< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 30 Ağustos 2020; 10:32:9 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan45manisa -- 30 Ağustos 2020; 12:7:39 > |
|
|
Merhabalar, Benim de benzer bir sorunum var. Gelen mavi kablolardan birinde faz var, biri nötr sanırım. Sarı renk topraklama, prizi çıkarınca kabloları çıkarında altta çamaşır makinesine giden elektrik de kesildi. Sanırım devre tamamlamıyor buraya paralel bağlantı yapılmış. Hangi kabloyu nereye takmam gerekiyor bilginiz var mıdır? daha önce iki mavi aynı yere sokulup ,sarı diğer taraftaydı bu şekilde çalıştırılması doğru mu ? Faz nötr aynı hatta verilmişti? ![]() |
Yok şöyle açıklayayım. Mavinin birinde faz var biri nötr (sanırım), birbirine bağlı kahverengi hatta faz ,sarı-yeşil topraklama. Prizden diğer prize atlama var evet doğru, ancak iki kahverengi kablo var birbirine bağlı faz bunlara ilaveten mavi kablolardan biri daha faz(kontrol kaleminde elektrik gözüküyor.) Anladığım 3 Faz bir nötr var, bir de topraklama. 2 faz birbirine bağlı(kahverengiler). Alt tarafa bağlantı nasıl kurulmuş onu anlayamadım. |
Yaw arkadaş bir elektrikçi olarak o ustayı tebrik etmek istiyorum yaw buattan 3 tane mavi kablo indirmek ne demek yaa Kırmızı Siyah Kahve Gri bu renklerin herhangi biri FAZ hattı olarak çekilir. Mavi renk standart NÖTR ucudur yani elektrik olmayan uç Sarı Yeşil veya sarı Bu renkte kabloda TOPRAKLAMA kablosudur. arkadaş kabloları normalde direk sigorta kutusunda priz grubuna ait sigortaların herhangi birinin çıkışından alıp bağlamalıdır yani tek linye sadece Çamaşır makinesi ve kurutma makinesi için... |
hocam kusura bakmayın ama elektrikçin tam bir öküz ilk defa sizde iş yaptı heralde. Aynı şey ben de var dubleks evde vavien çekiliydi priz değiştirirken bir baktım hepsi kırmızı arada boş kablo çekilmiş. İşi bilmeyip böyle aptal şeyler yapan elektrikçi piyasada çok maalesef. |
Piyasada kontrol kalemi,izoleli pense,fz,nötr öğrenen elektrikçi müsveddeleri ile dolu.dolu. Temel renklerden taviz vermeden olması gerekenin yapılması işin olmassa olmazıdır.Daima bir bile danışmakta her zaman yarar vardır. |