Şimdi Ara

Pro da Windows USB disk hazirlama ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Macbook Pro 17" de Usb Flash Disk e Windows kurulumunu nasil ve hangi programla yapabilirim ?
    Elimde Windows PC maalesef yok. Bootcamp ile Windows kurulumu yapmak istiyorum. Windows 7 ultimate versiyonu elimde hazir. Fakat Usb Flash Disk e Macbook Pro dan nasil Windows 7 kurulumu yapilir bilmiyorum.

Lutfen yardim.

• taşınabilir diske windows kuramazsın. Sabit diskine kurarsın ancak.
  • yani bootcamp i yaparken seceneklerden direk bilgisayarin icinde olan o klasoru gostersem kurma islemi yapabilir miyim ?

flash disk le olmayacaksa eger ?
  • Bootcamp'i çalıştırın size Windows kurulumu ve sürücülerle ilgili seçenek sunacak, ikisini de işaretlerseniz kurulum yapacağınız DVD/CD takmanızı isteyecek, arkasından sabit diskinizi böleceğiniz ekran gelecek ve istediğiniz gibi ayarladıktan sonra kurulumu başlatabileceksiniz.

Harici disklere veya USB belleklere direk olarak ya da VirtualBox kalıbı olarak kurabilirsiniz Windows 7'yi fakat V.Box nispeten kolay olsa da, direk olarak kurmak biraz uğraştıcı. Yani evet teknik olarak harici diskinize de Windows kurabilirsiniz.

İlk anlattığım yol yani Bootcamp en kolay ve sağlıklı yol uğraşmak istemiyorsanız.
  • o halde bana bir adet cd/dvd gerekli degil mi bu durumda ?

peki windows klasorunu setup haline hangi programla getirebilirim cd ye kopyalarken ?
    yoksa direk dosyalari icine mi aticam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reaper08

o halde bana bir adet cd/dvd gerekli degil mi bu durumda ?

peki windows klasorunu setup haline hangi programla getirebilirim cd ye kopyalarken ?

Evet DVD ile işiniz daha kolay olacaktır ancak Windows klasörünü kurulum haline getiremezsiniz, direk kopyalamanızda işe yaramaz. Siz bir kalıp dosyası (örneğin Windows_7_Home_vs_vs.iso gibi) temin edip onu DVDye, örneğin Nero, ImgBurn http://www.imgburn.com/, gibi yazılımlar aracılığı ile yazdırmanız gerekiyor veya bir kurulum DVDsini kopyalamanız da işinize yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1megabayt

quote:

o halde bana bir adet cd/dvd gerekli degil mi bu durumda ?

Evet DVD ile işiniz daha kolay olacaktır ancak Windows klasörünü kurulum haline getiremezsiniz, direk kopyalamanızda işe yaramaz. Siz bir kalıp dosyası (örneğin Windows_7_Home_vs_vs.iso gibi) temin edip onu DVDye, örneğin Nero, ImgBurn http://www.imgburn.com/, gibi yazılımlar aracılığı ile yazdırmanız gerekiyor veya bir kurulum DVDsini kopyalamanız da işinize yarar.

su an elimde ki .iso kalibi bunu dvd ye yazayim mi ? olur degil mi bu sekilde ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

su an elimde ki .iso kalibi bunu dvd ye yazayim mi ? olur degil mi bu sekilde ?

Elinizdeki .iso Windows klasörünün kopyalanması ile hazırlanmamışsa yani kurulum DVDsinden oluşturulmuşsa işinize yarar. Kalıbı yazdırıp, yazdırdığınız DVD ile çok büyük ihtimal kurulum yapabilirsiniz (elinizdeki dosyanın kaynağını bilemediğim için çok büyük ihtimal dedim :) ). Elinizdeki kalıp ile kurulum yapılabildiğincen emin olmak için VirtualBox ile deneme yapabilirsiniz: https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads Gereken dosya "VirtualBox 4.1.18 for OS X hosts x86/amd64".

Kısa bir anlatım da forumumuzdan, http://forum.donanimhaber.com/m_36200409/tm.htm

İngilizce problem değilse Apple'dan Bootcamp Asistanı'nın kullanımı:

http://manuals.info.apple.com/en/boot_camp_install-setup.pdf

Konudan bağımsız, malum Windows 7 ek bir bölüm oluşturuyor 100mblık kurulum esnasında, istemiyorsanız o bölümü:

http://www.sevenforums.com/installation-setup/14858-install-without-100mb-partition-new-drive.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1megabayt -- 22 Temmuz 2012; 18:18:13 >

• quote:

Arkadaslar merhaba,

Macbook Pro 17" de Usb Flash Disk e Windows kurulumunu nasil ve hangi programla yapabilirim ?
    Elimde Windows PC maalesef yok. Bootcamp ile Windows kurulumu yapmak istiyorum. Windows 7 ultimate versiyonu elimde hazir. Fakat Usb Flash Disk e Macbook Pro dan nasil Windows 7 kurulumu yapilir bilmiyorum.

Lutfen yardim.

hocam defalarca başarıyla yaptım dediğini, şimdi elindeki win 7 iso dosyasını ultraiso programı kullanarak bootable olacak şekilde usbye yazdıracaksın. usb min 4gb olscak ve fat32 şeklinde biçimlendireceksin ardından ultraiso ile win7 iso dosyasını flash diske yazdıracaksın bu şekilde bootable bir win7 flashın olacak ardından macos a refit adlı programı yükleyeceksin refit açık kaynak kodlu bir boot menu programıdır bu program ile başlangıçta boot ekranında bootable usb diskin görünür olacak ardından onu seçip yükleyeceksin bu kadar. refit normalde durabilir ama silmek istersen de macbook pro diskindeki efi klasörünü vee user/library/startup itemsdaki refit blesseri sildin mi tamamen gider direkt alta basılı tutup mac yada windowsu seçebilirsin eskisi gibi

bu arada iso dosyasını ultra iso ile usbye yazdırma işlemini ancak windowsda yapabilirsin bir int cafe yada arkdaşın bilgisyarında 2 dk da halledersin. bir de bunların haricinde parallels, vmware, yada virtual box gibi sanal sürücü programlarını kullanarak da iso dosyasını biryere yazdırmadn direkt iso üzerinden sanal işletim sistemi kurabilirsin ama tabi bu hiçbir zaman direkt windowws kurmak gibi olmaz performans çok daha düşük olur yani oyun felan oynarken çok kasar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosbağa 06 -- 22 Temmuz 2012; 18:51:13 >

• quote:

Arkadaslar merhaba,

Lutfen yardim.

Lisansı varmı o win7 nin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.