Şimdi Ara

Priz takıyorum, renkleri bilmiyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hangisini nereye takacağım bi yardım ederseniz çok mutlu olurum. Konu dışına açtım daha uygun bi yer bulamadım.
     Priz takıyorum, renkleri bilmiyorum?

• Topraklama hattı sarı-yesil renkte olma zorunluluğu var. Burada nedense görünmüyor. Topraklamayi doğru bağlarsan diğer ikisinin sağ ve solu fark etmez. Fişe aleti nasıl takarsan tak çalışıyor sonuçta içinden akım geçmesi lazım. Kırmızı faz kablosu ondan eminim ama gri ve siyah hangisi nötr hangisi toprak bilmiyorum.
  • kırmızı kabloyu sakın kesme !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 5 Aralık 2014; 22:32:46 >
  • Kesersem haberin olur.
  • Kontrol kalemiyle kontrol etsen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke nasıl olacağını da söyleseydiniz.
  • Topraklama hattı sarı-yesil renkte olma zorunluluğu var. Burada nedense görünmüyor. Topraklamayi doğru bağlarsan diğer ikisinin sağ ve solu fark etmez. Fişe aleti nasıl takarsan tak çalışıyor sonuçta içinden akım geçmesi lazım. Kırmızı faz kablosu ondan eminim ama gri ve siyah hangisi nötr hangisi toprak bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • memoseler M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için. Standartlara uygun olmayan bir tesisat sanırım. Belki bilen arkadaşlar çıkar. Nasıl bulacağımı söylerseniz onu da yapabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FANDA ÜÇ RENK KABLO NASIL?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Siyah topraklama olabilir buat i bul ss yolla bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: s-topmark

Teşekkürler cevap için. Standartlara uygun olmayan bir tesisat sanırım. Belki bilen arkadaşlar çıkar. Nasıl bulacağımı söylerseniz onu da yapabilirim.

Avometre bulursan anlarsın

• DİKKAT ELEKTRİK KAÇAĞI DOKUNMAYIN
    Gerekli açıklama ssde verilmiş

• s-topmark kullanıcısına yanıt
    Daha kolay bir yol söyleyeyim. Eğer faz ile nötr birbirine dokunursa sigorta atar. Faz ile toprak dokunursa sigorta atmaz

• Muhtemelen siyah toprak diğer ikisinin yeri farketmiyor.

• Kablonun biri 2 renk olması gerek yanı yarısı bi renk yarısı bi renk eğer öyle bi kablo varsa o topraktır diğerinide dilediğin gibi bağlayabilirsin sorun olmaz. Ama eğer iki renkte kablo yoksa muhtemelen siyah topraktır diğerlerini isteidğin gibi takabilirsin. Kontrol kalemiyle bir bak bence yoksa sigortayı attırırsın
  • git odada felan topraklı prizlerden birini sök bak. kahverengi topraktır büyük ihtimalle. siyah notr. kırmızı faz. ama sen yine de kontrol et
  • Cevaplar için çok teşekkürler. Az önce evdeki prizin birini açtım bağlantılarına baktım ve ona göre bağladım. Kırmızı faz, siyah nötr kahverengi de toprakmış. Standartlar ülkesiyiz resmen...
  • Aynen az önce öyle yaptım şimdi siz yazmışsınız. Cevap için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s-topmark -- 5 Aralık 2014; 23:22:39 >
  • Tesisata nasıl onay verildi anlamadım gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: semblance

Tesisata nasıl onay verildi anlamadım gitti.

Aynı soruyu ben de kendi kendime soruyorum.
  • tesisat eskidir.

eskiden kırmızı faz siyah notr kahverengi toprak olarak bağlanırdı
  • Bu nasil tesisattir yazik ya

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.