Şimdi Ara

Primera gaz yeme ve bağırma sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar yaklaşık 3 gündür arabada bir problem var.

Özellikle düşük hızlarda araba çok az gaz yiyor hızlanması biraz düştü. Gaza biraz fazla basarsam arabada aşırı olmayan bir bağırma oluyor.
    Çok dikkatli ve yavaş yavaş hızlanırsam çok problem yok. Yalnız ben verdiğim gazı devir saatinde görebiliyorum lakin sanki arabanın kendisi bunu çok geç algılıyor.
    Örneğin demin işe gelirken yokuş yukarı biraz gaza dayanınca 90-110 km arasında 3500 devirleri gördüm. Ama zamanla yavaş yavaş yerine oturdu devir. Normalde bu deviri görmem için en aşağı 130-140 ile gitmem gerekir.

Sizce sorun nedir arkadaşlar benzin desem dün akşam farklı bir yerden aldım benzini pek bir değişiklik yok.

Araç: 98, 1.6 primera, benzinli

• Debriyaj bitmiş arkadaşlar yolda kaldım. Allahtan sanayiye yakındım. Arabayı tanımadığım bir tamirciye bıraktım. Hayırlısı
  • ilk okurken baskı balata diyecektim. Böyle bi durumla karşılaşacağınızı anladığınız zaman arabanın sabit hızda devirlenmesini engelleyin gazı keserek ben bu şekilde 5.000 km daha gitmiştim ve ilginçtir ki 1. viteste bırakın patinajı yürümekte zorlanırken geri viteste nereyese asfaltı eşiyordu :) not: orijinal baskı balata 178.000 km gitti. Valeo taktırdım hiç memnun değilim
  • benimki 191000 de gitti. Ama gideceğini biliyorduk bu kadar çabuk beklemiyorduk. Benimki tesadüf sanayinin önünde kaldı ne ileri ne geri gidebiliyordu.

Orjinal japon taktım dedi adam ya bilmiyom artık. Servisi aradım adam işcilik ve tüm debryaj sistemini 380 e takıyo dedim napayım dedim. Taktır bekleme dedi 600-700 vermeye değmez burda dedi.

Şu an sanki yeni bi arabada gibiyim gaza dokununca araba hopluyor tutmakta zorlanıyorum ilk bayağı stop ettirdim hem güzel oldu hem garip debriyajda da oraya kadar boşluk var boşluktan sonra tam yumuşak geçişle hemen yerine oturuyor, vites geçişleri anormal yumuşadı. Hızlanmam dehşet arttı dikkatli olmam gerekiyor. Bir de bu boşluk normal mi tamirci normal dedid zamanla oturur dedi.
  • Normal parmakla itilebilecek bir boşluk olmuştu.Hatta ilk takıldığında rotçuyada gitmiştim bende alışamadım 2 ye normal attığımda bile patinaj çekiyordu. O boşluğuda hiç sevmemiştim.Ayar vidasını zaten sona getirmişler. bende 1 2 pul koyarak çözmüştüm fakat zamanla debriyaj geriledi bu sefer basılı kalmaya başladı ve kaçırdı bende ayda bir pay veriyordum ayar vidasından güzel oluyordu. fakat sıkışık trafiğe hiç gelmiyorlar heleki kaç kere yokuşta kaldığımı bilirim. Balata soğuyana kadar yürümüyor araba dikkatli ol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiesta 1.4 gaz yememe sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.