Render alırken ve programda preview yaparken işlemcim %100'e varan değerlerde kalmasına rağmen ekran kartım %50-57 arası takılıyor. Programın daha iyi çalışabilmesi için ekran kartını sömürmesi gerekmiyor mu? Premiere Pro'nun ayarlarından Project Settings'de GPU aktif bu arada.
Neyi kaçırıyorum yardımcı olur musunuz?
4K 60FPS kısa, stock bir video render alırkenki değerler:
renderde daha çok işlemci kullanılır.
anormal bir durum yok.
zeki1981
kullanıcısına yanıt
Peki hocam Ryzen 7 1700 RX 570 li bir sistemde test ettiğimde %100 GPU ve %30 CPU değerleri gördüm. Bu anormal mi?
quote:
Orijinalden alıntı: NightShadow
Peki hocam Ryzen 7 1700 RX 570 li bir sistemde test ettiğimde %100 GPU ve %30 CPU değerleri gördüm. Bu anormal mi?
bu durum yazılımdan yazılıma değişir bazı yazılım işlemciyi ön planda tutarak render yaparken bazısıda ekran kartını ön planda tutarak yapar.
iki sistemdede aynı yazılım kullanılıyor ise bana göre bu durum anormal.
zeki1981
kullanıcısına yanıt
yazılım aynı. özellikle adobe premiere versiyonuna kadar aynı yükleyerek test ettim. ve pc sahibi de bana ekran kartı kullanılır render da diyor. orda gördüğüm onun söylediğini, kendi pc mde gördüğüm sizin söylediğinizi destekliyor
quote:
Orijinalden alıntı: NightShadow
yazılım aynı. özellikle adobe premiere versiyonuna kadar aynı yükleyerek test ettim. ve pc sahibi de bana ekran kartı kullanılır render da diyor. orda gördüğüm onun söylediğini, kendi pc mde gördüğüm sizin söylediğinizi destekliyor
ama senin pc her anlamda daha kuvvetli işlemcin r5 ama 3. nesil onunki 1. nesil ekran kartında keza onunkine göre daha kuvvetli. belki onun sistemi ekran kartını daha güçlü bulup birinci tercih olarak ekran kartını kullanıyordur.
zeki1981
kullanıcısına yanıt
bence de dediğin gibi olmalı, teşekkür ederim cevaplar için.
sistemi toplarken adobe premiere'de daha iyi performans beklentisine girmiştim, o yüzden donanımı doğru yapılandıramadım mı diye endişeye düştüm. CPU, GPU, RAM testler yaptım. stress altında 95 derece olan işlemci sıcaklığını saymazsak problemsiziz. 4k karmaşık projeler haricinde cpu yükünü de azaltıyor render'da.
ileride 3900 gibi iyi bir işlemci ile takviye edersem çözülür.