Şimdi Ara

Pro Evolution Soccer 2010 - CIKTI (77. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.574
Cevap
0
Favori
84.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • champions league kendi başına oynanabiliyor ama europe league sadece master league e özel
  • Arkadaşlar 22 Aralık itibariyle PES 2010 için Xbox Live üzerinden herkesin indirebileceği 2 adet Patch dosyası yayınlandı. Yayınlanan bu patch'ler ile oyun sanki yeniden yapılmış. Oyunun orjinal sürümünde şikayet ettiğimiz bir çok eksikliği gidermişler. Söz konusu bu yamaları indirip oyuna girdiğinizde oyunun nerdeyse %70 oranında değiştiğini görüyorsunuz.

    - Paslar:
    Oyunda herkes oyuncuların geç tepki verdiğini ve pasların ayaktan geç çıktığını belirtmişti. Yayınlanan yamalar ile oyundaki bu gecikmeler giderilmiş ve nerdeyse PES 6'daki gibi rahat paslaşabiliyorsunuz. Paslar daha etkili daha isabetli ve ayaktan daha çabuk çıkıyor.

    -Şutlar:
    Oyundaki şutlarda da bazı iyileştirmelere gidilmiş. Şuta fazla bassanız bile top saçma sapan yerlere gitmiyor ve daha isabetli daha gerçekçi şutlar geri gelmiş.

    -Kaleciler:
    Kalecileri adam akıllı düzeltmişler ve saçma hatalarla karşılaşmıyorsunuz. Özellikle uzaktan atılan sert şutları kaleciler içeri doğru tokatlamak yerine ya iki hamlede tutuyor yada kornere tokaylıyor. Ayrıca kaleciler uzaktan daha zor gol yiyor.

    -Hakemler:
    Hakemler artık daha sık düdük çalıyor. Orjinal oyunda rakibinize hayvan gibi dalsanız bile hakem, "Bence topa müdahele, devam" deyip düdük çalmıyordu. Ceza sahası içinde rakibin ayağını eline verseniz bile penaltı çalınmıyordu. Ama yamadan sonra hakemler insan gibi maç yönetiyor.

    -Top Kontrolü ve Dribling:
    Bildiğiniz gibi orjinal oyunda futbolcular topla buluşur buluşmaz saçma sapan hareketler yapıyor ve topu alıp sürmek işkence haline geliyordu. Oysa yamalardan sonra oyundaki top kontrolü ve driblingler nerdeyse PES 6'daki kadar zevkli olmuş. Bir kere top ayağınızda daha stabil hareket ediyor ve oyuncunuzu daha rahat kontrol ediyorsunuz. Orjinal sürümde sanki zincire bağlıymış gibi top sürüyordu oyuncular. Verkaçlar daha etkili ve isabetli olmuş. PES 6'nın bir kaç özelliğini alıp PES 2010'a eklemişler adeta. Yandan yapılan ortalar daha zor gol oluyor ama uzun paslar ve özelliklede Y tuşu ile attığımız ara paslar daha isabetli daha gerçekçi olmuş

    -Oyuna eklenen görsel yenilikler:
    Oyuna yeni takımlar, yeni logolar, yeni formalar, yeni kramponlar ve yeni toplar eklenmiş.


    SONUÇ:
    PES 2010, ilk çıktığında bizi hayal kırıklığına uğratmış ve bu kez de olmamış demiştik. Bir çok kişi oyundaki hatalar ve eksiklikler yüzünden PES'i bırakıp FIFA 10 oynamaya karar vermişti. Ancak anlaşılan KONAMI yapılan eleştirilere kulak vermiş ve oyunun kontrol sistemini baştan aşağı elden geçirmiş. Yayınlanan yamalar ile karşımıza yepyeni ve harika bir PES 2010 çıkarmışlar diyebilirim. Oyun, halen tam olarak istediğimiz kalitede değil belki ve halen düzeltmilmesi gereken bir iki nokta var ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yeni haliyle PES 2010 oyunu çok zevkli olmuş. Arkadaşlarla birlikte PES 6'dan sonra ilk kez bir PES'ten bu kadar çok zevk aldık diyebiliriz. Boyutları yaklaşık 14 ve 18 MB olan bu yamaları mutlaka indirin ve PES 2010'u yeniden keşfedin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesMaster_27 -- 10 Ocak 2010; 20:18:59 >




  • @kyosan
    bu değişiklikler 3. patch ile mi geldi?
  • Bu değişiklikler "update patch 1.3" ile yani 22 Aralık'ta yayınlanan Update ile geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyosan

    Bu değişiklikler "update patch 1.3" ile yani 22 Aralık'ta yayınlanan Update ile geldi.

    Xbox için çıkan oyun patchleri (ki 3. çıkmış en son) 3 mb civarı falan. Bu 18 mb diye bahsettiğin nedir tam anlamadım açıkçası.
  • banlı xbox a bu patchleri nereden bulup indirip nasıl kurabilirix yardmcı olacak biri var mı acaba özelden de olabilir
    lütfen
  • Söz konusu bu 2 update dosyasını oyunun ana menüsünden SYSTEM SETTINGS'e girdikten sonra DOWNLOAD bölümünde bulabilirsiniz. Update dosyalarından biri yaklaşık 14 mb diğeri ise yaklaşık 18 mb büyüklüğünde.

    Patch dosyalarını aktif hale getirebilmeniz için Live'e bağlı olmanız gerekiyor yani banlı makinalar için malesef kullanılamıyor bu patchler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesMaster_27 -- 10 Ocak 2010; 22:19:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyosan

    Söz konusu bu 2 update dosyasını oyunun ana menüsünden SYSTEM SETTINGS'e girdikten sonra DOWNLOAD bölümünde bulabilirsiniz. Update dosyalarından biri yaklaşık 14 mb diğeri ise yaklaşık 18 mb büyüklüğünde.

    Patch dosyalarını aktif hale getirebilmeniz için Live'e bağlı olmanız gerekiyor yani banlı makinalar için malesef kullanılamıyor bu patchler.

    Teşekkürler, bakalım belki bir çözüm bulurlar, dosyaları düşer konsola kitli değilse.
  • Oha bu pas olayı felan hallettilerse süper vallahi. Oynayış gerçeğe benzemese de sırf bu yüzden bu olay yüzünden oynayamıyordum oyunu, kaldıramıyordum yani 5-10 dk o kadar. Fakat Live yok işte patch felan da yapamıyoruz !
  • Xbox Live üzerinden Update dosyalarını indirme konusunda sorun yaşayanlar arkadaşlar için bu ana konu üzerinden devam edelim çünkü farklı başlıklar açıldıkça hem msj kirliliği olacak hemde yeni açılan başlıklar silinecektir. Başka bir başlıkta sorun yaşayan bir arkadaş için verdiğim cevapları buraya aktarayım. Umarım faydası olur.

    PES 2010 için update dosyalarını kesinlikle ve kesinlikle oyunun ana menüsündeki System Settings -Download kısmından indirmeniz gerekiyor. Eğer Download bölümüne girdiğin halde update dosyalarını göremiyorsan (sadece Demo görünüyorsa) o halde kullandığın Gamertag'ın bölge kodu ile Makinanın bölge kodu uyuşmuyor demektir. Yani update dosyalarının gözükmesi için PAL bir makinada UK kodlu Gamertag kullanmak zorundasın. Ve diğer taraftan US makinada US gamertag...

    Ancak bu şekilde update dosyalarını indirebilirsin. Yalnız update'leri indirdikten sonra seni bir süpriz daha bekliyor -ki umarım benim yaşadığım bu sorunu sende yaşamazsın- o da oyunu açarken eğer patch'li olarak oynamak istiyorsan kesinlikle Live'e bağlı olman lazım.

    Bu sorunla sadece PES 2009 ve PES 2010'da karşılaştım. Diğer oyunlarda update ve patch dosyalarında bir sorun yaşamadım.

    Söz konusu bu problem için KONAMI'ye mail atıp durumu anlattım. Gönderdikleri yanıtta KONAMI'nin her bölge için ayrı hizmet verdiğini (Konami North Amerika, Konami Europe gibi) ve kullanıcılara daha iyi ve hızlı hizmet verebilmek için makinayla aynı bölge koduna sahip hesap kullanmamızı önerdiklerini söylediler. Şimdi bir hareket yapacaktım da neyse... İki tane update dosyası için makinayla aynı bölge koduna sahip hesap kullanma zorunluluğu tamamen saçmalık. Zaten makinanın ve kullandığımız oyunun bölge kodu belli, ayrıca hesap bilgilerinin aynı olmasının ne gereği anlayabilmiş değilim. Üstelik bu sorun dediğim gibi sadece PES'te var. Size çok ilginç bir saçmalık daha anlatayım ki zaten şimdi söyleyeceklerim sorunun çözümüyle de alakalı. Makinayla aynı bölge koduna sahip geçici bir silver üyelik alıp update dosyalarını sorunsuz olarak indirebiliyorsunuz. Daha sonra esas Gold üyeliğinizle giriş yapıp oyunu patchli olarak oynayabilirsiniz. Yani silver üyelikle indirdiğiniz update'ler farklı bölge koda sahip diğer Gold üyeliğinizle sorunsuz çalışıyor. Madem sorunsuz çalışabiliyor neden Gold üyelikle giriş yapınca update dosyalarını göremiyoruz? Konami'yi anlamak güç...

    Sonuç olarak sorunun çözümü için makinayla aynı bölge koduna sahip geçici bir Silver üyelik alıp update dosyalarını indirmeniz gerekiyor malesef. Silver üyeliğinizle update dosyalarını çektikten sonra normal Gold üyeliğinizle oyunu patchli oynamaya devam edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesMaster_27 -- 18 Ocak 2010; 2:14:34 >




  • @kyosan

    Ayrıntılı açıklama için sağol dostum,eminim birçok arkadaşın işine yarayacak

    Oyunu kısmetse bu hafta alıyorum.Açıkçası FIFA 10 ile ikisi arasında çok gidip geldim.İkisinin de demosunu oynadım ve PES10u daha çok beğenmeme rağmen,çok olumsuz yorum okuyunca almayı geciktirdim hep.Senin yeni update ile ilgili yazını okuyunca ve uygun fiyata da denk getirince tamamdır dedim,PES10 alınmalı artık:)

    En çok eleştirilen sorunların düzeldiğini yazmışsın.Özellikle geç tepki olayı kafamı karıştırıyordu benim.Demoda böyle bir sorun yoktu çünkü.Demek full sürümde vardı.Ama düzelmesi çok güzel,almamdaki en büyük etkenlerden biri diyebilirmNeyse oyun elime geçsin,ben de yaparım 1-2 yorum

    Saygılar..




  • evet arkadaşlar ana konuda tekrar sorunumu paylaşıyorum az önce başka bir pes 10 aldım ama sorum devam ediyor.sorunumu hatrlatayım dlc 1.03 pathc yamasını yapamıyorum daha doğrusu bulamıyorum.buldum sanıyorum ama bişey değişmiyor.kyosan biraz yardımcı olmak istedi ama oda sonuçsuz kaldı nası çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum.usb ile veya başka bir yolu yokmu bir iki foto koyuyorum.


    gördüğünüz gibi yüklendi diyor.

    ama play now diyince bu ekran çıkıyor sanırım oyunda bu işlemi yapın diyor ama oyunda system settingte
    sadece pes demo seçeneği var?






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pesx -- 18 Ocak 2010; 17:17:52 >




  • pesx kardeş söz konusu update dosyalarını kesinlikle oyunun kendi menüsünden indirmen gerekir aksi takdirde çalışmaz. Download menüsüne girince karşına update dosyaları görünmüyorsa live hesabın UK değil demektir.
    Öncelikle kullandığın hesabın UK olup olmadığını xbox.com adresine giriş yaparak görmeni tavsiye ederim.
  • hocam uk baktım.zatem hergün sf listesinde karşımda kocaman united kingdom yazıyor bunda sorun yok ama artık nedir olay anlamış değilim bikaç yöntem var onlarıda deneyecem olmazsa olmaz artık napayım.bu dlc dosyası 22 aralıkta çıkmış.ben tabi o tarihta giriş yapmadım güncellemedim acaba zaman aşımından kaldırdılarmı diyecem ama saçma olcak
  • DLC dosyaları sürekli olarak download menüsünde kalmaya devam eder.

    Birde eğer HDD kullanıyorsan system Cache'yi temizlemeyi dene. Bunun için dashboard'da settings menüsünde Memory kısmında HDD'nin üerine gelince
    'ye bas. Orada açılan menüde Clear System Cache yazması lazım.
    Daha sonra tekrar oyuna girince otomatik update yapacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesMaster_27 -- 18 Ocak 2010; 17:41:16 >
  • saveler falan gidiyomu hocam?
  • evet hdd kullanıyorum ama format gibi bişey değil dimi bu indirdiğim diğer paketler falan silinecekmi?
  • Hayır yaw sadece küçücük update dosyaları var ön bellekte onlar silinecek.
  • Yazmayacaktım ama içimde kaldı dün fifa 2010 sonrası pes 2010 u oynayayım dedim yeni gelmişti.... Ya arkadaş bi futbol oyunu bu kaadar mı gelişmemiş bu kadar mı berbat olur ya.... bir fifaya bak birde pese yani pes oynayan arkadaşlar siz kollukla mı oynuyorsunuz oyunu nasıl oyunuyrsunuz?fifa gibi oyun yok abi ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaatliBomba -- 18 Ocak 2010; 19:02:50 >
  • kyosan kardeş cache clear olayınıda yaptım durum aynı ama şöyle bir durum saptadım.



    gördüğün gibi iki ayrı pes dosyası var bu yüzden patchi göremiyor sanırım yanlışmı düşünüyorum.
    birleştirme yolları aradım ama olmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pesx -- 18 Ocak 2010; 19:06:34 >




  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.