Şu ara gözüme çarpan bi araba var primera 2.0 GT nasıl arabadır yani alınıcak bi arabamı 3 aya kadar alabilirimde Siz dh üyelerine sormak istedim. piyasası yok biliyorum ama alırsam en az 4 5 yıl biniceğim için önemli değil. Ben açıkcası bu kadar donanımlı japon yada alman arabası bulamadım bana uygun geldi 3 gündür araştırıyorum baktıklarım arasında en güzeli primera bu fiyatlara hem arabanın tipi olsun hemde donanım yeterli 1. performansı nasıldır 2. iç hacmi ve bagaj hacmi iyimi? 3.yakıtı nasıl? 4.parça fiyatları 323 ten pahalımıdır? pahalıysa ne kadar fark vardır? 5. Son hız kaçtır? 6.Yol tutuşu nasıldır?
Bu arada acemi için uygunmudur?
Bende merak edıyorum.
Hem yakıtı fazla hemde parça sıkıntısı yaşarsın. Bu tarz araçların yan sanayisi kolay kolay bulunmaz. Ayrıca acemiler için çok güçlü araç, bence ekonomik ve parçası ucuz birşey al. Ekonomik araba alırsan bol bol biner daha çok tecrübe edinirsin.
Hafif bir arabadır ve performans olarak oldukça keyifli diyebilirim Vectra GT ler iyi aynı gidiyor diye biliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: djkarakan
Hem yakıtı fazla hemde parça sıkıntısı yaşarsın. Bu tarz araçların yan sanayisi kolay kolay bulunmaz. Ayrıca acemiler için çok güçlü araç, bence ekonomik ve parçası ucuz birşey al. Ekonomik araba alırsan bol bol biner daha çok tecrübe edinirsin.
Bu fiyatlardada başka araç yok bu kalitede ondan diyorum çok hoşuma gitti benim görünüş olarak falan km de kaç kuruş yakar mesela
Sr20de kodlu motor vardır üzerinde.Kaporta parçalarında sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum ama motorda parça sıkıntınız olacaktır.Lakin ABD'den getirtebilirsiniz.Acemi için hem performansı hem de fazlaca tanınmaması sebepleriyle alınmasa daha iyi olur.Ayrıca ülkemizde temiz,sağlıklı yürüyeni de azdır.
Bu fiyatlardada başka araç yok bu kalitede ondan diyorum çok hoşuma gitti benim görünüş olarak falan km de kaç kuruş yakar mesela
En azından 400-450 yakar Arabanın donanımı ve tipi güzel ama alacağın araç yaş olarak yüksek olağından arıza verme olasılığıda yüksek olacaktır. Birde GT olduğunu düşünürsek genelde hor kullanılır bu tarz araçlar. Çok yakın bir arkadaşım kelepir diye suzuki vitara aldı, çok sağlam araçtır ama adamın şansına aldıktan 2 hafta sonra motor yatak sardı. Sırf motorunu yaptırmak için 1,5 ay japonyadan parça bekledi ve 5-6 bin lira para harcadı. Nissan gerçekten kaliteli araçlar yapıyor ama arıza durumunda servisin kucağındasın.
Gt serisi diğer primeralardan ayrılır.
Daha performanslıdır, doğal olarak daha da yüksek hızlara çıkar. Performanslı bir araç olduğundan pek az yakacağını sanmıyorum. Parçalar hakkında bir bilgim yok fakat mazdaların servis ağı daha geniş. Yol tutuşunun kötü olduğunu sanmıyorum iç hacmide geniştir