliydim. pc ye next gen gelicek diye fifayı öyle abarttılar,, yere göğe sığdıramadılar ki ben de dahil olmak üzere biçok pes sever fifayı merakla beklemeye başladı.. eğer söylenilen gibi olursa pes i bırakır artık fifa oynamaya başlarım diye bile düşünüyodum.. önyargılardan arınmış bi şekilde fifanın demosunu kurdum, ne ümitlerle kurdum ama oynanıcak tarzda değil ya bu oyun :S zevkinize verim arkadaş.. bi de fifa başlığına pc nin yeni kralı cart curt yazmışlar.. dötünü yesin fifa pes in.. bu sene de futbol oyunlarının kralı pes dir(nokta)

kardeş ben şuan iki demoyu da denemedim. Acaba bilgi verir misin fifa 11 'in oynanışı 10 gibi mi yoksa iyi mi ? eğer bir gelişme yoksa asla indirmeyeceğim başlarım grafiğine.

arkadaşta aynı şeyi yazacaktır ama bende yazıyorum oyunda oynanabilirlik çok çok kötü,herşey ezbere yapılıyor top çalmadan top kaptırma hareketine kadar herşey aynı eski fifalarla sadece 360 derece driplingmi ne bi o özellik bide yeni pas sistemi eklenmiş(pes gibi pas barı var falan filan)

kısaca hiç tavsiye etmiyorum ama kotasızsan eğer indir bi bak bakki pese hayranlığın katlansın

• peki peste sevmediğim bir özellik vardı normal bir pas atarken falan çok bekliyordu. Pası atana kadar biri demiş gündüz geceye dönüyor diye ben de o söze katılıyorum. Pes'Te bu özellik değişmiş mi acaba ? Pas atana kadar topu kaptırıyordum falan.
  • quote:

peki peste sevmediğim bir özellik vardı normal bir pas atarken falan çok bekliyordu. Pası atana kadar biri demiş gündüz geceye dönüyor diye ben de o söze katılıyorum. Pes'Te bu özellik değişmiş mi acaba ? Pas atana kadar topu kaptırıyordum falan.

fazla dikkat etmedim ama kim demişse abartmış tamam yavaşlık var ama o kadarda değil
  • bakalım şimdi ikisini de indiriyorum bu hafta sonu iyice gözlemlerim.
  • quote:

quote:

fifa 2009 ve 2010 u hiç oynamadığımı yazmıstım dostum.. ama illa bi kıyaslama istiyosan fifa 2003 ten bi farkını göremedim ben oynanış olarak bi de adamlar bana kayıyomuş gibi geldi koşarken sanki çim üzerinde nhl oynuyolar.. pes 2011 de pas olayını muazzam yapmışlar.. tek şikayetim hala taraftlarlar berbat hiçbi artı getirmemiş konami yeni oyunda tribünlere.. anlamadığım nokta we 5 te bile tribünler daha aksiyonluydu.. bayrak filan sallıyolardı en azından

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.